Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2010 01:21 - Пресата в Атина: Започва насилствената модернизация на Гърция
Автор: wallstreet Категория: Политика   
Прочетен: 4057 Коментари: 8 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гръцкият печат коментира в понеделник безпрецедентните мерки, които обществото ще трябва да понесе, за да получи достъп до финансова помощ за десетки милиарди евро и да измъкне страната от ръба на банкрута. Ето някои от заглавията и коментарите, представени от агенция "Ройтерс".

"Елефтеротипия"
(лявоцентристки)

"Четири години без глътка въздух. Ураганът от мерки удря най-вече работещите в публичния сектор, които ще трябва да платят за провала на няколко правителства да затегнат разходите на държавата, да пресекат неплащането на данъци и пилеенето на средства."

"Мерките са необходими за избягване на държавния фалит, но са несправедливи. Те удрят изключително същите хора, които са карани отново и отново да плащат сметката - работещите за едната заплата и пенсионерите."

"Та Неа" (центристки)

"Голямата жертва: Намалиха заплатите и пенсиите заради 110 млрд. евро."

"Начинът, по който свикнахме да живеем, работим пазаруваме и изобщо да организираме живота си тук, на южния край на Балканите, от вчера вече не съществува."

"Етнос" (лявоцентристки)

"Задушаване за пет дълги години."

"Механизмът за подкрепа" на ЕС/МВФ е отложената "насилствена модернизация" на страната, прилагането й има много тежки социални аспекти, които не можем да избегнем, ако искаме да разкъсаме паяжината от частни и групови интереси, докарали ни до безизходица."

"Премиерът знае много добре, че няма право на грешка, защото, ако се случи нещо подобно, то няма да е поредната пропусната възможност, а буквално национална трагедия."

"Кердос" (финансов всекидневник)

"Започваме голямата одисея, нашият последен шанс"

"Дойде време да плащаме сметката, време на отговорност от всички нас за справяне с кризата, който може да се превърне в голяма възможност да модернизираме обществения си живот, дори ако трябва да се пусне кръв. Това не е само голяма възможност, това е последният ни шанс."

"Апогевматини" (дясноцентристки)

"Търси се: Надежда. Правителството призна провала на стабилизационния си план и налага на хората жертви, без да е представило план за излизане от кризата."

"Кой е дал на правителството мандат да унижава всеки грък?"

"Имерисия" (финансов всекидневник)

"Оцеляване с 30 млрд. евро си струва жертвите. Исторически залог за икономиката и обществото."

"Нека си го кажем ясно. Болезнените мерки, обявени от правителството за избягване на фалита, са признание със задна дата за банкрута на политическата ни система, защото точно тази система срина държавата до кота нула."

"Понеже съкращенията и рецесията не могат да бъдат избегнати, да се надяваме, че правителството ще демонстрира нужната воля да приложи програмата си. Това ще бъде обединяване на всички гърци за рестарт на държавата и с правила, важащи за всички. Дължим го на младите си хора, защото върху тях прехвърляме проклятието на този дълг - върху всички родени и тези, които още не са се родили."

"Елефтерос типос" (дясноцентристки)

"Тате, чу ли новините? За да живеем, ще трябва да умрем. Терапията се оказва по-вредна от самата болест. Мерките на социалистическото правителство на ПАСОК шокираха обществото."


източник:дневник.бг
Пресата в Атина: Започва насилствената модернизация на Гърция



Гласувай:
7



1. анонимен - ако може само да вметна-на края на ...
04.05.2010 06:04
ако може само да вметна-на края на банкета все някои требва да плати сметката.
цитирай
2. анонимен - Га ядаа кибапите не реваха
04.05.2010 06:36
Га ядаа кибапите не реваха
цитирай
3. анонимен - ако може само да вметна-на края на ...
04.05.2010 09:57
анонимен написа:
ако може само да вметна-на края на банкета все някои требва да плати сметката.

И ПРИ НАС НАСТАНА ТОВА ВРЕМЕ ,,,,,,,ПРЕДИ НЯКООЛКО МЕСЕЦА СТАНА ЯСНО КОЛКО СА ЯЛИ И КРАЛИ И СЕГА ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА ПЛАТИМ ЗА 20 ГОДИШНО ЯДЕНЕ, ЗАТОВА И РЕВАТ ПРИ ВСЯКА МЯРКА КОЯТО ПРЕДЛОЖИ ПРАВИТЕЛСТВОТО
цитирай
4. анонимен - Режат им 13 и 14та заплата. Явно сме ...
04.05.2010 10:49
Режат им 13 и 14та заплата. Явно сме на някаква друга планета с 14 месеца в годината. Или при тях се плаща на лунен месец?
На гърците мога да им кажа, живяхте като мърди и крадохте, стига мрънкали ами вземете да работите.
цитирай
5. анонимен - ЗАГАДКА
04.05.2010 11:11
Г-ЖА ТАЧЪР БЕ КАЗАЛА:" БЕЗПЛАТЕН ОБЯД - НЯМА !" ГЪРЦИЯ Е ГОЛЯМА ЗАГАДКА -
РАБОТЯТ ПОЛОВИН ДЕН / че им е топло или студено / ПОЛУЧАВАТ ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ НАС - ТОВА ДДС И ДРУГИ ПОДОБНИ НИКОЙ НЕ ГИ ЗАЧИТА ! и СЕРТАКИ ДО ЗОРИ !!!!! ГОЛЯМ КУПОН , ЕЙ !!! ЩО СЕ ЖАЛВАТ ?!? ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ ГИ ВАДИ ОТ КРИЗАТА С МИЛИАРДИ ..... ТЕ ПАК ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ , АМИ НИЕ ДА СЕ ВИДИМ , ПАК ЩЕ СМЕ В г.....та , А ЕВРОПА ЩЕ НИ ГЛЕДА СЕИРА , КАКТО ВИНАГИ Е БИЛО !
цитирай
6. misbis - kak moje da si tolkova cini4en..utre e red na Balgaria...
04.05.2010 17:09

анонимен написа:
Га ядаа кибапите не реваха

цитирай
7. vmir - 6. misbis,
04.05.2010 17:20
misbis написа:

kak moje da si tolkova cini4en..utre e red na Balgaria...


Все още имаме шанс. Умния се учи от грешките на другите, глупака се учи от собствените си грешки. Къде са сега ония, дето толкова много им се възхищаваха на гърците, че с протести си докарвали големите заплати. Май нещо се изпокриха като мишки, а? То тази работа само с мааане на гащи не става, трябва и акъл... Всезнайковци.
цитирай
8. анонимен - 6. misbis
05.05.2010 01:25
za na majka ti putkata e red.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7716148
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930