Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2010 13:54 - Извънредно:Двама журналисти на Би Ти Ви са арестувани с хуманитарния конвой за Газа (видео)
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 2942 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Министерството на външните работи (МВнР) има информация за двама български журналисти на единия от корабите от флотилията, плаваща за ивицата Газа, която беше спряна от израелските военноморски сили днес, съобщи БТА.

По-късно Би Ти Ви съобщи, че двамата арестувани са неин екип - репортерът Светослав Иванов и операторът Валентин Василев. Двамата заминаха за ивицата Газа като част от европейска хуманитарна мисия заедно с група журналисти от водещи европейски медии, уточнява телевизията.

По информация на Би Ти Ви корабът, на който се намират европейците, не е бил атакуван, но е бил отклонен и вероятно в момента пътува към пристанище Аждот, в Израел. Председателят на палестинската общност в България Абу Калбей заяви, че, според палестински източници всички на борда на европейския кораб ще бъдат задържани и разпитани. По дипломатически път българското външно министерство ще поиска незабавното освобождаване на двамата българи.

Посланикът ни в Тел Авив изяснява нещата с израелското външно министерство, така че ще направим съобщение, когато имаме информация от него, посочи говорителят на външно министерство Весела Чернева.

По повод появилата се информация, че на корабите има няколко евродепутати, сред които и български, Весела Чернева каза, че няма информация за български евродепутат, който да е с флотилията.

Най-малко 10 души на борда на международната флотилия, плаваща с хуманитарна помощ за ивицата Газа, бяха убити тази сутрин при акция на израелските въоръжени сили.

Подробностите какво се е случило тази нощ, както и как се развива ситуацията в момента, са изключително оскъдни. Причината е, че комуникациите на борда на флотилията са били заглушени напълно малко след началото на акцията, а израелската военна цензура дава откъслечна информация.

Според организаторите на борда е имало представители на поне дузина държави, включително 7 от Европейския съюз.



източник:дневник.бг
Двама журналисти на Би Ти Ви са арестувани с хуманитарния конвой за Газа



Тагове:   новини,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7714395
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930