Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2010 15:48 - "Ди Пресе": Грозни белези върху мъжкарския ореол на Борисов
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 6430 Коментари: 16 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"През лятото на миналата година широки слоеве от българското население бяха обхванати от еуфория в навечерието на желаната смяна на властта. Една година по-късно от това настроение не е останало нищо; безмилостната българска действителност остави грозни белези върху мъжкарския нимб на премиера Борисов". 

Това пише днес австрийският всекидневник "Ди Пресе"  в статия под залавие: "България: празни каси, пълни килии", посветена на пристигащия днес на посещение във Виена български министър-председател.

В статията, цитирана от радио "Дойче веле", се посочва, че поредицата от обявени, а после отменени антикризисни мерки за ограничаване на държавния дефицит - "например: намаляване на ДДС, повишаване на ДДС, замразяване на ДДС на актуалното му равнище" - са създали дори сред симпатизантите на Борисов "впечатление за известна безплановост на неговото правителство". Въпреки това Борисов все още се ползва с доверието на много българи, пише "Ди пресе".

Австрийският вестник цитира икономиста от Института "Отворено общество" Георги Ангелов, който критикува премиера, че протака обещаните реформи на държавната администрация, здравеопазването и пенсионното дело.

Подчертава се също, че година след изборите управляващата партия ГЕРБ е загубила част от  първоначалните си съюзници в парламента - Синята коалиция, "Атака" и РЗС. Според изданието лидерът на РЗС Яне Янев се е "профилирал като непримирим опозиционер", а съпредседателят на дясната коалиция - Иван Костов, "който е несъгласен с икономическия курс на правителството, също се държи на дистанция от властта".

"Що се отнася до популярността, българският премиер се сдоби междувременно със сериозен конкурент в лицето на вътрешния министър Цветан Цветанов", пише в статията. Припомня се първата голяма вълна от арести, извършени от МВР през декември миналата година срещу бандата на "Наглите", и се подчертава, че оттогава не минава ден без българите да проследят по телевизията ударите на властта срещу бандитите.

"Въпреки че поради липса на доказателства повечето задържани биват много скоро освобождавани, активността на Цветанов му носи точки сред населението. Междувременно той може да се похвали, че е по-популярен от Бойко Борисов", обобщава "Ди Пресе".


източник:дневник.бг
"Ди Пресе": Грозни белези върху мъжкарския ореол на Борисов


Тагове:   новини,   ореол,   мъжкарския,


Гласувай:
9



1. rakurs - Ди Пресе цитира...
19.07.2010 16:20
Австрийско гостоприемство,Борисов..,а народа беден и престъпен,е много отворено,чак духа.
цитирай
2. анонимен - нищо ново
19.07.2010 19:28
Нищо ново няма в отношението на Австрия към България. Тъгата по бившата Австро-Унгарска империя избива в комплекс към всяка друга държава. Отделно реакцията на правителството към тарикатите от австрийския посредник в нашата енергетика...нека си плачат. Нас това не ни бърка.
цитирай
3. анонимен - ali baba
19.07.2010 20:11
e taka shte e ,nali vikaha krqskaha boyko ta boyko ,taka vi se pada natsionalisti takiva
цитирай
4. анонимен - всеки го знае
19.07.2010 21:22
Авсрийците не казват нищо повече от това,което всеки Българин го осъзнава и вече го чувства.
цитирай
5. анонимен - Каква си там газета написала
19.07.2010 21:32
Поръчкова статитийка няква си там, написана във високомерен стил. Смърди от далеч на ...
цитирай
6. анонимен - "Ди пресе" били много ...
19.07.2010 23:58
"Ди пресе" били много информирани, брей и дори цитират "специалист". То бива платени статии, ама тази удари в тавана.
Аз и множество приятели не споделяме твърденията на този "известен" вестник, при това сме български граждани и живееме не в Австрия, а в България.
Готови сме да простим неумението на премиера в игричките,в които комунисти и ченгета са обиграни, а като вкара в затвора типове като Р.Овч., Масларката, Гея и другарите му от Анадолските сараи и Мадридските казина - обещаваме, че ще гласуваме отново за него.
цитирай
7. анонимен - Tagesanzeiger Vienna
20.07.2010 03:46
Kolko li e platilo BSP za tazi statija v "Ди пресе"? a eto kakvo pishat drugi vestnizi: Брюксел

ЕК признава политическата воля на правителството за борба с корупцията и организираната престъпност. Това ще бъде обявено официално утре, когато се очаква в Брюксел да бъде представен поредният доклад за напредъка на България в съдебната реформа и противодействието на корупцията и организираната престъпност, съобщи БНТ.

За първи път Европейската комисия ще отчете продължаващата политическа воля на българските власти за борба с организираната престъпност и корупцията, както и по-доброто сътрудничество с тях, особено с МВР. От съдебната система у нас обаче се очаква повече активност.

Основното послание в доклада за България е, че има усещане за добро темпо, че има отбелязан напредък и че особено, когато става дума за Министерството на вътрешните работи, сътрудничеството е значително по-добро - това обобщи източник от Европейската комисия пред БНР. Той добави, че България ще получи признание за политическата воля за борба с корупцията и организирната престъпност, за направените подобрения в Наказателно-процесуалния кодекс, както и за одобрената преди по-малко от месец стратегия за съдебната реформа.

Многобройните полицейски операции със звучни имена няма да бъдат изброявани поименно. Ще бъде отбелязана, обаче, необходимостта от подобряване на професионалната практика в полицията, прокуратурата и съда.

За съдебната система у нас ще бъде записано, че трябва да поема повече инициатива и повече отговорност. Друга препоръка ще бъде за укрепване на смесените екипи на МВР, ДАНС и прокуратурата.

Въпреки по-добрите резултати, Европейската комисия ще продължи да очаква още от България, а мониторинговият механизъм ще продължи да бъде в сила.

Все пак, докладът за България е може би най-позитивния от години насам, подчерта източникът от Европейската комисия и допълни, че констатациите и оценките за нашата страна са значително по-добри от тези за Румъния.

цитирай
8. анонимен - Yvess Saint Laurent Shoes
20.07.2010 06:29
www.yvessaintlaurentshoes.net
These shoes are the current “it” shoes, the hottest of the hottest, worn by the celebrities such as the J-Lo, the Becks, the Gwen Stefani, the Christina Aguilera and other hot young chickies who are in the eye of the public (often like the persistent sty).
цитирай
9. анонимен - истината е по средата
20.07.2010 09:07
истината е по средата
цитирай
10. анонимен - . . . . Истината е по средадата - На ...
20.07.2010 09:36
....Истината е по средадата - На какво ? То много работи са по средата...
цитирай
11. анонимен - няма ли нещо да се промени
20.07.2010 09:43
няма ли нещо да се промени в тази държава -крайно време е .гледаме по всички телевизии само физиономията на бб и цц.стига вече -повръща ми се от тях.ако може без шменти капели и пличкащия се с изпълнителя на полицейския химн.докога ще гледаме сеирите им.отвращаващо е положението.ще има ли някога край на тази сага................
цитирай
12. анонимен - няма ли нещо да се промени в тази д...
20.07.2010 10:11
анонимен написа:
няма ли нещо да се промени в тази държава -крайно време е .гледаме по всички телевизии само физиономията на бб и цц.стига вече -повръща ми се от тях.ако може без шменти капели и пличкащия се с изпълнителя на полицейския химн.докога ще гледаме сеирите им.отвращаващо е положението.ще има ли някога край на тази сага................

Не няма да има! И знаеш ли защо? Защото мърморковци като теб ВИНАГИ ще бъдат недоволни! Ти като си толкова морален и умен защо не станеш политик? Виждам че си наясно с проблемите в страната и имаш план за тяхното разрешаване или греша!? Защо не поведеш народа към светлото бъдеще? А да забравих ти силен единствено в писането на безмислени коментарчета във форумите.
цитирай
13. анонимен - До предния умник
20.07.2010 12:11
Също като теб, нали! Щото твойте коментарчета са много умни!!! Че, ако имам план - на теб ли ще го кажа бе, пич! Да изтичаш да докладваш на гаулайтера си за да спечелиш някоя наколенка!
цитирай
14. анонимен - ,,Ди Пресе,,....
20.07.2010 15:24
ПОРЕДНАТА,СМЪРДЯЩА,ПОРЪЧКОВА СТАТИИКА.ЗАЩО НЕ ПИШАТ НИЩО,ЗА МАРОДЕРИТЕ,ОТ АВСТРИИСКАТА ЕЛ.КОМПАНИЯ,КОЯТО НИ САДИРА КОЖИТЕ.НЕ ПИШАТ,ЗАЩОТО ПАРИТЕ ОТИВАТ В АВСТРИЯ.ТЪП ИМПЕРСКИ МАНТАЛИТЕТ.
цитирай
15. dinitor - do anonimen kreten 20
25.07.2010 12:31
Mai po ti haresvaha biv6itegeiski i komardziiski mutri ,a.Normlno e da vizas i Borisov i Zvetanov.Rabotqt horata,vidno e za koito ima o4i da gleda.A ti si prosto tapo komunisti4esko par4e.Nali me raziras.
цитирай
16. dinitor - Greska
25.07.2010 12:33
Gornia komentar e za anonimen kreten 13,a ne 20
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7710734
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930