Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2010 23:05 - Станишев: БСП трябва да интегрира българските турци
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 3372 Коментари: 16 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Според бившия премиер авторитарният характер на новото управление отивал към еднолична диктатура

За нова активна политика в смесените райони на страната и особено в Родопите се обяви експремиерът и председател на БСП Сергей Станишев в Кърджали, където се проведе едно от първите изнесени заседания на Изпълнителното бюро, предаде БГНЕС.

Станишев обясни избора на града като място за заседанието с потребността на местната организация от специално внимание, отношение и подкрепа.

"БСП в Кърджали и в останалите общини работи в много по-тежки условия, отколкото в останалите краища на България, и то е заради доминиращата партия ДПС.

Ако на национално ниво постигахме добро, разумно и рационално взаимодействие, успявахме да отстояваме позициите на БСП, то на местно ниво това не се случваше - защото това опира и до отношение, и до политическа култура на твоя партньор. Поради тази причина неведнъж сме били опоненти на ДПС на местните избори", посочи Станишев по време на срещата на лидерите с местния актив.

Ако сега ГЕРБ цели да премахне ДПС от властта, то ние няма да бъдем партия анти-ДПС, но отношенията ни трябва да бъдат принципни, каза още той.
 

Според него БСП трябва да има много ясна политика в смесените райони по отношение на различните групи етноси в българското общество.

"Ние не сме партия само на етническите българи, а на всички български граждани. Необходимо е приобщаване и интеграция на всички граждани към обществото.

БСП трябва да навлезе активно и по-широко сред българските турци, те трябва да бъдат канени и за членове на БСП, да бъдат избирани в общински и национални ръководства, но в по-голям мащаб, отколкото това е било досега, ако искаме влиянието ни да бъде разширено", разкри намеренията на партията си Станишев.

Бившият министър-председател определи политиката на ГЕРБ като политика "на разделението, конфронтацията и омразата".

"Тя беше позабравена в България през последните 8 години и аз смятам това за достойнство, особено във времето, когато БСП беше в коалиционното управление. А то беше често пъти противоречиво, трудно, с вътрешни конфликти и напрежения, но те се преодоляваха в името на икономически устойчивото и бързото развитие на страната", посочи Станишев.

Той подчерта, че крайно дясната политика на кабинета "Борисов" може да се сведе до единствената дума приватизация.

"Преди изборите ние говорихме, че гласувайки за Борисов, хората ще получат Иван Костов, тогава ни обвиниха, че правим черна кампания. Но се оказахме прави. С оправданието, че трябва да се скърпва бюджетът, се цели бърза приватизация.

Те правят обратното на онова, което ние след дълги години на раздържавяване се опитвахме - да възстановим ролята на държавата в икономиката, без да се конфронтираме с частния бизнес", подчерта председателят на БСП.

Според него авторитарният характер на това управление отива към еднолична диктатура.

"Затова всеки, който по някакъв начин се противопоставя, изразява несъгласие, бори се за разделение на властите, трябва да бъде ударен, унизен, подчинен и наказан.

Не само БСП като единствената възможна алтернатива, но и тези в съдебната система, които държат тя да бъде независима, и президентът, който беше подложен на процедура по отстраняване.

Задавам си въпроса, след като премиерът и двамата му основни помощници и изпълнители - вицепремиерите Цветанов и Дянков, искат цялата власт в държавата - могат ли да я упражняват полезно за обществото?

Моят отговор е не, не могат и това личи от техните действия - освен, че е дясно и авторитарно, това правителство е и некомпетентно във всичките си действия.

На деветия месец още не са осъзнали къде се намират, какво правят и единственото, с което захранват общественото мнение, това са жалби и хленч от "лошото наследство", отсече Станишев.

Той направи съпоставка с тежката ситуация в Гърция и тази в страната ни.

"Премиерът Георгиос Папандреу получи в наследство 13% бюджетен дефицит от БВП за 2009 г. и 117% държавен дълг. Борисов получи 8 млрд.и 200 млн. лева фискален резерв, бюджет, който в средата на годината беше балансиран, приходите бяха повече от разходите, и държавен дълг, който е сред най-ниските в ЕС - 15% от БВП. Дори в Германия, Франция, Испания, Италия тази цифра е далеч по-висока", заяви бившият министър-председател Станишев.




източник:вести.бг
Станишев: БСП трябва да интегрира българските турци



Тагове:   България,   БСП,   новини,   Станишев,


Гласувай:
1



1. анонимен - rodopian turkish
12.04.2010 07:08
ела да те интегрираме на ония свят мазен, долен, нагъл комуняга
цитирай
2. анонимен - Напъните на Сергейчо
12.04.2010 08:03
Спокойно, надали остана българин, било то християнин или мюсюлманин, който да не е разбрал колко пари чини този екземпляр. Може да излъже само някого, неизлизал от гората от 20 години насам. Трябва да си пълен дебил, за да продължаваш да слушаш мъдрите му слова. Или пък дотолкова да си му задължен морално и материално, че да нямаш друг изход, въпреки съвестта си. Хайде върви си со кротце, со благо, Сергейчо!
цитирай
3. анонимен - Не останаха избиратели, а ?
12.04.2010 08:21
Серго, колко останахте ? 1 милион пенсионери ? Не стигат за властта, а ? Няма да успееш да зарибиш турците. Лошото е, че дори и баба ми гласува за ББ последните избори - щом тя, на 80 години те разбра какъв си ....
цитирай
4. анонимен - Серго, не разбра ли, че вече сте бита ...
12.04.2010 10:14
Серго, не разбра ли, че вече сте бита карта?Много малко останахте и вече се чудите какво да правите.Ама и турците няма да ви се вържат.Никой вече не ви вярва, да бяхте крали по-малко.Я се опитайте при циганите, дайте им малко пари, бира, кебапчета, може и да стане.
цитирай
5. анонимен - . . . в коалиционното управление. А ...
12.04.2010 11:07
... в коалиционното управление. А то беше често пъти противоречиво, трудно, с вътрешни конфликти и напрежения, но те се преодоляваха в името на "икономически устойчивото и бързото развитие на страната" - най вече в името на собственото им благо. Да ги... комунистите гадни . Не се накрадоха значи !!!
цитирай
6. анонимен - trr
12.04.2010 11:09
trr
цитирай
7. анонимен - Юрууууууууш
12.04.2010 11:11
БСП да отвори широко задния си двор за интеграция на българските турци. Българските турци да се интегрират в задния двор на БСП както само те си знаят;)хахахахахахах
цитирай
8. анонимен - СЕРГЕЙ
12.04.2010 11:15
ТОЗИ КРЕТЕН Е НАХАЛЕН ЗАРАДИ ПОДКУПНАТА МАФИОТСКА СЪДЕБНА ,СЛЕДСТВЕНА И ПРОКУРОРСКА СИСТЕМА. ДЕВЕТ МЕСЕЦА ПРОТАКАНЕ НА ДЕЛА .КЪДЕ Е ДЕЛОТА НА КРАДЛАТА МАСЛАРОВА,КАКВО СЕ ЧАКА, КАК НЯМА СЕРГЕЙЧО ДА Е НАХАЛЕН
цитирай
9. анонимен - da,ama ne
12.04.2010 11:37
tarikata iska zaedno s doganov otnovo da vzeme vlastta
цитирай
10. анонимен - педал.
12.04.2010 11:39
Педал.
цитирай
11. анонимен - СЪМ ЗА ГЪМЗА-добър ден...аферим
12.04.2010 11:50
Сетила се Мара,да се побара!:)))
цитирай
12. анонимен - Защо точно с турците
12.04.2010 16:34
Защо точно с турците
цитирай
13. анонимен - Защото българите, дето гласуваха ...
12.04.2010 20:24
Защото българите,дето гласуваха за БСП, са на привършване!:)
цитирай
14. анонимен - БСП, като партия пречи на лявото единение
13.04.2010 07:47
Стига с този антикомунизъм. Комунизмът умря с идването на Тодор Живков на власт.От него нататък, всичко бе пародия на комунизъм. Куцо и сакато щом поискаскаше, ставаше член на БКП-то. Та от 200 хиляди, станаха на 960 хиляден Отечествен фронт. А днешното БСП ръководство е наследник на Тодор Живковите мазници. Простолюдието, което ги поддържа са или глупаци с капаци, или имат някакъв бизнес-интерес заедно с БСП ръководителите от всякакъв ранг. На България е необходима лява партия, но без БСП-то. Тя е за изхвърляне от политическото пространство.
цитирай
15. анонимен - Иска ми се да попитам смелчагата от ...
13.04.2010 11:28
Иска ми се да попитам смелчагата от №3- след като 80 годишната му баба гласувала за ГЕРБ- как се чувства сега? А той??
цитирай
16. анонимен - демоКРАД-в грешка си,14
13.04.2010 13:44
Много се натискаха да стават членове на БКП,ама не ги огряваше!Бил съм вътре в нещата и знам какво говоря!За да станат членове на Партията или да вземат софийско жителство мнозина бяха готови на невероятни мерзости!Друг въпрос е,че БКП внимателно си подбираха хората и случайни не взимаха!Партиен секретар на МВР ми се е оплаквал,че "просто няма хора!При мен има 1,000(!)заявления от мераклии за власт,но един свестен няма!"Е,всички тези несполучили партийци сега са от СДС и Герб,и от кого ли не!Явно си млад,първо поразпитай добре и тогава пиши!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7716212
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930