Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2010 21:25 - Борисов сконфузи още трима министри
Автор: wallstreet Категория: Политика   
Прочетен: 539 Коментари: 0 Гласове:
1



Премиерът Бойко Борисов изненадващо подкрепи намерението на президента Георги Първанов да върне за преразглеждане законите за отбраната и за митингите. Така той постави в крайно неудобно положение двама от министрите си - външният Николай Младенов - вносител на промените във военния закон като ресорен министър, както и приемника му Аню Ангелов - съавтор на текстовете.

След демонстрацията на синхрон с президента Борисов отбеляза, че заради интензивната работа на кабинета невинаги съумявал навреме да се включи в дебатите в парламента. Депутати от ГЕРБ бяха изненадани от маневрата на лидера си. Някои от тях признаха, но неофициално, че не им е приятно да прокарват през парламента спорни предложения или "на крак" да ревизират току-що взети решения. Подсказаха обаче, че ще изпълнят задачата.

Политиците вчера научиха и че премиерът налага мораториум върху нападките срещу съдебната система. Това се случи след срещата му с Висшия съдебен съвет, когато той скръцна със зъби на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов. Поводът са думите му в интервю за в. "24 часа", че трябва съдии от Европа и САЩ да упражняват мониторинг над българските магистрати. Борисов каза, че "нервността на Цветанов е оправдана", но на заседанието на правителството ще обясни с твърд тон, че "това повече не трябва да се прави".

Вчерашните изяви на министър-председателя потвърждават тенденцията той да променя заявени позиции, да преразглежда решения, минали през кабинета и дори през парламента, да действа, без да се съобразява с екипа си. Те са в духа на изказванията му "решенията взимам само аз" и бяха разчетени дори от съмишленици и партньори като ходове, говорещи за непредсказуемост.  

Вчерашният конфуз с трима министри дойде след историята с Илиян Михов. Въпреки уверенията на Борисов, че целта на включването му в кабинета не е да се отнемат правомощия на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, поканата беше разчетена точно като съмнение в способностите на Дянков. Тя изненада двамата вицепремиери и партията, и парламентарната група на ГЕРБ.

В началото на януари Дянков беше сюрпризиран от изявлението на Борисов от Израел - че ДДС може да намалее още тази година. При приемането на бюджета за 2010 г. и данъчните закони премиерът изнерви и депутатите си, като в последния момент ги инструктира данъкът върху хазарта да бъде 15%, да няма акциз на ракията, а облекченията за младите семейства за кредитите за първо жилище да се запазят.



Източник:Дневник.бг
Борисов сконфузи още трима министри


Тагове:   министри,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7711042
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930