Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2010 17:58 - Дъжд от яйца, бой и димки в украинския парламент заради сделката за руския флот (видео)
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 3964 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Над 10 хиляди привърженици от опозицията протестират пред украинския парламент в Киев, а вътре председателят бе обстрелван с яйца в началото на дебатите за ратифициране на споразумението с Русия за удължаване присъствието на руския боен флот в базата в Севастопол до 2047 година.

Пленарната зала се изпълни с пушек от пуснатите димки, а председателят Владимир Литвин трябваше да се прикрива зад чадъра си от летящите срещу него яйца, описва Ройтерс.

Въпреки това Литвин обяви, че ратификацията ще се състои "в тази тържествена обстановка". В крайна сметка управляващите одобриха договора с 236 гласа при необходими 226.

В същото време в Москва се провеждаше извънредно заседание на руския парламент, където ратифицирането мина тихо и спокойно с одобрението на 410 депутати и аплодисменти при добрата новина от Киев.

В украинската столица обаче непрекъснато избухваха схватки между депутати от управляващата Партия на регионите и опозиционния Блок на Юлия Тимошенко (БЮТ), която нарече събитието "черна страница в историята на Украйна". Народните представители от Радата се биха и замеряха с документи, описва агенция "Интерфакс".

"Няма нужда да провеждаме референдум след ратификацията в парламента", заяви на брифинг премиерът Никола Азаров. "По данни на социологическите проучвания над 60% от гражданите поддържат даденото решение, независимо от яростната пропаганда. Просто няма алтернатива на това решение - нали ни намалиха цените на газа. (...) Що се отнася до бюджета - той означава споразумение с МВФ (за 12 млрд. долара кредитна помощ - бел.ред.), възможности за инвестиции и развитие в бъдеще", заяви той.

Двата сектора на опозицията бяха покрити с огромни национални знамена на Украйна, а депутати от Партията на регионите блокираха трибуната, за да не стигнат до нея колегите им от БЮТ и "Наша Украйна - Народна самоотбрана" на бившия президент Виктор Юшченко.

След първия вот мина и второ важно гласуване за страната - приемането на бюджета за 2010 г., в който са калкулирани спестените 3.2 млрд. долара от сделката с Русия, кръстена от медиите "Газофлот". Заради безредиците в залата, законът за бюджета бе приет без дебати.

За да не се състои сесията, народни представители от опозицията дори са залепили гнездата за депутатските карти в апаратите в залата. След почистването им на таблото светна надпис, че гласуването се е състояло и бюджетът е приет с 245 гласа. Според председателя на фракцията на Партията на регионите Александър Ефремов вотът е напълно законен.

В понеделник бившият финансов министър на Украйна Виктор Пинзеник коментира, че като се отчетат проблемите на държавния газов монополист "Нафтогаз Украины", потенциалният дефицит в бюджета ще е почти 16% от БВП. С държавните гаранции недостигът вече е 20%, твърди Пинзеник, според когото новата газова сделка с Русия не променя нищо в баланса.

"Това е тежък, лош и неграмотен бюджет", коментира и членът на бюджетната комисия в парламента Павел Жебривски. "Почти 92% от разходите са за социални дейности, т.е. за потребление, и едва 8% са за развитие. С такава рамка няма как да се измъкнем от кризата."

Жебривски, който е лидер на партията "Украинска платформа", оцени изключително остро ратифицирането на договора за удължаване присъствието на руския боен флот. "Днес Русия има в Крим териториални претенции. Все още не е извършена демаркация на границите и не е делимитирано водното пространство. Затова Украйна не може да си позволи да създава проблем като Косово в Сърбия или Абхазия в Грузия."

източник:дневник.бг
Дъжд от яйца, бой и димки в украинския парламент заради сделката за руския флот







Тагове:   яйца,   новини,   парламент,   бой,   сделка,


Гласувай:
4



1. анонимен - хахаха
27.04.2010 18:02
Гледах го по новините! Попиках се от смях! Заслужава се да се види! :)))
цитирай
2. анонимен - цирн :))))))
27.04.2010 18:26
цирн :))))))
цитирай
3. анонимен - Хлорофил
28.04.2010 07:19
Кой слага минусчета,а? К'во,лъжа ли написах,че нашите дyпeдавци подариха на американците 2 бази (Ново село и Графа),за което американците няма да плащат нито цент,използва се врътка за "съвместно използване",сиреч,ведъж годишно в базите ще влязат 5-10 нашенски толупа и ще се правят че правят,че правят нещо.По този начин нашите "велики войни" ще обучат новите братя. А украинците са изсмукали 40 милиарда долара за 9 години!!! Бахти сделката!
цитирай
4. ok3223 - и са недоволни КОПЕЛЕТАТА
28.04.2010 10:27
ИСКАХА ДА ЦИЦАТ ОЩЕ, И ОЩЕ, И ДА ГРАБЯТ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ.
Руснаците да бяха обявили Крим за общо ползуване, който си е руски междувпрочем и населен предимно с руснаци, и да им платят като на нас от трите най-дългото. Да си го отчетат после КАТО ОГРОМЕН УСПЕХ,какато направиха нашите политиканчета продажни.
Да се поучат от нашия братски опит
цитирай
5. tomcat - Браво на украинците. А ние натов...
28.04.2010 12:51
Браво на украинците.А ние натовските окупатори кога ще ги изгоним!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7713489
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930