Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2010 22:12 - Германски дипломат: Правната слепота на кабинета "Борисов" може да е опасна
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 11383 Коментари: 27 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Правната слепота е един от най-големите недостатъци на сегашното българско правителството. Голяма неяснота е свързана с това, доколко премиерът Бойко Борисов е в състояние да се изправи срещу бившите си съмнителни бизнес партньори, доколко има сили да се противопостави на ТИМ или на Доган - стъпки, които е  трябвало отдавна вече да бъдат направени. Протакането сочи, че все пак там има някакви зависимости.

Това казва германският дипломат Клаус Шрамайер, бивш втори човек в посолството на Германия в София, в интервю за радио "Дойче веле". Според него правителството на Бойко Борисов е най-доброто от всички досегашни от 2001 г. насам, но за съжаление твърде далеч от оптимално възможното.

Журналистката Бистра Узунова започва разговора с цитат: "Нов модел политическа култура, характерен за САЩ и Великобритания, въведе в България сегашното управление, твърди пред БТА една българска политоложка. Наистина ли гоним вече англосаксонците?"

Мога само да се изсмея - отговаря Шрамайер, който за момент забравя школовката си на дипломат от кариерата и развеселено пояснява, че 800 години са били необходими на британците да достигнат политическата култура, която имат сега, и то без да са били под османско управление. България обаче не разполага с толкова време.

Лошото е, казва германският дипломат, че бяха пропиляни и 20-те години след прехода. Що се отнася до сегашните стъпки на управляващите, той ги оценява като скромни:

"За съжаление Бойко Борисов не прави това, което твърдеше в първоначалната си декларация. Там заяви, че иска да подсили гражданското общество, а за подобно нещо не виждам нито един-единствен пример. Вместо да поощрява гражданите да участват в обществения живот, да дават идеи, да ги реализират и да стават съавтори на управлението, не виждам да става нищо подобно.

Той заяви също, че ще отвори всички досиета на ДС - и тук нищо не се е случило. Миналото изцяло се загърбва от Борисов.

Най-лошото обаче е в сферата на икономиката, където неизплащането на държавните задължения към фирмите доведе до задушаване на конюнктурата. А какво да кажем за безумното предложение фирмите да опростят 10% от задълженията на държавата към тях.

Всичко това са безподобни глупости, които са неразбираеми за мен, още повече, че Борисов има толкова добри финансови съветници като Кристалина Георгиева, Дянков и министъра на икономиката. Някак си му липсва истински добрият съветник."

Под съветник германският дипломат очевидно разбира фигурата на интелектуалец, който да има по-широк поглед над проблемите на българското общество, така че да коригира сегашната едностранчива ориентираност на правителството към полиция и сигурност, олицетворявани от самия премиер.

"Разбира се, че трябва да се изринат Авгиевите обори, но това  не е всичко. В същото време трябва да се активизират гражданите, а най-лошото на Борисов е, че изцяло изпуска из очи правосъдието", казва Шрамайер.

"Той казва - правосъдието е независимо, аз там не се бъркам. Подобна позиция би била оправдана, ако правосъдието наистина беше независимо, но то не е. То е обвързано с различни интереси, а отчасти е и корумпирано. Затова Борисов не бива да стои бездейно.
Не мога да си обясня защо до момента не е установил контакти с ръководителите на висшите съдебни институции, като Пенчев и останалите.

Но Борисов няма развито правно чувство и усещане за правова държава и това е един от най-големите му недостатъци. Слава богу, има добра министърка на правосъдието в лицето на Попова, но тя сама не може да постигне всичко. За съжаление Борисов не разполага и с добри юристи в парламента. Вече толкова пъти го удряха през пръстите от най-различни места - от Страсбург, от собствения му парламент, от Съвета на Европа. Правната слепота на това правителство може да се превърне в опасност, ако не се промени нищо."

Не е ли това обаче твърде тежък упрек?

"Не, онова, което очаквах от Борисов, е най-сетне да въведе възможността жалби пред Конституционния съд да подават не само висшите инстанции, а всеки гражданин, който вижда правата си застрашени, така както е в Германия например. Тези конституционни съдии си живеят добре, защото решават само по около 10-ина случая годишно и после - нищо, вместо да се занимават с истинските проблеми на гражданите.

А и друго, защо отдавна не постави така наречените магистрати на подчинение на Министерство на правосъдието, така както е в повечето останали страни в света. Тези уж независими магистрати с техните привилегии са нещо абсурдно."

Шрамайер хвали все пак някои стъпки в правилната посока - например публикуването в интернет на решенията на правителството или на кадровите планове на вътрешното министерство. Подобни неща внасят прозрачност и това е великолепно, казва той. Добре е и това, че стана ясно в кои банки се държат предимно държавните пари. Подобни неща са добри и в тази посока трябва да продължи Борисов.

Прозрачността е единственото, което може да предизвика оздравяване на българското общество, но само ако тя се провежда последователно, включително чрез съдебните институции.



източник:дневник.бг
Германски дипломат: Правната слепота на кабинета "Борисов" може да е опасна



Гласувай:
9



1. анонимен - Не помня г-н Шрамайер да е критик...
28.07.2010 00:03
Не помня г-н Шрамайер да е критикувал тройката крадливи политици или безвремието, корупцията, ограбването и беззаконието, което се настана постепенно в България за тези 8 години. Много ми прилича на изказването на Сер-гея? Да не е агитация за БСП, ДПС и НДСВ?
цитирай
2. анонимен - аНоНимен
28.07.2010 03:55
Ние пък, си имаме поговорка, че не всичко що лети се яде---
цитирай
3. анонимен - Mrazq da pisha na latinica,no takava mi e klaviaturata.Izvinete me!
28.07.2010 04:54
S vsichkite si nedostataci Bat`Boiko e vazmojno nai-dobriqt izbor za vremeto si. Prosto nqmashe kogo drugigo da izberem. A na tozi shvaba bih kazal,che koito ne raboti,toi ne greshi.
цитирай
4. анонимен - поредният чуждоземен наглец
28.07.2010 07:36
Много се дразня на тези немци, които си мислят, че ние сме пълни простаци и все трябва да бъдем поучавани! Нека обаче да се замислим какво правеха немците само преди 60 години в Европа! Тоя обаче е отворил такава голяма уста! Българските съдии и прокурори той нарича "така наречените магистрати", което си е една нагла обида към България! Нашата "българска" журналистка въобще не се е засегнала от тази явна демострация на неуважение към страната ни! И да не знае той Шрамайер ли е, лайер ли е много, много, защото точно така наречените немски магистрати смятат, че системаната ни на независима съдебна власт е пример, който вероятно ще се въведе в бъдеще в цяла Европа! А и статията е откровено българомразка, като се има предвид, че е от дейче веле! Имам чувството, че те се занимават само с нашето оплюване и обругаване! Що не си гледа техния двор? Що не коментира неадекватните действия на така наречените немски власти в дуисбург? Защо така наречените им власти допуснаха хора да се прегазват като животни? Къде беше така наречената им немска организация? Тук в България това нямаше да се случи! Писна ми от нашата подлизурска журналистика, писна ми от разни така наречени чужди дипломати, които са превърнали обругаването на страната ни в професия! Да живее България! Долу така наречения немски дипломат!
цитирай
5. анонимен - :)
28.07.2010 08:06
"Поживем -увидим " - Казват руснаците. За съжаление няма да е хубаво . Политиката е мръсна работа и никой не се захваща с това ако не иска пари , много пари. българия беше здраво окрадена ,сега е останало малко и се чудят от къде и колко да оскубят. като прибавим и тотално некадърното правителство „справка сегашната театрална реформа “... се получава поредната ,надявам се последната трагедия. Не ме интересува мнението на германски дипломат, трябва да се ослепели за да не виждаме какво става!
цитирай
6. анонимен - Глупави коментари
28.07.2010 08:13
Вместо да се занимаваме с персоната на говорещия, по-добре да видим какво казва. А то е съвсем вярно. Ако си вземем поука от мнението му е далеч по-добре отколкото да разсъждаваме за него и немците.
цитирай
7. анонимен - като изключим евтиния популизъм има 10% интересни неща
28.07.2010 08:34
Това изказване е пример за псевдожурналистика - "втори човек в посолството на Германия .." . Всеки служител в съвременната администрация си има пост. Подобно описание - "втори човек...." наподобява йерархия в родовообщинния строй.

Относно забележките на г-н Майер, нека не забравяме че една от основните критики към Европейската съдебна система е нейната зависимост от правителството. Въпреки това, наистина трябва да има контрол. Веоятно има известно основание г-на да търди че нашата съдебна система е отчасти корумпирана и правителството ръководено от г-н Борисов трябва да вземе мерки.
Също идеята за сезиране на конституционния съд от граждани е добра идея. Какво може да направи един обикновен гражданин ако бъде подслушван, или му бъде накърнено някое конституционно право?
Какво може да направи? Почти нищо.

Това е конструктивно и може би е разумно да се помисил върху това!

А относно твърдението на г-на за зависимост на г-н Борисов от някой бивши политици и лица, които провеждаха анти българска политика, мисля че е излишно да го коментираме, тъй-като това е лишено от съдържание и напълно безпочвено.

Все пак е редно да
цитирай
8. анонимен - подкрепа
28.07.2010 08:58
Абсолютно подкрепям мнението за глупавите коментари ,по добре да се оглеадаме в собствевият си двор вместо да се гневим че тоя или оня че ни критикува .Ако вадим поука от всяка критика сега щяхме да сме "Швейцария на Балканите" ама не ние се смятаме за най-големите умници и само да ни каже някои кривините веднага врещим като ощипани моми и оплюваме набързо този който иска да ни помогне поне със съвет .
цитирай
9. анонимен - Изцяло подкрепям казаното от г-н ...
28.07.2010 09:47
Изцяло подкрепям казаното от г-н Майер, независимо кой по ред е в посолството. Ако това ни е едитствения орентир относно казаното от него, значи сме много по-зле отколкото ни описва. Освен това не разбирам защо някои от коментиралите са се почувствали лично засегнати от персоналните му критики към Борисов. Ние като граждани се предполага, че трябва да сме критични към онези, които ни управляват, а не към онези, които изказват мнение.
цитирай
10. анонимен - Тези неща и тук много свестни хора ги ...
28.07.2010 09:48
Тези неща и тук много свестни хора ги казват, но друго си е да ти ги каже някой чужденец, особено ако е от по лъскавия свят.
цитирай
11. анонимен - ББ
28.07.2010 10:46
Поредните зле организирани плюнковци срещу ББ, абсолютно нищо от казаното от добре платения от червените, пореден продажен дипломат не е вярно. Ами ББ казал, че не може да се меси в правосъдната система, ами ако беше казал, че ще се намеси, пак ще ореват медиите, че ето виждате ли той се опитва да контролира правосъдната с-ма. Каквото и да каже ББ все е в гадната уста на прадажните журналисти и разни други дребни душици, които искат нещата да си вървят по старому и кой си е краднал, пак да си краде на воля. ББ им бръкна яка в далаверите и тия мошеници измислят всякакви начини да го злепоставят, организирали са и платени писачи по форумите, постоянно да плюят срещу правителството и най-вече срещу ББ. Но хората им омръзна от приказки, искат дела и ББ постоянно даказва с действията си, че е оправдал доверието и на хората.
цитирай
12. анонимен - Не помня г-н Шрамайер да е критикувал тройката крадливи политици или безвремието, корупцията, ограбването и беззаконието, което се настана постепенно в България
28.07.2010 10:52
Ами все пак това е интервю по Дойче веле - той отговаря на това, за което го питат. Ако го бяха питали за Сер-гея, БСП, ДПС, НДСВ сигурно щеше да отговори нещо и тогава отговорите му биха подлежали на коментар, както в това интерлю.
цитирай
13. анонимен - няма
28.07.2010 11:22
анонимен написа:
Не помня г-н Шрамайер да е критикувал тройката крадливи политици или безвремието, корупцията, ограбването и беззаконието, което се настана постепенно в България за тези 8 години. Много ми прилича на изказването на Сер-гея? Да не е агитация за БСП, ДПС и НДСВ?


Ами то по-куха лейка от ББ няма, така че няма какво да се чудиш. ББ е един манипулатор-простак и нишо повече. Знаеш ли какви далавери стават сега? Същите като при предишните, но нали е той манипулаторчето, то значи всичко е ок...
цитирай
14. анонимен - СД
28.07.2010 11:24
анонимен написа:
Поредните зле организирани плюнковци срещу ББ, абсолютно нищо от казаното от добре платения от червените, пореден продажен дипломат не е вярно. Ами ББ казал, че не може да се меси в правосъдната система, ами ако беше казал, че ще се намеси, пак ще ореват медиите, че ето виждате ли той се опитва да контролира правосъдната с-ма. Каквото и да каже ББ все е в гадната уста на прадажните журналисти и разни други дребни душици, които искат нещата да си вървят по старому и кой си е краднал, пак да си краде на воля. ББ им бръкна яка в далаверите и тия мошеници измислят всякакви начини да го злепоставят, организирали са и платени писачи по форумите, постоянно да плюят срещу правителството и най-вече срещу ББ. Но хората им омръзна от приказки, искат дела и ББ постоянно даказва с действията си, че е оправдал доверието и на хората.


Да ти не резнат заплащането гербавите? Сега иди да лижеш кадетотрябва, да ти пуснат някоя далаверка. Гербавите са крадливи за 200!
цитирай
15. анонимен - Паак старите КАТИЛИ
28.07.2010 11:30
и аноними службаши на хранилка в службите, се чувствуват засегнати от дипломатичните оценки на немеца. А той мекичко казва очевадни неща, които вижда всеки от нас, без платените клакьори тук.
Правната култтура(какво правна култра може да се очаква от пожарникар и физкултурник) е на ниско ниво.
Искат и настояват тези двамката,(ББ и ЦЦ) всеки нарочен и посочен от тях да бъде съден и осъден така като те кажат. Дали са виновни и има доказателства за това- им е най-малкият проблем. Да се види, че двамката "работят", има резултати, за пример, сплашване и назидание на раята.
цитирай
16. анонимен - Хубава статия. Глупави коментари. ...
28.07.2010 11:34
Хубава статия. Глупави коментари.

"Mrazq da pisha na latinica,no takava mi e klaviaturata" - това ми прозвуча като "мразя да мисля на български, но така са ме учили"...и нямам впредвид само гореспоменатия коментар...
цитирай
17. анонимен - Вярно е, коментарите са глупави. ...
28.07.2010 12:31
Вярно е,коментарите са глупави.Защо са се месели в нашите работи и давали акъл?Ами те дават и парите,затова !Унизително ни се вижда германецът да казва толкова откровено нещатата,които и сами знаем?А не ни се струва унизително Уорлик,който няма намерение нищо да ни дава,всеки ден да пръска мозък по ефира.Германия е най-големия нетен платец в ЕС,тя плаща сметката и на мързеливите и крадливи гърци и има най-голямо право да ни критикува.
цитирай
18. анонимен - жалко за коментарите, ако не са платени
28.07.2010 14:57
са в потвърждение за правилото, че бедните са и глупави...
да се запиаме как бодигард на Тошо става генерал и премиер...и да си изясним коалициите, БСП,СДС,НДСВ, ТИМ, ЛИТЕКС, Черепи и прочее бг формации:)))
цитирай
19. borsi - Какво роди Дянков - ако получиш пари от чужбина, дори 200 евро, плащаш ДДС
28.07.2010 15:03
Борисов за съжаление се превръща в голямо разочарование.
Политик който прецаква тия които му симпатизират, а прегръща враговете си е бита карта.

Последната простотия на кабинета: http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=11693&page=4

Какво роди Дянков - ако получиш пари от чужбина, дори 200 евро, плащаш ДДС

От първи януари т. г. е в сила поправка в Закона за данък добавена стойност, която вече се превръща в кошмар за хиляди българи. От данъчните служби валят актове за глоби на физически лица и фирми, които не са разбрали за нея, а и тя не е огласена, както би трябвало в цивилизована държава.

Оказва се, че ако получаваш някакви плащания от Европа за извършена работа, услуги, продажби, трябва да се регистрираш по ДДС без значение на размера на сумата, която получаваш. Тоест – ако ти си примерно преводач или автор на софтуер, или нещо подобно, и ти платят за свършена работа от чужда фирма, дори 300 евро, трябва да се регистрираш по ДДС. И да платиш съответно 60 евро ДДС. Не става дума само за фирми, а като физическо лице. Срещу това не получаваш никакви права – например да ползваш данъчен кредит като плащаш за ток, разходи, консумативи и т. н. Просто ти експроприират част от сумата, която имаш да получаваш. Вместо 300 евро, примерно, ще получиш 240, а 60 ще ти вземе държавата (б. а. - принципно ДДС се плаща от този, който дава парите, но в случая фирма плаща възнаграждение за свършена работа на човек, а не на фирма по фактура. Тоест - държавата изисква ДДС от получателя, без той да е фирма и да има право на изравняване на ДДС с приходни и разходни фактури). Въпросната експроприация става с поправка на чл. 97а от закона, ал. 2. Ето какво гласи тя:

(2) На регистрация по закона (б. а. – за ДДС) подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, установено на територията на страната, което предоставя услуги по чл. 21, ал. 2 с място на изпълнение на територията на друга държава членка.

Тоест – ако ти извършваш някаква дейност, за която ти плащат от чужбина (независимо колко), трябва да се регистрираш по ДДС. И независимо дали си фирма или физическо лице. Няма шега, няма грешка. Пишещият тези редове получи информация от пострадали, които имат съставени актове, че не са се регистрирали по ДДС, както изисква поправката в закона.

След това се обадих на телефона за консултации на НАП, където незнайна служителка обясни – “Да, така е”. След това, поради многото ми подробни въпроси, служителката ме прати в НАП в четвъртък от 14 до 16 часа – когато има специални служители за консултация. И те потвърдиха идиотската поправка в закона.

Минималната глоба по съставените актове е 500 лв. Тепърва данъчните ще напишат хиляди актове, защото по закона тази регистрация по ДДС трябва да се извърши седмица преди да си получил сумата. Тоест хиляди българи, физически лица и фирми, които са взели суми от свършена работа за чужди фирми, вече са нарушители. Те нямат оправдание – длъжни са да следят промените в законите. В България ти винаги си виновен, а не чиновникът и законодателят.

Друг е въпросът, че такава важна промяна в закона в една цивилизована държава не минава тихомълком и се оповестява, обсъжда публично и след това се уведомяват всички засегнати данъкоплатци. У нас няма такова нещо. Някакви чиновници от министерство на финансите решават, вкарват поправка в законопроект, парламентът на Цецка и Фидоска гласува незабелязано и данъкоплатецът е остриган и глобен за пореден път.

За да се види колко е абсурдна тази поправка – в България и в момента по ДДС се регистрират фирми с оборот над 50 000 лв. годишно. В момента дори тече обсъждане този праг да се вдигне на 100 000 лв. Същевременно управляващото мнозинство, по предложение на дянковото финансово министерство гласува закон, който задължително регистрира по ДДС фирми и хора, които получават каквато и да е сума от чужбина. Това е явна несправедливост и неравнопоставеност, която може да се атакува и пред Конституционния съд. Но не се е чуло някой да я атакува.

Как така фирма, която е получила тази година примерно 300 или 3000 евро за свършена работа на някоя европейска фирма, ще се регистрира по ДДС? Защо? За да се създаде повече възможност за измами по ДДС? За да се натикат в калта и малкото еднолични или малки фирми, които дишат благодарение на поръчки от чужбина?

Но за фирмите – иди дойди. В рамките на ЕС може да се разменя ДДС, макар ставката да не е една и съща във всички страни. Но по принцип в България за комунистическия манталитет на законодателя фирмаджиите са престъпници. Не е ясно обаче защо и физическите лица трябва да се регистрират по ДДС, ако са получили 300 или 3000 евро от чужбина. На въпросите ми към НАП за физически лица, служителката ме прекъсна безцеремонно – “Ние не ги делим на фирми и физически лица – всички са данъчно задължени лица”.

Кои физически лица засяга този закон? Ако трябва да се изреждат професии, те обхващат от компютърни специалисти, преводачи, фотографи, всякакви консултанти и хора, които извършват някакви услуги или работа за чужди фирми и получават възнаграждение за това. Ударени са всички, които са свързани с т. нар. аутсорсинг - тоест дейности на западни фирми в България - нещо много разпространено с глобализацията и даващо единствен шанс на много българи в сегашната стагнация у нас.

В много европейски страни икономиката се крепи на дребния бизнес. В Австрия например 40% от фирмите имат по един служител. В България държавата задушава малките фирми с подобни поправки в закона. Нескончаемо и удушаващо преследване и облагане.

Защото в европейските страни получаването на дребни суми не се облага така, както тук. У нас има еднолични фирми и ЕООД-та, дори ООД-та, които имат годишни доходи под прага на бедността, разделено като доход на служители. Държавата нищо не прави да ги облекчи, камо ли да ги подкрепи. Не само – тя измисля нови форми, като настоящата поправка в закона, с които да ги изтреби. Защото една фирма да се регистрира по ДДС означава да плаща много повече за счетоводни услуги, да прави отчети всеки месец и др.

В САЩ например, за праг на бедността се смята средногодишен доход от 17 000 долара. За щата Ню Йорк тази сума е към 19 000 долара. Ако едно физическо лице декларира годишен доход от 15 000-17 000 долара, вместо да го обложи, държавата, щатът, ще му дадат обратно няколко хиляди долара (3-4 хил.). Няма регистрации по ДДС, няма откъде си взел пари. Ти декларираш пред данъчните някакъв доход – дали от частни уроци или услуги, и ако той е нисък, получаваш от държавата. Страната на върлия капитализъм САЩ прави така.

Какво се получава в България? Ако ти тази година вземеш 10 000 евро от чужбина за свършена работа, държавата ще ти вземе 2000 евро ДДС – безусловно. Наред с това ще ти поиска 10% плосък данък върху дохода (а преди за такава сума щеше да вземе и към 30% - а хора от БСП искат пак да се въведе това прогресивно облагане, вместо плоския данък). Така от 10 000 евро годишен доход, което е под прага за бедността в съвременна Европа, българската държава ти взима 3000 евро. А от 5000 евро ще ти вземе 1500, което е още по-абсурдно. За да те направи още по-беден и да те държи изправен до стената.

Този антикапиталистически и антихуманен подход в случая принадлежи не на някой бивш или настоящ комунист, а на Симеон Дянков, който идва в България от САЩ и Световната банка.

За българския лумпен комунист е човек, който е против Бойко Борисов. Истината е, че комунист е човек, който въвежда такива закони, като споменатия по-горе - независимо дали той да се казва Бойко Борисов или Симеон Дянков.

С настоящата статия e-vestnik.bg предлага да се създаде група във Фейсбук и неформално сдружение, което да изиска парламентаристи да сезират Конституционния съд за тази явна репресия върху данъкоплатеца. И да организира лоби сред политици и партии за отмяна на тази поправка в закона. Също така да се отменят всички актове на фирми и физически лица, съставени за нарушение по този закон, защото държавата го е приела тихомълком и без оповестяване и обществено обсъждане.
http://e-vestnik.bg/9601/kakvo-rodi-...plashtash-dds/

цитирай
20. borsi - В същото това време - Христина Митрева знае как се взимат едни 31 бона - Парите са от неизползвани отпуски на шефката на НОИ
28.07.2010 15:06
Шефката на НОИ Христина Митрева е получила над 30 хиляди лева обезщетение за неизползван годишен платен отпуск.

Това става ясно от отговор на социалния министър Тотю Младенов на въпрос на червения депутат Димитър Дъбов за размера на обезщетенията, които са получили шефове от осигурителя.

Така например при освобождаването на Митрева от длъжността й на шеф на дирекция ”Анализ, планиране и прогнозиране” е получила въпросната сума.

Оказало се, че тя има 225 дни неизползвана отпуска за периода 2001–2009 година.

В отговора на социалния министър се казва, че причината Митрева да не използва полагаемата си отпуска са функциите й като шеф на дирекция, които изисквали личното й присъствие през продължителни периоди от време.

Ексшефът на НОИ Йордан Христосков пък е получил още по-впечатляваща сума като обезщетение за неизползвани отпуски.

При освобождаването му от поста през май 2009 година той е получил над 47 000 лева за неизползвани 228 дни.
цитирай
21. анонимен - haresva mi tozi pasaj...
28.07.2010 15:34

"Не, онова, което очаквах от Борисов, е най-сетне да въведе възможността жалби пред Конституционния съд да подават не само висшите инстанции, а всеки гражданин, който вижда правата си застрашени, така както е в Германия например. Тези конституционни съдии си живеят добре, защото решават само по около 10-ина случая годишно и после - нищо, вместо да се занимават с истинските проблеми на гражданите.
цитирай
22. анонимен - варварска България
28.07.2010 17:13
....."дворяни и образовани хора говореха немски само с конете си, във "варварска" България братята Кирил и Методи бяха създали и разпространяваха славянската писменост"......
цитирай
23. apollon - дори германците виждат истината по ...
28.07.2010 23:20
дори германците виждат истината по ясно от нас- не може с полицейщина и приказки тип бай тошо да изкараш цял един мандат
цитирай
24. анонимен - опасно
29.07.2010 13:45
Изцяло се подписвам под казаното от този дипломат. И съм благодарна, че го виждам написано най-после. От месеци с приятелите ми си говорим всичко това и се чудим дали не сме луди - щото мъдрия български народ продължава да вика Осанна. Ето това е разликата. Хората с демократично мислене мислят така. Аз изповядвам принципа. "По добре 100 виновни на свобода, отколкото един НЕВИНЕН в затвора." За кого ще се грижим.
цитирай
25. анонимен - НЕМСКИ ЦЕНТЪР МАРТИН ЛУТЕР
06.09.2010 18:24
НЕМСКИ ЦЕНТЪР МАРТИН ЛУТЕР - преводи, курсове, уроци.
WWW.MLCENTRUM.COM, INFO@MLCENTRUM.COM
ТЕЛ: 088 66 137 56
цитирай
26. анонимен - Тези пък откъде се взеха тук
06.09.2010 18:26
Извинете НЕМСКИ ЦЕНТЪР Мартин Лутер, но тук коментираме, а не си правим реклама
цитирай
27. анонимен - Оставете ги, може би е грешка, НЕМСКИ ЦЕНТЪР МАРТИН ЛУТЕР са най-добрите в услугите с немски
06.09.2010 18:27
Оставете ги, тези са най-добрите в услугите с немски.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7697520
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031