Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2010 18:19 - Първанов: Не съм въздействал на службите, за да спирам техни разработки
Автор: wallstreet Категория: Политика   
Прочетен: 2787 Коментари: 7 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Държавният глава по никакъв начин не се информира от МВР и от службите за техни предстоящи или операции в ход и това премиерът Бойко Борисов трябва много добре да го знае, преди да ме обвинява, че спирам техни разработки, заяви в Ловеч президентът Георги Първанов, цитиран от БТА. Поводът - изявление на премиера Борисов преди дни, че "разликата между мен и Първанов е, че когато на мен службите ми докладват за дадена операция, аз не я спирам".

"Ще поискам да се използват всички механизми, за да се опровергае тази лъжа, и се надявам премиерът да се извини за това", заяви Първанов, цитиран от прессекретариата си. "По тези думи на Борисов ще настоявам за прокурорска проверка и след нейното приключване ще преценя как да действам. Бившият главен секретар на МВР много добре знае, че за оперативни акции не се докладва на президента", коментира вчера Първанов в интервю за в. "Стандарт". Според оповестения на страницата на президента текст на интервюто обаче изданието не е публикувало мнението на Първанов, че "в стремежа си да избяга от сянката на своята обвързаност с Алексей Петров Борисов се изявява като обикновен клеветник".

"Очевидно е, че върху сегашната дейност на министър-председателя тегне неговото минало, връзките му с определени среди, в това число и с лицето Алексей Петров, и ние добре знаем за тяхната съвместна дейност", заяви днес президентът.

Според Първанов твърдението, че той спира разработки на службите, е просто една лъжа и като бивш главен секретар на МВР Бойко Борисов много добре знае, че държавният глава по никакъв начин не се информира от МВР и от службите за техни предстоящи операции или операции, които вече са в ход. Това не е моя работа, допълни Георги Първанов, никога не съм проявявал интерес какво става, за да въздействам по някакъв начин.

"Удивителна е енергията, която министър-председателят отделя за борба с мен. Ако хвърляше толкова много енергия в борбата срещу кризата, ние отдавна щяхме да сме загърбили всички кризисни явления. Това просто е една лъжа", каза Георги Първанов.

За намалената субсидия за висшите училища и за Българската академия на науките и протестите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" днес президентът заяви, че финансирането на образованието и науката трябваше да бъде предмет на много широка дискусия. Ако изхождаме от стратегията "Европа 2020", образованието и науката трябва да бъдат водещ приоритет с идеята до края на десетилетието да имаме три процента отделени средства за тях, каза президентът. В България процентът в момента е 0,3. Според Първанов, ако България иска да развива образованието като приоритет, трябва да се подходи по-гъвкаво, защото то не може да се мери със същия аршин, както другите сектори на живота.



Източник:дневник.бг
Първанов: Не съм въздействал на службите, за да спирам техни разработки



Гласувай:
5



1. andreya - Ех, Гоце!...
11.05.2010 20:39
Колко мъка има на тоя свят!... Нали казваше като спечели втория път, че ще се занимаваш с история, след като ти завърши мандата?... Защо ни излъга? Ти си в историята и тя е в тебе...
цитирай
2. анонимен - пази Боже
11.05.2010 23:53
Виж сега ГОЦЕ, Бойко може и да е мутра, но мутра създадена от вас бившите комунисти докато ти си ДОНОСНИК,най долната и мерзка прислойка на обществото.
цитирай
3. анонимен - :)))))))))))))))))) Г-н Лъжата (Първанов)
12.05.2010 00:55
То не беше Гоце :))))))) после беше Коце:)))))))))))) после бе авджия:)))))))) е мога аз да му го набия.Г-н Първанов кажете кое е лъжа и кое е истнина:))))))))))>Не лъжете повече като геъ-Сергей
цитирай
4. анонимен - ГОЦЕ
12.05.2010 06:50
ГОЦЕ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА,А ДА СИ ДАДЕ СМЕТКА,КАКВО НАСЛЕДИ БОИКОБОРИСОВ СЛЕД ТОТАЛНОТО КРАДЕНЕ 20 ГОДИНИ.ПОДКРЕПЯМ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБИ ПОЗДРАВЯВАМ БОИКО БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ЗА УСИЛИЯТА НАИ -ПОСЛЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ПРИЕТА В ЕВРОЗОНАТА,А ОТ ТАМ И ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ ПОДОБРИ,ТАКА ЧЕ И НИЕ ДА ЖИВЕЕМ,КАТО ИСТИНСКИ ЕВРОПЕИЦИ.
цитирай
5. анонимен - До 4 идиот
12.05.2010 09:05
Бойко Борисов наследи 8 милиарда резерв и външни дългови в размер на 15% от БВП.Понеже все ни сравняват с Гърция да ти кажа какво наследи социалиста Попандреу от некомуниста Караманлис-дефицит 30 милиарда евро и външни дългове в размер на 115% от БВП на Гърция и по -точно 300 милиарда евро.Дани ти стига мозъка да осмислиш тия цифри.А за да влезнем в еврозоната ще ядем камъни няколко години и това ще стане не защото някой искап да ти направи живота песен ,а защото влизането автоматично ще деблокира 6 -те милиарда резерв ,които сме длъжни да поддържаме докато сме в борд.Тези милиарди ще бъдат "усвоени" от правилните фирми по известните начини и някои от милионери ще станат милиардери,а ние пак ще си изберем БСП и ще псуваме
цитирай
6. анонимен - Бавно, но сигурно пясъчната кула ...
12.05.2010 09:40
Бавно, но сигурно пясъчната кула ГЕРБ се срутва...заедно с мутро-пожарникарят Боко...лошото е, че покрай тях се срутва и България...
цитирай
7. анонимен - Гоцеееее
12.05.2010 11:18
Не му вярвам на тоя, доказано е че лъже, отделно е готов да набута целия народ в тежки схеми от сорта на Белене, само и само на него да му е добре.
Ходи да се среща с какви ли не идиоти, само дето срещите с европейски лидери са много редки и спорадични, ако изобщо има такива.
Друго си е да отиде при другарите в Казахстан. Узбекистан и др. подобни "демокрации" и да поднася цветя на паметниците на тоталитарни лидери.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7715402
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930