Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2010 00:39 - Отворено писмо от в. "Билд" до Георгиос Папандреу
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 24366 Коментари: 49 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Уважаеми господин министър-председател,

Когато четете тези редове, вие ще сте пристигнали в страна, която е напълно различна от вашата. Вие сте в Германия.

Тук хората работят, докато навършат 67 години. Отдавна вече няма 14-та работна заплата за чиновниците.

Тук никой не трябва да дава 1000 евро подкуп, за да получи навреме място в болница.

Ние не плащаме никакви пенсии за генералски дъщери, които за съжаление не са си намерили съпруг.

При нас бензиностанциите имат регистрирани касови апарати, таксиметровите шофьори издават фактури, а фермерите не измъкват субсидии от ЕС с милиони маслинови дръвчета, които въобще не съществуват.

Германия действително има високи дългове - но ние можем да ги плащаме. Защото сутрин ставаме доста рано и работим целия ден. Защото от заплатата си винаги заделяме една част за черни дни. Защото имаме работоспособни фирми, чиито продукти се търсят по целия свят.

Уважаеми господин министър-председател, вие сте в страна, която с десетките си хиляди туристи носи пари в Гърция. Която дори ви изпрати и Ото Рехагел, треньора на националния ви отбор по футбол, с когото станахте европейски шампион.

Искаме да сме приятели на гърците. Това е причината, заради която Германия е представила на страната ви нетно близо 50 млрд. евро, откакто се присъединихте към ЕС.

Но едно нещо трябва да е ясно: доброто приятелство означава да казваш на другия истината право в очите, когато е нужно.

Сърдечни поздрави,
в. "Билд"


PS. В случай че искате да ни пишете, добавяме подходяща марка. В крайна сметка искаме да ви помогнем в пестенето...

Бел. ред. Отвореното писмо до гръцкия министър-председател Георгиос Папандреу беше публикувано в най-тиражния германски всекидевник "Билд" в петък, когато той пристигна на посещение в Германия. Критичното финансово положение на Атина предизвика остра полемика във федералната република (най-големия нетен платец в ЕС), а колаж в германското списание "Фокус" (на който статуята на Венера Милоска показва среден пръст) доведе до призиви за бойкот на германски стоки в Гърция.



източник:дневник.бг
Отворено писмо от в. "Билд" до Георгиос Папандреу


Тагове:   Германия,   новини,   криза,   писмо,


Гласувай:
10



1. анонимен - Ван
08.03.2010 02:14
Това все едно е писано за България.Дано го прочетат повече българи,за да разберат как гледат германците на другите нации.
цитирай
2. анонимен - тези не са си имали работа с българи ...
08.03.2010 04:37
тези не са си имали работа с българи :)))))))))
цитирай
3. анонимен - Германците
08.03.2010 08:46
Е, не може да ни търпят до безкрайност трудолюбивите европейци, уредили си държавата по всички правила. Не може те да работят и да отделят средства за нас, гърци или българи, все едно, които се чудим как да излъжем и как, без усилия, да живеем на широка нога. Когато у нас дойдат от западна страна, чудят се какви са тези скъпи коли по улиците, каквите при тях си позволяват само големи банкери, когато ревем, че сме бедни и искаме помощи. Нали знаете приказката за лъжливото овчарче? Ще ни теглят един шут и да си вървим на мястото! Мислим се за много хитри!
цитирай
4. tina05 - Просто не мога да повярвам, че за ...
08.03.2010 09:00
Просто не мога да повярвам, че за статия, в която се обръщат към ГЪРЦИТЕ, три коментара /всичките всъщност/ са, за да се оплюят БЪЛГАРИТЕ ОТ БЪЛГАРИ!
Вие самоуважение нямате ли?!
И ние имаме корупция, както в цяла Европа, но не сме лъгали ЕС за дълговете ни и тежкото криминално положение! И РАБОТИМ! ПИТАЙТЕ БЛИЗКИТЕ СИ, РОДИТЕЛИТЕ СИ И ПРИЯТЕЛИТЕ СИ! КАЖЕТЕ ИМ В ОЧИТЕ, ЧЕ НЕ РАБОТЯТ И ЖИВЕЯТ НА ШИРОКА НОГА!
КАК НЕ ВИ ДОСРАМЯ?!
цитирай
5. анонимен - Срамота
08.03.2010 09:05
По големи наглеци от германците няма ! Унищожиха тсяла европа в стремежа си да я завладеят ! Те са тези които трябва да работят още дълги години , за да въстановят това което са ни отнели благодарение на олигофреничните си политици ! А да не забравяме колко милиарди се изсипаха в Германия след войната! Така че мили мои шваби , работете и си мълчете ! Длъжници сте ни за още много години напред!
цитирай
6. анонимен - Честно и отговорно
08.03.2010 09:38
Чакам статия в "Билд" за България.
цитирай
7. анонимен - Лъжат
08.03.2010 10:03
След като попадаме под управлението на комунистите,България се отказва от всички пари,дължими от Германия за доставки по време на Втората световна война.Ако тези суми бяха изплатени,сега България щеше да е по богата от Арабските емирства. Около 5 години,България е хранила и обличала Вермахта.Вижте ,,Дневника на Ане Франк“ ,в Холандия тогава на черно се е продавал Български тютюн.
Швабите да не ми се правят на толкова велики.Без плана Маршал,още щяха да са в землянки.А и Германците ходят на почивки в чужбина за да се напият и разпуснат ,ако се държат по подобен начин в Германия ще свършат в затвора.
цитирай
8. tina05 - Ако Германия беше изпаднала в ле...
08.03.2010 10:19
Ако Германия беше изпаднала в ленност и мързел и се беше оставила само на парите от "Маршал" сега щяха да са пред фалит, както Гърция.
Вместо това, обаче благодарение на собствения си труд, те връщат успешно парите от този план и внасят най-много пари в ЕС. Това е разликата.
И не съм видяла да казват нещо лошо за България.
Аз искам Гърция да се измъкне от тежкото положение, защото в противен случай ще завлече целите Балкани. Но да се мислиш за велик при очевидните грешки и да искаш да продължаваш да си мързелуваш и други да ти плащат сметките е малко нагло от страна на съседите и определено няма да помогне на Гърция.
цитирай
9. анонимен - Пешо ВИИ ГО ЗНАЕТЙе
08.03.2010 11:50
До горните тъпанари възхваляващи Германия и плюещи България:
Тикви, чували ли сте израза " Изпаднал германец" и знаете ли какво значи той?????
Най-лесно се плюе по образа на родината, но замислете се какво правите за да бъде тя по-хубава, уредена, и чиста от Германия! А може да стеане и зависи от ТЕБ- както сочи "ЧИЧО САМ" на плакатчето!
Замислете се и стига творили глупости!
И ОЩЕ НЕЩО - НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ОПРАВИ ИЛИ ПОНЕ НЕ ПО НАЧИНА ПО КОЙТО СИ МЕЧТАЕТЕ. Историята го е доказала на няколко пъти- Византийско, Турско, Германско, Съветско и в момента Хамериканско - икономическо робство. Всеки ваш лев подпомага едно от последните три заробвания и Вие оцелявате - това си е геройство, така че горе главата БЪЛГАРИНО- труди се , не тъпей и се гордей със род и РОДИНА!
цитирай
10. анонимен - Статията е за Гърция!
08.03.2010 12:02
Защо припознавате България, статията е за Гърция! За онази Гърция, в която години наред се отнасят с българските емигранти като с втора ръка човеци и които се дуят колко развити и богати европейци са! А 25 години харчат чужди пари.
Ние имаме още мноооого път да извървим, че да ги стигнем гърците. Още повече, че то лесното в Евросъюза свърши вече. Имаме да си мечтаем за милиардите, дето са излети в Гърция!
цитирай
11. анонимен - Статията е за Гърция!
08.03.2010 12:02
Защо припознавате България, статията е за Гърция! За онази Гърция, в която години наред се отнасят с българските емигранти като с втора ръка човеци и които се дуят колко развити и богати европейци са! А 25 години харчат чужди пари.
Ние имаме още мноооого път да извървим, че да ги стигнем гърците. Още повече, че то лесното в Евросъюза свърши вече. Имаме да си мечтаем за милиардите, дето са излети в Гърция!
цитирай
12. breeze - анонимен 5
08.03.2010 12:17
Германците не само работят, но и държат на думата си. И сигурно имат още доста подобни плюсове. Всякя държява е била разрушавана, но ня всяка е успяла да се съвземе.
Ние можем но трудно решаваме да започнем.:)
цитирай
13. анонимен - Каква ти Гърция бе хора, тва си е и...
08.03.2010 12:18
Каква ти Гърция бе хора,тва си е истинската България.Махнете името Гърция и често кажете,дали това не важи повече за България.Тук даже е по-зле и може да стане по-богата статия ако решат да я напишат
цитирай
14. анонимен - и аз мисла, че това е сякаш за БГ. Кво ...
08.03.2010 13:06
и аз мисла,че това е сякаш за БГ.Кво да се лъжеме,все едно не живеем в БГ.Няма курупция,нямам 13-14 и 17 заплта.Нямам измами на фермерите
Всичко е така,че и по-зле
цитирай
15. tina05 - До всички плюеши: Вземете и на...
08.03.2010 13:27
До всички плюеши:
Вземете и напишете един отговор на статията за Гърция, тип:
"България е по-зле. И понеже сме чуждопоклонници, сами ще си наплюем държавата.
П.П. Българи сме, повярвайте ни."
цитирай
16. анонимен - Ха така, много правилно са им го р...
08.03.2010 13:32
Ха така, много правилно са им го рекли на мазните, нагли, мързеливи и прости гърци! А нашите 'журналисти' кротко си държаха ръчичките в ....
цитирай
17. анонимен - Ето за това Германия е Германия а ...
08.03.2010 14:02
Ето за това Германия е Германия а Гърция..... си е същото гюбре като всички останали балкански държави.
никаква разлика няма между нас и гърците, все едно за нас е писано.
Просто Гърция бе приета по политически причини в ЕС и години наред изкуствено беше помпана с финансови инжекции, за това имаше малко по добро икономическо положение от нас.
Но тези инжекции ги научиха да не работят и те се превърнаха в по мързелива, некъдърна и крадлива паплач дори и от нас.
цитирай
18. анонимен - ееейййййй Българска му работа
08.03.2010 14:21
абе хора, не виждате ли как стоят нещата??? Някакви германски журналисти са се опитали да се заядат с гръцкият министър и точка. защо за бога слагате и България там??? че в България е по зле-да така е, но в статията вапросните немски журналисти се обръяат към ГРЪЦКИЯТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, а не към Българич или конкретно към някой българин. От къде на къде в коментарите по горе намесихте и България или просто по навик -типично български: двама като си мерят п...те ние задължително трябва да си слагаме д...то там?
цитирай
19. анонимен - versus. bg/?ff=64 -------- ТУК ...
08.03.2010 14:23
versus.bg/?ff=64 -------- ТУК МОЖЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ СРЕЩУ ПЪРВАНОВ , СОЦИАЛНИЯ МИЛИАРДЕР !!!
цитирай
20. анонимен - СВЯТ
08.03.2010 14:39
БРАВО НА НЕМЦИТЕ РАБОТЛИВИ ХОРА
цитирай
21. анонимен - Защо чак сега???
08.03.2010 15:35
...да де, ама това не е от вчера. Защо толкова години ги търпят, а нас ни мачкат. На фона на техните злоупотреби, нашите са кокошкари. Аз бях няколко пъти в Гърция и освен липсата на касови бележки и всички други отбелязани точки, грък да работи не видях....до кога???
цитирай
22. sparhawk - жълтият вестник билд
08.03.2010 17:12
да заема позиция на морален съдник е комично. Да си кажа честно, по-добре двойкари като Гърция, отколкото да те тупат по рамото от МВФ, докато умъртвяваш народа си, като по други държави - сещайте се кои.
цитирай
23. анонимен - “Българинът не лъже, не краде и не ...
08.03.2010 17:28
“Българинът не лъже, не краде и не продава вярата си за печена кокошка” - Джинот

Вярвате ли в себе си? Вярвате ли в приятели и роднини? Вярвате ли в еднокръвните си братя по народност? Не? Какви българи сте тогава, че да ни охарактеризирате като продажници, мързеливци, лъжци и прочие?!!!
Крадецът вика "Дръжте крадеца".
Никакви българи не сте, само сте родени в България!
цитирай
24. анонимен - Никакви българи не сте, само сте родени в България!
08.03.2010 18:29
Bravo!!!!!!!
цитирай
25. анонимен - От уважение
08.03.2010 18:42
би трябвало да си писал на гръцки.
Той сега тепърва ли да учи български за едно пикливо писмо?
цитирай
26. lililota - Изненаданите германци
08.03.2010 19:49
Според мен това писмо е доста тъпо и типично немско, в най-лошия смисъл на думата.
1. Положението в Гърция е такова от много време. И ако най-големият платец в ЕС не го знае - значи външното им министерство си върши зле работата.
2. Немците, освен че се оплакват и мрънкат почти колкото българите, се интересуват главно и единствено от себе си. Което е и основната причина да са изненадани от разни очевадни неща. Те рядко си правят труда наистина да помислят как помощта им за другите страни да е реално ефективна. Те само се фукат колко много пари дават, но не си правят труда да се замислят дали тези пари не отиват в едни ръце, където е по-добре да ги няма.
3. След Втората световна война САЩ и Англия следят Германия изкъсо, за да са сигурни, че нацизмът там няма да се случи отново. В Германия се завръщат социалдемократи, прекарали дълги години в чужбина, откровени антинацисти, и това са първите политици там. Ако спрямо комунизма се процедираше по същия начин, преходът в соцстраните, особено в някои като България и Румъния, може би нямаше да е толкова дълъг и мъчителен. Но не, гермаците предпочитат да твърдят, че по-лошо нещо от нацизма няма и че за всички останали престъпления включително военната хунта в Гърция трябва да има прошка.
4. Писмото е арогантно написано. В крайна сметка в Гърция има достатъчно хора, които не са богати и ще са принудени да платят сметката. И те определено не заслужават това тъпо и арогантно отношение. Дори и Зюддойче си позволи една унизителна за Папандреу карикатура. Дори и да не дадеш на някого пари, може да си спестиш иронията по негов адрес, ако той и без това е в затруднение. Силните са истински силни, ако не ритат слабите, когато вече са паднали. Иначе са обикновени мутри, които ръмжат, че някой ги е измамил с парите.
цитирай
27. анонимен - Хааахахахахахахаха
08.03.2010 23:39
ще се наакам от кеф :))))) Абе Немското си е Немско. гръцки кози барабонки на всеки в устата,маляка! Хааааахахахахаха
цитирай
28. анонимен - плюнка
09.03.2010 00:40
всички които плюят Германия са прости момчета, воловарчета. Хем нищо не
знаят, хем бръщолевят.
цитирай
29. анонимен - Евпопеец
09.03.2010 00:41
От позицията на човек обиколил Европа, бих заменил в това писмо Германия със Северна Европа и Гърция с Южна Европа. Мързеливците и неефективно работещите освен Гърция са Португалия, Испания та дори Италия в известна степен. Само Испания е получила и получава все още 230 милиарда Евро (до 2014год). Така че рева от севера е основателен. Новите държави от изтока могат само да сънуват паричките дето са налапали южняшките тарикати. Затова не виждам България редом до Гърция в това общо взето основателно критично писмо. И последно да припомня на някои че ние бяхме съюзници на Германия в разрухата на Европа но беше недостатъчно. И продължихме разрухата като съюзници на СССР. Много европейци го помнят все още.
цитирай
30. анонимен - Виновни са управляващите
09.03.2010 07:41
Причината за лошото икономическо положение в една страна са собствените и ръководители. Последните двадесет години само се разпродаваше и рушеше. И тези които най-много рушат, са най-големите плювалници. Няма социализъм, няма капитализъм, всичко е добрата организация от управляващите и дисциплина от управляваните. На ръководни длъжности са все съмнителни типове отляво и отдясно. От Освобождението досега управляват все едни и същи родове, които през Турско са най-големите слагачи на Османлиите, тези дето предаваха революционерите. Това е жалката истина.
цитирай
31. анонимен - за германците и червените
09.03.2010 09:02
анонимен написа:
По големи наглеци от германците няма ! Унищожиха тсяла европа в стремежа си да я завладеят ! Те са тези които трябва да работят още дълги години , за да въстановят това което са ни отнели благодарение на олигофреничните си политици ! А да не забравяме колко милиарди се изсипаха в Германия след войната! Така че мили мои шваби , работете и си мълчете ! Длъжници сте ни за още много години напред!


Комунистче тъпо, какво ти дължат германците бе, които, за разлика от съветите, и в България и навсякъде в окупираната от тях Европа са си плащали за всичко взето, а на нас, българите, ни помогнаха да получим обратно поне южна Добруджа, и поне за малко Македония и Беломорието. Не ги хваля, а казвам истината. Освен това, днес вярно май само те останаха в Европа да работят здраво.
цитирай
32. анонимен - трудолюбивите европейци
09.03.2010 09:04
анонимен написа:
Е, не може да ни търпят до безкрайност трудолюбивите европейци, уредили си държавата по всички правила. Не може те да работят и да отделят средства за нас, гърци или българи, все едно, които се чудим как да излъжем и как, без усилия, да живеем на широка нога. Когато у нас дойдат от западна страна, чудят се какви са тези скъпи коли по улиците, каквите при тях си позволяват само големи банкери, когато ревем, че сме бедни и искаме помощи. Нали знаете приказката за лъжливото овчарче? Ще ни теглят един шут и да си вървим на мястото! Мислим се за много хитри!

Не генерализирайте. Трудолюбиви са само някои от европейците и със сигурност не гърците, португалците, испанците, голяма част от французите и италянците.
цитирай
33. анонимен - за управляваши и управлявани
09.03.2010 09:09
анонимен написа:
Причината за лошото икономическо положение в една страна са собствените и ръководители. Последните двадесет години само се разпродаваше и рушеше. И тези които най-много рушат, са най-големите плювалници. Няма социализъм, няма капитализъм, всичко е добрата организация от управляващите и дисциплина от управляваните. На ръководни длъжности са все съмнителни типове отляво и отдясно. От Освобождението досега управляват все едни и същи родове, които през Турско са най-големите слагачи на Османлиите, тези дето предаваха революционерите. Това е жалката истина.

Започваш вярно, но от "Освобождението" нататък отиваш в съвършено грешна, "раволюционна" посока. Противоречиш си, защото в началото ратуваш точно за поведение като на "слагачите", които са в основата на икономиката и политиката на успешна България до 1944 г. Това, че повечето са били масони и че днес масоните "приобщават" сума ти "революционери" не значи че "революционерите" са кадърни да изграждат благосъстояние.
цитирай
34. анонимен - за германците и гърците и другите
09.03.2010 09:14
lililota написа:
Според мен това писмо е доста тъпо и типично немско, в най-лошия смисъл на думата.
1. Положението в Гърция е такова от много време. И ако най-големият платец в ЕС не го знае - значи външното им министерство си върши зле работата.
2. Немците, освен че се оплакват и мрънкат почти колкото българите, се интересуват главно и единствено от себе си. Което е и основната причина да са изненадани от разни очевадни неща. Те рядко си правят труда наистина да помислят как помощта им за другите страни да е реално ефективна. Те само се фукат колко много пари дават, но не си правят труда да се замислят дали тези пари не отиват в едни ръце, където е по-добре да ги няма.
3. След Втората световна война САЩ и Англия следят Германия изкъсо, за да са сигурни, че нацизмът там няма да се случи отново. В Германия се завръщат социалдемократи, прекарали дълги години в чужбина, откровени антинацисти, и това са първите политици там. Ако спрямо комунизма се процедираше по същия начин, преходът в соцстраните, особено в някои като България и Румъния, може би нямаше да е толкова дълъг и мъчителен. Но не, гермаците предпочитат да твърдят, че по-лошо нещо от нацизма няма и че за всички останали престъпления включително военната хунта в Гърция трябва да има прошка.
4. Писмото е арогантно написано. В крайна сметка в Гърция има достатъчно хора, които не са богати и ще са принудени да платят сметката. И те определено не заслужават това тъпо и арогантно отношение. Дори и Зюддойче си позволи една унизителна за Папандреу карикатура. Дори и да не дадеш на някого пари, може да си спестиш иронията по негов адрес, ако той и без това е в затруднение. Силните са истински силни, ако не ритат слабите, когато вече са паднали. Иначе са обикновени мутри, които ръмжат, че някой ги е измамил с парите.

Много от нещата, които казваш, са верни, но защо смесваш етика и икономика. В икономиката няма морал, в смисъл етика, а ефективност, т.е. икономически морал = ефективност.
цитирай
35. анонимен - От позицията на човек обиколил Е...
09.03.2010 09:17
анонимен написа:
От позицията на човек обиколил Европа, бих заменил в това писмо Германия със Северна Европа и Гърция с Южна Европа. Мързеливците и неефективно работещите освен Гърция са Португалия, Испания та дори Италия в известна степен. Само Испания е получила и получава все още 230 милиарда Евро (до 2014год). Така че рева от севера е основателен. Новите държави от изтока могат само да сънуват паричките дето са налапали южняшките тарикати. Затова не виждам България редом до Гърция в това общо взето основателно критично писмо. И последно да припомня на някои че ние бяхме съюзници на Германия в разрухата на Европа но беше недостатъчно. И продължихме разрухата като съюзници на СССР. Много европейци го помнят все още.


Доста вярно, за жалост.
цитирай
36. анонимен - германци, българи, комунисти
09.03.2010 09:23
анонимен написа:
След като попадаме под управлението на комунистите,България се отказва от всички пари,дължими от Германия за доставки по време на Втората световна война.Ако тези суми бяха изплатени,сега България щеше да е по богата от Арабските емирства. Около 5 години,България е хранила и обличала Вермахта.Вижте ,,Дневника на Ане Франк“ ,в Холандия тогава на черно се е продавал Български тютюн.
Швабите да не ми се правят на толкова велики.Без плана Маршал,още щяха да са в землянки.А и Германците ходят на почивки в чужбина за да се напият и разпуснат ,ако се държат по подобен начин в Германия ще свършат в затвора.

Нещата, които казвате, са верни, но изводът е ясен - проблемът не е в германците (насила не са отишли никъде да се освинват, навсякъде ги канят, заради парите им), а в комунистите, заради които България не получава дължимото (впрочем, неоспорвано) от нацистка Германия, а пък после какво направиха комунистите, да не говорим.
цитирай
37. lililota - До 34
09.03.2010 12:25
"Много от нещата, които казваш, са верни, но защо смесваш етика и икономика. В икономиката няма морал, в смисъл етика, а ефективност, т.е. икономически морал = ефективност."

А ти защо ги разделяш? Икономиката също има нужда от морал, не само от "ефективност". Защото ефективност също е едно разтегливо понятие - нещо, което е краткосрочно ефективно, в дългосрочен план може да се окаже ултра неефективно, както виждаме в момента.

И искрено се надявам, че тази мисъл като поука от кризата ще успее да се задържи по някоя гънка от "ефективните" мозъци на икономистите малко по-дълго :)

Между другото, вчера имаше супер добра дискусия по немския Канал 1, точно за Гърция и отношението на Германия към нея. Имаше гърци и германци и точно на това беше натъртено и от двете страни: че позиции като тази в Билд са едностранчиви и вредни.
цитирай
38. анонимен - tuk moge da glasuwas pritlw Purwanow
09.03.2010 14:27
анонимен написа:
versus.bg/?ff=64 -------- ТУК МОЖЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ СРЕЩУ ПЪРВАНОВ , СОЦИАЛНИЯ МИЛИАРДЕР !!!

цитирай
39. анонимен - Балканците сме такива
09.03.2010 17:13
Писано е за гърците, но няма как да не припознаем себе си. И Андрешко и Бай Ганьо са живи, макар и маскирани в скъпи дрешки и скрити в скъпи коли. Ние сме такива! Обичаме далаверата, обичаме да крадем, обичаме да хитруваме на дребно, искаме да има ред, но да го спазва някой друг. На тази географска ширина виреят хора като нас, друг вид трудно се справя. Само се чудя, защо Европейският съюз 20 години не е реагирал на лошо управляваните финанси на Гърция?
цитирай
40. proffalion - Вода има за всички !
11.03.2010 12:19
Докога си мислите , че ще може чрез търсене (и намиране) на персонални и инстуционални виновници да се камуфлира системната криза в развитието на капитализма . Никой няма да се измъкне от черната дупка на колабиращата световна икномика . Преди 2г до стената изправихме дериватните продуценти на wallstreet , някой от тях бяха хвърлени на тълпата други спасени защото са прекалено големи , малко по-късно дойде ред на цели държави и първата остреляна беше Исландия , малко по-късно и без много шум надолу полетяха и Прибалтийските държави , сега дойде ред на Гърция , вече лешоядите залагат коя ще е следващата по пътя надолу - Испания , Португалия , Ирландия , Италия ..... ? Само че никой не си прави сметката , че с политането в безната на всяка следваща масата на черната дупка се увеличава и гравитационното и поле се разширява ! Няма лошо ще оставим цяла южна Европа да обеднее , но немците дават ли си сметка каква част от експортно ориентираната им икономика намира реализация на тези пазари и как ще им се отрази техния колапс ? В света вече няма бели петна , няма пазари способни да поемат продукцията на все по-ефективните и високопроизводителни Германия , Япония , Китай , Ю.Корея . До сега именно печалбата на тези световни фабрики финансираше потреблението и разрушаването на производството в тези държави , сега изведнъж някой се изненадва , че няма как да си получи парите ? Почват да се сипят обвинения - мързеливи , разхайтени , корумпирани .... добре нека да е така , а ако бяха трудолюбиви , стриктни , точни като Северна Европа те щяха ли да са безответен пазар или щяха да са конкуренти ? И като резултат нямаше ли те да са по-малко затънали и немците по-малко богати ? Всички вече сме в едно корито и след като то е прогнило и пробито от това , че ще изхвърлим някой от пасаджерите нашата (и на немците) съдба няма да стане по-розова !!!
цитирай
41. анонимен - ASSvLtcnrSvXsBVQ
21.06.2011 15:01
Kudos to you! I hadn't tohuhgt of that!
цитирай
42. анонимен - UwDeTkwyulPYRMjnqA
21.06.2011 22:53
Very true! Makes a change to see smooene spell it out like that. :)
цитирай
43. анонимен - KEfydcJJwfc
22.06.2011 10:18
fBLM7D <a href="http://vnijxmgukgnh.com/">vnijxmgukgnh</a>
цитирай
44. анонимен - tpnckcwPUDynYGDbyQn
22.06.2011 11:06
hKlqWu <a href="http://kezstmjabwgp.com/">kezstmjabwgp</a>
цитирай
45. анонимен - mECZSCnRtUqtFpK
22.06.2011 20:59
wOTxB0 , [url=http://vmxajsrmlbmc.com/]vmxajsrmlbmc[/url], [link=http://diejxnvjqhwh.com/]diejxnvjqhwh[/link], http://jnkvvadgweme.com/
цитирай
46. анонимен - oNHxfqGWORpn
23.06.2011 14:09
8xG41m <a href="http://ustoupbltnvj.com/">ustoupbltnvj</a>
цитирай
47. анонимен - BVutnZMPvYw
24.06.2011 15:16
vNjIYn <a href="http://ublwywisqbfa.com/">ublwywisqbfa</a>
цитирай
48. анонимен - RBdssUljbl
24.06.2011 20:07
QqYm3i , [url=http://ilstnshjkwdz.com/]ilstnshjkwdz[/url], [link=http://dnfsrpdvrwsf.com/]dnfsrpdvrwsf[/link], http://kzjgewqtgspt.com/
цитирай
49. анонимен - shWVGZjEISSjiVByJR
24.06.2011 20:28
7ewvRw , [url=http://kualrfbegtdr.com/]kualrfbegtdr[/url], [link=http://qbhmljcuyebk.com/]qbhmljcuyebk[/link], http://oupeortbqigh.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7697553
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031