Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2010 20:13 - Ройтерс: Кабинетът раздухва гняв и рискува стагнация
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 14553 Коментари: 32 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Седем месеца след като дойде на власт с обещания за радикална промяна, дясноцентристкото правителство на България спря важни икономически реформи, рискувайки да предизвика продължителна стагнация в най-бедната държава от Европейския съюз.

Докато публичните финанси на страната са масово хвалени като едни от най-добрите в Източна Европа и се коментира, че криза в гръцки стил е невероятно, анализатори посочват, че затишието при реформите и популистките тенденции в кабинета ще донесат повече страдание и ще забавят възстановяването.

Правителството на Бойко Борисов се поддаде миналия месец на растящата съпротива от обществото и замрази плановете за здравна реформа, включително закриването на неефективни болници, както и планираното повишаване на пенсионната възраст.

То обеща повече пари за пенсионерите над 75 години и субсидии за протестиращите производители на тютюн.

Освен някои съкращения в министерствата, данъчната и митническата служби, засега властта в София не успява да задвижи обещаната голяма промяна на раздутия публичен сектор.

За да компенсира отсъствието на реформи на разходите и да задържи нисък бюджетния дефицит, кабинетът на Борисов забави плащанията на стотици милиони евро по договори с изпълнители и възстановяването на ДДС на фирмите, което предизвика недоволство.

Те се държат като пожарникари

"Усещането е, че те само гасят пожари. Има големи очаквания за реформи, но политиката им изглежда хаотична и това топи подкрепата за тях. Голяма част от българите гласуваха за ГЕРБ, очаквайки те да излязат с ясни мерки за извеждане на България от кризата", коментира Станислав Стоянов от социологическата агенция "Алфа рисърч".

Допитване на агенцията от миналия месец показа, че одобрението за правителството е паднало с 13.3% спрямо август 2009г. до ниво от 45.7%. Анализатори обясняват това със слабо планирана и лошо обяснена здравна и пенсионна реформи.

Липсата на управленчески и политически опит сред мнозина от министрите също пречи на напредването, допълват анализатори.

Финансовият министър Симеон Дянков постигна целта си да завърши 2009г. с бюджетен дефицит под 1% от БВП - но с цената на задържане на плащанията за лекарите и социалните помощи за декември. Дори преводите за ноември към администрацията на президента Георги Първанов бяха забавени.

Топяща се популярност

Задълбочаващата се рецесия и липсата на стратегия за излизане от нея вероятно ще продължи да топи подкрепата за кабинета, макар че не се очаква да го събори.

"В един момент премиерът може да бъде принуден да обнови правителството в отговор на растящ натиск", смята Кирил Аврамов от Political Capital в София.

Но повечето българи не виждат алтернатива на ГЕРБ, след като предишното правителство на социалистите беше отстранено на изборите сред обвинения в некомпетентност и бездействие срещу корупцията и престъпността.

Кабинетът, избран през юли с обещания за край на ширещата се корупция и престъпност, все още се радва на силна подкрепа, благодарение на полицейски акции срещу банди от организираната престъпност и преследването на бивши министри, заподозрени в корупция.

Растящата безработица (9.9% за януари) увеличава натиска над кабинета да разхлаби фискалния колан, но безцеремонно говорещият Борисов предупреди тази седмица, че по-скоро ще подаде оставка, отколкото да позволи по-щедър бюджет и гръцки сценарий.

Стагнацията ще е по-дълга

Социологически анкети показват, че в една пета от домакинствата някой е изгубил работата си или е намалена или забавена заплатата му.

Икономисти твърдят, че България ще се възстанови по-бавно от другите държави в Източна Европа и прогнозират минимален ръст за тази година след свиване на икономиката от 5% през миналата.

Проблемите на съседна Гърция и неравномерното възстановяване в Западна Европа - най-важният експортен пазар за България - също допринасят за продължителна стагнация.

Миналата седмица Борисов призна, че бюджетният дефицит може да достигне 1.8% от БВП тази година, което е доста над прогнозираните в бюджета 0.7%.

Засега не дават резултат мерките за увеличаване на приходите чрез преследване избягването на данъци, а икономисти изчисляват, че събираемостта на данъците е намаляла с около 30% през януари.

Някои анализатори предупреждават, че забавянето на реформите може да увеличи дефицита и да притисне валутния борд.

"Важно е да не се допусне увеличаване на дефицита, иначе може да започнем да страдаме като гърците", казва Георги Ангелов от "Отворено общество" пред "Нова" телевизия.

Известно облекчение може да донесе свеж капитал от 11-те милиарда евро, обещани на София от ЕС до 2013., но това е под условие, че България направи повече в борбата с измамите.

източник:дневник.бг
Ройтерс: Кабинетът раздухва гняв и рискува стагнация


Тагове:   новини,   кабинет,   гняв,   риск,   Ройтерс,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - и какво дири Дянков в тоя куц "екип"
11.03.2010 21:21
и защо става като камикадзе...
Сн С
цитирай
2. анонимен - емигрант
11.03.2010 23:11
започнахя нещо да се отчайвам от българската икономическа "политика"
цитирай
3. анонимен - trampa
12.03.2010 00:25
toq roiters da ne e na 4erveniq plo6tat,dori nqma da q do4eta tazi statiq
цитирай
4. анонимен - виденов
12.03.2010 00:27
zhivkobmw написа:
toq roiters da ne e na 4erveniq plo6tat,dori nqma da q do4eta tazi statiq


ти не я чети,ама май се задава видевота зима.Сега обаче ще Борисовата зима.Първо ще лятотото.Борисовото лятоVСкандали два три и ще мине.Но п после ще дойде зимата и тогава ще ни се стори виденовата зима като нещо много добро
цитирай
5. анонимен - 100 кила Красота
12.03.2010 01:05
Бойко дали знае какво прави или наистина гаси пожари?
цитирай
6. анонимен - Комунистите ограбиха България
12.03.2010 02:09
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...
цитирай
7. анонимен - Комунистите ограбиха България и я ...
12.03.2010 07:12
анонимен написа:
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...


Аман от папагали като тебе, за всичко комунистите виновни...
Да бе, да, ама за икономическата некадърност на Герб им вярвам...
цитирай
8. анонимен - от овчар
12.03.2010 07:22
единственото спасение за останалите мьченици в Б-я е бягство от геноцида които ни провежда всяко следващо правителство. Ние сме пред поредната нац. катастрофа.Няма заводи,няма земеделие,нямаме пари за даньци ,нямаме пазари - нямаме и елементарна вьзможност за избор-когато нещата са в последен стадии ре шенията стават трудни и не демократични за сажаление.
цитирай
9. анонимен - от Овчар
12.03.2010 07:32
всяка следваща зима все по-студена,гладна по-даньчна с повече даньци от предната ана мен ми се налага да изям и последната клиощава овца.
цитирай
10. анонимен - Не всичко е загубено
12.03.2010 08:38
Все още има искрица надежда. Какво е ясно: предишното правителство напълно съзнателно заложи много клопки пред Борисов и сега потрива доволно ръце. Проблемите се натрупват в геометрична прогресия. Ясно е, че в екипа на премиера има доста неопитни хора - да се заменят бързо. Средните нива специалисти и чиновници в министерствата често саботират работата на новото правителство; при всеки доказан случай - вън! Стана ясно и че Борисов не проявява постоянство и твърдост. След като е започнал нещо - да го довърши. Няма нужда да е популярен - трябва да е ефикасен! И последно: народът ще му прости много неща, но едно е сигурно: никога няма да приеме неосъждането на злоупотребилите с власт и липсата на добро правосъдие, на което може да се вярва и да се разчита. Ще кажете, че не е лесно. Но щом си се хванал на хорото, трябва да го играеш!
цитирай
11. анонимен - Бягайте
12.03.2010 08:54
Хора, не се връщайте в никакъв случай в България. Новите (деца на комунисти, „завършили” на Запад) и старите комунистически кланове са превзели буквално цялата държава. Там няма парламент и партии. ”Партиите” са различни кланове на комунисти. Правителството се олицетворява от държавна сигурност. Новият „премиер” Бойко Борисов е бивш комунистически престъпник участвал във възродителния процес и бивша охрана на Тодор Живков. КОЙ Е ПРИЕЛ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОМИЯР В ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ? НАГЛОСТТА НА ТЕЗИ УРОДИ НЯМА ГРАНИЦИ. Крайно време е да се каже на Европейския съюз, какви са тези хора, които ни управляват! Малкото хора, които са останали живеят в абсолютна мизерия. Единствените, които живеят в охолство са копелетата на бившите комунисти - полицай, военни и пожарникари (те взимат заплати по 1000-2000 лева, безплатни жилища и всякакви облаги). Полицията е навсякъде и могат да те застрелят и окрадат безнаказано и без причина. Най-облагодетелстван са бивши комунисти и децата им. Това са бивши ченгета, военни и подобни помияри, които сега са банкери, хотелиери, едри собственици и т.н.… Те държат телевизии, медии и въобще всичко официално е една голяма манипулация. Манипулацията е толкова голяма, че всички европейски пари отиват при тях. Всичко се подслушва. Ежедневно убиват и крадат стотици обикновени хора и никой не си мърда пръста за това. Но ако отвлекат или ограбят някоя богата комунистическа свиня, цялата държава се активизира, променят закони и започва още по-голям терор на обикновените хора. Правителството защитава единствено и само комунистите олигарси и замазва очите на хората като хваща и арестува хора, който пречат на комунистическите кланове (олигарсите). Митингите и стачките са забранени. Ако някой има различно мнение или се опита да организира стачка, моментално изчезва (бива екзикутиран от структите на ДАНС и ГДБОБ). Хората в провинцията умират в глад и мизерия. Всички болници са закрити. Но всичко това умело се прикрива от медиите. Всички хотели по черноморието са на бивши комунисти и руската мафия. Хора не ходете там и настройте колкото се може повече чужденци да не идват тук да почиват. Навсякъде звучи долнопробна, помиярска музика наречена чалга и руска музика. Хората са като зомбирани. Клановете на комунистите (БСП, ГЕРБ, АТАКА и т.н.) и мазни плужеци от медиите ги заливат и им промиват мозъка с „патриотизъм”: „Колко е хубаво в България”. В никакъв случай не си и помисляйте да инвестирате в България или да носите спестявания. В момента в който кацнете на летище София сте буквално обречен. Скоро няма да има университети и БАН - двете най-стари научни организации на 120 и 140 години ще бъдат ликвидирани. Бюджетът им ще бъде спрян. Имотите им ще бъдат продадени и на тяхно място ще се строят хотели, МОЛ-ове и джамии.
Ако все още има млади учени в България или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора.
цитирай
12. анонимен - Много от пишещите тук са абсолютни фанатици.
12.03.2010 09:39
Те не виждат, че тези управници са тотално неподготвени и са абсолютно зависими от различни икономически кръгове. На Плевнелиев му наброиха 10 фирми , в които е участвал и то все строителни. И... бил ги напуснал, и какво от това, како Сийке. С Румбата Желева стана ясно какъв е капацитета на управляващите, Борисов е същата кръгла нула. Учил в Симеонова, и какво от това, само с патос нищо не се постига. Вземе решение, изперчи се и след някой и друг час - отмени го. За съжаление, за да избяга от миналото си, Борисов изпада в другата крайност - разчита само на ренегати, а не на мислещи и знаещи. Скоро ще му дойде времето, надявам се да е по-бързо отколкото тези зад нето са решили
цитирай
13. mikino - 11. анонимен - Бягайте ?????????????
12.03.2010 10:10
А може ли да те попитам от какъв зор да бягам от Родината си? Да изоставя всичко - семейство, дом, близки, приятели?
Защо да не работя за доброто на соббстената си държава?
Защо да ходя да мия чиний на янките или на англосаксонците да им вадя картофите???

http://mikino.blog.bg/drugi/2010/01/15/zashto-obicham-bylgariia.472924

Обичам България, ще работя тук, колкото и да е трудно!
България има нужда от нас! Ако всички си хванем шапката от България няма да остане нищо, ще я купят, ще я загубим!
цитирай
14. анонимен - до ройтерс и останалите анализатори
12.03.2010 10:50
Господа от Ройтерс, Вие не правите никакви анализи, а се позовавате на разни наши социолози и други специалисти. По този начин Вашия анализ много зависи на какъв по партиен цвят социолог ще попаднете. Преобладават тесни сощиалисти. На г-н Станислав Стоянов ще кажа без да съм тесен социолог - българите гласуваха най - вече за справедливост и възмездие. Реформите се налагат поради състоянието в което е поставена по- напред държавата, щото ако то беше много добро, както е според тесните съсели, нямаше да има и нужда от реформи. За съжаление обаче какъвто и опит за промяна да се направи скачат ръководните дейци на съселите, след тях слагачите им, след това и по голямата част от стадото овце и т.н. Така, че като обвиняваме правителството да не забравяме тесните съсели и скунксовете социолози, които маркират здраво обстановката.
А г-та от Ройтерс - недейте преписва само, а пратете или си намерете човек или хора живеещи отдавна тук, които да Ви разкажат за червените вълци и техните потомци. И случайно да сте чували за вълци, дето не искат да ядат червени шапчици.
цитирай
15. анонимен - мина
12.03.2010 11:01
Не може след 20 изминали години да виним комунистите.Ние сами сме си виновни, че не можем да си устроим държавата, след като залитаме за избор на цар или пожарникар.Поне единия си беше избрал по-знаещи.Герб не може да се изяви като партия без минало.Нужно е време да набере сили и знаещи хора, които да я изведат от това патово положение.Тя в момента от интриги и клюки не може да работи пълноценно.Дянков ако е културен мъж ще се извини на президента само за това, че той е избран от 70% мнозинство, но това не е Америка.Липсва му възпитание или това е поредния общ сценарий за да се извлече новото им решение с/у президента.Това е най-вероятно.Ние не сме прости и знаем, какво е необходимо в такива публични сблъсъци. Който сее вятър жъне буря.
цитирай
16. анонимен - Престанете да повтаряте, че ком...
12.03.2010 11:14
Престанете да повтаряте, че комунистите били виновни и с това да оправдавате изключително антибългарската политика на Костов, после на Царя, сега на Борисов.По пишман икономисти от Дянков и Трайков не съм виждал, изключително са зле!При условие, че БСП е спестило над 800 милиона само за здравеопазване в БНБ, защото шантажират българските граждани, като ги накараха да пращат 3 години назад за осигуровки? или защо повижиха прага на самоосигуряващите се на над 450 лева?!а сега мислят и да повишат прага на самоогуряващите се управители на малки фирми на забележете - 800 лева!!! повишаване с 2%та на здравната вноска?! това са безумици.Първо скочи бизнеса ако си спомните, сега скачат земеделците, лекарите и обикновените хора, това не е икономичека политика, аз съм икономист, знам какво е икономика за разлика от това недоносче Дянков, който е бачка в Световната банка, като работата му няма никаква връзка с бюджети и реална икономика, а просто правят прогнази и заробват бедните държави със заеми, които си връщат с огромни лихви.Това, че е работил в Америка за мен изобщо не е плюс, напротив, именно от там тръгна кризата.Много са ни зле икономистите и популиките изказвания на правитеството и парламента.Не може да излъжеш народа, че ще сме екологична държава с големи приходи и после да ходиш в Турция да ми уговарящ американския проект Набуко, а за руските трябвало референдуми, анализи и сега само ни излагат, като имайте предвид, че Германия веднага се натисна за Северен поток, защото е изключително доходонен, ама нали Дянков защитава американските интереси, веднага бяха спряни всички други проекти.Аман от такива! Тежко и горко ни.Искам да ви кажа, че кризата в почти целия свят мина отдавна, Китай има ръст на износа на 40%та.Само България затъва, а Гърция затъна, защото те разчитаха само ЕС да ги храни. Но нашите ще ни завлекат при нея и после пак с комунисти ще се оправдават!
цитирай
17. анонимен - Съгласна съм
12.03.2010 12:16
Не ми се иска да призная,но съм съгласна с мнението на ном.11.Отиваме на зле с това некомпетентно правителство.Борисов се бетонира с верни кучета,без да е сигурен в професионалните им качества.Малкото стойностни хора бяха избутани встрани от поетите постове и на практика им бе отнета възможността да направят качествена реформа в сектора,който са поели.Ето например, г-жа Светлана Ломева- уволнена без предупреждение зам. министърка от МОН.Дама с репутация и завидна автобиография.Преподавател по политически мениджмънт и публични политики в НБУ.Жена с широки познания и контакти сред политическите среди в България,ЕС и САЩ. Та тази жена бе прогонена от министерството и на нейно място назначиха обикновена послушна чиновничка с дългогодишен стаж в същата институция, дошла с НДСВ...Спирам коментарите дотук,защото като се замисля за Аньо Анев и Вежди Рашидов,които смениха всички партии,докато се сдобият с власт и сега нищо не правят, направо ми се РЕВЕ на глас....
цитирай
18. анонимен - Оставка и ново правителство
12.03.2010 14:27
Всички министри са избирани с конкурс за доказана некомпетентост. Иначе не може да се обясни аматьорския непригоден състав на правителството. Да не говорим за авантюриста Дянков, който не е чувал за икономика или психически неустойчивия "доктор" Нанев.
цитирай
19. анонимен - MOPETO
12.03.2010 21:45
аз си мисля че Първанoв наи сетне усети кo ни треа. треа ни двупoлюсен мoдел, т.е. дву парийна пoлитическа система катo и на двете партии ще е председател багеристът Цецo.
За едната партия Цецкo ще е Мин Председател а за другата партя ще е класиран за президент.

какъв еднoпoлюсен мoдел бе Прванoв?

Първата партия ще прoдълзи да се казва ГЕРБ. втoрата oбаче ще се казва БРЕГ.

Пoсле Цеца oт ПлиевЪн ше запее: oт ГЕРБ на ГЕРБ и oт БРЕГ на БРЕГ нема пo-мил и благ 4oвек oт ТОЙ!
цитирай
20. анонимен - Бойко исие да си ебават ......!Неможе Пантуди да доведе България до ..
12.03.2010 23:02
Бойко Борисов абсолиутен Пантуди!Неможе най–големия айдук да се прави на сирамохомил и ИИсус!ДА СЕ МАХА ЗАЕДНО С ЦИЯЛАТА ПАПЛАЧ НЕКАДАРНИЦИ!
цитирай
21. анонимен - AZ
13.03.2010 06:46
ZAPADA RAZBRA 4E TOVA PRAVITELSTVO E NEKADARNO A NIE KOGA STE GO RAZBEREM
цитирай
22. анонимен - аз
13.03.2010 14:54
анонимния,който призовава хората на бягат...ти си предател и си против България
ти си предател и трябва да го разтрелват боклуци като теб
мръсен чуждопоклонник
цитирай
23. анонимен - каква е тази избирателна пропускливост ?
13.03.2010 18:15
Значи комунистите може да пишат тук, но другите мнения се цензурират...
цитирай
24. анонимен - така ме е срам за нашите управници ...
13.03.2010 19:22
така ме е срам за нашите управници които всички ние си избираме
цитирай
25. анонимен - рой
13.03.2010 22:36
Ройтерс откога станаха защитници на крадливите изчадия.Кои са точно анализаторите,които цитирате .Май са платени анал -лизатори!
цитирай
26. анонимен - от Дянков
13.03.2010 23:56
за какво е целият цирк:
Резервът на Здравната каса от 860 млн. лв. е заложен през септември м.г. в Международния валутен фонд (МВФ). Целта на финансовата операция, съчинена най-вероятно от министър Симеон Дянков, е в БНБ да бъдат влети 40 млн. лв. от лихва върху въпросната сума.

Падежът по депозита е на 30 април. Това съобщи д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването.

На 31 юли 2009 г. България има сметка от 4 247 105 специални права на тираж (СПТ) - специфична валутна единица, чийто курс се определя от МВФ. На 31 август м.г. страната ни вече има на сметката си 478 845 705 СПТ, а месец по-късно те са 615 134 807 СПТ.

“Това по 1,38 курс долар/лев прави 848 886 033 лв., колкото е резервът на НЗОК в края на 2009 г. Министър Дянков ги е заложил пред МВФ предварително и затова Здравната каса не можа да плати на лекарите и болниците за ноември и декември м.г. Това е причината сега панически да търси начини да набави пари за здравната система и да иска увеличаване на вноската с 2% от 1 април, тъй като финансовото министерство отново няма да има средства да плати на медиците за извършената дейност”, обясни д-р Кацаров.
цитирай
27. анонимен - няма да се учудя на революционна ...
14.03.2010 10:11
няма да се учудя на революционна ситуация в страната.Тя ще дойде след рязкото,отрезвяващо недоверие в този кабинет.Доказва се,че случайни хора сложна работа не вършат
цитирай
28. анонимен - Столюбовъ
14.03.2010 11:20
Как няма да е хаотична политиката, когато България е в такъв момент, в който икономически съкрушена беше около 1996-та?! Тогава партиите се брояха на пръсти, а сега са няколко СТОТИН регистрирани и никой не играе ролята на реална опозиция, като предлага реални решения на проблемите, още повече, че егоизмът на партиите е насочен срещу общата кауза за укрепване на държавата, в полза на собственото си оцеляване и облагодетелстване.
Дори сме по-зле, защото деведесетте години на миналия век имаше производство, а сега няма! Както икономиката ни се вдигна изкуствено чрез светкавични строежи на сгради и хотели и търговии на недвижими имущества през 2007-8, така и сега се поддържаме изкуствено като се пресират хората с данъци, такси и всякакви други финансови постъпления към държавните институции. За съжаление големите все още са недосегаеми! Как няма да е хаотична политиката на сегашното правителство..?! Колкото до "Ройтерс"- да си запазят мръсните, алчни мисли и коментари за техния си английски народ!
цитирай
29. анонимен - Комунистите ограбиха България и я ...
14.03.2010 14:44
анонимен написа:
анонимен написа:
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...


Аман от папагали като тебе, за всичко комунистите виновни...
Да бе, да, ама за икономическата некадърност на Герб им вярвам...

Ами кой е виновен бе, боклук?! На това дередже сме заради онези 45 години и последвалите ги 20 под управлението на децата на ОНЕЗИ, които ограбиха страната към края на 80-е и началото на 90-е години. Според теб, кой е виновен за това, че изтърсаците на комунистите довършват държавата? Ако ги оневиняваш значи си един от тях.
цитирай
30. анонимен - До №29
14.03.2010 17:21
И 100години да минат на вас все комунистите ще са виновни ,защото не можете да погледнете по далече от носовете си. Мислете с главите си бе хора, не се оставяйте някакви тъпагьози да ви вменявят мислите си
цитирай
31. nersin - Свалете лихвите по кредитите и всичко ще си дойде на мястото
18.03.2010 18:12
Аз казвам и винаги съм бил на мнение ,че не се ли намалят лихвите по кредитите на европейски нива ,всичко върви към разруха и фалиране в големи размери, което ще засегне десетки хиляди фирми и домакинства. И това е единствената причина те да изнемогват и фалират.Обвързаността на политиците с банките , предишни и сегашни прави невъзможно взимането на отношение по този проблем.За справка лихвите в белгия и Германия са 3-4 % а у нас 13-14 %.
цитирай
32. nersin - Нищо добро не ни чака , но да сме живи и здрави
18.03.2010 18:32
Ако си мислите , че България работи за българите се лъжете. Станали сме роби на запада, гърция и руснаците.ЕВН,Лукойл,ЧЕЗ, всички банки , големите магазинни вериги,ОМВ и прочие и прочие. Работим за тях и не ни стигат.Хората в нашата страна не недоволстват, доволни са от всичко. Банките ги направиха роби благодарение на управляващите.Вижте гърците.Чупят ,палят банките си даже при 5 % лихви по кредити , ако им стиска на банките да им наложат по високи лихви.Ние понеже сме траещ си народ , който си казва недоволството през 4 години, а понякога и през 8 само на избори. От една страна № 11 който коментирал , че трябва да бягаме от тук е прав, човека не казва непременно да бягаме а иска да каже спасявайте се ако можете за да не си губите времето и младините в празни надежди, защото тук и след 20 години ще е същото.Един от най богатите хора в света Митал беше купил Кремиковци и се видя в чудо човека и реши да избяга набързо като видя какви са нещата тука.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7714939
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930