Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2010 00:13 - Пълната забрана за пушенето изгоря
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 15291 Коментари: 40 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да отпадне пълната забрана за пушене в заведенията, която трябваше да влезе в сила от 1 юни тази година. Това предложение за промени в закона за здравето внесоха седем депутати от ГЕРБ. То беше приветствано от ресторантьори, хотелиери и производители на цигари. Засега само непушачи от опозицията в парламента са против. Пълната забрана за пушене във всички други обществени места се запазва.

Идеята за смекчаване на режима беше лансирана още преди месец от депутата от ГЕРБ Емил Димитров, който сега не е сред вносителите на законопроекта. До юли 2009 г. той притежаваше половината от дружеството "Симеон 2". То участва в "Табак трейдинг партнърс", занимаващо се с дистрибуция на цигари. Димитров е бил и шеф на асоциацията на производителите и търговците на тютюн.

Предложението на ГЕРБ предвижда за заведения до 100 кв.м собственикът сам да определя дали да се пуши или не. При помещения над 100 кв.м собственикът ще трябва да обособи отделни зони за пушачи, които да са добре изолирани. Мотивът на ГЕРБ за промените е, че пълната забрана в заведенията ще се отрази много лошо на бизнеса в условията на криза, а и няма да се спазва. Според един от вносителите на промените - Светлин Танчев от ГЕРБ, преходът трябва да е по-плавен и тоталната забрана може да бъде въведена след 4-5 години.

"Отпадането на възможността да се пуши на обществени места няма как да се случи нито веднага, нито когато и да е. Познаваме се българите. Би трябвало днес в парламента депутатите да са казали, че ще помислим върху възможността нощни барове, дискотеки и подобни такива, където няма как да се спрат пушачите, да се пуши. В много европейски държави нещата са така. Ще направим обществена дискусия и ще решим въпроса. Вчера говорих с много хора и една част ми казаха "браво", а други - "пушачите да излязат навън", коментира премиерът Бойко Борисов.

Съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова и шефът на здравната комисия Лъчезар Иванов (ГЕРБ) подкрепиха идеята. Фидосова отбеляза, че ще се създаде по-работещ механизъм, защото така или иначе пълната забрана няма да се спазва. Според Иванов с предлаганите промени България не прави крачка назад от препоръката на Европейската комисия.
"Много неевропейско. Това е много балкански манталитет, даже ориенталски", коментира лидерът на ДСБ Иван Костов.

"Ние многократно сме заявявали, че сме против идеята за рязко въвеждане на забрана за пушенето", каза Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Според него 60% от активното население в страната пуши и обществото още не е готово за такава забрана, заради което и заведенията са очаквали "драматична ситуация" през юни.

"В момента така или иначе сме силно затруднени от кризата, постоянно правим съкращения, новият закон щеше съвсем да ни довърши", смята Димитров. По думите му по принцип забраната за пушене би помогнала на заведенията, тъй като няма да се налага да правят постоянно разходи за вентилационна техника и освежителни ремонти, но на този етап  няма достатъчно търсене на места за непушачи.

Производителите на цигари също подкрепиха предлаганите от ГЕРБ промени. "Въвеждането на строга забрана за пушене на обществени места със сигурност щеше да рефлектира негативно върху бизнеса ни. Смятаме, че предложенията са балансирани и в период на криза ще подпомогнат не само цигарените компании, но и туристическия и ресторантьорския бранш", заявиха от "Булгартабак". На същото мнение са и конкурентните му компании "Филип Морис" и "Джапан табако интернешънъл". 

От Министерството на здравеопазването, което трябваше да отговаря за въвеждането и спазването на забраната, не пожелаха да коментират промените на ГЕРБ с мотива, че ведомството е изпълнител, а не законодател. Маша Гавраилова, национален координатор на програмата за отказване от пушенето, само коментира, че в повечето от страните, въвели пълна забрана, сърдечно-съдовите заболявания са намалели чувствително. Гавраилова припомни, че пушачите у нас са над 3 млн.

Тоталната забрана на пушенето от 1 юни 2010 г., включително в ресторантите, баровете и кафенетата, беше прокарана през парламента миналата година от тройната коалиция. Тя беше в отговор на препоръката на Съвета на ЕС до 2012 г. всички европейски страни да въведат пълна забрана на пушенето в закрити обществени места. Всяка държава има право да реши какви ограничения да наложи, като подобен на новия български модел вече има в Австрия, Дания, Гърция, Белгия.

Регулациите в ЕС

Тотална забрана на обществени места
Ирландия, Великобритания

В затворени обществени пространства
Италия, Малта, Швеция, Финландия, Швеция, Норвегия, Франция, Холандия, Словения, Латвия, Турция

Има обособени зони
Испания, Германия, Белгия, Люксембург, Литва, Естония, Дания, Румъния, Словакия, Полша, Австрия, Чехия, Гърция

Над 45% от българите пушат
Над 45% от българите пушат, като по-голямата част от тях са мъже, съобщи Министерството на здравеопазването. Делът на жените пушачки рязко се е покачил и вече е почти 40% от представителките на нежния пол. Увеличили са се и младите хора, които пушат, като 17% от тях са били под 10-годишни, когато са запалили за първи път.



Източник:Дневник.бг
Пълната забрана за пушенето изгоря


Тагове:   новини,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Непушач
19.02.2010 02:20
мамицата им корумпирани гербери
цитирай
2. анонимен - пушач
19.02.2010 03:52
а по спокойно бе пич
цитирай
3. анонимен - непушач
19.02.2010 04:14
анонимен написа:
а по спокойно бе пич


Е ти си пушач и не го разбираш,но и аз съм непушач и няма нещо което да мразя повече от това,някой да ми пуши до мен докато съм на заведение.
Може би не е далеч времето когато ще се изнервя и ще си изпати някой отворко като теб!
цитирай
4. анонимен - пушач-д-швейка
19.02.2010 06:17
Време е да отменят и забраните за бързо каране по пътищата,бизнеса губи.При бързо движение се харчи повече бензин,трошат се автомобили по дупките,има скап по пътищата и работа за лекарите хирурзи и травматолози.А и ще намалят корупцията на полицията
цитирай
5. анонимен - Пушене
19.02.2010 07:01
Да се обособят помещения за пушачи с климатици и непушачите да мирясат.
цитирай
6. анонимен - аман от нерваци
19.02.2010 10:37
Ами като висиш цяла нощ пред компа,вместо да спиш,направо е за чудене как САМО с пушачите се заяждаш!Снощи се наспах като буба,събудих се както винаги УХИЛЕН ДО УШИ и след кафето с цигарка непушачите не ми пречат!Нещо да кажеш?:)
цитирай
7. анонимен - Бивш пушач
19.02.2010 11:18
анонимен написа:
Ами като висиш цяла нощ пред компа,вместо да спиш,направо е за чудене как САМО с пушачите се заяждаш!Снощи се наспах като буба,събудих се както винаги УХИЛЕН ДО УШИ и след кафето с цигарка непушачите не ми пречат!Нещо да кажеш?:)

Дебил...
цитирай
8. анонимен - Евала
19.02.2010 12:10
Аз не съм чул досега пушач да се оплаква че му е много чист въздуха а..? Само мрънкате...задимено било по баровете. Ми те за тва са барове - да мерише на цигари, алкохол и к......
цитирай
9. анонимен - върл непушач
19.02.2010 12:17
анонимен написа:
Ами като висиш цяла нощ пред компа,вместо да спиш,направо е за чудене как САМО с пушачите се заяждаш!Снощи се наспах като буба,събудих се както винаги УХИЛЕН ДО УШИ и след кафето с цигарка непушачите не ми пречат!Нещо да кажеш?:)


Гледай да не те срещна в някой бар,че тогава ще видиш какво искам да ти кажа!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
10. анонимен - Ами като висиш цяла нощ пред компа, ...
19.02.2010 12:55
анонимен написа:
анонимен написа:
Ами като висиш цяла нощ пред компа,вместо да спиш,направо е за чудене как САМО с пушачите се заяждаш!Снощи се наспах като буба,събудих се както винаги УХИЛЕН ДО УШИ и след кафето с цигарка непушачите не ми пречат!Нещо да кажеш?:)


Гледай да не те срещна в някой бар,че тогава ще видиш какво искам да ти кажа!!!!!!!!!!!!!!!!!!


И кво като ме срещнеш?!??!??Можеш една свирка да ми направиш!!!!!
цитирай
11. анонимен - ОТ 6-ЕЙ,МОМЧЕНЦЕ
19.02.2010 13:04
Ако аз те срещна такъв какъвто се правиш,пушенето ще ти е най-малкия проблем!Един безплатен съвет:Не се закачай с непознати!А личните обиди във форума ги забрави!Те са израз само на простотия!Лек ден!:)))
цитирай
12. анонимен - миролюбива
19.02.2010 13:34
Кво става бе момчета,защо такава агресия?
Аз съм пушачка,но зная че дразня тези които не пушат и излизам на терасата или отвън за да пуша.Аз ги уважавам и те метн уважават.Утре за нещо друго и те ще се съобразят с мен.Но сега с тези обиди,доникъде няма да де стигне.Лично аз бях съгласна да се забрани изцяло пушенето.Но,от статията е видно,че интереса клати феса!
цитирай
13. анонимен - пушач
19.02.2010 13:45
Вижте какво селски балкански пръчки,пушенето на обществени места винаги го е имало и винаги ще го има.РАЗБЕРЕТЕ ГО...Колкото по бързо го осъзнаете толкова по добре за вас... Като не им оттърва на НЕпушачите да не ходят по клубове или дискотеки,еми да ходят по сладкарници,там поне не се пуши.Какво сте ми се заплюнчили тука???Никой не може да ми каже да не пуша ,било то на спирката или на улицата,това си е мое право като свободен човек.Нима дима се връща от въздуха и отива при непушача??? Смешници озлобени,спрете да дрънкате глупости.Какво ще кажете АЛКОХОЛА да се забрани а??? Аз мисля че това ще е най доброто решение...Да се забрани Алкохола,той е по вреден и наняса повече вреди ,както здравословни така и социални увреждания на обществото като цяло.Какво ще кажете Непушачи
цитирай
14. анонимен - Недоумяващ
19.02.2010 13:46
Щели да изкоренят корупцият?!!За глобите по пътищата намериха начин да ги събират ,а от кръчмарите нямало да могат.Ми като сте некадърни и слушате ББ какво ще Ви заповяда ,така ще е.Дръж се народе и ГЕРБ са като предишните.
цитирай
15. анонимен - От пепушач,специален поздрав!
19.02.2010 13:52
Да си е.... м..... всички пушачи!!!
цитирай
16. анонимен - опитващ се да ги откаже
19.02.2010 13:54
Ей,не го очаквах това от Герб.Но пък сега разрбах коио стои зад тези промени.И Герб са същите маймуни.Само че,много приказват.Иначе са с нищо по разлрични от Сергей.Дори може да се окаже,че са по-корумпирани.
Тъжно,но факт.
цитирай
17. анонимен - Вижте какво селски балкански пр...
19.02.2010 14:07
анонимен написа:
Вижте какво селски балкански пръчки,пушенето на обществени места винаги го е имало и винаги ще го има.РАЗБЕРЕТЕ ГО...Колкото по бързо го осъзнаете толкова по добре за вас... Като не им оттърва на НЕпушачите да не ходят по клубове или дискотеки,еми да ходят по сладкарници,там поне не се пуши.Какво сте ми се заплюнчили тука???Никой не може да ми каже да не пуша ,било то на спирката или на улицата,това си е мое право като свободен човек.Нима дима се връща от въздуха и отива при непушача??? Смешници озлобени,спрете да дрънкате глупости.Какво ще кажете АЛКОХОЛА да се забрани а??? Аз мисля че това ще е най доброто решение...Да се забрани Алкохола,той е по вреден и наняса повече вреди ,както здравословни така и социални увреждания на обществото като цяло.Какво ще кажете Непушачи

BRAVO,MNOGO TO4NO KAZANO.
цитирай
18. анонимен - жълта книжка
19.02.2010 14:14
анонимен написа:
анонимен написа:
Вижте какво селски балкански пръчки,пушенето на обществени места винаги го е имало и винаги ще го има.РАЗБЕРЕТЕ ГО...Колкото по бързо го осъзнаете толкова по добре за вас... Като не им оттърва на НЕпушачите да не ходят по клубове или дискотеки,еми да ходят по сладкарници,там поне не се пуши.Какво сте ми се заплюнчили тука???Никой не може да ми каже да не пуша ,било то на спирката или на улицата,това си е мое право като свободен човек.Нима дима се връща от въздуха и отива при непушача??? Смешници озлобени,спрете да дрънкате глупости.Какво ще кажете АЛКОХОЛА да се забрани а??? Аз мисля че това ще е най доброто решение...Да се забрани Алкохола,той е по вреден и наняса повече вреди ,както здравословни така и социални увреждания на обществото като цяло.Какво ще кажете Непушачи

BRAVO,MNOGO TO4NO KAZANO.


Ще кажа,че и двамата сте селски пръчки!
Това,че сте решли да се самоубивате,значи ли,че и другите трябва да страдат заради вас?

Много глупави аргументи изкарвате,но сте мафия голяма пушачите и сегасе кафите,след като мафиозите са в парламента и нямат проблем да примат или не каквото им скимне!
И да какво намесваш алкохола.Пиеш си и не пречиш на никого.Да не би да пръскаш с лигите си другите.Ако искаш се насирай с алкохол,но аз няма да опстрадам.Но виж,цигарите са друго нещо и аз като горният ще кажа,че някой ден някой ще го отнася ,ама така като и не си е мечтал.140 килограма съм,и това стана след като спрях цигарите.Майка им мръсна буклик,пушел съм го 15 години.И ако някой ми духа в лицето докото съм жената в някой ресторант,ще стана и ще го смеля.Пък после да си пуши,ама през задника,защото устата му ще разбита
цитирай
19. анонимен - до ПУШАЧИТЕ
19.02.2010 14:43
Ало, пушачите, ами аз докато съм на заведение си пърдя ей тъй, щото ми се пърди????? И щото имам нужда да пръдна???? Ще ми дишаш ли пръднята? И не само веднъж - колкото цигари изпушиш, толкоз пъти да пръдна и аз. Няма не - това е дискриминация, щом не може да си пърдя на воля в заведението
цитирай
20. анонимен - До пушачите от бивш такъв
19.02.2010 15:14
Представете си го така ... до вашия дом има фабрика която всеки ден изпуска вредни миришещи на лайна газове. Умирисва ви дрехите и не иска да се стигне до консенсус . Разбра ли сте се да къди само половината град ама фабриката къди целия град и на всичко отгоре протестира и най-нагло твърди,че КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА ОТИВАЙТЕ В ДРУГ ГРАД .
цитирай
21. ivanapan - големи страсти, голямо нещо :)
19.02.2010 15:32
аз съм непушач и определено смятам, че пушенето в затворени обществени места е недопустимо. И не е уместно да се сравнява с алкохола, освен в случаите, когато пияните повръщат върху ми :)

Ами пушачът няма нужда да се оплаква от прекалено чист въздух просто защото веднага може по желание да си го замърси по свой вкус :) Докато непушачът не може да си го прочисти.

Подкрепям пушачите като "миролюбива", които се съобразяват с околните. Не виждам причина да се забрани на някого да пуши на открито. Но на закрито не съм съгласна да му дишам пушека. И не става въпрос само за барове с алкохол, има кафенета, ресторанти, където искам на спокойствое да пия сок или да се нахраня. Ако искат да пушат на закрито, собствениците да обособят отделни помещения с врати и климатици за пушене.
цитирай
22. ivanapan - Подкрепям!
19.02.2010 15:34
анонимен написа:
Представете си го така ... до вашия дом има фабрика която всеки ден изпуска вредни миришещи на лайна газове. Умирисва ви дрехите и не иска да се стигне до консенсус . Разбра ли сте се да къди само половината град ама фабриката къди целия град и на всичко отгоре протестира и най-нагло твърди,че КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА ОТИВАЙТЕ В ДРУГ ГРАД .


И те поздравявам за волята да ги откажеш. Разбирам, че никак не е лесно.


цитирай
23. ivanapan - по повод решението на ГЕРБ
19.02.2010 15:38
мога само да кажа "жалко".

Само едно нещо злобничко ме радва и то е цените на цигарите и тяхната перспектива. Проблемът явно няма да се реши с адмнинистративни мерки. Но има шанс да се реши с пазарни :)
цитирай
24. анонимен - до 19
19.02.2010 15:52
Абе не съм чувал да има закон против пърденето на обществени места пърди си колко искаш смотан
цитирай
25. анонимен - :)
19.02.2010 16:22
ОК,
щом може да се пуши на обществени места (като се смърди и задушават 55% от населението - демек нешушачите), тогава аз пък ще пикая и сера на всички обществени места! На спирките, в баровете, дискотеките, по коридорите и т.н. Кой ще ме спре (както каза един по-нагоре)? Ще ви е приятно ли господа ПУШАЧИ да ми миришете лайната навсякъде, а???
цитирай
26. анонимен - относно пушенето , вредата от него и забраната му .
19.02.2010 17:05
аз самия не пуша , но много приказки не по същество се изприказваха по темата . построените преди 1990 г.обществени заведения , притежаваха задължително аспирираща система , изтегляща цигарения дим навън , и сега съм попадал в такива заведения , но болшинството кръчмари икономисват от нея , като или я нямат или не я включват . всичко друго са празни приказки - заклет пушач , трудно се отказва .
цитирай
27. анонимен - Вижте какво селски балкански пр...
19.02.2010 17:06
анонимен написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
Вижте какво селски балкански пръчки,пушенето на обществени места винаги го е имало и винаги ще го има.РАЗБЕРЕТЕ ГО...Колкото по бързо го осъзнаете толкова по добре за вас... Като не им оттърва на НЕпушачите да не ходят по клубове или дискотеки,еми да ходят по сладкарници,там поне не се пуши.Какво сте ми се заплюнчили тука???Никой не може да ми каже да не пуша ,било то на спирката или на улицата,това си е мое право като свободен човек.Нима дима се връща от въздуха и отива при непушача??? Смешници озлобени,спрете да дрънкате глупости.Какво ще кажете АЛКОХОЛА да се забрани а??? Аз мисля че това ще е най доброто решение...Да се забрани Алкохола,той е по вреден и наняса повече вреди ,както здравословни така и социални увреждания на обществото като цяло.Какво ще кажете Непушачи

BRAVO,MNOGO TO4NO KAZANO.


Ще кажа,че и двамата сте селски пръчки!
Това,че сте решли да се самоубивате,значи ли,че и другите трябва да страдат заради вас?

Много глупави аргументи изкарвате,но сте мафия голяма пушачите и сегасе кафите,след като мафиозите са в парламента и нямат проблем да примат или не каквото им скимне!
И да какво намесваш алкохола.Пиеш си и не пречиш на никого.Да не би да пръскаш с лигите си другите.Ако искаш се насирай с алкохол,но аз няма да опстрадам.Но виж,цигарите са друго нещо и аз като горният ще кажа,че някой ден някой ще го отнася ,ама така като и не си е мечтал.140 килограма съм,и това стана след като спрях цигарите.Майка им мръсна буклик,пушел съм го 15 години.И ако някой ми духа в лицето докото съм жената в някой ресторант,ще стана и ще го смеля.Пък после да си пуши,ама през задника,защото устата му ще разбита


Хич не ми пука каква 140 килограмова торба с ЛАЙНА си,5 пари не давам,ще си пуша където си искам и ако някой ми каже нещо на въпреки ще му избия зъбите,ЯСНО ЛИ ТИ Е ИЛИ НЕ???????????
цитирай
28. анонимен - mnogo dobre
19.02.2010 20:53
15 godini jiveia v evropa/Paris/ i niama da se pribera v BG o6te 15 god -tova ne e darjava,tova e kloaka palna s tapi,ograni4eni,selski par4eta
цитирай
29. анонимен - 7856
19.02.2010 21:45
анонимен написа:
15 godini jiveia v evropa/Paris/ i niama da se pribera v BG o6te 15 god -tova ne e darjava,tova e kloaka palna s tapi,ograni4eni,selski par4eta

Скоро ще дойда да ти правя компания!
Верно,не се издържа в тази псевдодържава.Говоря за нормалните хора.
цитирай
30. анонимен - SISI
19.02.2010 23:27
JIVEQ I RABOTQ V ITALIA. NE E VQRNO, 4E PU6ENETO NA OB6TESTVENI MESTA E ZABRANENO. IMA ZAVEDENIQ ZA PU6A4I I DRUGI ZA PU6A4I - TOVA E RE6ENIETO I E DOBRE ZA DVETE STRANI, NALI ?
цитирай
31. анонимен - бял негър
19.02.2010 23:36
анонимен написа:
JIVEQ I RABOTQ V ITALIA. NE E VQRNO, 4E PU6ENETO NA OB6TESTVENI MESTA E ZABRANENO. IMA ZAVEDENIQ ZA PU6A4I I DRUGI ZA PU6A4I - TOVA E RE6ENIETO I E DOBRE ZA DVETE STRANI, NALI ?


Сиси,положението в България няма нищо общо с това в Италия.Принципно си права,но тук щом най-големите власти не вярват на себе си,защо ние да вярвама в кавто и да е.Виж какви ги плещи Борисов,че ние сме били българи и нямало как да ни накара да спазваме правилата-е,щом е така,и аз идвам в италия.Тука Борисов да си стои и да не си ги спазва-АЗ ЖАДУВАМ ЗА ПРАВИЛА.и искам да ги спазвам,аз и околните
цитирай
32. анонимен - 2/3 от живота си- ПУШАЧ
20.02.2010 01:01
Не мога да повярвам, че има такава смешна дискусия в парламента. А какво да кажат здравните работници, на които им зависят заплатите от бюджета за здравеопазване. Дайте понеже на Булгартабак ще му умре биснеса, да умориме повече хора! Няма такава селска държава с такова ДОпотопно мислене кат' българската. Алал да ви е!
цитирай
33. анонимен - останали са само селяни в BG
20.02.2010 01:08
анонимен написа:
15 godini jiveia v evropa/Paris/ i niama da se pribera v BG o6te 15 god -tova ne e darjava,tova e kloaka palna s tapi,ograni4eni,selski par4eta

Много си прав. Аз от съвсем скоро не живея в "татковината", но съм твърдо против пушенето на ОМ. Оставаме си селска държава и тва си е .Пуша от много години.
цитирай
34. анонимен - явно са решили проблема как да се ...
20.02.2010 02:07
явно са решили проблема как да се облажат, чрез американски тип лобизъм, цигари, ГМО и малкло полицейшина, не ги виждам да изкарат мандата
зорлем ще върнат БСП-ДПС
цитирай
35. анонимен - JIVEQ I RABOTQ V ITALIA. NE E VQRNO, ...
20.02.2010 02:10
анонимен написа:
JIVEQ I RABOTQ V ITALIA. NE E VQRNO, 4E PU6ENETO NA OB6TESTVENI MESTA E ZABRANENO. IMA ZAVEDENIQ ZA PU6A4I I DRUGI ZA PU6A4I - TOVA E RE6ENIETO I E DOBRE ZA DVETE STRANI, NALI ?

а персонала, в САЩ това е основен довод, защото персонала стои 8 часа там - в газовата камера
за това помислили, и не ми казвай че могат да избират какво да работят, тогава никой няма да може да се оплаква от условията на труд, клиента влиза, вижда колко е задимени и си тръгва, а бармана, сервитьора - ко прайм
цитирай
36. анонимен - непушач
20.02.2010 02:47
пак завъртяха гъза, педераси, някой си напълни гушката като отменя забраната, ПЕДЕРАСКА ДЪРЖАВА
цитирай
37. анонимен - ???
20.02.2010 05:29
Драги непушачи!Много ви благодаря, че пазите МОЕТО здраве!Макар че най-големите злини в историята са причинени от хора, които са мислели доброто на други хора.Да си спомним християнството, налагано с огън и меч за доброто на неверниците,или за чичо Буш, който донесе демокрация за доброто на Ирак...Пълна забрана-добре, но за административни сгради, учреждения, въобще места, където и вие и аз волю-неволю трябва да ходим.Но ЗАВЕДЕНИЯ???Хайде бе!Направете си такива, в които не се пуши (а мисля, че и сега има такива)и не ни допускайте в тях!Ама там било тъпо, пълно с неугледни люде, живеещи здравословно?Купонът бил другаде (при проклетите пушачи)?Няма пълно щастие!Аз също се съобразявам-роден съм в София,живея в нея вече 40г. и преди време дойдоха едни селянчета и ми казаха, че не мога да паркирам тук и там, защото вече сме били много софиянци.После дойдоха други селянчета и ми казаха, че не мога да пуша, те били свикнали на чист въздух.Утре ще дойдат трети идиоти и ще определят час, в който НА ТЯХ ще им е удобно АЗ да ходя до тоалетната.
А на господина, който е станал 140 кила като е спрял цигарите и е много нервен ще кажа да се замисли дали е по-добре да живее 10 г. повече като прасе (а и дали ще е така, че наднорменото тегло убива по-сигурно и от цигарите).Освен това вчера си взех оръжие (законно), да не се прави на толкова лют, че някой като мен ще му продупчи мазното здравословно шкембе! Останете си със здраве...
цитирай
38. анонимен - ДО ВСИЧКИ ПУШАЧИ (и пиячи)
20.02.2010 08:02
Аргументите ви са толкова маргинални, че не си струва да се дискутират.
Но има и друг момент, който някакси ви убягва, особено на тези с бравурния тон.
Вижте процентите на болни от рак на белия дроб - и ги вижте същите тези пушачи като ги хване рачето. Нещо тогава тонусът им пада малко, тонът им е друг,даже хленчат. Нека мрат всъщност, това е техен избор, но защо ще харчат фондовете на ЗК? Ние не плащаме, за се издухват парите (една операция бял дроб струва ~ 10000лв) за кефа от пристрастяването към едно или друго. Защо ще лекуваме този или онзи, само защото е пушил по 2 кутии на ден, или пък е пил по литър на ден и цирозата го е хванала за гушата. Идеята за забрана на пушенето (пък и пиенето на общ. места)не е на селянчетата, нито е на гражданчетата, тя е на разумните хора, които желаят да намалят един или друг риск. И този риск има преки финансови измерения. А когато трябва да се помогне на болни деца - пращаме SMS-и, къде е ЗК тогава?
Всички са свободни -могат да пушат, пият или да лазят по скалите и да падат от там, но аз например като отида в планината плащам около 100лв допълнителна застраховка. Никой не ми я плаща.
Ако отидете и сключите втора здравна осигуровка, вижте колко ще плащате, ако попълните графата "пушач". Нека всеки който пуши - да пуши, но защо трябва да вреди на другите, и защо те трябва да поемат риска от неговото удоволствие?
В този смисъл пиенето е "по-безвредно".
Аргументът, че "нямало да се спазва" е само признание на липсата на държавност. Там където има държава, такъв аргумент няма. Има закон, има и санкции.
Рано или късно и тук ще е така, въпрос на време, и колкото повече са тези с мислене подобно на това на пушачите, толкова това време ще е по-дълго.

цитирай
39. анонимен - няма по-нетолерантни от непушачите,
20.02.2010 11:52
маже би, само бившите пушачи ги надминават. Мисля, че трябва да има заведения за непушачи и за пушачи, това би трябвало да удоволетвори непушачите, но те претендират целия свят,т.е. всички заведения да бъдат за непушачи. Нещо повече, като аргумент изтъкват това, че можело в заведенията за пушачи да има по-добра храна и това щяло да ги ощети. Това граничи с лудост, ако не искат да бъдат в помещение, където се пуши-да не влизат там, така както пушачите няма да влезнат в ресторант, където не се пуши.
цитирай
40. анонимен - за не пушене на затворени обществени места
23.02.2010 05:37
категорично трябва да се забрани пушенето на закрити обществени места.Доколкото знам в Канада дори цигарените пакети са скрити в шкафове и не се виждат.Няма реклама на цигари ,но по улиците може да се пуши.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7697671
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031