Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2010 20:48 - Експерти: Действията на Израел са юридически неуязвими
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 14571 Коментари: 42 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Израел заяви, че няма да снеме морската блокада на ивицата Газа въпреки нарастващия международен натиск след рейда срещу турски кораб с хуманитарни помощи, при който загинаха деветима активисти, съобщава "Ройтерс".

Доколко е законна блокадата и нарушава ли Израел международното право? Следват няколко въпроса и отговори по тази тема:

МОЖЕ ЛИ ИЗРАЕЛ ДА НАЛОЖИ МОРСКА БЛОКАДА НА ГАЗА?


Да, може. Съгласно закон за блокадата, основан на международното митническо право и обявен с Лондонската декларация от 1909 г. Той е обновен през 1994 г. в законно признат документ, наречен "Наръчник от Сан Ремо за приложимото международно право при въоръжени морски конфликти".

Съгласно някои от основните членове блокада може да се обяви и оповести на всички воюващи и неутрални държави; не може да бъде блокиран достъпът до неутрални пристанища, а определена зона може да бъде блокирана, само ако е под вражески контрол.

"Основавайки се на факта, че "Хамас" е управляващата сила в Газа и Израел е във въоръжен конфликт срещу тази власт, блокадата е законна", твърди Филип Рош, партньор в екипа за корабни спорове и управление на мениджмънта при търговско дружество "Нортън Роуз".

КАКВО Е "МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ"?

Съгласно Конвенцията на ООН по морско право всяка крайбрежна държава има териториални води от 12 морски мили от брега, на който е суверен. През тази ивица се позволява законно преминаване на кораби на чужди държави.

Следва още една зона от 12 морски мили, наречена гранична зона, в която държавата може да предприеме действия, за да защити себе си или законите си.

"Въпреки това точно отвъд 12-те морски мили моретата са открити, т.е. международни води", казва Рош.

Израелският флот заяви в понеделник, че отправилата се към Газа флотилия е прихваната на 120 км (75 мили) западно от Израел. Турският капитан на един от корабите заяви на пресконференция в Истанбул след завръщането си от Израел, че арестът е бил на 68 мили от израелски териториални води.

Съгласно законовите разпоредби за блокади прихващането на кораби може да бъде извършено навсякъде, стига този кораб да се е насочил към "вражеска" територия, твърдят правни експерти.

МОЖЕ ЛИ ИЗРАЕЛ ДА ИЗПОЛЗВА СИЛА, КОГАТО СПИРА КОРАБИ?


Съгласно международното право може да използва сила, когато се качва на такъв кораб.

"Ако силата е непропорционално голяма, това би било нарушение на основните постановки за употреба на сила", заяви капитан ІІІ ранг Джеймс Краска, професор по международно право в Американския военноморски колеж.

Израелските власти твърдят, че командосите, които са проникнали на турския кораб "Мави Мармара", са открили огън като самоотбрана, след като активисти са ги нападнали с бухалки и ножове и са взели някои от оръжията им.

Юристи казват, че пропорционалната сила не означава, че не могат да се използват огнестрелни оръжия, когато субектът е нападнат с ножове.

"Но тук трябва да има връзка между заплахата и отговора", подчертава Краска.

Използването на сила може да има и други последствия.

"Въпреки нуждата от разкриването на пълните факти с едно надеждно и прозрачно разследване, от това, което е известно сега, се вижда, че Израел е действал в рамките на законните си права", твърди Дж. Питър Фам, стратегически съветник на европейски правителства, както и на Белия дом.

"Въпреки това не всяка операция, която законът разрешава, е задължително разумна от стратегическа гледна точка."

ОПОНЕНТИТЕ НАРИЧАТ РЕЙДА НА ИЗРАЕЛ ПИРАТСТВО. ТАКА ЛИ Е?

Не, понеже съгласно международното законодателство това е държавна постъпка.

"Независимо дали Израел е бил прав или не, това не е пиратски акт. Пиратството се отнася до постъпки на частни лица особено когато има паричен или материален интерес", уточнява Краска.

ИМАЛО ЛИ Е ПРЕКЪСВАНЕ НА ТРАФИКА ЗАРАДИ РЕЙДА?


До момента не, но Мждународната камара по корабоплаване (ICS)  - асоциация, която представлява 75% от световния търговски флот - изрази "дълбоката си загриженост" относно рейда на израелските сили, твърдейки, че товарните кораби имат право на свободен достъп и свобода на навигацията в международни води.

"Тези основни принципи на международното право трябва винаги да се спазват от всички държави по света", смята ICS.



източник:дневник.бг
Експерти: Действията на Израел са юридически неуязвими


Тагове:   новини,   неуязвими,


Гласувай:
10



1. анонимен - ИЗРАЕЛ Е ПРАВ!!!
03.06.2010 21:12
В СЛУЧАЯ , ИЗРАЕЛ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ--НИКОЙ ,ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА ЗАСТРАШАВА СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ!

НЕ СЕ ДОПУСКАТ: ОРЪЖИЕ И СТОКИ С ВОЕННО ,ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ !!!!!
ЗА ДРУГИТЕ СТОКИ-НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ,НАПРОТИВ: ИЗРАЕЛ ,ПРЕДЛАГА УЛЕСНЕНИЯ ПРИ ТРАНСПОРТИРАНЕТО ИМ!!!!
цитирай
2. tomcat - ДЯВОЛЪТ ТАЛКУВА ЕВАНГЕЛИЕТО. В...
04.06.2010 00:06
ДЯВОЛЪТ ТЪЛКУВА ЕВАНГЕЛИЕТО.ВСИЧКИ КОРАБИ ИМАТ ПРАВО НА СВОБОДНО ПРИДВИЖВАНЕ В МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ ,ИЗРАЕЛСКАТА АГРЕСИЯ СИ БЕШЕ ЧИСТО И ПРОСТО НЕПРОВОКИРАНО НАПАДЕНИЕ НАД ДЪРЖАВИТЕ ПОД ЧИЙТО ФЛАГ ПЛАВАТ КОРАБИТЕ КАКТО И НЕЙНИТЕ ГРАЖДАНИ.НО ВСЕ ПАК СТАВА ДЕЦА ДА ДЪРЖАВИТЕ ИЗРАЕЛ ЧИЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ Е ГРУБО НАРУШЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО И РЕД.
цитирай
3. анонимен - няма случаиности в тази игра--п...
04.06.2010 03:42
няма случаиности в тази игра--просто казаха на турция"щом не слушкаш,ще има шамари".друг е въпроса дали сащ+израел в един по късен момент няма да съжаляват защото турция не е маргинална сила в този раион,където нещата все повече се усират за тях.
цитирай
4. анонимен - Жалко за смъртта на толкова хора, но...
04.06.2010 08:28
Съществуват и други начини да се достави международна помощ на мирното население. Израел не е против това, дори го улеснява. Корабите са искали "да пробият" израелската блокада. Кое правителство би се съгласило с подобно нещо? Освен това са предупредили конвоя. Защо тогава на турския кораб са посрещнали израелските командоси с прътове / видяхме заснените кадри от камерите на самия кораб/. Проверката можеше да мине безпроблемно, ако всичко с конвоя беше наред. А от чуждите медии се вижда, че много от"европейските участници" в събитието са с мюсюлмански имена и произход. И последно - Мосад има едно от най-добрите разузнавания в света.
цитирай
5. анонимен - Относно Турция
04.06.2010 08:29
Това е една искуствено напомпана държава с цел да спира радикалния ислям.Целта не се оправда,нито стотиците милиарди безвъзмездно вложени там от САЩ.Тази бедна на суровини държава, без помощ от запада за 2 десетилетия ще се върне в 16 век.
цитирай
6. анонимен - относно Турция
04.06.2010 08:34
До 5. Да си кажем откровенно трудно бихме стигнали Турция...
цитирай
7. анонимен - За Турция
04.06.2010 09:11
Абсолютно съм съгласна с 5. Само парите не са достатъчни за държавата. Има още много какво да прави Турция в израстването си. А за европеизиране да не говорим.

цитирай
8. анонимен - Нали се сещате, че много държави ...
04.06.2010 09:38
Нали се сещате, че много държави могат да направят блокада на Израел по съшия начин. Какво ще прави Израел тогава, без да може да си вземе въздух от никъде. По море няма да може да взима нищо, по суша също, по въздух трудно.
цитирай
9. анонимен - Израел
04.06.2010 09:48
анонимен написа:
Нали се сещате, че много държави могат да направят блокада на Израел по съшия начин. Какво ще прави Израел тогава, без да може да си вземе въздух от никъде. По море няма да може да взима нищо, по суша също, по въздух трудно.

Да, ама трудно ще стане тази работа. Евреите са навсякъде и във всичко. Пък са и интелигентни! Влиянието им е огромно. Нали виждате как го усукват големите държави? А други умно си мълчат...
цитирай
10. анонимен - NA4ALOTO NA KRAQ NA IZRAEL
04.06.2010 10:23
TOVA E NA4ALOTO NA KRAQ. PRI EVENTUALNA VOYNA AMERIKACITE KOLKOTO I DA SA SAS IZRAEL DA NE ZABRAVIME IRAN KOQTO 6TE E S TURCIQ. TAKA 4E V KRAYNA SMETKA V IZRAEL 6TE Q NQMA
цитирай
11. анонимен - Деведжиев
04.06.2010 10:32
анонимен написа:
В СЛУЧАЯ , ИЗРАЕЛ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ--НИКОЙ ,ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА ЗАСТРАШАВА СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ!

НЕ СЕ ДОПУСКАТ: ОРЪЖИЕ И СТОКИ С ВОЕННО ,ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ !!!!!
ЗА ДРУГИТЕ СТОКИ-НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ,НАПРОТИВ: ИЗРАЕЛ ,ПРЕДЛАГА УЛЕСНЕНИЯ ПРИ ТРАНСПОРТИРАНЕТО ИМ!!!!


А ти защо си анонимен?
Знам, знам... Вие, вонящите ционисти винаги сте анонимни.
Защото сте страхливци, също като бащите ви и техните бащи...
цитирай
12. анонимен - До 5 и 7
04.06.2010 10:40
Идете в Турция,но не лежте по плажовете,а вижте как се работи и въобще как се прави бизнес.После сравнете как стават същите неща в България и чак тогава поствайте плиткоумните си разсъждения на тема израстване и европеизиране.
цитирай
13. анонимен - Нациите са измислени
04.06.2010 10:43
Всички грешат, че се базират на концепцията за нация: турци, евреи, американци... всички сме хора. С някои ни свързва общ език, култура. С хора от други нации може да ни свързват ценности но Бог ни е намерил чалъма още от Вавилоново време да ни обърква езиците та да не можем да се разбираме. Затова хората се организират по-лесно в обособени групи наречени нации. Понякога условията се променят и хората трябва да се преорганизират и като не успеят да се разберат навреме избухват войни. Вижте съседна Югославия! Така и турците видяха, че целта на светската им държава е недостижима и се обърнаха към исляма - тук няма нищо нечовешко макар, че са мен това ги отчуждава и ме безпокои. Айде да станем всички американци, да загърбим миналото и да се изправим пред предизвикателствата поединично, като истински хора. Стига с тези нации - правете организации!
цитирай
14. анонимен - Турция става все по-ислямистка ...
04.06.2010 10:58
Турция става все по-ислямистка държава и скоро ще се превърне по-радикална и от Иран. Медиите постоянно настройват турската общественост срущу християните, като побликуват материали за това какъв враг е християнството. Турция много твърдо реагира и при приемането на закон в Белгия за забрана строителството на джамиите. Ердоган тогава призова турските банки да изтеглят авоарите си Белгия. Приеха поправка в техен закон, която позволява на първата дама да влиза в парламента с фередже. Сега се забъркват в подкрепа на палестинските терористи, под прикритие на уж хуманитарна акция.Въпреки съпротивата на бившите военните / вече на два пъти арестуват бивши офицери, които са готвили преврат/, ислямското управление на страната става все по-силно и радикално. За това говори и факта, че сегашните военни не се противопоставиха на тези арести, което значи, че генералитета на турската армия, която до сега е била основен стожер на светската република е вече проислямистки настроен.
цитирай
15. анонимен - ПРАВО?
04.06.2010 11:05
ПО ПОДРАЗБИРАНЕ : МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО Е ПРАВОТО НА ПО-СИЛНИЯ

ЗНАЧИ ИЗРАЕЛ РАЗБИРА СЕ Е ПРАВ :)

МОРАЛНОТО И ЧОВЕШКОТО ПРАВО СА ДРУГИ
цитирай
16. анонимен - В дългосрочен план Турция ще загуби позициите си в Европа и Щатите.
04.06.2010 11:17
Наистина, първоначално Турция получи първоначално дипломатическо предимство след събитието. Но постепенно след направените разкрития, че корабите са закупени от Истанбулски радикални ислямисти; че на борда е имало над 50 пасажера без документи за самоличност, много от които са били радикални ислямисти; че въпреки настояването на Израелските командоси, флотилията е продължила да се движи; че командосите са посрещнати с пръти и ножове, разгаряйки ръкопашна битка на борда на кораба и вероятно ще излязат други подробности в полза на Израел; то се очертава Израелската дипломация, постепенно да вземе връх над Турската. Това се очертава все повече. Вярно е, че това събитие сближи повече Турция с Арабските държави, но в бъдещето ще отчужди Европа и Щатите от Турция. Войната ще бъде война на нерви и икономически санкции, които вече започнаха. Израелските граждани отказаха да летуват в Турция. От своя страна, Турция изключва Израел от споразумението Русия-Турция-Израел за газови доставки. Военен конфликт не е в интерес на двете страни. Турция разполага с голям контингент конвенционални сили, но Израел има много по интлектуална военна сила, боеспособност и гъвкава мобилизираност. През 1967 год. три милионен Израел разгроми над 50 милиона араби. Ако има военен конфликт, ще завърши с разгром за Турция и разцепването и на две: същинска Турция и Кюрдистан по волята на Великите сили. това ми заключение няма нито каквото и да е филство, това е реалноста. Имам представа от силата на Израел. През 1967 годи. станах неволен свидетел, бивайки моряк на кораб в Суецкия залив.
цитирай
17. анонимен - Е да де.. ама
04.06.2010 11:33
анонимен написа:
Нали се сещате, че много държави могат да направят блокада на Израел по съшия начин. Какво ще прави Израел тогава, без да може да си вземе въздух от никъде. По море няма да може да взима нищо, по суша също, по въздух трудно.

===========
Е да де.. ама според горенаписаното военна блокада е законна ако е предшвствана от военен конфликт... така че пътя е ясен.. първо направете конфикта после и блокадата.. ако ви стиска..
цитирай
18. анонимен - Ме
04.06.2010 11:37
анонимен написа:
Наистина, първоначално Турция получи първоначално дипломатическо предимство след събитието. Но постепенно след направените разкрития, че корабите са закупени от Истанбулски радикални ислямисти; че на борда е имало над 50 пасажера без документи за самоличност, много от които са били радикални ислямисти; че въпреки настояването на Израелските командоси, флотилията е продължила да се движи; че командосите са посрещнати с пръти и ножове, разгаряйки ръкопашна битка на борда на кораба и вероятно ще излязат други подробности в полза на Израел; то се очертава Израелската дипломация, постепенно да вземе връх над Турската. Това се очертава все повече. Вярно е, че това събитие сближи повече Турция с Арабските държави, но в бъдещето ще отчужди Европа и Щатите от Турция. Войната ще бъде война на нерви и икономически санкции, които вече започнаха. Израелските граждани отказаха да летуват в Турция. От своя страна, Турция изключва Израел от споразумението Русия-Турция-Израел за газови доставки. Военен конфликт не е в интерес на двете страни. Турция разполага с голям контингент конвенционални сили, но Израел има много по интлектуална военна сила, боеспособност и гъвкава мобилизираност. През 1967 год. три милионен Израел разгроми над 50 милиона араби. Ако има военен конфликт, ще завърши с разгром за Турция и разцепването и на две: същинска Турция и Кюрдистан по волята на Великите сили. това ми заключение няма нито каквото и да е филство, това е реалноста. Имам представа от силата на Израел. През 1967 годи. станах неволен свидетел, бивайки моряк на кораб в Суецкия залив.

======================

Както вече споменах още в първите часове.. от тук насам нищо добро не ги чака турците.. жалко.. там има и нормално мислещи и изглеждащи хора... но... дори и при тях бабаитлъка, безпочвения, понякога взима връх...
цитирай
19. анонимен - TUK MNOGO EVREY4ETA SE PRAVQT NA ...
04.06.2010 11:46
TUK MNOGO EVREY4ETA SE PRAVQT NA BALGARI, ABE TAKOVA LICEMERIE 4E DA MU EBE6 MAMATA
цитирай
20. internationalist - Израел една прекрасна и хуманна държава,кой знае защо участваща на Евровизия,макар да се намира в Азия.
04.06.2010 11:56
Става ми тъжно, колко разнородни са мненията на четящите и пишещите българи.Колко помиярско и манипулирано мнение имат някои от тях за събитията.Мнение изтъкано от 20 г, пост-социалистическа пропаганда от САЩ, Цион,Англия,масони,илюминати,мормони и т.н.
Израел, е една изкуствена държава,построена на заграбена територия и това никога няма да им бъде простено от арабският и мюсюлманският свят- изобщо.
Направили са я като една свръх технологична военна крепост,където уж "мирните" и жители са обучени войници-убийци и спят голяма част от тях с оръжие под възглавницата.Подводници,ядрено оръжие,биологично, всичко имат.Огромни, свръх модерни скривалища издържащи някои от тях и атомна атака или бактериологично оръжие.Коренното население на тази държава-Палестинското е натикано в нещо като съвременни полу-концлагери,за системно малтретиране,унижение и бавно унищожение.И още много в тоя дух мога да напиша..
Израел, един ционистки експеримент,вдъхновен от Свръхбогатите Юдео-Масони и финансиран щедро с парите на данъкоплатците от САЩ, Германия и др. държави.Да не говорим за милиардите долари "източени" през Елцинова Русия,от Руските- Евреи-Березовски,Абрамович,Ходорковски и др.Голяма част от тях се вляха в Израелски и Еврейски банки по света. Поне на Ходорковски, му взеха повечето от авоарите и сега търка нарове в Сибир.Благодарение, на великият Путин.
Израел-един кървав експеримент,който носи само раздори,кръв и насилие.
От него ще получим най-вероятно и третият световен конфликт,както са описани нещата в Библията-Православната и Свещенният Коран.
Каквото и да стане, България пак ще е на грешната страна,както стана в предишните две войни.И то се вижда доста ясно: Две безплатни американски военни бази.
Сполай ви и мир на душите ви!
цитирай
21. анонимен - Наистина, първоначално Турция ...
04.06.2010 11:58
анонимен написа:
[quote=анонимен]Наистина, първоначално Турция получи първоначално дипломатическо предимство след събитието. Но постепенно след направените разкрития, че корабите са закупени от Истанбулски радикални ислямисти; че на борда е имало над 50 пасажера без документи за самоличност, много от които са били радикални ислямисти; че въпреки настояването на Израелските командоси, флотилията е продължила да се движи; че командосите са посрещнати с пръти и ножове, разгаряйки ръкопашна битка на борда на кораба и вероятно ще излязат други подробности в полза на Израел; то се очертава Израелската дипломация, постепенно да вземе връх над Турската. Това се очертава все повече. Вярно е, че това събитие сближи повече Турция с Арабските държави, но в бъдещето ще отчужди Европа и Щатите от Турция. Войната ще бъде война на нерви и икономически санкции, които вече започнаха. Израелските граждани отказаха да летуват в Турция. От своя страна, Турция изключва Израел от споразумението Русия-Турция-Израел за газови доставки. Военен конфликт не е в интерес на двете страни. Турция разполага с голям контингент конвенционални сили, но Израел има много по интлектуална военна сила, боеспособност и гъвкава мобилизираност. През 1967 год. три милионен Израел разгроми над 50 милиона араби. Ако има военен конфликт, ще завърши с разгром за Турция и разцепването и на две: същинска Турция и Кюрдистан по волята на Великите сили. това ми заключение няма нито каквото и да е филство, това е реалноста. Имам представа от силата на Израел. През 1967 годи. станах неволен свидетел, бивайки моряк на кораб в Суецкия залив.


6TOM GOVORI6 ZA MINALOTO ZA6TO NE SPOMENAVA6 ZA BITKATA V 4ANAKKALE KADETO CQL SVQT NAPADNA TURCIQ SAS SUPER MODERNA VOENNA TEHNIKA ZA VREMETO SI. NO SE OKAZA 4E ZA VOYNA TEHNIKA NE E DOSTATA4NA ISKA SE SARCE, JELANIE DA SE BIE6, DA SI GOTOV DA ZAGINE6 BEZ STRAH.... I SI ZABRAVIL DA SPOMENAVA6 ZA QDRENITE RAKETI V TURCIQ KOITO V KRAYEN SLU4AY MOJE DA SE POLZVAT !!!!
цитирай
22. анонимен - ZA6TO SI MISLQT NQKOI HORA 4E TURCIQ ...
04.06.2010 12:05
ZA6TO SI MISLQT NQKOI HORA 4E TURCIQ SI RAZVQVA ZNAMETO EY TAKA... ZA6TO DAJE OBAMA KOYTO BE6E OBE6TAL DA PODPI6E ARMENSKIQ GENOCID ( KOYTO GO NQMA) NE POSMQ DA GO NAPRAVI. DANEBI DA E SLU4AYNA TVARDOSTTA NA TURCIQ. NE MISLITE LI 4E IMA NA KAKVO DA SE DOVERQVAT TUCITE 4E SI PRAVQT RAZPRAVII S KOYTO SI ISKAT
цитирай
23. анонимен - DUBLIN
04.06.2010 12:45
Израел е напълно прав-те допуснаха само една грешка,трябваше да изчакат още 30 мин флотилията да влезе напълно в техните териториални води и тогава....бой,колкото могат да носят,а не ревачите против Израел бих задал въпроса;"как бихте постъпили или бихте искали да постъпи бреговата охрана на собственната ви държава,ако чужда флотилия през нощта се опита да влезе във вашите териториални води,при това предупреждавана 3 пъти?".Стига лицемерие и плач особенно присъщи на западния католицизъм.
цитирай
24. tattoo - about:
04.06.2010 13:07
Sympathize with Gaza!!!
цитирай
25. анонимен - ДО internationalist
04.06.2010 14:04
От вашите излияния лъхат ветровете на соц-времето.
Израел си е напълно законна държава, създадена с решението на съответните организации. Беше нападната веднага след създаването и, и няколко пъти след това. Винаги агресията е от страна на арабските страни.
Друг е въпросът, че заема територия много по-голяма от отредената и. Тя счита тази територия като защитна зона. И има основание за това. Да не забравяме, че Израел беше в предградията на Ирак, и жалко, че тогава не го окупира целия, днес нямаше да имо този Ирак.
В Израел живеят над 3 милиона араби, и не желаят да го напускат, напротив и други искат там да живеят, защо ли?
Басните за палестинци са за наивниците, държава Палестина никога не е имало, няма и такъв етнос, както и религиозно не са обединени. Общо има около 30 арабски страни, които нямат единно мнение за тази държава. Самите "палестинци" също са с твърде различно мнение. Там са и всички училища за терористи, където благоверните араби отдават децата си, та след смъртта им да получават помощи 20г.
С претенциите на палестинците може да създава държава и например в Пловдив, София и др.
Да припомня, че Арафат, идеологът на палестинците, започна с атентатите, и днес те продължават. И беше голям наш приятел, защо ли.
В българските университети бе пълно с палестинци, с наши стипендии.
След смъртта на Арафат останаха над 4.5 млиарда долара наследство, откъде ли ги събра?
И още нищо - всички араби проглушиха света за "свещена войно", джихад и т.н.
Щом обаче и покажат какво е война, веднага свиват платната и започват да се жалват. На война като на война.
Ако искат мир, могат да го постигнат. Нжо те не го искат, те никога, при никакви условия няма да могат да съдадат държава, още по-малко като Изрел. Защото и днес голяма част от арабските страни са твърде съмнителни "държави", които чака само да се разпаднат.
цитирай
26. ok3223 - Ционистки
04.06.2010 15:04
анонимко. Знаем че си еврейн и на платена работа по техните си служби. Но не пиши глупости, ча ще разсмееш зайците в гората. Израел това, онова, но може да стане и Евреистан, око турците са заемат, което след тази случка не е изключено. Израел има само едно предимство пред Турция...има около 200 ядрени бомби и го подпират САЩ. Турция може за нула време при нейния икономически и научен потенциал да разработи и произведе ядрени бомби. Руснаците започват да строят за тях огромна ядрена централа, която ще произвежда ядрен материал за 100-ци бомби и тогава...
Нахалството и самонадеяността на евреите идва от 200-те им бомби. Тази случка ще форсира иранската ядрена програма, и много е възможно и Турция да се включи в ядраната надпревара и тогава.
Та не прави хората лупави, защото нещата са от ясни по-ясни.
Евреите го прекаляват вече много пъти и това може да им излезне солено този път.
цитирай
27. анонимен - Нека зачитаме реалноста
04.06.2010 15:48
Дявол да го вземе, защо има крайности в съжденията. Едните били ционисти, другите туркофили. В момента, превесите на Конвенционалните сили по въоръженост и численост на армиите е в полза на Турция. Но не забравяйте, че Израел е натрупал огромен боен опит във войните, които водеше. А това е от много голямо значение. Бързината на мобилизиранноста на запаса в Израел е по-бърза, вследствие на много добре развитите транспортни и съобщителни комуникации; качеството на Израелското въоръжение емного по-съвременно и побоеспособно. Да не говорим за притежанието на ядрено оръжие. Чувствувам, че Туркофилите не са съгласни, но реалноста не е в тяхна полза, колкото и да им се иска. Битката при Чанак кале е битка на военни кораби срещу добре окопала се армия. Били ли сте в Чанак кале. Нейния северен бряг е много добра естествена възможност за отбрана и наистина е самоубийство с кораби да пробиеш тази отбрана. Не забравяйте, че Ленин помогна на Турция, което пък доведе до неутралитета на Турция по време на Гражданската война в Русия през 1919 - 1922 год. , тоест Русия подкрепи Турция. Но това са минали работи.Има огромна промяна в бойните средства и тактиката на водене на войната. Като Българин, се срамувам да призная, че вследствие на предателството, извършено в началото на 90.год. на 20-ти век, в момента България е разголена и е достатъчно само една добре въоръжена и подсилена дивизия да ни завладее. Ние нямаме военна сила, която да защитава държавата. Това ни се случва за трети път в историята ни: при цар Петър през 10-ти век; при Александър и сина му Иван Шишман; и сега. И при трите случая имаме предателство, вътрешна пета колона. И при трите случая, младото поколение не е преминало през казармата. То си чисто жертвено агънце.
цитирай
28. анонимен - Лицемерие
04.06.2010 15:52
Към Циониски!!
Знаем ,че си заблуден от непознанието на фактите,но такива като теб причиняват и гибелта на хора с промити от супер левите течения и използвани успешно от палестинските организаций...кауза.
цитирай
29. анонимен - ЗА ОК 3223
04.06.2010 15:55
Само ментално обременени хора отричат фактите.
Не можеш да знаеш това което не съществува.
А Турция ще направи ядрени бомби от централата, колко ние направихме.
Пълно е с бомби около Козлодуй. Явно ядрената физика не от любимите ти четива.
В турция ядрената физика е все още непозната, а Израел има нобелови лауреати.
Вероятно си някой от рязаните, щом толкова преживяваш за Турция.
Под задниците на турците е заложена кюрдската бомба, която рано или късно ще гръмне.
Запомни - дивото не може да спори с цивилизованото....
Арабите го пробваха, спомни си какво стана с реактора на Ирак..., ако тогава още не си бил просто една клетка....да не кажа къде...
цитирай
30. анонимен - защо само турския кораб
04.06.2010 15:58
Защото само Турция е против тази несправедливост.Другите държави знаят,че това не трябва да е така, но ги е страх да го признаят. Видяхте ли турския премиер Ердоган какво изказване направи в Давос с/у Израел миналата година
цитирай
31. анонимен - Как защо само турския кораб
04.06.2010 17:44
Как защо само турския кораб....
Оти е най балъшки :)
цитирай
32. анонимен - защо
04.06.2010 18:53
защо никой не пита колко са жертвите на израел и колко са тези на палестина .израел убива деца,жени цивилни ...И децата ли са терористи ! ДАНО ГОГПОД НАКАЖЕ ИЗРАЕЛ ЖЕСТОКО, защото друг не може
цитирай
33. анонимен - Турция смекчи тона
04.06.2010 20:42
Ето ви и развитието: по последни данни "Турция ограничава отношенията си с Израел, но не ги къса"! Къде останаха заплахите от първите часове след инцидента? Турция само ще съжалява, че предприе тази провокация.
цитирай
34. анонимен - Аз съм БАТЮ
04.06.2010 20:55
анонимен написа:
анонимен написа:
В СЛУЧАЯ , ИЗРАЕЛ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ--НИКОЙ ,ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА ЗАСТРАШАВА СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ!

НЕ СЕ ДОПУСКАТ: ОРЪЖИЕ И СТОКИ С ВОЕННО ,ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ !!!!!
ЗА ДРУГИТЕ СТОКИ-НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ,НАПРОТИВ: ИЗРАЕЛ ,ПРЕДЛАГА УЛЕСНЕНИЯ ПРИ ТРАНСПОРТИРАНЕТО ИМ!!!!


А ти защо си анонимен?
Знам, знам... Вие, вонящите ционисти винаги сте анонимни.
Защото сте страхливци, също като бащите ви и техните бащи...

Хич не съм анонимен и без да съм ционист,в случая подкрепям ИЗЦЯЛО ИЗРАЕЛ !!! И ако и ти беше от "придружаващите хуманитарната помощ " и не се подчиниш на заповедта за проверката на "каквото има евентуално под двете щайги хляб за бедстващите уж мангали в Газа",хич после не бих жалил за тебе,нищо ,че се водиш на отчет българин !!!!... ТЕРОРИСТИТЕ НЯМАТ РОДИНА И СЪОТВЕТНО НАРОДНОСТ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ УНИЩОЖАВАНИ С ВСИЧКИ СРЕДСТВА И НАВСЯКЪДЕ !!!!
цитирай
35. анонимен - ИЗРАЕЛ Е ПРАВ!!!
04.06.2010 22:38
БЛАГОДАРЯ ТИ БАТЮ!
ТИ ПРОСТО МИ ВЗЕ ДУМИТЕ .
ТЕРОРИЗМА ,КОМУНИЗМА И ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРСТВОТО СА С ЕДИНЕН КОРЕН!
ПОСЛЕДНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ УБИЙСТВА В ТУРЦИЯ ,ПОКАЗВАТ,ЯСНО И ТОЧНО, КАКВО СЕ ГОТВИ НА ЕВРОПА, ОТ ТЕЗИ ХОРА.
У НАС, ТЕЗИ ХОРА СА В ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА!
НА БЪЛГАРИТЕ,ТРЯБВА ДА ИМ СЕ РАЗЯСНИ ИСТИНАТА ЗА СЛУЧАЯ!
ИЗРАЕЛ Е В ПРАВОТО СИ ДА ЗАЩИТИ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА СИ,КАКТО БИ ГО НАПРАВИЛА ВСЯКА ДРУГА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА!
цитирай
36. анонимен - ЛОШОТО Е, ЧЕ Е ОБАМА.....А, НЕ БУШ!!!
04.06.2010 22:57
ИГРАТА Е ПРОСТИЧКА: ПАЛЕСТИНЦИТЕ ,ПОПРИВЪРШИХА ОРЪЖИЕТО И ТЪРСЯТ НОВИ ДОСТАВЧИЦИ И КАНАЛИ.
ПРАВЯТ СЕ ОПИТИ ,ЗА ПРОБИВ В БЛОКАДАТА НА ПАЛЕСТИНА.
СТАРИТЕ СОЦ-СТРАНИ СА В КРИЗА.ЕДНА ЧЕРНА ТЪРГОВИЙКА С ОРЪЖИЕ, ЩЕ ИМ ДОЙДЕ ДОБРЕ И ЩЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ НЯКОЕ И ДРУГО МИЛИОНЧЕ ОТ НАСЛЕДСТВОТО НА АРАФАТ!
НОВИТЕ ИНТЕРЕСИ, ПОДНОВИХА СТАРИТЕ ВРЪЗКИ НА ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРИТЕ!
ОПИТВАТ СЕ ДА ИЗПОЛЗВАТ МЕКОШАВОСТТА НА ОБАМА!
АКО БЕШЕ БУШ.....ТОВА ПРОСТО, НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ!
цитирай
37. ikra - Четох коментарите...
05.06.2010 20:26
Много жалко, ако това което го пишат го мислят. Само няколко блогъри бяха обективни в своите разсъждения, за което ги поздравявам, че имат смелостта да се изкажат!!! (internationalist ; tattoo ; ok3223 ; )
Доколкото разбрахме кораба е пренасял хуманитарна помощ, която е крайно необходима на Палестинския народ. Ембаргото под което са сложени от Израел ги обрига на сигурна смърт! Нападнаха мирен кораб и убиха цивилни граждани и вие за всичко това казвате че е нормално! Много жалко за вас господа!
Просто нямам думи на фона на клишетата, които използвахте, за да прикриете нечовешкото отношение!
цитирай
38. ok3223 - Дааа
05.06.2010 20:39
цинистката агентура е на линия. Мекерета аноними лаят ли лаят. Анонимо, скрито, подло, страхливо и аморално. Светът на е еврейска мошия и еврейските грехове се трупат и трупат, и идва ден, когата ще трябва да плаща сметката. Тогава и Йехова няма да им помогне, а още по-малко САЩ.
Не можеш да я караш през просото и оплюваш международните закони и морал, и да очакваш хората да ти ръкопляскат. С техните варварски изцепки започнаха да втръсват на всички. Една ядрена бомба и от ционискто им свръхцарство няма да остане и помен.
А ционистчето силно подценява Турция. В сравнение с нея Израел е муха пред слон. Дисбаланса идва от 200 еврейски атомни бомби. Това турция, ако вървят така нещата, със или без чужда помощ , ще го коригир в своя поза.
Турската икономика и наука е толкова модернизирана и на такова технологично ниво, че за нея не е проблем за късо време да се снабди и с ядрени бомби. За нея проблема е не дали може, а дали си заслужава усилието, дали се налага да прави това. Ако върви така и реши, никой не ще може, не ще посмее да я спре.
Най малко еврейте... И ТОГАВА?
цитирай
39. ikra - Тук говорим за морал, за вяра, за човешко разбиране....
05.06.2010 20:52
Независимо кой е по-силен и мощен, всеки има право да живее свободно и да бъдат зачетени неговите човешки права!
Ала днес, днес за голямо съжаление има крах на моралните ценности.
Вместо хората да се съревновават в доброто, в сътрудничеството, във взаимната помощ - те се съревновават кой ще има по-мощна армия, по-силни ракети, по-мощни оръжия...
А по целия свят, за съжаление, всяка минута умират деца, жени, мъже от оръжия, от силните ръце на укопатори, от глад, от мизерия...
Нека помислим поне малко за етика и за морал, и да оставим на страна оръжията и силата...
Благодаря ви!
цитирай
40. анонимен - Vetrovete na sotz- vremeto tuk n...
06.06.2010 01:00
Vetrovete na sotz- vremeto tuk njamat nishto obshto.Dali naistina Izrael e "napalno prav"? Ne misllja.INTERNATZIONALIST e dal mnogo obrazna i tochna kartina na tova,koeto e "napalno zakonnata" darzhava Izrael za razlika ot "nezakonnata" Palestina. Eto edin kratak razkaz na italianski zhurnalist,vzel uchastie vav "Freedom Flotilla",za humannostta i tolerantnostta na darzhavata Izrael:
http://www.youtube.com/watch?v=ZuV8Nvc6tEA
цитирай
41. анонимен - Lika-prilika
07.06.2010 23:10
Ами че то политката за власт на всички азиатски държави си е лика-прилика, цивилното население винаги е избивано.Така че нямаме работа да взимаме отношение, по-добре се поучвайте от морала и стандартите на най-добрите държави в света-Скандинавските.Маниаците-защитници тук могат да си вдигат чукалата направо към страните,които защитават
цитирай
42. анонимен - TURKMALI
14.10.2010 21:08
SMART ZA IZRAEL DA JIVEE PALESTINA!!!
TEKBIIIIIRRRRRR: ALLAH AKBAR ALLAH AKBAR ALLAH AKBAR!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7697605
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031