Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2010 13:27 - Цветанов пред "Файненшъл таймс": Гологлавите с черните джипове вече не парадират в центъра на София
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 10592 Коментари: 19 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Неформалният индикатор за активността на организираната престъпност в България - колоните от черни джипове с мъже с бръснати глави и черни костюми, спадна рязко в центъра на София и други градове през последните 12 месеца. Това твърди министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в интервю пред "Файненшъл таймс", озаглавено "България напредва в борбата срещу престъпността".

"Идентифицирахме общо почти 200 криминални групи и тръгнахме срещу тях. Те вече не парадират в центъра на града, както го правеха преди", заявява Цветанов.

Той обаче признава, че ще бъде трудно да се преобърне имиджът на България в очите на Запада като страна, където корумпирани съдии освобождават мафиоти, босове на организираната престъпност контролират кметствата, а безчестни държавни служители източват европейските фондове.

"Ние трябваше да се заловим със сериозни проблеми - отвличания на бизнесмени всеки месец, високо ниво на поръчкови убийства и връзки между организирани престъпни групи и високопоставени политици", казва вътрешният министър пред "Файненшъл таймс".

Изданието представя Цветанов като бивш експерт в борбата с незаконния трафик, който е станал вътрешен министър преди година, след като на власт е дошла дясноцентристката партия ГЕРБ с платформа за удар срещу организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта.

Министърът настоява, че от година насам има прогрес и твърди, че 150 членове на престъпни групи са в ареста, а 600 са под наблюдение. Освен това той съобщава пред "Файненшъл таймс", че са задържани 12 души от група за отвличания.

Изданието цитира още думите му, че "в България са извършени само две поръчкови убийства през последната година в сравнение с по две-три на месец по време на мафиотските войни в средата на последното десетилетие".

Заели сме се и с корупцията по високите етажи, казва Цветанов. "Файненшъл таймс" пише, че на четирима министри от предишното правителство са повдигнати обвинения за корупция и цитира делата срещу предишния премиер Сергей Станишев и лидера на ДПС Ахмед Доган.

Въпреки това критиците твърдят, че енергичните мерки не са стигнали достатъчно далеч. "В много отношения те са повърхностни и са насочени по-скоро към това да впечатлят общественото мнение, отколкото да се преследват окопалите се мафиотски босове с успешни бизнеси за параван", заявява пред "Файненшъл таймс" Огнян Шентов от Центъра за изследване на демокрацията.

Изданието припомня последния доклад на Европейската комисия за България, в който се говори за напредък в борбата с корупцията по високите етажи и организираната престъпност, но се отбелязва, че много малко случаи са приключили в съда. Според вестника забележката се отнася до слабостите на съдебната власт.

Цветан Цветанов заявява, че сред съдиите има малка отчетност. "Това е проблем, защото няма официален механизъм за изчистване на съдебната власт, а има много съдии, въвлечени в корупция", заключава министърът.

В статията е цитиран и главният прокурор Борис Велчев, който твърди, че присъдите срещу организираната престъпност са се увеличили с 20% за последната година.



източник:дневник.бг
Цветанов пред "Файненшъл таймс": Гологлавите с черните джипове вече не парадират в центъра на София



Гласувай:
7



1. анонимен - щото си комунист
17.08.2010 14:35
щото си комунист
цитирай
2. анонимен - Цветанов пред "Файненшъл таймс": Гологлавите с черните джипове вече не парадират в центъра на София
17.08.2010 15:17
Защото ЦЦ, ББ и т.н. го правят вече вместо тях :D :D :D
цитирай
3. анонимен - В София няма вече мутренски джипове.
17.08.2010 16:29
Мутри с джипове дефилират в ж.к."Люлин" /І-Х/, в ж.к. "Младост"/І-ІV/, "Банишора", "Надежда", "Триадица", "Руски паметник", "Стрелбище", Хиподрума", "Хладилника" Симеоново, Драгалевци и т.н. Но не и в София
цитирай
4. анонимен - Цецко и Цецка
17.08.2010 16:52
Цецко и Бойко уронват престижа на България –

пред "Файненшъл таймс" изграждат имидж на България :

„страна, където корумпирани съдии освобождават мафиоти,”
цитирай
5. анонимен - В София не знам, ама във Варна те п...
17.08.2010 16:55
В София не знам, ама във Варна те показват среден пръст на тъпака министър и нищо не се е променило.
цитирай
6. анонимен - В никой град нищо не се е променило. ...
17.08.2010 17:43
В никой град нищо не се е променило. Мутрите (бизнесмени) си обикалят безпрепядствено, гаврят се с народа и така си върви кервана. А двете тикви, които обърнаха държавата на PR само им дай да кокетничат и да си развиват нарцисизма пред медиите.
Всеизвестно си е, че те са едни от най-големите мутри. Просто си разчистват терени за своите бизнеси.
ЗАЩО ПИБ вече е банка на всички администрации в България? Всички знаят отговора!
ЗАЩО се ликвидираха цели групи от форми, занимаващи се с дейност, която е свързана с вземането на пари от държавата (тези за помощи за инвалиди), за да се набутат там 1-2 на мутрите и те да точат държавата.
ИМА И ОЩЕ И ОЩЕ
Това им е политиката на Б.Б и неговите слуги. Каквото остана да се източи. Сега на дневен ред да парите за пътищата от ЕС. Много пътища строят, но да видим колко ще завършат!!
Като допълнение - предишните правеха същото!
За това тази държава потъва, циганизира, чалгализира и т.н.
Поздрави
цитирай
7. анонимен - "Министърът настоява, че от ...
17.08.2010 18:31
"Министърът настоява, че от година насам има прогрес и твърди, че 150 членове на престъпни групи са в ареста, а 600 са под наблюдение. Освен това той съобщава пред "Файненшъл таймс", че са задържани 12 души от група за отвличания"|
А колко са в затвора? Май... нито един.

цитирай
8. анонимен - А онези с...
17.08.2010 19:54
...еднаквите номера джипове и леки коли с мацките по на двадесетина години,коя с Порше,коя с Мерцедес или БМВ...те пък от кои са? Може би от законно забогателите,които нямат нищо общо с горецитираните,защото ще им стане обидно,а и ще да е и невъзпитано....
цитирай
9. анонимен - кико
17.08.2010 20:42
Гьонсуратлъка на Цецко стана мниго голям ! Трън в очите му е правосъдието. Върти сучи се те са му на устата ! Той "оправи" министерството и полицията ,че взе да оправя останалите работи! Нека първо да оправи батака и срамотията с издаването на личните документи,че направиха хората на маймуни,нека да оправи,подкупните си ченгета и катаджии,да въведе ред в управлението на високите етажи на полицията, в дознанието,където събраните доказателства са ялови, и чак тогава да гледа другите ,нищо че е вицепремиер( ама то човек какво да очаква от физкултурник ?) Най вече да се захване не с кокошкарите, а с истинските големи престъпници,които интересно до сега никой не ги бара (интересно защо /) и с тези в самата ГЕРБ ,защото при тях попаднаха много хора със съмнително минало и пари, от бившите комунисти крали и продължаващи да крадат под крилото на ГЕРБ.Само така хората ще му повярват че прави нещо. Иначе всичко ще си остане илюминации и фортификации,при което едва ли още дълго ще заблуждават Европа !
цитирай
10. анонимен - Нагъл маймун !!!
17.08.2010 20:50
Цветанов, к.рво циганска, а докога мангалите ще вилнеят безнаказано, ще грабят, тероризират и убиват? Какво правят по въпросът подчинените ти свине, а, орангутан грозен !!!

Пък и нагъл даже - пърчи се... да имах власт, от такава смърт щеше да умреш, от каквато комунист през фашистко не е умирал !!!
цитирай
11. анонимен - GLUPOSTI
17.08.2010 21:36
До този момент БГ е на самотек.Приличаме на Русия по времето на Великата Октомврииска Револююция.
цитирай
12. анонимен - Тъпаци
17.08.2010 21:46
Много простаци има тука еййй,многооо
Кво праите вие освен да плюете тук бе
А, нещо друго правите ли?!!!!
Айде къш и не плюйте човека повече, щото той е направил повече от всички министри на вътрешните работи от 20 години насам, взети заедно
цитирай
13. анонимен - да бе да
17.08.2010 21:47
Цветанов май не се е разхождал по черноморието скоро !!!
цитирай
14. анонимен - Deputat
18.08.2010 07:23
Vseki narod si zaslujava upravnicite
цитирай
15. анонимен - .......
18.08.2010 08:14
Ех...имах надеждата че БГ ще върви напред по точно ще продължи да върви напред, но както всички забелязвате глагола е в минало време. Просто нещата стават по зле, това е!!!
цитирай
16. анонимен - цветанов е голям смешник
18.08.2010 08:32
цветанов е голям смешник
цитирай
17. razkazvachka - Е, как ще са в центъра на София в тая жега...
18.08.2010 08:52
Пък и яхтите не могат да се карат по улиците:)))
цитирай
18. анонимен - Цветанов
18.08.2010 10:04
Г-н Министър на ВР,защо не коментираш обирите вчера? Не си струва по твоя оценка- автомати,маски,изплащени до смърт пенсиионели в София,без пенсии , а в гр.Разград-оставили болницата без пари,като че ли ги иматпри тези орязани бюджетик?
А къде му е началника, Боарисов? И той ли се е скатал от медиите , а последните не намират за необходимост да информират обществото.Голяма работа сме в България!!!
цитирай
19. анонимен - Цецоооо, Бойкоооо. . . и сите ГЕРБ ...
18.08.2010 10:20
Цецоооо, Бойкоооо ... и сите ГЕРБ тАпунгери, спрете да рушите имиджа на България, щот след идващата бойкова зима и на новата власт дето ще дойде след Вас заради подобни простотии ще им се ебе майката до доказват че нямат сестра курва...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7697821
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031