Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2010 17:37 - Обвинението срещу "Октопод" забърка такситата 1280, "Кремиковци" и секс-клубове
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 5455 Коментари: 6 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Престъпната група "Октопод" се състои изцяло от висшисти и собственици на търговски дружества, стана ясно от данните, които седмината обвиняеми дадоха за себе си по време на делото за ареста им в Софийския градски съд.

Алексей Петров се представи като доцент, преподавател в Пловдивския университет и даде като адрес за призоваване този на Съюза за стопанска инициатива.

Прокурорите Милко Момчев и Ангел Илиев изнесоха данни за разследването на групата. Те изредиха серия от престъпления, дело на престъпната група, ръководена от Алексей Петров - от пране на пари през склоняване към проституция, рекет и укриване на данъци в особено големи размери. Дори споменаха заплахи за убийство, за които не стана ясно от кого и към кого са отправени.

Голяма част от обвиненията срещу групата са базирани на показанията на служителка в таксиметровата компания "С Експрес", известна като "таксита 1280". Тя е разказала пред разследващите, че реален собственик на компанията е Алексей Петров. Цитирала е официалния притежател на фирмата Васил Славов, който й е заявявал, че се отчита на Петров, и го нарича "баровец". Свидетелката е разказала, че такситата работят с лизингова компания, собственост на подставено лице на Алексей Петров, а всички приходи за деня са се носели в клонове на "Лев Инс" и "Лев Корпорация". Тя съобщава и за прикрити счетоводни операции при лизинговите договори на такситата и обяснява, че не са се отразявали всички плащания.

Прокурор Момчев съобщи, че по време на операция "Октопод" са проверени 26 адреса, на които са предлагани платени секс услуги, и са разпитани множество "масажистки" и охранители. Те са разказали, че са свързани и контролирани от Димитър Митов – Митко Полицая. Обвинението цитира справка на ДАНС, според която Митко Полицая работи за Алексей Петров. Беше съобщено, че Полицая се е укрил, след като е научил за операция "Октопод", и е обявен за издирване. Прокурорът заяви, че оборотът от секс клубовете е даван на члена на престъпната група Антон Петров-Хамстера, който пък давал парите на Алексей Петров.

Следващата група обвинения са свързани с източване на "Кремиковци" и се базират на показанията на няколко анонимни свидетели. Единият от тях е разказал, че Алексей Петров е имал кабинет в "Кремиковци", въпреки че не е заемал никога длъжност в комбината, и когато е бил поканен да го напусне, е отправил заплахи за физическа саморазправа към тогавашния директор Александър Томов. По данни на този свидетел Алексей Петров е контролирал охраната в "Кремиковци" и дружеството е плащало по 700 хил. лв. всеки месец на свързани с него хора. След като фирмата, свързана с Алексей Петров била изгонена, разходите за охрана паднали на 300 хил. лв. месечно. Това според прокуратурата показва, че е налице източване на държавния комбинат.

Обвинителите посочиха, че членът на престъпната група Момчил Кръстев, който е управител на "Лев Корпорация", е свързан с фирмата "Екометал инженеринг" и има обща фирма с интимната приятелка на Алексей Петров Ива Павлова. "Екометал" е на двамата братя Йордан и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците. Прокуратура съобщи, че с помощта на охраната, държана от Алексей Петров, от комбината са откраднати големи количества скрап и готова продукция, които след това са препродавани на "Кремиковци" на много по-високи цени. Заключението е, че отново е налице източване на държавното дружество.

Освен това свидетелката Илияна Йорданова е разказала, че членът на групата Марчело Джотолов й е отправил заплахи за физическо насилие и й оказвал психологически натиск да подпише запис на заповед за 23 хил. евро, които тя не му е дължала. Тя била държана два дни в фирмата "Ин-80" (собственост на Джотолов и адвоката Лъчезар Таков), където накрая била принудена да даде парите срещу заплахата, че иначе ще бъде продадена като проститутка в Амстердам.

По време на делото Хамстера беше определен от прокуратурата като дясна ръка на Алексей Петров. За братята Дамбовци пък имало свидетелски показания, че са "замесени в силови действия", включително и срещу убития кмет на Елин Пелин Янко Янков.

Обвиняемият Николай Велков се разследва по показания на Пламен Тимев-Ганди. Той разказал на прокуратурата, че е бил принуден да вземе заем от 500 хил. евро от Велков срещу 6% лихва, който пък му казал, че е взел парите от Алексей Петров срещу 3% лихва. Велков казал на Тимев:"Нали знаеш, че съм лихвар и искам да си легализирам парите?" Прокуратурата съобщи за Велков, че има акции в Корпоративна търговска банка и е в контакти с банковите и финансовите среди.

Адвокатът на Алексей Петров Ина Лулчева изложи няколко аргумента срещу доводите на прокуратурата. Тя заяви, че свидетелката от таксиметровата компания преразказва слухове, а пък повечето от твърденията на прокуратурата се базират от справка на ДАНС, която обаче не може да има никаква доказателствена стойност в съда. Освен това тя заяви:"Съдът е поставен в крайно неприятно положение. Натоварен е с огромни обществени очаквания и ние няма да си затваряме очите за това." Лулчева представи клиента си като:"Един български гражданин, служител на МВР, който от 1998 г. е служител под прикритие, а след това съветник на председателя на ДАНС".



Източник:Дневник.бг
Обвинението срещу "Октопод" забърка такситата 1280, "Кремиковци" и секс-клубове


Тагове:   новини,   обвинение,


Гласувай:
4



1. анонимен - още ли не са го пуснали А.П.
12.02.2010 22:38
айде де какво се бавят..няма доказтелства, АП е съвестен гражданин и ще го изберем за президент
ББ- премиер, АП- президент и всичко да заспи...))))
цитирай
2. анонимен - ама това обвинение ли
13.02.2010 13:26
..или махленски клюки...
цитирай
3. анонимен - Свидетел казал, че имал кабинет в ...
13.02.2010 16:03
Свидетел казал ,че имал кабинет в "Кремиковци" пък нямал работа там ,ама после същия казва ,че отговарял за охраната на комбината и колко му се плащало.Ако това са железните доказателства положението е смешно.съдийката обяви 30 минутна пауза и отиде да си пише решението.Върна се и чете непрекъснато повече от 20 мин.Въпреки ,че не симпатизирам на арестуваните не мога да не си направя извода ,че това решение е написано предварително ,а вчера беше театрална постановка с второразрядни актьори.
цитирай
4. анонимен - Марчело Джотолов и "Уникредит Лизинг"
13.02.2010 21:21
Има логика и в твърдението, че Марчело Джотолов управлява в сянка "Уникредит лизинг", защото Пламен Йорданов Минев-бивш главен директор го вкара в дружеството. Надзирател на Марчело в УЛ и в момента е съпругата му Свилена Джотолова-секретарка на борда на директорите и PR-мениджър. И действително в случай, че някой се противопостави на интересите им следва изгодна оферта за него от Свилена или веднага компромат и напускане /шефката на застрахователния брокер на УЛ е пример за това/. Факт е, че има договор между фирмата на Марчело Джотолов и УЛ за събиране на просрочени кредити /законен р...../, но освен това по случайност е назначен и Борислав Борисов /бивш маркировач в "Лев инс"/ като оценител на лизинговите активи /иззети от неизрядните лизингополучатели и активи, които ще се лизинговат/. Лапането е голямо, защото за изгодните оферти купувачите са едни и същи. Казано направо оценителя на Марчело е на входа и изхода на УЛ като одобрява цените на активите. Но ако Тодор Присадников /шеф на вземанията и шеф на Борислав Борисов-оценителя/ и Иван Иванов /шеф на риска/са си на мястото това би било невъзможно. Но дали те са били мястото си ????!!!!! Вътрешният контрол на УЛ от повече от две години е осляпял за всичко, което става.Едната контрольорка даже я повишиха и пратиха във Виена явно заради заслуги.
цитирай
5. анонимен - Задържане
14.02.2010 12:33
НЯКОЙ КАЗА .........и го задържахме.
цитирай
6. анонимен - OTKOTOD ILI SEPIA- ste vidim ko se e zaka4ili na kuki4kata, ako tezi dve jivotinki se loviat na kuki4ki
14.02.2010 16:49
OTKOTOD ILI SEPIA- ste vidim ko se e zaka4ili na kuki4kata, ako tezi dve jivotinki se loviat na kuki4ki

samo edna svidetelstvo za 23 000 evro koito neznam kakvo si kak si i koe si.

iskam be iskam da vidia edin cialll goleeem prezokeanskii OKTOPOD, a ne da me prastat da gledam kucata sepia w ribenia shtand na Halite
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7711628
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930