Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2010 11:16 - Борисов - звезда и в Лондон
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 5410 Коментари: 13 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Борисов - звезда и в Лондон" - така озаглавява кореспонденцията си за Радио Дойче Веле (dw-world.de/dw) Андрей Владов:

Българският премиер е от неделя на посещение в Лондон. Борисов започна визитата си в Обединеното кралство с футболен мач и среща със сънародници в българското посолство.

Бойко Борисов пристигна в българското дипломатическо представителство направо от лондонския стадион „Стамфорд Бридж", където беше гледал как "Челси" надиграва "Арсенал" в среща от английската Висша лига. И беше видимо доволен, че посещението му на Острова е започнало с футболен мач.

Срещата на Борисов с близо 400-те българи, които се бяха натъпкали в трите банкетни зали на посолството, премина горе-долу в същия дух.

Няколко души се интересуваха дали София наистина се готви да забрани двойното гражданство - нещо, което беше отречено от стоящия до премиера външен министър Николай Младенов.

Други попитаха дали могат да бъдат отпуснати пари за българската църква в Лондон.

Повечето обаче приличаха на тълпа фенове, дошли само да вземат автограф и да се снимат за спомен с Бойко Борисов.

"За нас е чест, че ни оказахте внимание и дойдохте тук. Ние сме учителското войнство в Лондон", каза представителка на едно от двете български училища. Тя беше довела със себе си и дете, което връчи на Борисов специално благодарствено писмо от Асоциацията на българските училища в чужбина.

"Г-н Борисов, аз съм попадията на отец Симеон и Ви моля да ни кажете няколко добри думи" - това желание на възрастната жена беше последвано от много други подобни в продължение на близо час и половина.

Проявите на привързаност към премиера бяха всъщност нещо очаквано - повечето от седемте хиляди българи в Обединеното кралство, които гласуваха на парламентарните избори миналата година, пуснаха бюлетина за сегашните управници от ГЕРБ.

Въпреки това някои от сцените в посолството изненадваха с нестандартна преданост, която напомняше на отминали тоталитарни времена.

Изгрялата звезда на Борисов засенчи дори досегашния фаворит на българските приеми в Лондон - принц Кирил.

Синът на бившия премиер Сакскобургготски даже не се възползва от предоставената възможност да критикува икономическата политика на настоящия кабинет - Кирил заяви, че правителството се справя "относително добре" в условията на глобална криза.

Кирил, който е инвестиционен банкер в Лондонското Сити, даде благоприятна прогноза и за бъдещето на британските инвестиции в България:

"Голяма част от британските капиталовложения бяха в имоти. Разбира се, сега се забелязва отлив - защото те бяха свързани с отпускането на заеми. Но смятам, че корпоративните инвестиции в България ще нараснат веднага щом британските компании започнат да излизат от кризата", посочи Кирил Сакскобургготски.

Икономическото сътрудничество е сред основните теми на започващите днес в Лондон разговори на българския премиер.

В изказването си в българското посолство обаче Борисов постави ударение не толкова върху финансовите въпроси. Той заяви, че е нужно да бъде възстановено разклатеното доверие на Запада в българските тайни служби:

"През последната една година много от службите по света не са работили с нашите тайни служби. Директно им е казано - няма да работим с вас поради...

Ще спестя причините, защото тук има и чуждестранни медии. Ние искаме да възстановим авторитета и доверието", посочи Бойко Борисов.

Заедно с него в Лондон са и шефовете на трите български специални служби - НРС, ДАНС и ГДБОП, които ще имат отделни срещи със своите британски колеги.

Андрей Владов



Източник: Радио Дойче веле


Тагове:   лондон,   новини,


Гласувай:
2



1. анонимен - Каква звезда може да е този паляч...
08.02.2010 11:54
Каква звезда може да е този палячо!!!
цитирай
2. анонимен - и африканците нямат пожарникар за Премиер
08.02.2010 11:56
какъв електорат сме само...
Сн С
цитирай
3. анонимен - какъв електорат сме само. . . Сн С...
08.02.2010 11:57
анонимен написа:
какъв електорат сме само...
Сн С



хахахаха,кефиш :)))))
поздрави
Валя
цитирай
4. анонимен - an.
08.02.2010 12:52
ami zvezda 6tee.kato go izbrahte.tova e sme6nik.izlaga bg.i bes tova ni misleha za mutrenska darjava sega ve4e imat dokazatelstvo 4e sme oligofreni.egati imidja ni sasdavat takiva izvan zemni.
цитирай
5. анонимен - @2 - tx tx...но времето лети...
08.02.2010 13:02
да си идват децата дето изучихме по чужбина и натрупаха там опит..и да започват да работят..че пенсионният фонд съвсем ще се стопи
Сн С
цитирай
6. lado - Боже, службите му били приоритет. И ...
08.02.2010 13:11
Боже, службите му били приоритет. И тяхното взаимодействие с други такива. Та така - няма бивше ченге...
цитирай
7. анонимен - Що е то АНОНИМЕН ?
08.02.2010 14:09
Или е АКЕФАЛ / БЕЗ ГЛАВА /, или АДЕЛОМОРФЕН /С НЕЯСЕН ОБРАЗ/, или СТРАДА ОТ АНАНДРИЯ /СТРАХЛИВОСТ/, или СТРАДА ОТ АНТРОПОФОГИЯ /СТРАХ ОТ ХОРА/, или СТРАДА ОТ ЕГОТИЗЪМ /САМООБОЖАВАНЕ/, или СТРАДА ОТ КОНСТИПАЦИЯ /ЗАПЕК/ НА УМСТВЕНАТА ДЕЙНОСТ, или СЕ СЧИТА ЗА МИРМИДОН /НИЩОЖЕН ЧОВЕК/, или МЮЗЕМИРИН /КЛЕВЕТНИК/, или ВИНАГИ Е В СЪСТОЯНИЕ НА ХИПОХОНДРИЯ /БОЛЕЗНЕНО МРАЧНО НАСТРОЕНИЕ/ и т.н.
И НАЙ-ЛОШОТО - МОЖЕ ДА СТРАДА ОТ АМНЕЗИЯ / ДА СИ Е ЗАБРАВИЛ ИМЕТО/.
КАКВОТО И ДА Е - ГОВОРИ МНОГО ЛОШО ЗА САМИЯ НЕГО !!!
цитирай
8. анонимен - BBBBBBBBB
08.02.2010 16:24
Bravo Bobo Briliantno Bylgarsko Bojarnikar Bremier Butbolist Butra (mutra be).
BBBBBB s Britania

ha ha ha
400 bylgari vyorajeni s 4adyri posrestnali BBBBBBB

Nesto da kaza Bobiuskov za G Merkov. abe ne onia idiot Kons sydia, pisateliat ot na vseki kilometyr, kakzali za nego nesto Bobiusokov. ako ne e -mi togava da si govorime za idiotyt Markov.

da be goleeEEeem idiot.
цитирай
9. анонимен - GMO-genno mutiraliat ohranitel
08.02.2010 17:19
Zvezdata e 4ervena, sys sini razsireni veni po krakata i oglozgana carska korona na glavata.

da nie 4estit hibridyt GMO-genno mutiraliat ohranitel
цитирай
10. анонимен - zvazda
08.02.2010 17:54
Kakva zvezda?? Porno-zvezda?
цитирай
11. анонимен - е де
08.02.2010 20:10
Всички плюете като за световно, но нито един от вас не казва някаква конкретна причина и не дава никаква идея какво трябва да се промени... обикновеното "хранене" не води доникъде. Пожарникар бил... трябва ли да стане пожар, за да осъзнаете всъщност каква професия е пожарникарят?
цитирай
12. анонимен - роби
08.02.2010 21:15
ЗЕМЯТА НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ ОТНОВО Е РОБСКА ЗЕМЯ
и всечкото казано до ту е затова!!!!!!!!!!!!
цитирай
13. анонимен - звезда - искра
08.02.2010 21:18
А сети ли се някой да попита звездичката Бойко, кой му плати билетчето за мачлето.Да не би Цветелинка да му е отпуснала малко повече джобни парички. Що не се сетихте да напомните на попадийката да целуне и ръчичка на бат`Бойко, че той само за Господ не се е взел!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7712901
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930