Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2010 12:25 - Анна Мария Борисова: Аз знам вашата диагноза и не съм дошла да престоявам
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 7560 Коментари: 16 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Аз знам вашата диагноза и вашият проблем. Не случайно премиерът избра клиницист, защото аз мога да покажа проблемите. Реформа трябва да започне, но ще я правим разумно бавно, премерено и подготовено". Това беше част от изявлението на новия здравен министър Анна Мария Борисова, която представи част от "краткосрочните си планове" за здравеопазването. Тя поясни, че не я интересува колко ще е дълъг престоят й в институцията и че е дошла да върши работа, "не да престоява".

Борисова уточни и как й е бил предложен поста: (според премиера, той се е срещнал с нея на един разклон)

"Единственото изискване на премиера е били да му се посочи честен човек. Била съм препоръчна. Един ден господин Борисов ми се обажда по телефона. Отначало не можах да схвана - нали и ако на вас ви звънне премиерът, ще се учудите - и му казах, че сме на вилата. Така стана: Аз си почивах на вилата, а той нямаше търпение на види един честен човек".

Борисова, която беше избрана вчера от парламента за здравен министър, пристигна придружавана от председателя на парламентарната здравна комисия Лъчезар Иванов, като първите й думи бяха: "С шегите беше дотук. А сега да работим". След това тя се обърна към фоторепортерите и ги попита: Усмивката ми е хубава, нали? "Надявам се че вие също ще работите и няма да се шегувате. Надявам се във вашите кореспонденции да виждам моите думи не извадени от контекст, а точно казани", заяви Борисова. Тя заема поста на Божидар Нанев, който подаде оставка, след като прокуратурата го обвини за сключване на неизгодни сделки.

Тя представи картина на здравеопазването :"Статусът е лош, вие знаете, всички знаем. Ще се работи много трудно, всички знаете. През 2001 г. е имало 293 болници, докато сега през 2010 г. - са 414. Всички те черпят обществен ресурс. Националната здравна карта е определила минималният размер на болниците, но не и максимален", заяви Борисова. Тя посочи, че не е против увеличаването  на болниците, но е необходимо сравнение с останалите европейски страни. На 100 хил. души в България индикаторът е 3.8 – 4.6, а в страните от Европейския съюз - 3.0.

Тя посочи, че има неравномерна обезпеченост с медицински специалисти в страната. "Напишете това изречение: всеки ден по един лекар напуска България", уточни здравния министър, повтори изреченито и продължи: "Аз съм жена на възраст, и на мен ще се наложи някой ден някой да ми сложи диагноза".


От Лора Филева

източник:дневник.бг
Анна Мария Борисова: Аз знам вашата диагноза и не съм дошла да престоявам


Тагове:   новини,   диагноза,


Гласувай:
4



1. анонимен - без
22.04.2010 15:06
Какво да говорим-е, като няма какво да правим-е!!! С това разполагат настоящите управници .Тази нахакана позастаряваща дама да беше поне научила правоговора от основното училище, за да не се вижда още от първите и й интервюта, че е поредният огромен балон със самочувствие. Всъщност не съм права, тя не че не знае как се произнасят глаголите от първа група в І-во лице мн. число, а просто желае да се хареса на простоватия си началник. Кой знае?
Дал бог живот и здраве,(както се казва в една реклама) за да не опираме до услугите на нашето здравеопазване.
цитирай
2. анонимен - много жалко
22.04.2010 15:10
21години вече живеем в постоянен стрес и ужас !!! Едва ли всички от митингите от1997г са си представяли че демокрацията е синоним на беззаконие кражби мизерия ЕДВА ЛИ? Защото тези които говореха от трибуните вече не ги интересуваме Нали не сте чули Ив Костов да се извини на българският народ че разпродаде т.е"подари" всичко за 1лев И ПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ СЕГА ТЕ ПРИЛИЧАТ ПОВЕЧЕ НА МАФИОТИ ОТКОЛКОТО НА ДЕМОКРАТИ
цитирай
3. анонимен - ГОСПОЖАТА МИ ХАРЕСА
22.04.2010 16:32
Г-ЖА БОРИСОВА МИ ХАРЕСА. ТОЧНА,ЯСНА РЕЧ,БЕЗ СЛОВОБЛУДСТВО. ДА, ИМА "МЕКАНЕТО",НО ВСИЧКИ,КОИТО ЖИВЕЕМ В СОФИЯ ГО ИМАМЕ ТОЗИ ДИАЛЕКТ,КОЙТО ТРУДНО СЕ КОНТРОЛИРА.СТИСКАМ ПАЛЦИ, ЗА ДА СТАНЕ ТАКА,ЧЕ ДА Я ПОЗНАЕМ СЪС ЗАДОВОЛСТВО В БЕДЕЩИТЕ Й ДЕЛА. УСПЕХ !!!
цитирай
4. анонимен - ХА,ДАНО....
22.04.2010 16:57
ДЕЛОВА ЖЕНА-НЯМА И ГРАМ ПОЗЬОРСТВО ИЛИ ФЛИРТ С МЕДИИТЕ!КОМАЙ,...ДОКТОРИТЕ СИ НАМЕРИХА...МАЙСТОРА!!!!!ХА,ДАНО.....!
цитирай
5. анонимен - ДЕМОКРАЦИЯ = ЦИНИЗЪМ
22.04.2010 17:00
анонимен написа:
21години вече живеем в постоянен стрес и ужас ... И ПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ СЕГА ТЕ ПРИЛИЧАТ ПОВЕЧЕ НА МАФИОТИ ОТКОЛКОТО НА ДЕМОКРАТИ


Така е у нас... Смеем се на Кастро, като каза, че Куба е най-демократичната държава... А НАШИТЕ ? - С КАМЪНИ ДА ГИ ПРЕТРЕПЕШ!!!
цитирай
6. анонимен - ВЕРНО Е....
22.04.2010 17:58
ВЕРНО Е ДРУГАРИ......!ОТ ДЕН ,НА ДЕН...ВСЕ ПО-МАЛКО СТАВАТ МЕСТАТА ,ОТ КЪДЕТО МОЖЕ ДА СЕ ГЕПИ НЕЩО.....!ВСЕКИ ДЕН НИ ЗАТВАРЯТ ,ПО НЯКОЯ ЦИЦКА, ОТКОЯТО СИ ЦИЦКАХМЕ......!!!МОЖЕ ЛИ ,ТОВА ДА Е ДЪРЖАВА...??!
цитирай
7. анонимен - Навуходоносор
22.04.2010 18:26
анонимен написа:
21години вече живеем в постоянен стрес и ужас !!! Едва ли всички от митингите от1997г са си представяли че демокрацията е синоним на беззаконие кражби мизерия ЕДВА ЛИ? Защото тези които говореха от трибуните вече не ги интересуваме Нали не сте чули Ив Костов да се извини на българският народ че разпродаде т.е"подари" всичко за 1лев И ПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ СЕГА ТЕ ПРИЛИЧАТ ПОВЕЧЕ НА МАФИОТИ ОТКОЛКОТО НА ДЕМОКРАТИ

Иван Костов няма как да продаде нещо за повече от 1 лев (долар, екю, рубла и т.н), ако самото нещо е с пасив от милиони. Икономиката в крайна сметка е простата бакалийска сметка - ПРИТЕЖАВАМ - ИМАМ ДА ДАВАМ. И ако разликата е отрицателно число, няма как притежаваното да се продаде на себестойност. Аман от тъпанари в тази държава, които цитират едно и също нещо години наред. Образовайте се малко, дарги коментатори всезнайковци.
цитирай
8. анонимен - за образованите
22.04.2010 18:52
Моля,обръщам се към всички т.нар. образовани българиНима през миналата година гласувахме,за да видя тази женичка със спорна харизма и с неподправена доза "амбицизност", иска само да работи,като че ли до сега е стояла ха,ха, ха?В Бг.
като почнат политиците да "работят" става страшно. Преди малко говореше какво видяла в Париж,че всички били по тротоарите и там пушели,а тя заявява-на тротоарите.Абе и това ще го преживеем ,но дали ще дочакаме да изплуват труповете като седим на брега?
цитирай
9. анонимен - @8 - спасявай се към Европа, Америка. Азия
22.04.2010 19:25
тук няма оправия...чудеса не стават; животът е кратък:))))
цитирай
10. анонимен - Анна Мария Борисова: Аз знам вашата диагноза и не съм дошла да престоявам
22.04.2010 19:52
Анна Мария Борисова: "Аз съм жена на възраст, и на мен ще се наложи някой ден някой да ми сложи диагноза".

Не, някой ден, аз мога още сега!
цитирай
11. zaw12929 - ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ
22.04.2010 21:40
Главоболието- „куче пазач”
Болката главата е сигнал, че нещо чуждо влиза в тялото. Главоболието е сигнал, който трябва да разчетем.
Начинът на усещане, територията в която се разполага болката, насочват към органа, който е застрашен.
Напрежението и стресът предизвикват най острата болка в цялата глава, притискат, като в менгеме. Резултат е от продължителна работа в седящо положение; многочасово пребиваване пред телевизора със силни емоции, други неприятни емоции( омраза, завист, гордост) Такива са болките в главата на 54% от страдащите
Признак за начало и наличие на мигрена е болка в половината глава, която пулсира, когато извръщаме глава, която иска да спрем да гледаме и работим. Да отидем на очен лекар. Да проверим диоптрите си, да си вземем очила, да сменим сега ползваните.
Пушачите мъже и жени страдат от остри болки в челото и очите.Пристъпите са мъчителни. Най доброто лекарство срещу главоболието е отказването от цигарите и всякакви начини на пушене. И пиене, защото и след препиване се получава същият резултат.
Има и редуване и наслагване на болката и трябва сами да си разгадаем, от какво сме „натоварили тялото си : стрес, поражение на очите, тютюн и да си направим обстоен преглед, като започнем с измерване на кръвното налягане.
Ако имаме усещане за висока температура, а термометарът показва, че нямате такава цледва незабавно да си премерим кръвното и ако е със стойности над 140/90 или под 100/ 80, ще си обясним, защо имаме остри болки в цялата глава, виждаме местещи се петънца , което показва, че трябва незабавно да посетим личният си лекар, ако нямаме- лекар на свободна практика, за да избегнем най лошото, което предстои да ни се случи : ИНСУЛТ!
ПРИ ТАКИВА ЕМОЦИИ ВСЕКИ ДЕН?! ПАЗЕТЕ СЕ
цитирай
12. анонимен - UJAS!
23.04.2010 00:26
NOVATA ZDRAVNA MINISTURKA MI PRILI4A TO4NO NA 4LEN NA GESTAPO!
LIPSVAT I BOTU6ITE I PALKATA!!!!!
PO-LO6 4OVEK NA TEL.EKRAN ---NE SUM VIJDALA!!!!!
цитирай
13. анонимен - Анна мария Борисова
23.04.2010 09:46
биография
цитирай
14. анонимен - Anna Maria Borisova
23.04.2010 11:03
Haresa mi! Tochna ,yasna v izkaza si. S tanko chuvstvo za humor,koeto za jalost malko hora go usetiha.Ne moga da razbera zashto vsichki journalisti se nahvarliha varhu neya i zapochnaha da ya ironizirat.Ta nie vse oshte ne sme vidyali na kakvo e sposobna tazi jena.A az mislya,4e tya moje mnogo da napravi.Reshitelna,smela.Pojelavam i uspeh!
цитирай
15. cygnus - Не става.
23.04.2010 18:19
Пълно ку-ку. Тази е точно от женските характери, които не понасям - има нещо отвратително феминистко и превзето в нея. Много е трудно да се работи с такива псевдо "амбициозни" хора.
цитирай
16. анонимен - аслан
23.04.2010 21:36
Кога ,че дойде Костов на власт да земе да продаде остатъчна България за едно евро барабар с електората?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7714470
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930