Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2010 00:31 - Цветанов обвини президента в нарушение на Конституцията и го заплаши с избори
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 4484 Коментари: 19 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов обвини президента Георги Първанов, че е нарушил Конституцията като е записал и публикувал разговора си с финансовия министър Симеон Дянков по-рано днес.

В ранния следобед президентската администрация публикува на интернет-страницата на президента стенограма от разговора между двамата, на който Дянков отиде, за да изясни разгорелия се в началото на седмицата скандал между двамата заради репликата, че президентът е "млад милиардер". Думите на Цветанов, който е и зам.-председател на ГЕРБ, са първия официален коментар на управляващите по случилото се, след като нито Дянков, нито премиерът Бойко Борисов реагираха през деня.

"За мен категорично президентът е нарушил чл. 32, ал.1 на Конституцията", заяви Цветан Цветанов тази вечер в предаването "Панорама" по БНТ. Конституционният текст предвижда, че никой не може да бъде следен, подслушван или филмиран, без него съгласие. Ако президентът ще си прави PR на политическия проект по този начин, да си излиза от институцията, призова Цветанов. Той допълни, че ГЕРБ са готови да отидат на избори, вместо да чака поведението на президента да доведе България до ситуацията на Гърция.

Цветанов се съгласи с тезата на водещия, че става дума за война между институциите, като подчерта че тя е била провокирана от президентската институция. По думите му Симеон Дянков е отишъл "съвсем добронамерено" при президента.

Ако прочетете стенограмата, виждате, че там има тенденция за определен сценарий, така че Дянков да каже определени неща, които след това да бъдат тиражирани в медиите, каза Цветанов. Вътрешният министър настоя да бъдат разгледани последните две страници от стенограмата, в които, по думите му, се вижда, че Първанов излиза с нов политически проект.

Президентството няма практика веднага да излиза със стенограма в такива случаи, каза още Цветанов. Той допълни, че управляващите ще изискат чрез председателя на Народното събрание аудиозапис от срещата. По-рано през деня прессекретарят на президента Бойка Башлиева заяви пред Дневник, че от всяка среща на държавния глава се прави стенографски протокол и е право на президента да прецени коя стенограма да огласи. Тя допълни, че е присъствала на разговора и че Дянков е знаел, че се води протокол, защото стенографката стояла срещу него.

Когато говорим за просперитета на държавата, нямаме нужда от подобни войни, подчерта Цветанов. "Какво иска президентът, да станем като Гърция ли?", попита той, като допълни, че това, което днес се е разиграло не е добър за институциите.

Тази сутрин вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков отиде на среща с президента Георги Първанов, на която да изяснят скандала около реплика на министъра в телевизионно шоу по-рано през седмицата - в понеделник вечерта Дянков беше принуден да отговаря на въпроси дали е нарекъл миналата година президента "млад милиардер"  с десетки луксозни имоти в САЩ. Финалният му отговор "Не е млад, определено", предизвика гневната реакция на Първанов, който публично го призова да докаже твърденията си или да се извини.

След половичасовата среща днес Дянков лаконично заяви, че е станало недоразумение и отказа повече коментари за разговора. Пет часа по-късно президентската администрация публикува на сайта си стенограма от разговора, макар да няма практика да оповестява публично съдържанието на разговорите, които се водят на "Дондуков" 2.


източник:дневник.бг
Цветанов обвини президента в нарушение на Конституцията и го заплаши с избори


Тагове:   новини,   избори,   нарушение,


Гласувай:
7



1. анонимен - Прозрачност
06.03.2010 08:42
Цветанов не наруши ли конституцията като без разрешение на Алексей Петров му направи снимки при арестуването и след като първия път снимките излезли несполучливе накарал операторите да повторят снимките.Този нагъл министър кого заплашва.ГЕРБ явно отиват на разгром на държавата.
цитирай
2. анонимен - goce s 3 pera-val6ebnia strelec
06.03.2010 11:01
razigraavaneto na podobni scennarii ,ot edin i bez tova komprometiran politi4eski prezident,koito plus vsi4ko drugo e nejelan ot goljm procent ot naselenieto celi samo edno-da razru6i sa6testvuva6tata vlast i da vazobnovi vlasta na negovite stari drujki-troinata koaliccia.s takav prezident-po dobre bez prezident.goce trebe da si odi!!!!!!!!!kakto biha kazali v pernik.edin istinski prezident e sazidatelna i obedinitelna figura-e li goce takav-NE.o4ebiino e 4e ne6to verno ima v samneniata 4e e miliarder i ima imoti po sveta.reakciata mu be6e trarde hipertrofirana,za perni6ki plujek.
цитирай
3. ok3223 - Ама ЦЕЦО ВИФА
06.03.2010 11:57
знаел, че има закони бе. Интересно кога и къде е научил. До сега газеше из правото като бивол през бостан.
Брях, брях и плаши с избори. Ама да не се наака на тях. Май хората разбраха що за законник е и как гази бос през трънето.
Та май наакването му е у кърпа вързано.
цитирай
4. анонимен - търкулнало се гърнето...
06.03.2010 12:24
Гоце, ЦЦ, ББ ...селскки номера
Държвата май е на автопилот..какво става с безработицата, правата на хората...ГЕРБ мълчат...
Сн С
цитирай
5. emil60 - Приятелю, за разгром на коя държава говориш?
06.03.2010 12:45
анонимен написа:
Цветанов не наруши ли конституцията като без разрешение на Алексей Петров му направи снимки при арестуването и след като първия път снимките излезли несполучливе накарал операторите да повторят снимките.Този нагъл министър кого заплашва.ГЕРБ явно отиват на разгром на държавата.

цитирай
6. emil60 - О, разбрах, извинявай!
06.03.2010 12:47
За държавата на Алексей Петров, ура! Ама разбира се!
цитирай
7. анонимен - "Пази боже сляпо да прогледа"
06.03.2010 13:21
Много му порастна работата на Цветан. Всичките му действия като министър са незаконни или почти незаконни. От полицейска работа нищо не разбира, а и с правото не е добре, но това не му пречи всеки ден да дава интервюта пред весници и телевизии, този доскорошният чиновник в МВР, влязал в тази система покрай връзките на баща му - офицер от ДС, шофьор на бивш зам.министър на МВР. Без всякакъв опит в управлението е, а се репчи и говори по-остро и по-категорично по всички въпрос, дори и от Бойко Борисов. Ако разбираше малко от оперативна работа, нямаша постоянно да дава интервюта в които огласява неверни, не безспорно установени неща. Министърът е политическа фигура, а оперативната работа е възложена на главния секретор, Цветонов обаче е извзел функциите на главен секретар и на говорител. Чудя се защо не бъдат уволнени главни секретари говорителя, тъй като с тяхната работа се е нагърбил Цветан. Този човек се зарази от нарцицизма на Бойко и вече твърде сериозно го конкурира. Внимавай Цветане не конкурирай Бойко, че да не паднеш зад борда. В политиката, както и навсякъде другаде, "всяка жаба трябва да си знае гьола".
цитирай
8. анонимен - Нещастен гербер - цвете на една н...
06.03.2010 13:24
Нещастен гербер - цвете на една нещастна държава
цитирай
9. анонимен - ceci, pitai boci ko da praite s deciankof
06.03.2010 15:50
po4naaa see, Ceco Cerjinski go shube ot Prvanov. zybeneto i drnkaneto na mikrofoni okolo prezidentyt e narusenie na konstituciata.

glistyt diankof she go takovat
цитирай
10. анонимен - Боже, боже колко мръсни ченгета и октоподи имало в блог.бг
06.03.2010 16:34
Ако трябва да сравнявам Цветанов с Михов и Петканов, ще кажа: Цветанов е на светлинни години пред тях по професионално и морално ниво.
цитирай
11. анонимен - част поредна на НАГЛИТЕ
06.03.2010 16:42
Тоя Дянков да си ходи от дет е дошъл, щот за едни три букви не става!!!! А ЦЦ да спре с полицейщината си. То не бяха арести на протестиращи, то не бяха заплахи към съдилища.... А сега ББ ще се моли на същите тези да го подкрепят.... Та вие ни разорихте бе, безхаберници. Кой може да назове всички министри на управляващите без да се запъни???? Няма такива - всички от ГЕРБ са натискачи на копчета и не работят за интересите на хората!!! Де късмет за предсрочни избори, де?! Как ще ви изненадаме!!!! ЕДИН ДЕМОКРАТ И НАХЪСАН РЕВОЛЮЦИОНЕР!!!!
цитирай
12. анонимен - Цветанов е прав. Не съскайте съсели.
06.03.2010 17:18
Мероприятието на президента се случва в момент, когато:
- се разклаща надеждата за АЕЦ Белене, където президента е въвлечен дълбоко чрез обвързаността си с Русия;
- правителството е на път да постигне сериозен успех в борбата с разбиването на криминално-олигархическия модел в политиката и икономиката, чийто конструктор е президента;
- от властови и икономически позиции се отстранявят близки до тройната коалиция и самият президент лица и фирми имащи ключово значение за издръжката на политическите и икономически начинания на бившите;
- в навечерието сме на вливането значителни количества европейски пари по редица програми и проекти, което ще направи програмата на ГЕРБ за излизане на кризата реалистична, ще омекоти икономическата криза и ще тушира социалното недоволство, на което президента и компания разчитат;
- броени часове преди атаката срещу Дянков, правителството и Дянков получиха висока оценка за финансовата и икономическа политика от възможно най-авторитетните световни и европейски институции, което отдалечава надеждите на Първанов и сие да свалят Борисов от власт или най-малко да го опитомят;
- в съседна "лява" Гърция се вихри бюджетна криза заплашваща устоите на целия Европейски съюз. Изпадането на България в подобна ситуация в този момант ще засили антибългарските настроения в Съюза, като е сигурно,че на България ще бъде отказана помощ подобна на предоставяната на Гърция, което ще е равносилно на изключване на страната от ЕС и изпадане в криза по-тежка от тази по времето на Жан Виденов, с виновник ГЕРБ и десницата;
С отстраняването на Дянков, президента удря гони една основна цел - да ликвидира успехите на правителството, ако ще и сривайки страната в руини или да омаловажи постиженията му удряйки най-важната фигура в него -финансовия министър отличник.
Ако Борисов се хване на тая въдица с него и правителството му е свършено, но е свършено и с надеждите на българите.
Ако Първанов не е милиардер, да заведе Дянков в съда, а не да събаря държавата.
цитирай
13. анонимен - "Какво иска президентът, да ...
06.03.2010 18:01
"Какво иска президентът, да станем като Гърция ли?"

Ние никога няма да станем като Гърция...
цитирай
14. анонимен - и 1000 кризи да минат през Гърция. . . ...
06.03.2010 18:03
и 1000 кризи да минат през Гърция...България пак не може да я стигне
това е..
цитирай
15. анонимен - и вместо да се прави "план за ...
06.03.2010 18:07
и вместо да се прави "план за излизане от кризата"
има спор кой е по по най ...
цитирай
16. анонимен - Мъжко момче е Цветанов!
06.03.2010 23:49

Нека само не спира до тук!
Достатъчно прозорливо виждат следващия ход на Гоце!

Това се казва добър политик - да предвидиш поне два хода на противника!
и после ШАХ и МАТ - ясно е кога.
цитирай
17. анонимен - скрий се Цецо, скрий се. смешен си. и ти и шефа ти Боко Тиквата и цялата пасмина от геЙб
07.03.2010 05:43
аве тоя ибрикчия Цецо Багера, както и цялата масмина от партия геЙб начело с доказаният мафиот Боко Тиквата, не разбраха ли че жалкото им номер4е със заплашването за нови избори вече не минава. ем аре ве, аре . нека да има нови избори. то и без това цяла България желае това. хайде да се проведат нови избори. ама няма да стане. защото дупетатите от геЙб знаят че няма ги спечелят. и ги е шубе. ама ина4е за да продължават да заблуждават наивниците които им са гласували доверие, тръбят наляво надясно за избори. само за да покажат пилешки мускулки пред шепата им останали привърженици.
цитирай
18. анонимен - ВАЖНО !!!!!!!!!!!!!!
07.03.2010 09:44
аве защо тука един и същ човек оставя коментари, и се прави че някой друг ги пише. те са от един и същ. 12,13 и 16 са от един и същ. само ви заблуждава. прави жалки опити да създаде илюзия, че много хора подкрепят Цветанов. а това не е така. тези коментари са написани от един и същ. лъжец, манипулатор !!!
цитирай
19. анонимен - единни
26.07.2010 10:26
при спирането на подобни АБСОЛУТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ който крадЪт по десетки милиони на месец, неме учудва че подготвят покушение, учудвам се , че се забавиха толкова много или може би са си мислили, че ще склонят г-н БОРИСОВ да мине от тяхната страна. МАЙ СА СГРЕШИЛИ, а сега ние гражданите на БЪЛГАРИЯ трябва да застанем зад тези хора и да ги ПОДКРЕПЯМЕ, защото заслужават и да бъдем ЕДИННИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7714338
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930