Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2010 14:40 - БНР: Сумистът Петър Стоянов е задържан заради Юри Галев
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 5713 Коментари: 8 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  За първи път са задържани такива престъпници в историята на съвременна България, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов акция "Килърите"

Председателят на българската федерация по сумо Петър Стоянов е арестуван рано тази сутрин в столичния квартал "Младост" 4, вероятно във връзка с убийството на Юри Галев, съобщи БНР.

Не е ясно дали арестът е част от полицейската операция "Килърите".

Рано тази сутрин МВР започна нова специализирана операция, която носи наименованието "Килърите". Акцията се провежда в няколко града на страната - София, Варна, Самоков, Червен бряг, Созопол и Китен.

"Изключително тежка престъпна група, в нея има поръчител, организатор, извършител и помагачи. Всичко това е задържано.

Целият ден колегите ще работят. Има много адреси за проверяване.

Едно лице не отвори врата при проверката, но колегите успяха да влязат и вътре намериха един автомат "Калашников", каза пред БНР вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Искам да приключим всичко и утре ще бъдем на ваше разположение за да кажем всичко. До момента са задържани около 20 души", добави Цветанов.

Това, което сега мога да споделя е, че за първи път са задържани такива престъпници в историята на съвременна България, каза още той.

Операцията се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура. В нея участват служители на МВР, ДАНС, ГДБОП и Криминална полиция.

източник:вести.бг
БНР: Сумистът Петър Стоянов е задържан заради Юри Галев



Тагове:   Стоянов,   БНР,   Юри,


Гласувай:
7



1. wallstreet - Около 20 души са задържани при операция "Килърите" срещу тежката престъпност
23.07.2010 14:41
Около 20 души души са задържани по време на специализираната полицейска операция "Килърите", която се провежда на територията на няколко областни дирекции в страната, съобщи МВР. По информация на директора на СДВР Валери Йорданов, цитиран от "Фокус", двама от арестуваните са от столичния квартал "Гоце Делчев".

Пред Би Ти Ви вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че действията на полицията са стигнали до най-високите на нива на организираната престъпна група, но не пожела да уточни имена на задържани или случаи на убийства, с които те са свързани. Цветанов уточни, че утре - 24 юли, ще даде специална пресконференция по темата.

По-късно БНР съобщи, че шефът на Българската федерация по сумо Петър Стоянов е арестуван тази сутрин в столичния квартал "Младост", но за момента не е ясно дали задържането му има връзка с операцията.

Операцията е насочена към предотвратяване на дейността на организирана група, занимаваща се с тежка престъпност. Акцията се реализира под ръководството на Софийска градска прокуратура, в нея участват служители на "Криминална полиция", ГДБОП, ОДМВР- София, Плевен, Варна, Бургас, Перник.
До момента са са проверени над 30 адреса. На един от адресите е оказана съпротива и отказано съдействие на органите на реда. След предприети действия и последвало претърсване там е открит автомат "Калашников".

"Аз смятам, че държавата, институциите трябва да покажат, че действително имаме воля да се борим срещу организираната престъпност. Защото в противен случай харченето на парите на данъкоплатеца, генерирането на престъпност, разрастването на тази престъпност ще продължава да нараства и ще има сериозни проблеми...", заяви по БНР вътрешният министър Цветан Цветанов по повод операцията. "Ние трябва да покажем действително, че държавата е по-силна от престъпността. Който е избрал професията си, който иска да работи в интерес на държавата и представлява държавата, заставайки зад тази институция, аз смятам, че трябва всеки един да понесе отговорността си и да бъдем откровени към обществеността, защото те разчитат на нас. А и формирането на заплатите както на съдиите, така и на служителите от Министерство на вътрешните работи, е функция от данъците и постъпленията на тези честни и трудолюбиви български граждани. Аз искам тях да защитим. Ако съдът не иска да ги защитава, това е техен проблем", заяви още министърът.

Оперативно следствените действия ще продължат през целия ден, уточнява МВР.
цитирай
2. анонимен - Изявление от Гоце Президенто:
23.07.2010 15:56
Абе това момче като го взех за съветник, явно само аз не съм знаел че работи за Маргините, че ходи с 5 говеда със себе си, че има офис в сградата на БулИнс, че държи клубове за секс в студентския град, че се занимава с контрабанда и ддс. Тц тц тц, много съм разсеян напоследък...
цитирай
3. анонимен - колио
23.07.2010 15:58
Браво Цецко направо си достоен да оглавиш ФБР в САЩ. Чудя се как още Американците не са те забелязали и взели при тях ?
цитирай
4. анонимен - scenarii, scenarii scenarii, ama zasto ministyr ste kazva ce onzi tam ot Mladost 4e"вероятно във връзка с убийството на Юри Галев"n
23.07.2010 16:58
edin neotvoril vrata, drug ne sipal rakia, treti uspial da vlez 4etvyrti nameril edin kalashnik, 5ti nameril edin patron, 6ti nameril guma i iztril kalashnika narisuvan na stenata.

posle spreli da piat rakiata, obleki si drehite i zapo4nali da se smeiat
цитирай
5. анонимен - bravo na ministara ZVETANOV..
24.07.2010 00:13
bravo na ministara ZVETANOV..
цитирай
6. анонимен - да се освободим от конкуренцията
24.07.2010 09:21
На игрището само един отбор.Хитлер учредява партията си и след това за една нощ избива всички учредители.Някой беше написал някъде,че Б.Тиквата по скоро ще се раздели с Цветелинка ,но не и с Цецко.З А Щ О ?????? Какво ги свързва.Ами много пари бре Братчета.Мутрите не бяха ли 99% с п о р т и с т и.Бързо забравяте,а тех-ните Вождове познават отлично Народопсихологята.Цветанчо измита ненужните лайна.Остават само лайна-та с известната марка ИПОН с кензалникът им Боко Тиквата.
цитирай
7. анонимен - ЛЪЖЦИ
24.07.2010 13:35
АБЕ МАЙ ВЕРНО НАПРАВО СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ФБР! ЦЕЦКО АМА И ПОРЪЧИТЕЛЯТ МУ!!ДАЙТЕ ДА РЪКОПЛЯСКАМЕ , СКОРО НЯМА ДА ИМА МЯСТО В ЦЕНТРАЛНИЯ! МАЙ ЩЕ ТРЯБВА ИНВЕСТИТОР ЗА НОВИ ЗАТВОРИ! ЦЕЛИЯ НАРОД ЩЕ ВКАРА В ПАНДИЗИТЕ БЕ! САМО ТАКИВА КАТО СТАВИСКИ ДЕТО ОСАКАТИХА ЖИВОТА НА МЛАДО МОМИЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПЪРЗАЛЯТ СВОБОДНО!!КВО ПЪК ТОЛКОВА ЕДНО МОМИЧЕ ПО МАЛКО! БНЯМА ДАЛАВЕРА НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! ЕДНА НЕЩАСТНИЦА ПОВЕЧЕ ГОЛЯМ ПРАС! БРАВО ЦЕЦКО САМО ТАМ ДЕТО СА ДАЛАВЕРИТЕ РОВЕТЕ, ДРУГИТЕ ДА ПАСАТ, МАЙКА МИ ТРЕТИ ПЪТ Я ОБИРАТ И КАКВО ОТ ТОВА НЯКАКВА СИ БАБИЧКА КАКВО ЩЕ РАЗСЛЕДВАТАЕ!МНООООООООГО НИ ВЗЕХТА З ААЛАНКОЛУВЦИ АМА ПРЕКАЛИХТЕ!!!
цитирай
8. анонимен - хабиби
24.07.2010 13:59
Хей, анонимни! Не знаете какво искате, а може би знаете, ама нещо не ви се вързва ситуацията с желанията! На вас и Синди Крауфорд да ви поднесат, ще кажете, че бенката й ви пречи. Явно по-ви харесва хаосът, а не редът. Все търсите под вола теле. Наскоро в електронен сайт имаше анкета - къде искаш да живееш - в България, Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Македония или Русия. Без да се колебая и без патриотизъм, избрах БГ. А който иска безредие - има решение - Ирак, Афганистан и т.н.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7710698
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930