Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2010 21:22 - Българите са най-големите врагове на ислямските забрадки в училище
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 9834 Коментари: 37 Гласове:
5

Последна промяна: 28.04.2010 21:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg




Малко над половината европейци са против това в училищата да се носят забрадки, както изискват от момичетата и жените ислямските обичаи, но подкрепят окачването на разпятия.

От анкетираните в 12 държави в ЕС най-големите противници на пребраждането са българите - цели 84.3%, с което надминават французите (68.7%).

Това сочи испанско социологическо проучване, цитирано в сряда от Агенция "Франс прес".
    
От отговорилите на въпросника 52.6% са "против" или "категорично против" носенето на забрадки в класната стая, се посочва в анкетата, дело на BBVA, втората по големина банка в Испания.

Най-малка е съпротивата в Полша (25.6%) и Дания (28.1%).

За сметка на това 54.4% от анкетираните са подкрепили окачването на разпятия в класните стаи. В традиционно католически държави като Испания и Италия "за" тази мярка са се обявили, съответно, 69.9% и 49.3%.

Но те впечатляващо са изпреварени от Великобритания (77%) и Дания (78.8%).

Новината на "Франс прес" съвпада с разгорял се отново дебат във Франция и Белгия за това дали да се забрани носенето на крайните форми на женско ислямско облекло. Известно още като "никаб" или "бурка", то покрива цялото тяло до земята, носи се с черни ръкавици и оставя само тесен процеп за очите.

Тематично, допитването на банката е много по-широко. То е извършено сред 1500 души в Белгия, Великобритания, България, Дания, Франция, Германия, Гърция, Италия, Португалия, Испания и Швеция, както и в намиращите се извън ЕС Швейцария и Турция. Въпросите за пребраждането и разпятието са поставяни само на граждани от ЕС.


източник:дневник.бг
Българите са най-големите врагове на ислямските забрадки в училище



Тагове:   новини,   училище,


Гласувай:
5



1. анонимен - чушки
28.04.2010 21:29
нали бяхме много толератнтни бе
цитирай
2. анонимен - семки и бонбонки
28.04.2010 22:14
никога не сме били толерантни, това са някакви митове от време оно
цитирай
3. анонимен - защо
29.04.2010 00:02
А защо пък трябва да сме толерантни?Който иска да се забулва,да си ходи в арабския свят,ние в Европа ще се придържаме към нашите традиции
цитирай
4. анонимен - Обаче, перфектно се вписва в ста...
29.04.2010 01:02
Обаче, перфектно се вписва в стандартния начин на правеен на нещата в България - на думи силни, на делата - слаби!Въпроса не е в това дали сме толерантни( така или иначе,никога не сме били, прочутия български манталитет!), втпроса е че докато ние само твърдим че не искаме забрадките - те скоро ще започнат да стават редовна гледка!Казваме, че ни е противно как циганите нбаправо се гаврят с нормалното общество, е да ама само думи, а те междувремнно се множат и праят чавета!Да сте живи здрави, и все така се бийте в гърдите колкио сте велики!!
цитирай
5. анонимен - хехехе, те вече са ни замладели, ама ...
29.04.2010 01:49
хехехе, те вече са ни замладели, ама вие не го знаете, щото по цял ден стоите в нета
цитирай
6. анонимен - Мун
29.04.2010 01:56
Хайде веднъж се покежете като големите европейци-кажете, че това което е написано по-горе не вярно!
Сложете си ръка на сърцето и си помислите, наистина ли сте растисти в душата си или това е нещо прихваното от улицата.
Дайте да покажем на света, че сме добри хора.Че не сме против това, да си ходят забулени и да си живеят живота както им харесва.

Защо мразите циганити и турците, та и те са хора, човешки същества.Защо мразите арабите, не всички са атентатори.
Трябва да бъдем добри с другите, за да бъдат и те добри с нас.
Колко от вас са ходели до Турция скоро?
Не лоша страна и въобще няма и помен от това за което си мислите, когато ви кажат Турция

Още веднъж призовавам-бъдете добри!!!!!
цитирай
7. анонимен - с изключения на последният коме...
29.04.2010 01:58
с изключения на последният коментар, срамувам се, че съм българка
цитирай
8. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
29.04.2010 03:07
Слагам ръка на сърцето и заявявам- Не, не съм расист, да смятам се за добър. И още- който държи на забрадките- да си ходи в Азия. Да, толерантен съм, точно толкова, колкото те са толерантни към мен, В арабските училища няма разпятия- аз не искам да има бурки. Точка.
Аз не съм ходил скоро в Турция, но преди седмица говорех с турчин, върнал се преди месец от там. Човекът, на около 40 години, откровено ми заяви че НЕ ИСКА да се прибира в Турция. Защото му е омразно, че там религията отново дърпа всичко назад, че по улиците се виждат все повече и повече забулени жени...Той вижда, че всичко това води неговата страна назад...тогава как аз да искам да влязат и в МОЯТА страна? Извинете, но идиот не съм. За всеки има място под тва небе, вярно е, но някой е объркал къде е неговото местенце.
Ан7 от какво те е срам- от изречената в очите истина?
цитирай
9. анонимен - az sum tur4in
29.04.2010 03:19
az sum tur4in i sam roden v bg no imam tolkova mnogo priyateli bulgari 4e po nyakoga me e sram da kaja 4e sam tur4in.no vijte moeto vijdane kakvo e...vijte kakvo 6te vi kaja..az sam se rodil tuk,az sam izrasal tuk,az sam u4il bulgarski ezik,vzel sam bulgarska kultura i...nikoi po nikakav na4in nemoje da me protivopostavi sre6tu tazi darjava,za6toto tova bratya moi e na6ata darjava i nie ako ne za6titavame interesite i nyama koi da zastane zad nas,v tova pone sam se uveril.a tova za zabratkite za tam nyamam komentar.samo kazvam 4e tova sa absolyutno ludi hora ili neza4itane na jenata kato 4ovek.a ako e po jelanie na mujut i az kazvam direktno do bat boiko.suzdaite takav zakon 4e edin muj nasila ili munipulativno ako nakara edna jena po takav na4in da se zabradi mu daite 10 godini zatvor.za6to ne go glasuvate tova??za6toto utre moje da ima opravdania kato:mujut mi me nakara...za6to togava tazi u4itelka koyato obra banka v pleven ne be6e zabradena???a e mogla da go napravi..a edna ot nay golemite opasnosti e imenno tova,za6toto utre moj da doide jena sas zabratka da sloji bomba i da ubie 50 4oveka i navsakade da gamji ot kameri ni,,,kakvo se vijda na kamerite???edin 4eren 4ar6av, i koi e vinoven?za tova kazvam 4e vav edna demokrati4na darjava tryabva vinagi da ima prozra4nost i tova e moeto mnenie a ne da se mrazim edni s drugi,za6toto bulgaria ima dostata4no vragove i nie vsi4ki tuk bulgari cigani turci armenci i t.n.ako obi4ame balgaria tryabva da sme zaedno raka za raka
цитирай
10. анонимен - яко комплекси ви тресат сигурно ...
29.04.2010 04:24
яко комплекси ви тресат
сигурно още се обръщате след негри , когато ги видите на улицата?

комплексирани малки хорица
цитирай
11. анонимен - Войник на ордена на Христа
29.04.2010 04:49
Призовавам всички християни на свещена воина спрямо исляма Под кръста на Христа Запишете се Който не е с нас той е против нас Смърт на чалмите Будисти и сектанти За чиста и свята република и нация Българска Време е да ги запалим никаква толерантност грабвайте бомбите и запалете всеки в своят град по една джамия и по един фес да изгори Ще даваме награда на тоз който запали оганя на Христа Запишете се
цитирай
12. анонимен - Александър
29.04.2010 07:25
Извинявайте но ние първо не сме държава с мюсюлманска вяра,второ хора със забрадки не би трябвало да се мяркат в нашата страна.Ей я Турция на една ръка разстояние от нас,да си отиват там долу в Анадола и там да си карат живота.Тук е България и тя е за българите.Нека всяка жаба да си знае гьола!!!
цитирай
13. анонимен - Комлекси ни тресат?
29.04.2010 07:41
Никой ли не се замисля каква роля играят комплексите в човешкото поведение? Никой ли не търси техния корен? Замислете се, какви са българските и защо са?! Младите не мислят за това. Те гледат западния свят и мислят,че той може да замести нашия, че може да стане техен. Ама, не! Като видят, че им отнемаме жизненото пространство, че разваляме хубавите им нрави и гледки, слагат чертата. Мислили ли сте, защо при тази глобализация не премахват политическите граници! Дори в САЩ, отделните щати имат различни закони. Защото са се съобразявали с основното, местно население. Грижили са се за неговото удобство и сигурност!Само ние се правим на ново животно. Ние също си имаме комплекси. Имаме си територия, гарантираща ни правото да си живеем с тях /комплексите/ долу-горе добре. Ако друг иска да живее на тази територия, трябва да уважава нашите комплекси и да не ги дразни. Тук няма нито расизъм, нито дискриминация. България е домът на българите и те трябва да се чувстват сигурни и защитени в нея. Но, разни популисти махнаха ограда, порта, дори вратата извадиха. Сега сме хан! Нямаме дом. Грижа ни е за удобството на гостите!
цитирай
14. анонимен - Не искат забрадки, а голи пъпове
29.04.2010 08:37
Защо не е зададен въпрос, дали искаме да гледаме голи пъпове и
разголени силиконови гърди, които ми се натрапват ежедневно
пред очите?
Ако сме истински свободомислещи и демократични хора, не би трябвало да се впечатляваме от външната обвивка. Нали надорът е казал :
"По дрехите посрещат - по ума изпращат".
и още, нима забравихме, че "Най-съществено е невидимо за очите. То се вижда само със сърцето" - който го има.
цитирай
15. анонимен - ние живеем в европа,не в азия !
29.04.2010 08:51
българите най-много сме им яли попарата,за това..когато сме на екскурзия в гърция,ми слагат един парцал около кръста,като влизам в църквата им,само защото съм с три-четвърти панталон.когато в турция им посещаваме джамията,си събуваме обувките. когато влизат в нашето светско училище-гаджалчетата да си свалят шалварите !!!!!!!!!! ето,това е толернтност !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
16. анонимен - Ислямските забрадки и не само те
29.04.2010 09:05
Най-голям процент българи са против забрадките в училищата, защото сме най-близо до Турция, която доста се промени в последните години и защото още носим последиците от дългото ни и мрачно робство. Какво добро са донесли османлиите на България със заробването ни? Културен ли, икономически ли разцвет? Едно жестоко забавяне в развитието ни за цели 5 века! За разлика от други държави, поробени от по-културни и развити нации. Защо да се връщаме толкова назад в историята? Защото ислямизацията настъпва с бързи крачки. Войни вече не са нужни. Охолните западноевропейски градове постепенно се превърнаха в азиатски и африкански средища. Запомнете най-после, лъжетолерантни игноранти български: мюсюлманинът не се интегрира в християнското общество! Спомнете си силните думи на австралийския премиер към мюсюлманите в собствената му държава : Не ние, а вие сте дошли при нас. Бъдете така добри да не налагате своите правила, а да се съобразявате с нашите! Между другото, у нас турски студентки идват да учат, защото в Турция е забранено носенето на забрадки в университетите. Тя все още /засега!/е светска държава. Тук може! Толерантност - да, тъпо безхаберие - не! Нашите тъй наречени политици да гледат и мислят в перспектива, не само на педя от носа си!
цитирай
17. thrasher - Antiislam
29.04.2010 09:13
Онез назапад не са яли на турчалята хуя заради туй гласуват. Ама да ги видя и те 500 години под турско да седят и да видим дали тъй ще мислят
цитирай
18. pin777 - Nom 9 и Nom 13
29.04.2010 09:24
Доста точни попадения. И ном.9 пиши на кирилица нищо, че както знам Ви се внушава за Българския език е, как се казваше 'нечист' или нещо подобно. ;)
цитирай
19. анонимен - nue
29.04.2010 09:37
привет, аз мисля че сме толерантни, или поне повечето от нас, но също така очаквам че трябва да се уважава правото на избор, тук в България хората не желаят забрадки в училищата, идея която и аз споделям, както съм против и цървули в училище. Но това не ме прави нетолерантен или расист! все пак обществото ни има рамки в които живее, имаме бит и това е факт с които трябва да се съобразим.
цитирай
20. анонимен - Забрадки
29.04.2010 09:40
анонимен написа:
нали бяхме много толератнтни бе

Всичко си има граници!
Когато видя в ислямска държава да се разреши на жените да ходят с къси поли, тогава ще им разреша в моята държава да ходят увити като какавиди.
Никой не трябва да натрапва религията си на другите с външни символи. Между другото съм против и разпятия в класните стаи. Все пак образованието е светско, а не религиозно. Трябва да се премахнат и данъчни облекчения за дарения в полза на всякакви институции на вероизповедания. Не може нетолерантни хора да изискват толерантно отношение към тях. Това не е свобода, а слободия. Както ние спазваме техните правила в средновековните им държави, така те да спазват нашите правила.
цитирай
21. rpatel - Аз съм ЗА забраната! Мястото на п...
29.04.2010 09:43
Аз съм ЗА забраната! Мястото на подобни дрехи не е в училище! Като свършат часовете тези жени и момичета могат да се обличат както си искат, но в училище ще спазват правилата. А доколкото знам в закона е записано, че българското образование е СВЕТСКО! Т.е. мястото на забрадките, кръстовете и тъй нататък религиозни символи не е там! На който не му харесва да ходи в медресето. Може и да съм малко крайна, но това е положението. България все още е, поне според конституцията, християнска държава, а образованието ни е изцяло светско. Никой не спира хората да вярват, но моля да не натрапват вярата си по такъв явен начин. И аз вярвам, но ходя ня църква и се моля след работа. Не натрапвам на колегите си религиозните си убеждения. Ето на това му се казва толерантност. Да се съобразяваш и с останалите и с факта, че те може и да не споделят твоите религиозни настроения. И точно за това има определени правила как да се обличаш в училище или в офиса.
цитирай
22. анонимен - Българите са най-големите врагове на ислямските забрадки в училище
29.04.2010 10:13
българите най са пострадали от османците за разлика от по северните страни - нас направо са ни прегазили при нахлуването на сюлейман великолепни на път за виена
цитирай
23. анонимен - краен
29.04.2010 10:21
Не говорете с турци. В Турция работата е ясна - скоро ще забравят какво е светска държава. Отидете по малките градчета със смесено население и поговорете с хората. Нямате си и идея как се манипулират хората. Най-легалния начин за ислямизация е забраждането на жените. И ако не знаете, това струва на разни фундаменталистки организации по 200-300 евро на забрадка. Помните ли,че не откриха нищо в Рибново. А защо ли? Мисля,че процента даден за България не е верен. 84.3% не е реално. Да кажем 50 -60, понеже и тук виждам доста овци, които са за забрадките. Скоро видях една жена с бурка,но не като тези,които се носят в България, на цветчета. Онази си беше цялата черна. Извинявайте,но още се възстановявам психически. Това не е нещо наше традиционно и плащи.
цитирай
24. анонимен - Аз съм мюсюлманин
29.04.2010 10:56
Аз съм ЗА забраната, не само в училищата (освен мюсюлманските) , но и във всички обществени сгради. Щом е толкова религиозна няма какво да прави на обществени места, където ще я гледат много неверници. Моето мнение е , че с едно забулване и с едно неядене на свинско Човек се не става!!!
Но и за окачването на разпятия мисля , че е само за християнски училища.
цитирай
25. анонимен - За кокво говорим...
29.04.2010 11:05
по точно, да се обърнем към мюсолманите от цял свят и да ги попитаме, те толерантни ли са към нашите религии, че да искат толерантност, защо пренебрегвате фактите, бодът ви очите навярно, това е тъпо комунистическо перчене на свобода братство и равенство, мюсолманската религия е най нетолерантната в света тя не понася други виждания и убеждения... да не ходим далече вземете съседна Турция уж най" европеска"колко католици избиха съвсем наскоро там, християни, и журналисти, заклаха ги както са клали по време на диво нашествие, отворете интернет и прочетете нещо ще ви е от полза вместо да дрънкате като папагали за расизъм , в Дубай уж също така развита и много богата държава, ако видят жена че пуши в заведение или по улицата в същия ден е осъдена на три месеца затвор, без право на обжалване....ама дрънкате без факти без мотивация, типично комунискическа безумица, десет души от комунистите в Бъргария бяха чели томовете на Ленин в интеграл, ама като хупнотизирани,50 години ни пробиха ушите с него...
цитирай
26. анонимен - 1
29.04.2010 12:38
Дания? Да не би да са ги потурчвали 500 години, да не би да са им крали децата и изнасилвали жените. Бурки? Може, но е и в Европа!
цитирай
27. анонимен - ха
29.04.2010 12:47
брато, аз не мразя цигани, турци, забулени или разголени. Мразя всички лентяй, чакащи бедната ни държавица да ги издържа, мразя тоя, който граби и краде безнаказано и тоя който живее на мой гръб. По една нелепа случайност - циганите могат да се разпознаят в критерия... българските турци.. ми и те са като нас, също толкова нещастни, борещи се за хляба, точно като нас. ония със забратките, боли ме фара за тях, честно казано. щом не ми навлизат в лп и си плащат данъците, като мен, значи са ОК..
цитирай
28. анонимен - Eiiii
29.04.2010 12:53
Stiga ste podkrepqli tiq arabi (musulmani) be!!! Ne vijdate li, 4e ot drevni vremena arabite iskat da zavlqdeqt lulkata na sveta - Evropa. Za6to izob6to se zaselvat tuk? Pomislete. Nikakav tolerans sprqmo tqh. Ne na preselnicite ot arabskiq svqt! Na koito ne mu iznasq (na vas, koito gi podkrepqt i na tqh) da napuska!
цитирай
29. анонимен - Pazi Boge
29.04.2010 14:39
Tupaci. Zabradkite ne sa burki. A vie. Vie ste idioti.
цитирай
30. анонимен - Скилитко
29.04.2010 14:54
анонимен написа:
яко комплекси ви тресат
сигурно още се обръщате след негри , когато ги видите на улицата?

комплексирани малки хорица


Само след засуканите негърки ;))))
цитирай
31. анонимен - А какво общо има толерантността с ...
29.04.2010 14:57
А какво общо има толерантността с прегръщането на всяка простотията? Значи не съм толерантна щом не искам да бъда насилвана да приема някакъв бушменски начин на обличане. Като най - противно в мюсюлманското облекло е, че то не е само носене на бурка, то има значение което трябва да внушава, че тези които не носят бурка са неморални и лоши. Да се движат такива уроди по улиците е чиста проба насилие над останалите хора. Има мн. държавици където да си носят бурките колкото си искат.
цитирай
32. анонимен - Защо не е зададен въпрос, дали ис...
29.04.2010 15:00
анонимен написа:
Защо не е зададен въпрос, дали искаме да гледаме голи пъпове и
разголени силиконови гърди, които ми се натрапват ежедневно
пред очите?
Ако сме истински свободомислещи и демократични хора, не би трябвало да се впечатляваме от външната обвивка. Нали надорът е казал :
"По дрехите посрещат - по ума изпращат".
и още, нима забравихме, че "Най-съществено е невидимо за очите. То се вижда само със сърцето" - който го има.


Ако искаш да знаеш фалшивия морал е по-лош от липсващия.
цитирай
33. анонимен - арабска толерАНТНОСТ...от НФБ
29.04.2010 15:25
ДАЛИ СА ТАКА ТОЛЕРАНТНИ КЪМ ЕВРПЕЙЦИТЕ КОИТО ПОСЕЩАВАТ ЕМИРСТВАТА ПАКИСТАН...С КЪСИ ПОЛИ..МОЖЕ ЛИ ЖЕНА НА ДИПЛОМАТ ДОРИ НА ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ ТАМ БЕЗ ЗАБРАДКА НА ГЛАВАТА.ТОЛЕРАНТНОСТТА Е НЕЩО ВЗАИМНО..ИНАЧЕ Е ПРИЗНАК НА СЛАБОСТ ИЛИ ГЛУПОСТ...
цитирай
34. анонимен - az sum protiv zabranata!!!!!!!...
29.04.2010 15:50
az sum protiv zabranata!!!!!!!!

kompleksirani bulgarcheta!!!!

razhodete se iz turzia i togava pi6ete gluposti otnovo, no nama da ima togava kakvo da pi6ete
цитирай
35. анонимен - Българското училище по конституция е СВЕТСКО!
29.04.2010 16:32
В него няма място за никакви религиозни символи,нито мюсюлмански,нито християнски,нито някакви други.Не е въпрос на някакви комплекси или дискриминация,просто такъв е българският закон,такива са и установените ни навици от последните десетилетия.На който не му харесва,има духовни училища,да си запише детето там.България все още признава образованието ,което дават тези училища.
цитирай
36. анонимен - stamat
29.04.2010 18:01
Как да не сме толерантни към малцинствата?Няма друга държава в света в която малцинствата да сегрегират мнозинството в случая нас българите.Я вижте какво става по скандинавските държави и до коя година циганите след първото дете са ги стерелизирали?Ще дойде ден в който всички цигани и турци и подобна измет ще бъдат отделени в нещо като огромен концлагер и името му ще е БЪЛГАРИЯ,защото ние сме най-толерантни към боклуците.
цитирай
37. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
29.04.2010 19:44
Абе само на мен ли ми прави впечатление, че почти всички коментари са на анонимни... Вадя си извода или, че редовните посетители на сайта ги е срам да изразят мнението си, заставайки зад него, или че 2/3 са нафлудили темата...Защото 3тият вариант, интелигентите нямат собствено мнение, докат не се ориентират накъде духа вятъра...не ми харесва.{:
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7715041
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930