Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2010 20:31 - Гавра с домашно куче възобнови искането за криминализиране на садизма
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 22305 Коментари: 60 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пореден случай на гавра с домашно куче възобнови искането на граждани да се криминализира насилието над животни.

Случаят с кучето Мима в Дряново, за който медиите писаха в края на миналата седмица в събота, доведе до създаване на няколко групи във Фейсбук с доколо 120 хиляди членове, настояващи садистът да бъде наказан.

Граждани откриха нова онлайн петиция за инкриминиране на жестокостта над четириногите и само за 2 дни тя събра над 18 000 подписа. Жена от Русе, която е адвокат и член на местна организация за защита на животните е изявила желание да осинови Мима и да потърси начин да й бъдат поставени протези, съобщиха от неправителствена организация, занимаваща се със защита правата на животните.
В началото на миналата година в парламента беше внесено искане жестокостта над животни да залегне в Наказателния кодекс и извършителите да подлежат на съд и затвор. Искането дойде от софийската група "Град за отговорни хора" след други случаи на гавра - жител на столичното село Лозен хранеше питоните си с малки кучета и котета, които събирал от загрижени граждани, търсещи стопанин за животните. В инициативната група участват ветеринарни лекари от София, които непрекъснато попадат на малтретирани "за удоволствие" животни.

Законопроектът беше внесен от тогавашния депутат от ДСБ и настоящ зам.-министър на околната среда Евдокия Манева и съпартийката й Антонела Понева от ДСБ. Парламентът обаче не го прие. Няколко дни след разглеждането на законопроекта бившият депутат Мария Капон внесе повторно аналогично предложение, но то е забутано в деловодството на парламента и не е гласувано, припомни Явор Гечев от фондация "Четири лапи".

Случаят с кучето Мима вече предизвика доста възмущение и има немалко желаещи за "кръстоносен поход" до Дряново. Като вероятен извършител на гаврата местните хора сочат съседа на стопанина на кучето.

"Четири лапи" разпространи отворено писмо до министрите на правосъдието и вътрешните работи -  Маргарита Попова и Цветан Цветанов, с настояване да инициират ново разглеждане на проектозакона в Народното събрание. До късния следобед в понеделник фондацията нямаше отговор от институциите.




източник:дневник.бг
Гавра с домашно куче възобнови искането за криминализиране на садизма


Тагове:   куче,   новини,   садизъм,


Гласувай:
8



1. анонимен - Кажете най-после от кои среди е с...
30.03.2010 09:23
Кажете най-после от кои среди е садистът, господа полицаи - разследващи. Не позволявайте истерията да взема връх. Имам предчувствие, че идиотът е от средите на кинолюбителите. Повод ми дава ситуацията, че напоследък общественото мнение е насочено срещу многобройноста на уличните кучета, които минаха границата на доброто държание и атакуват деца, възрастни хора. Причината да има толкова кучета по улиците са именно тези, които имат домашни кучета и които след определен период от време ги гонят на улицата. Ако трабва да има закони, то трябва да засегнат хората, които създават многобройноста. Жестоки закони срещу такива, а не срещу обикновенния граждани, който е принуден да храни песовете, бивше удоволствие на няккаква обществено безотговорна особа. Ще видите тогава, как бързо ще намалее броя на скитащите кучета.
цитирай
2. анонимен - Удоволствието си има цена и трябва да се плаща
30.03.2010 09:32
Кастрирайте не само мъжките, но и женските кучета. Неможе само с хапове. Защото, ако някой безотговорен тип или типоза пусне домашният си любимец и при изтекъл срок на действие на хаповете, кучката ще бъде заплодена. Пълна кастрация на всичко. Стига хленчене. Търсете причините и причинителите за многолюдноста на помиярите, а не последствията. По време на разгонване на кучката, скитащата глутница е особенно настървена и е много опасно придвижването по улиците. Дружествата на кинолюбителите да внасят определена такса, чиито размер да е в зависимост от количеството кучета по улицата. Нека това е общински данък. Удоволствието си има цена и е редно общините да я калкулират за сметка на кинолюбителите.
цитирай
3. анонимен - Кучето да се приспи!
30.03.2010 10:19
Кучето трябва да се приспи, така осакатено се мъчи жестоко!
цитирай
4. анонимен - Ако това куче е отглеждано както в ...
30.03.2010 11:54
Ако това куче е отглеждано както в нормалните европейски страни - в апартамент или къща, разходка само на каишка - нямаше да се стигне до там. Но докато има бездомни животни по улиците като в страните от третия свят е нормално на цивилизованите хора да не им е приятно да съжителстват с тези бълахрници и преносители на зарази!
цитирай
5. анонимен - голяма работа! А колко зверски у...
30.03.2010 12:14
голяма работа! А колко зверски убити хора има и няма никакви присъди! А тука заради един помяр се вдига егати проблема!
цитирай
6. анонимен - izrod
30.03.2010 12:58
на този да му се случи същото,което е направил на кучето....Обществото ни е болно!Аз съм за закон!
цитирай
7. анонимен - №5 ти идиот ли си бе? проблема не ...
30.03.2010 13:15
№5
ти идиот ли си бе?
проблема не е в пумияра а в психопата с брадвата.
утре тоя ще те срещне теб с тази брадва и тогава аз ще кажа:
Голяма работа, един идиот убит с брадва от друг идиот, колко нормални хора умират а те ми ревнали за някакъв идиот!

цитирай
8. анонимен - до злобарите
30.03.2010 13:32
този психопат сега е мъчил куче.На всички, които го оправдават и смятат, че така намаляват бездомните(иначе то е домашно), трябва ли утре да колят някой ваш близък за да осъзнаете, че има проблем.Щом малтретира животни, той е способен да убие садистично и човек.Просто засега не му стиска да мъчи човек и го прави с животно - него няма кой да го защити.А бъдете сигурни, че ще му е много по-приятно да направи същото на човек....
цитирай
9. анонимен - До №4 и №5
30.03.2010 13:41
Вие в ред ли сте бе тъпаци?Кучета не се гледат само в апартаменти.Моето е на двора, това значи ли, че е разрешено на някой извратеняк да дойде и да го мъчи?А докато убиват безнаказано животни, ще убиват и хора.Ако имаше наказание за убийство на животно, нямаше да убиват хора за добър ден.Повръща ми се от "хора" като вас....Явно и у вас е заложено да убивате, затова одобрявате когато друг го прави.
цитирай
10. анонимен - На този неандерталец, явно са му ...
30.03.2010 14:00
На този неандерталец, явно са му отказали поредната ракия на вересия в селската кръчма и затова си го е изкарал на безобидното животинче. Прост народ - слаба държава. И видно е...слаба ни е държавата. А хора , като тези с кометари № 4 и № 5 внасят допълнителен селяндурски колорит.
цитирай
11. анонимен - СМЕХУРАНИ
30.03.2010 14:04
А ЗАЩО НЕ ОТКРИЕТЕ ГРУПА ВЪВ ФЕЙСБУК , ЗА ОНЕЗИ ХОРА НАХАПАНИ ДО БЕЗСЪЗНАНИЕ ОТ ПОДОБНО КУЧЕ МИМА ?
цитирай
12. анонимен - Хапещите кучета...
30.03.2010 14:18
Пич, точно това куче Мима (и подобните на него), ако можеше да нахапе някого до безсънание едва ли щеше сега да е с четири отрязани крака.
цитирай
13. magnoliya - И мен ме е страх
30.03.2010 14:19
от скитащите по улицата кучета. Нека който иска да гледа куче в собствения си двор или апартамент, да се грижи за него както се грижи за детето си. Категорично съм против това да се умъртвяват животните - кучета или котки по този жесток начин. Имам съседка, която се хвалеше, че е обесила 5-6 котки, защото ровили из градината и. Жестоко! Но каквото направиш се връща рано или късно.
цитирай
14. анонимен - Смътрт за садиста!!!
30.03.2010 14:54
Смъртта за него няма да бъде наказание. Да му се отрежат по същия начин ръцете и краката и да бъде изложен на показ!
цитирай
15. анонимен - Що за изверг трябва да си, че умиш...
30.03.2010 15:18
Що за изверг трябва да си, че умишлено и за удоволствие да причиняваш болка на друго човешко същество? Ще кажете това е само едно животно! Животно е, но човек, който може да изпитва удовоствие да измъчва животно като нищо ще посегне утре и на човек! Ей, така, за удовоствие!
цитирай
16. анонимен - 01 април 2008 / News. dir. bg 8-...
30.03.2010 15:33
01 април 2008 / News.dir.bg
8-годишно момиченце бе нахапано по главата от куче на съсед. Инцидентът е станал в столичния квартал Манастирски ливади.
Нахапаното дете е с две рани на главата над лявото око. Това съобщиха от Института за спешна медицинска помощ “Пирогов”, цитирани от Фокус. Осемгодишната Й. М е нападната от животното на улица „194”.
цитирай
17. анонимен - аман от зоофили!
30.03.2010 15:33
Кучкарите са психопати!
Да си взимат песовете и да се връщат на село!
цитирай
18. drym - Садизъм над животни
30.03.2010 15:34
Откакто чета новините в интернет, не се учудвам на абсурдите, които се случват. Това е благодарение на факта, че под дадена новина обикновено има възможност за коментари от читатели. Къде 70% от коментарите, обикновено са на принципа "едно си баба знае, ендо си бае" т.е. четящия винаги има мнение по въпроса и държи да го сподели с останалите, без значение до колко то има връзка с изложената по-горе информация. Т.е. народа масово не мисли, и действа така не мислещо, което обяснява случващите се абсурди.
Апропо: къде по дяволите тук става дума за бездомни кучета или за животно, което е нахапало някой ??? Става дума за домашно куче, на което са му одрязани всички лапи и за некъв идиот, който си храни питона с живи кучета и котки. Става дума за садизъм и за това, че в белите държави е криминално престъпление и че няма нищо лошо да искаме да сме бяла държава ! Коментарите обаче са точно толкова заинтересовани, колкото и действията на парламента по въпроса ! Питате ли защо ни управляват такива хора - ами такива
са избирателите .... няма да давам определения. Елементарно е обяснението на цалото състояние на държавата !
цитирай
19. анонимен - 84-годишна жена бе жестоко наха...
30.03.2010 15:34
84-годишна жена бе жестоко нахапана от улично куче в габровското село Орловци, съобщиха за Дарик от Центъра за спешна медицинска помощ. Инцидентът е станал малко преди 12 часа. Бабата излязла пред дома си, за да нахрани бездомното животно. Според съседи тя правела това и друг път.

Днес обаче с кучето имало и друго. Двете се сбили и жената решила да ги разтърве. Тогава била нахапана. Нейни съселяни успели да я спасят. Транспортирана е в Габровската областна болница в шок и с голямо мускулно разкъсване на дясната подбедрица. Вероятно ще бъде настанена за лечение в ортопедично отделение.
цитирай
20. анонимен - Спасиха ръката на мъж, нахапан от ...
30.03.2010 15:36
Спасиха ръката на мъж, нахапан от питбул

* -
* A
* +

17 юли 2009 / News.dir.bg
В университетска болница “Св. Екатерина“ в София спасиха от ампутация ръката на 26-годишен мъж, нахапан жестоко в рамото от питбул, съобщиха от здравното заведение.
Мъжът е искал да погали кучето. След това той веднага потърсва помощ в лечебно заведение, откъдето след превръзка го насочват за специализирана съдово-хирургична помощ в УНСБАЛ “Св. Екатерина”, поради разкъсване на лявата подмишнична артерия, образуване на огромен хематом и прекъсване на кръвотока към ръката застрашаващ я от ампутация.
цитирай
21. анонимен - Възрастна трудно подвижна жена ...
30.03.2010 15:37
Възрастна трудно подвижна жена почина, след като бе нахапана от куче. Инцидентът е станал снощи около 19 часа в пловдвиското село Столетово. По първоначални данни смъртта на 85-годишната Ц.Г. е настъпила от кръвозагуба, след като била нападната в двора на дома си от куче порода боксер, което отглеждал внукът й, съобщиха от полицията.
цитирай
22. анонимен - Тригодишно дете е нахапано жестоко ...
30.03.2010 15:38
Тригодишно дете е нахапано жестоко от вързано куче, животът ме е в опасност, съобщиха от областната дирекция на полицията в Бургас.

"На 6 май около 09.35 ч. в Районно управление на МВР - Айтос е получено съобщение от Центъра за спешна медицинска помощ в града, че е доведено три годишно момченце от Айтос, ухапано от куче в областта на главата", гласи съобщението от пресцентъра на полицията.

Детето е откарано в МБАЛ Бургас и настанено за лечение в отделение «Неврохирургия», с опасност за живота.
цитирай
23. анонимен - Домашните любимци нападнали ма...
30.03.2010 15:40
Домашните любимци нападнали малката и тя умряла в страшни мъки

Домашно куче нападна и уби 5-годишната Кристияна Маринова в понеделник сутринта малко след 10 ч в разградското село Сушево, съобщиха от полицията в града. Инцидентът е станал в центъра на селото. Освирепялото животно е захапало детето за гърлото и то е издъхнало, докато екипите на Бърза помощ успеят да му помогнат. След проверка се е оказало, че кучето е домашно и се отглежда от жена, която имала още 15 подобни домашни любимци. Момиченцето пък било дошло на гости на баба си и по време на инцидента отивало до бакалията да си купи лакомства. Детето е от село Топчии.
цитирай
24. анонимен - Ан Гордън, поданичка на Великоб...
30.03.2010 15:42
Ан Гордън, поданичка на Великобритания, която от 2 години живее в стралджанското село Недялско, е била нападната и умъртвена от кучетата на съседите си, съобщили от полицията в Ямбол, цитирани от БНР.
цитирай
25. анонимен - Питбул и ротвайлер разкъсаха се...
30.03.2010 15:45
Питбул и ротвайлер разкъсаха семейство
Злите песове удушиха пет ярета и овчарско куче

Разярен мъжки питбул и озверял женски ротвайлер нападнаха стопаните си в тополовградското село Българска поляна. Песовете се подразнили от лая на съседско куче и се хвърлили да го давят.
цитирай
26. mjfan - от номер 19 до 25
30.03.2010 16:08
Знаете ли, ако пуснете и криминалната хроника ще бъдете още по-полезен.Т.е. хората как избиват себеподобните си. За справка войната в Близкия изток. Забелязвате ли, че хората тук не защитават кучета - убийци, а куче осакатено от психично болен, който утре може да отсече главата на дете? Факт е, че хората извършват много повече зверства към хора и животни, отколкото обратното. Не е нужно да ви го доказвам. Какво ще кажете пък за онази полудялата дето вчера нахапа полицай? Тя защо се държи като озверял питбул?Да я приспим ли и нея?А за онази ,дето хвърли кучето от 15 етаж? А за отровените кучета пре глед погледите на децата? Стига с това АНТИ, дайте да малко по-сериозно да разсъждаме на къде вървим и срещу кого. Виновните за бездомните кучета за ХОРАТА.
цитирай
27. анонимен - улични кучета
30.03.2010 16:30
Виновни за бездомните кучета са тези, които едно време ги отстрелваха! Аз лично не виждам нищо лошо в това, като нека се поясня - НЕ ПРИЕМАМ ЗВЕРСТВАТА КЪМ ЖИВОТНИТЕ!
цитирай
28. анонимен - # 19 - 25
30.03.2010 16:32
Ако беше малко по-оправен с мишката, щеше да напълниш блога с инфо. Жалко, че не си! Това, което обаче явно ти убягва, е че във всичките цитирани случаи става дума за домашни и/или дворно отглеждани кучета. И вината за едно куче да е агресивно и зло обикновено е на стопанина/собственика му. Той го е държал вързано на късо, в калта и най-веротяно не го е хранил и не му е давал вода, както трябва. За възпитанието чрез бой - по-добре да не говорим. Не забравяй, че в основата на всички беди за животните изобщо и кучетата в частност, е човекът, човекът и пак човекът! Той е и този, които трябва да носи отговорността за постъпките си, както и за тези на подопечните му. Но понеже живеем в една съществуваща само на книга държава, където арогантносттта, свободията, безотговорността, безхаберието, лошото възпитание и нрави отдавна са подменили общестевните ценности, нищо случващо се в ежедневието ни отдавна не ни впечатлява.
Само си представи ако в рамките на един месец някой от собствениците на кучетата в изброените случаи бъде изправен пред съда и осъден да плати сумата от реципрочно на щетите и разходите или да поработи 30-40 дни на полза роду, с всички негативни и ефективни последици ако се направи на хитърчо, ще се научим и да си правим сметката дали сме в състояние да гледаме животни, можем ли да се грижим както трябва за тях и да бъдем отговорни.
Иначе, бг концепцията за "лайфстайл" е до болка позната на всеки от нас!
цитирай
29. анонимен - ЛИЦЕМЕРИ - ЗАЩИТНИЦИ
30.03.2010 16:34
Много организирани природозащитници имало в тази държава. Протези да правят на кучено. И може и пари за операция в чужбина да съберат. А колко ДЕЦА има които се нуждаят ЕЖЕДНЕВНО от средства да оцеляват, от промени в нормативната уредба, а обществото нехае. А хукнали на едно куче да спасяват живота. Като им е толкова жал на любителите на кучета - да вземат да приберат в къщите си кучетат, които ходят между блоковете и нападат децата ни. това тяхно лицемерие ни идва в повече
цитирай
30. анонимен - домашно куче - няма такова животно
30.03.2010 16:37
домашно куче - няма такова животно.... кучето си е животно и нормалната му среда е навън, сред природата. Детето ми беше на 2 години и го нахапа домашно куче. Едва оцеля... Така че домашно - недомашно - една сачма в главата и толкоз
цитирай
31. анонимен - zatvor za tezi izrodi
30.03.2010 17:34
trqbva da se vavede zakon za za6ita na ku4etata.takiva izrodi trqbva da se nakazvat,utre moje da posegne na 4ove,.no togava 6te e kasno.
цитирай
32. анонимен - trqbva da se vavede zakon za za6ita ...
30.03.2010 17:51
анонимен написа:
trqbva da se vavede zakon za za6ita na ku4etata.takiva izrodi trqbva da se nakazvat,utre moje da posegne na 4ove,.no togava 6te e kasno.
Защо само на кучетата? И за хлебарките, комарите и мухите, мишките, плъховете, скакалците. Днес ти убиваш мишка, утре...не се знае.
цитирай
33. анонимен - домашно куче - няма такова животно. ...
30.03.2010 18:11
анонимен написа:
домашно куче - няма такова животно.... кучето си е животно и нормалната му среда е навън, сред природата. Детето ми беше на 2 години и го нахапа домашно куче. Едва оцеля... Така че домашно - недомашно - една сачма в главата и толкоз


Съжалявам, за това през което си преминал! Преди доста години изпитахме на гърба си нещо подобно, но с доста по-леки последици. И все пас не приемам, че нещата са черно-бели, защото ако е било домашно кучето, би трябвало да е с намордник и на повод. Нашият случай беше такъв, стопанинът му си го бе пуснал в Северния парк да си тича, детето ми тичаше с един с пакетче снакс и кучето я събори и при захапването на пакета го ухапа по ръката. Но не е кучето виновно, че въпросният гъз, дето му се води стопанин, го е пуснал както му е по-лесно. като видя белята, копеленцето изсвири и хукна.
Сам се сещаш за кого би трябвало да е сачмата!
цитирай
34. анонимен - Цецка
30.03.2010 18:15
анонимен написа:
Много организирани природозащитници имало в тази държава. Протези да правят на кучено. И може и пари за операция в чужбина да съберат. А колко ДЕЦА има които се нуждаят ЕЖЕДНЕВНО от средства да оцеляват, от промени в нормативната уредба, а обществото нехае. А хукнали на едно куче да спасяват живота. Като им е толкова жал на любителите на кучета - да вземат да приберат в къщите си кучетат, които ходят между блоковете и нападат децата ни. това тяхно лицемерие ни идва в повече



А вашият личен пример? Какво сте дарили за ежедневно нуждаещите се деца?
цитирай
35. mjfan - Това е редовният номер на всички ...
30.03.2010 20:01
Това е редовният номер на всички АНТИ - "ами децата, бабите". За всеки има работа бе , хора! Едни с животни се занимават, други с хора, трети пък съчетават и двете. Държавата трябва да се грижи, май това в гумените ви глави не може да се набие, защото парите за грижа на хора и животни се усвояват, но резултата е налице - умиращи и жестокости!
цитирай
36. анонимен - vendeta
30.03.2010 20:31
Нека не крият кой го е направил,а да кажат името и адреса на мръсната гнида. Аз и момчетата от гетото ще го "оправиме".
цитирай
37. анонимен - bokluk
30.03.2010 20:35
Децата ви са боклуци като вас.Умрете гадове.
цитирай
38. анонимен - Адела
31.03.2010 10:40
анонимен написа:
Кажете най-после от кои среди е садистът, господа полицаи - разследващи. Не позволявайте истерията да взема връх.

Аз отначало помислих, че е някой душевно болен, то сигурно е, но човека се казва Ахмед, те от тези среди е - на бездушевните.

цитирай
39. анонимен - Защо защитавате само кучетата? ...
02.04.2010 13:50
Защо защитавате само кучетата? Защитете конете от циганите!!!
цитирай
40. анонимен - gledaite si decata nesi lu6kaite krakata
04.04.2010 21:05
gospojata koqto imala nahapano dete ot ku4e ami gospojo qvno ste dosta bezodgovorna da si ostavite deteto da bade nahapano taka 4e po dobre ne komentiraite za6toto e sme6no kade bqhte vie kogato deteto vi be6e nahapano ot ku4e i za6to ne nahapa vas a deteto vi qvno ste bili po dale4ko ot va6eto dete v dne6no vreme vijdam maikite kak si ostavat decata i si piqt kafeto ima6e edin slu4ei edna maika si sedi i si pie kafeto i hop deteto i padna v fontana na centara v koito v momenta nqma6e voda i posle koi vinoven estestveno ne tq i da poesna i az imam dete sega e ve4e golqm no spokoino moga da kaja 4e do sega go sleda i ni6to lo6o nemu se e slu4ilo ta edin savet nesi lu6kaite krakata i da si ostavate decata da hodqt nasam natam i posle drug vi e vinoven...
цитирай
41. анонимен - sabodete se balgari...
04.04.2010 21:15
jiveq v germania jivqla sam i v holandiq nikade na drugo mesto nqma6e tolkova dalgo da se bavi vsi4ko zna4i ne mogat da go otkriqt i kak taka az sa6to imam ku4e i ako nqkoi idiot s bolen mozak mu posegne gorko mu tuk v germania dori i az ne moga da se skaram na ku4eto si van ot vka6ti za6toto direkno zaminavam na sad a v bg kakvo ta tova e jestoko da posegne6 na jivotin4e beza6titno razbirate li na kade otiva bg ami decata ni toi sq hodi spokoino na van tozi izrod i nikoi nese pritesnqva taka vsi4ko 6te si ostane samo prikazka i taka radvam se 4e ne jiveq v bg a tolkova si e obi4am no tuk jivota mi e spokoen nqma bednost nqma prose6ti hora ima zai4eta koito se razhojdat spokoino i nikoi negi goni ili ubiva nqma bezdomi kotki i ku4eta na koito nqkoi konpleksiran idit da tropa s krak za6toto na maj ne moje da tropa poneje toi samiqt ne e maj abe idiotska rabota nikoga nqma se opravim nikoga trqbva ni edin stalin no nqma i horata v bg sa sviknali da se pod4inqvat kato zonbita sa vdignete se hora spite i decata vi rastat v tazi strana i stradat ot bezodgovornosta i mizeriqta na bg sabodete se...
цитирай
42. анонимен - 4ovek trebva da ispitva sastrad...
19.12.2011 21:01
4ovek trebva da ispitva sastradanie kam bolkata na vseko jivo sa6testvo ako ne toi nee 4ovek a ijrod
цитирай
43. анонимен - PsyDom.ru - Место, где живет психология
06.02.2012 12:42
<img>http://psydom.ru/images/sized/images/uploads/2012-01-29/gde-najti-vremya-dlya-samorazvitiya-ili-poleznye-pyatiminutki-chast-2-170x170.jpg</img>

Психология на Psydom.ru – ваш верный помощник

Добро пожаловать на наш сайт! У нас полезную для себя информацию смогут найти люди любых возрастов и профессий: школьники, студенты, родители, педагоги, психологи. На наших страничках вы лучше узнаете о том, что такое психология, как знание этой науки помогает в жизни. Материалы нашего ресурса включают в себя описание известных психологических методик, упражнения, которые способствуют развитию различных навыков, а также памяти, внимания, мышления. Всё это можно узнать благодаря полезным ссылкам, которые мы вам предложим.

<a href=http://psydom.ru/articles/zhenskaya-psihologiya-dlya-muzhchin-pomozhet-obojti-podvodnye-kamni-v-otnos/>психология для</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/vrane-ili-lozh/>стоит врать родителям</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/bezotvetnaya-lyubov/>безответная любовь психология</a>

<a href=http://psydom.ru/articles/geshtaltpsihologiya/>постулаты гештальтпсихологии</a>
цитирай
44. анонимен - viagra online 884 2927
17.10.2012 18:33
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#6648>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#14966>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#20138 generic viagra
цитирай
45. анонимен - payday loans online 912 3388
17.10.2012 19:29
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9474>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5405>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#2534 payday loans online
цитирай
46. анонимен - payday loans online 930 15535
18.10.2012 00:06
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#10383>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#6711>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#2352 payday loans online
цитирай
47. анонимен - levitra 10 mg
20.10.2012 14:44
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#4056 - levitra 20 mg, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#7754>cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#2143 online
цитирай
48. анонимен - viagra 100 mg 13683
20.10.2012 21:08
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#atdlr>buy viagra online</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#jfvqz >generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#tqpuo viagra 50 mg
цитирай
49. анонимен - generic cialis 13568
21.10.2012 01:30
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#nlvqz>cialis online</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#knvig >cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#nbuvb cialis online without prescription
цитирай
50. анонимен - levitra without prescription 16323
21.10.2012 08:37
<a href=http://orderlevitrahere.com/#vobyh>levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#wvlep >levitra 10 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#mqseh buy generic levitra
цитирай
51. анонимен - payday loans 525 5544
21.10.2012 16:05
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14364>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16791>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18191 payday loans
цитирай
52. анонимен - order kamagra 17072
21.10.2012 18:49
<a href=http://orderkamagranow.com/#twvvo>cheapest kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#cflst >buy cheap kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#vuahk buy kamagra
цитирай
53. анонимен - buy viagra 543 2037
21.10.2012 18:50
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#19831>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#15954>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#9154 buy generic viagra
цитирай
54. анонимен - payday loans 422 12841
23.10.2012 07:41
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#9012>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#20973>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#16122 payday loans
цитирай
55. анонимен - buy cialis 331 12261
23.10.2012 08:38
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#8073>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#10205>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#7923 buy generic cialis
цитирай
56. анонимен - generic cialis 559 10572
23.10.2012 16:25
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#21008>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#21102>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#8067 buy cialis online
цитирай
57. анонимен - cheap levitra 7855
24.10.2012 19:31
<a href=http://levitrastorehere.com/#uywta>buy levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#rlipu >cheap levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#xkvxa buy levitra
цитирай
58. анонимен - buy kamagra 5292
24.10.2012 22:33
<a href=http://kamagrastorehere.com/#jmvqt>kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#cejjk >cheap kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#eafgu cheap kamagra
цитирай
59. анонимен - buy viagra online 8609
25.10.2012 02:30
<a href=http://viagrastorehere.com/#eqgaa>viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#rspyp >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#zayqe buy viagra online
цитирай
60. анонимен - cialis online 17862
25.10.2012 11:29
<a href=http://cialisstorehere.com/#bqrko>buy cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#gcuof >generic cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#eegdd cialis online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7697848
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031