Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2010 01:17 - Юлиан Попов: Нещата вървят все по-надобре в България
Автор: wallstreet Категория: Политика   
Прочетен: 12395 Коментари: 29 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди време минах пред хотел "Радисън" в София. Вгледах се в цените на такситата пред хотела и с изненада видях, че са нормални. До неотдавна "Радисън" беше една от тези бандитски точки, където такситата дебнеха нищо неподозиращи граждани, обикновено чужденци, с цени от по 5-6 лева на километър.

Сега някой ги е прогонил и ги е заменил с нормалните евтини софийски таксита. Замислих се. И си помислих, че нещата в България вървят на добре. Кои неща, ще попитате. Ами малките неща. Когато слезеш на аерогарата в Букурещ, започваш битка и пазарлък с нагли таксиджии. Разбираш се за една сума. Пристигаш. Той иска друга. Тази тягостна картина вече я няма в България.

Аерогарата е прочистена, "Радисън" е прочистен

Да, знам за икономическата криза, за руския газ, за това, че правителството няма визия за бъдещето на България, че миналото правителство също нямаше, че магистрала "Тракия" не е довършена, че на страната й спряха акредитацията за емисиите, че Обама вече не е толкова популярен, че войната в Афганистан не върви добре. И много други глобални и велики работи не са както трябва. Но малките неща в България едно по едно си идват на мястото. Или се пооправят. А това са нещата, с които живеем.

Случва се немислимото -

колите започнаха да напускат тротоарите на София

Доскоро това беше уж непреодолима напаст. Но тя се оттегля. Министърът на регионалното развитие пък каза, че може и да махне билбордовете от магистралите. Няма по-голям знак за това, че сме в третия свят, от билбордовете. И няма да има по-очевиден знак, че се приближаваме към смисления свят, от тяхното изчезване.

Вчера ме подмина тих трамвай. Едва ли не като в Прага или Страсбург. Не ми се вярваше. Трамваите до неотдавна звучаха като счупени каруци, натоварени с празни кутии от бяло сирене за износ. Вече не. А билетите са станали електронни. Неусетно в София е пропълзяла половин революция на градския транспорт. Електронни билети означава управляемост на градския транспорт.

Дали някой го управлява не знам, но градският транспорт на София е вече с единия крак в XXI век. Има метро. Разстоянието, което навремето се минаваше за половин час в непоносими мъки по автобусите, сега се минава за 4 минути. Накрая на метрото има магазин. В него има всичко.

До него пък има магазин за замразено кисело мляко с плодове по избор. Наслада за тялото и душата. В Лондон също има само един такъв магазин. Поне по магазини за замразено кисело мляко и по брой плувни басейни София е надминала Лондон.

Има интернет навсякъде, всички имат мобилни телефони с камери и други дребни забавления. Кафенетата стават все по-привлекателни, ресторантите напълно са напуснали орбитата на "Балкантурист".

Почти навсякъде, ако поискаш вегетарианска храна, не те гледат като мошеник, а ти се радват, че имат решение за теб. Правителството не забрани пушенето, но ресторант "Крим" реши да го забрани на своята територия. Все повече офиси забраняват пушенето

по собствена инициатива.

Пешеходната зебра оживя


Колите макар и колебливо спират. Опитайте. Сложете крак на платното, погледнете шофьора в очите, раздвижете решително рамене и колата ще спре. Не е ли това знак именно за онази трансформация, за която ние винаги мрънкаме: "Ами то културата трябва да се промени." Ами ето, променя се. Да спреш кола на зебра не е битка, а култура.

Издателство "Сиела" издаде книга с индекс. Не знам дали сте забелязвали, но индексите бяха изчезнали от българските книги. Индексът за всяка академична или полуакадемична книга е задължителен. Книга без индекс е като държава с билбордове по магистралите. Онлайн изданията се усъвършенстват. Има кирилица за iPhone и Blackberry. Бербатов вкара гол. Хората се целуват.

Правят го вече за добър ден и довиждане по английски маниер - два пъти, вместо по френски – три пъти. В парка "Заимов" младо момиче кара виртуозно летни кънки по начин, който може да се види само в Хайд парк. В парка има и безплатен WiFi. Започнаха да санират цели сгради, не само отделни апартаменти. Това говори за кооперативност на кооперациите.

Или за някаква скрита заможност. Съседите боядисаха външната врата. Посадиха и цветя в двора. Заговори се за електрически автомобили. Министърът на икономиката говори английски. Появиха се велосипедни алеи. Планините са пълни с хора. Ходят. Преди 10 години планините бяха празни. Хората се бяха затворили вкъщи. Сега са навън.

Уличните кучета намаляха

Троянският манастир е претъпкан с хора. Идват да видят. Откак старият дебел игумен умря, манастирът се посъвзе. Не че е станал по-свят, ама така, станал е по-жив, по-чист. В Хасково редовно косят и поливат тревата в градските паркове. Появиха се български книги в превод на чужди езици. Не по линия на културния обмен, а защото издатели по света решиха да издадат български автори.

В Лондон поставиха "Римска баня". Поставиха я наистина, а не в рамките на българска културна седмица. Играха истински актьори. Извъртяха двайсетина представления. В Лондон се появи и български ресторант. Всеки българин вече е посетил поне Солун или Одрин.

Все по-малко жени си боядисват косите червени. Все по-малко мъже носят тенис чорапи. Сандалите намаляват. Пиронкова стигна до четвъртфиналите на Уимбълдън. В Созопол сложиха табелки на улиците. Ще махат бариерите пред посолствата. Приятел от Полша ми писа, че ми завижда, че сме имали такъв външен министър. Чул го в Брюксел.

Де да имали и те такъв. А полският външен министър е глобална фигура. Образователният министър унищожи ВАК. Това е като да махнеш колите от тротоарите – в категория "невъзможни неща". Говори се, че ще махнат и сергиите от площад "Славейков", чието място отдавна не е там. Защото България се напълни с книжарници. В книжарниците постоянно се представят нови книги.

Циганите си имат поне един депутат, малка крачка, но крачка. Появи се музей на модерното изкуство. Някой си го бил купил на жена си. Доскоро тези хора купуваха на жените си грозни коли. Мадона пя в София. Старозагорци си върнаха свестния директор на музея. "Атака" почти престана да се държи налудничаво. Спряха горските заменки. Вкараха няколко бандити в затвора, а акциите срещу тях имат творчески имена, което развлича хората. България се превръща в рай за пазаруване, има наистина всичко,

навсякъде дори се намира замразена баница

която е значително по-вкусна и не по-скъпа от непоносимо мазната домашна баница, към която бяхме привързани главно защото беше акт на независимост от заводския хляб. Из цялата страна никнат истински кина, в които можеш да ядеш пуканки в салона.

Има криза, светът отива на зле, цената на петрола е непредвидима, а Мексиканският залив се продъни. Хората са все по-недоволни и в коментарите под тази статия някои от тях ще ме обявят за луд. Малките неща обаче, нещата, с които живеем, едно по едно си идват на мястото. И животът става по-добър.

От Юлиан Попов

* Други коментари от Юлиан Попов може да намерите на блога му www.julianpopov.com


Тагове:   България,   Нещата,   Юлиан,


Гласувай:
9



1. анонимен - умен и наблюдателен човек
20.08.2010 02:20
умен и наблюдателен човек
цитирай
2. анонимен - За малките неща.
20.08.2010 08:39
Браво! Отлична статия!Малките камънчета могат да обърнат голямата кола, а малките неща правят голямата политика!
цитирай
3. анонимен - и още нещо
20.08.2010 08:40
Някой забелязал ли е, че в Пловдив се ремонтират масово булеварди? НО като се ремонтират се правят и странични паркоместа, обособени, така че хем да не си на платното, хем да не си на тротоара... а това, че там някак си изчезнаха плевелите от тротоарите?? На някой да му липсват?
цитирай
4. анонимен - уви...
20.08.2010 09:03
като се замисли човек, наистина има голяма доза правда в написаното. някой неща се променят макар и с едва забележима скорост от някакви си...20 години! дълбоко в себе си обаче убеден съм, българското ДНК е толкова покварено и фалшиво, че само пълен erase би могъл да има ефект. "презареждане на матрицата" по аналогия с филма. елате във варна и ще ви се приплаче още от влизането в града, където под изложената на показност табела "варна: най-добрия за живеене град в българия" се крие патрулката с радара и спира нетърпеливите да го посетят гости от чужбина или вътрешността на страната. след това влизате по основната артерия "владислав", чиито асфалт е перверзна комбинация от дупки и повърхност като развълнувано море. след това на първото кръстовище ви предстои да се сблъскате с типичния варненски комплекс, че всеки е по-ербап от другия и едва ли ще ви пуснат да се престроите, ако сте объркали лентата. безидейно лутащите се коли с толбухинска регистрация са вече неизменна част от варненския трафик, но продължават да влудяват всеки малко по-разумен водач на пътя. "балкантуристки манталитет" в ресторантите ли??? може би в буквалния смисъл прието тези белези са изчезнали, но във варна почти винаги независимо от часовия диапазон, в който сте решили да седнете да пиете някъде кафе или просто да хапнете, винаги сервитьорката идва точно по средата на приятната раздумка и учтиво се извинява, че смяната и свършвала и ви иска сметката!!? изумително ! това са просто неизменните характеристики на града ( и далеч не бих могъл да се огранича само до тези примери, но не виждам смисъл да продължавам с изреждането) и за съжаление не споделям изцяло бликащия оптимизъм на автора на иначе окуражаващата публикация в блога му. но както се казва, нека се надяваме, че един далечен ден и ние ще заприличаме на цивилизивания свят и то най-вече по отношение на съзнанието и манталитета. само да не стане като в онзи виц, в който като умрял бай тошо попитал господ, кога ние българите ще се оправим...
цитирай
5. анонимен - розови сънища
20.08.2010 09:04
анонимен написа:
умен и наблюдателен човек


Аз ли не съм добре или вие двамата? Нито таксиджиите-мародери (повечето, свързани с бившето ДС) са изчезнали, нито колите са слезли от тротоарите, а даже си паркират направо в средата и дори напреко, не само че не спират на пешеходните пътеки, ами и карат в насрещното движение, да не говорим, че разделителната линия или ивица за нищо я нямат, помиярите са си живи и здрави, окупират останалото от колите местенце по тротоарите и градинките, и т.н. Да ви имам акъла, да се радвам на замразена баница, дето и нея я намя навсякъде, както твърдите!
"България се превръща в рай за пазаруване, има наистина всичко" - това го оставям без коментар, само ще кажа, че все повече българи бягат от този рай - за постоянно, за по-дълго или само на почивка - кой, както може, точно за да пазаруват извън рая!
НЕ ЗНАМ, ОТКЪДЕ СЕ ПРЪКВАТ ДЕБИЛИ КАТО ТОЗИ ЮЛИАН ПОПОВ, КОИТО, МАЛКО КАТО ИМ СЕ СТОРИ, ЧЕ НЕЩО СЕ Е ПОДОБРИЛО, ПРОВЪЗГЛАСЯВАТ, ЧЕ СМЕ ВЛЕЗЛИ В ПЪТЯ И МАЛКИТЕ, ЕЖЕДНЕВНИТЕ НЕЩА СЕ ОПРАВЯЛИ.
ЕЙ, ДЕБИЛИ, БРИТАНЦИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ПОКРАЙ ГОЛЕМИТЕ НЕЩА СЕ ОПРАВЯТ И МАЛКИТЕ (а не обратно).
цитирай
6. анонимен - червена мутация
20.08.2010 09:11
"...българското ДНК е толкова покварено и фалшиво, че само пълен erase би могъл да има ефект. "презареждане на матрицата" по аналогия с филма...нека се надяваме, че един далечен ден и ние ще заприличаме на цивилизивания свят и то най-вече по отношение на съзнанието и манталитета. само да не стане като в онзи виц, в който като умрял бай тошо попитал господ, кога ние българите ще се оправим..."

Явно си младо момче, този виц не съм го чувал, но мога да ти кажа действителния му край - ще се оправим не когато, а ако изчезне поколението, до девето коляно на всички червени. Не българският ген е сбъркан (справка - нашата история), а червените го модифицираха НАСИЛА след 1944 г. и сега ни душат потомците им. Дано и ти да не си от тях.

цитирай
7. анонимен - Уруфни
20.08.2010 10:52
Българското ДНК е същото като унгарското ДНК(всеки, който е разглеждал генетична карта на Европа може да го види). Въпросът е манталитета...
цитирай
8. mikino - Да бе!
20.08.2010 11:12
Някои хора май са забравили даси свалят розовите очила!!!
Може да се каже, че 50% от текста е пълна лъжа! Другото е вярно, не отричам, но да ес твърди, че:
- колите започнаха да напускат тротоарите на София
- Министърът на регионалното развитие пък каза, че може и да махне билбордовете от магистралите. - може да е казал, но на колко магистрали дефакто няма билбордове, на думи можем всичко!
- градският транспорт на София е вече с единия крак в XXI век. - със смрадта и биещи контроли /изключвам метрото - единственият нормален транспорт/.
- Сложете крак на платното, погледнете шофьора в очите, раздвижете решително рамене и колата ще спре. - вярно ако считате за добър резултат от 1000 шофьори 1.
- скрита заможност. - със хиляди лишения или заеми
- Появиха се велосипедни алеи - 3 за този голям град!!!
- Планините са пълни с хора. - 90% от които си хвърлят бирените бутилки на тревата, а на морето плажовете са пълни с фасове
- В книжарниците постоянно се представят нови книги. - които малко хора могат да си позволят или ако могат просто не ходят в книжарницата, а близката кръчма. По този повод: Колко хора в БГ четат книги?
- Вкараха няколко бандити в затвора - и ги пуснаха под гаранция!
ДА ВИ ИМАМ ПОДОБРЕНИЕТО Г-Н ПОПОВ!


цитирай
9. анонимен - з
20.08.2010 11:13
браво наистина се оправяме с това правителство
цитирай
10. анонимен - М-да... този Попов
20.08.2010 11:24
Този Попов явно не си е стоял само в България за да пише такива неща. За да не се впускаме в опровергаване на измислиците му - само три неща:
1. Трамваите в Европа са като космически совалки. С климатик. И нямат стъпала - на едно равнище са със спирката.
2. Без да имат електронни билети и камери за да наблюдават гратисчиите, градския транспорт в Европа е организиран така, че едно билетче да важи за 1 час по всички линии. 20 години нашите не го направиха, само за да смучат пари... ха! ха! ха! - от билетчета!!!!
3. На всички аерогари, жп и автобусни гари в Европа паркинга за първте 30-45 мин. е безплатен за удобство на посрещачите. Дори и пред Казиното на Монте Карло - като туристическа атракция - паркинга е безплатен за 1 час и 40 мин.
А на летище София първия час е най-скъп - 3 лева!!!!
цитирай
11. анонимен - да ви прави впечатление?
20.08.2010 11:24
че много и все американски вестници се скъсаха да ни казват колко сме добре?Като оня виж за палача и жертвата-"Гъди-гъди,сега кого ще бесиМ?"И този Юлиан,и той видял хубави работи.На летището.Да,не му се налага да ЖИВЕЕ тук,за работи,да гледа децата си,да слуша ББ всеки ден,да го обират,да го "лекуват",да го...Затова-мнпгпо ни се радва.Радвайте се-ударът в стената предстои!
цитирай
12. анонимен - Браво на автора! Нека има повече ...
20.08.2010 11:41
Браво на автора! Нека има повече позитивно настроени хора като него, които могат да виждат хубавото!!! Това не са розови очила, а уникална способност която пожелавам на все повече българи!!!
цитирай
13. анонимен - браво
20.08.2010 12:25
това,че има такава статия говори добре за българия,добре е и е истина всичко написано в нея.колкото и да плюят платените плювачи,никой не може да обезличи положителното.наистина имаме шанс !!!
цитирай
14. kalinkamarinova - Супер!
20.08.2010 12:45
От месеци не коментирам тук, но не мога да пропусна да кажа сега, колко съм доволна, че всред всеобщото "крякане" и негативизъм, най-после може да се прочете нещо позитивно и най-вече вярно. Защо пък да не осъзнаем, че чашата ни е наполовина пълна?! След това пък тя може и да се напълни догоре. :)
цитирай
15. xloranphyl - Фантасмагории...
20.08.2010 12:46
Фантасмагории...
цитирай
16. анонимен - Малко не съм съгласна за градския ...
20.08.2010 13:08
Малко не съм съгласна за градския транспорт, защото все още се тъпчем като риби в консерва в старите раздрънкани рейсове, но пък има и голяма доза истина. Има нови автобуси с климатици, движещи се по линии, дадени на концесия. Веднъж се качих и в трамвай с климатик. Мисля, че беше №5, но не съм сигурна.

Искам и да отбележа нещо, което лично на мен ми прави впечатления последните две години. За първи път, от както се помня, от общината окосиха тревните площи между блоковете. Никога преди не бях виждала това в София, но го доживях. Вече втора година. Отделно- в детските си години не помнех някой шофьор да си слага колана, докато шофра. Ето, че и това успяха да ни наложат. Недостатъчно наистина, но нещо.

Но това са преклено малки неща и светлината в тунела все още не се вижда. Поне според мен. Имаше един коментар, че трябва да сме сменят поколенията. И аз съм на мнение, че след още няколко поколения, вече ще сме с т.нар. европейски начин на мислене и ще сме си подредили къщичката.
цитирай
17. анонимен - Луд ли си
20.08.2010 13:12
И в най-добрите си сънища няма по-добро от ББ. "Барабанчиците" нямат край в милата ни Родина!
цитирай
18. анонимен - Точно така...
20.08.2010 13:18
След няколко поколения, другарите вече ще са окрали всичко, ще са се подредили, неудобните свидетели ще са изчезнали... Вие и Вашите деца, няма да сте сред тях... Но дано оставите нишан за поколенията, как някои са "крякали" по блоговете...
За "ураджиите", правещи се на позитивни за кой ли пък искам да поясня - не става дума за негативизъм и черногледство, а за - до болка нормалния въпрос - Защо това не се случи досега? - Вече 20 години....
цитирай
19. анонимен - Живеещите в чужбина българи ги гони носталгия
20.08.2010 13:42
Затова са вперили поглед и в най-дребните положителни промени. Радвам се на позитивизма, но тази статия звучи поръчково.
Ще добавя няколко неща:
- София изпреварва Лондон не само по брой на басейни, а и по брой новопостроени жилища на глава от населението (аналогично за хотелите на Слънчев бряг и Банско)
- от кои тротоари са се махнали паркираните коли
- кои кучета са намалели
- в кои ресторанти, освен Крим, не се пуши
- какво ви пречат билбордовете по магистралите (нека си стоят там вместо да ни ги пробутват между и в телевизионните предавания)
- по соц-време построиха големи мраморни площади в окръжните градове и те се оказаха удобни за състезания по летни кънки
- и т.н.
цитирай
20. анонимен - Статиятя е приятна и "леко...
20.08.2010 14:14
Статиятя е приятна и "леко" иронична. Не се връзвайте толкова!
цитирай
21. анонимен - Хм,Въпрос на гледна точка...
20.08.2010 14:54
Двама затворници гледали през решетките на прозореца на килията към двора на затвора.Единият видял калта на двора, а другият - звездите в небето.
цитирай
22. анонимен - Не си прав
20.08.2010 15:27
Преди 2 дена се върнах от Будапеща. Там метрото им е доста по-раздрънкано, трамваите са като нашите, а тролеите и рейсовете са като старите икаруси. Факт е, че са много на често и почти не чакаш и не са толко претъпкани, но пък билетът е към 3 лева.

анонимен написа:
Този Попов явно не си е стоял само в България за да пише такива неща. За да не се впускаме в опровергаване на измислиците му - само три неща:
1. Трамваите в Европа са като космически совалки. С климатик. И нямат стъпала - на едно равнище са със спирката.
2. Без да имат електронни билети и камери за да наблюдават гратисчиите, градския транспорт в Европа е организиран така, че едно билетче да важи за 1 час по всички линии. 20 години нашите не го направиха, само за да смучат пари... ха! ха! ха! - от билетчета!!!!
3. На всички аерогари, жп и автобусни гари в Европа паркинга за първте 30-45 мин. е безплатен за удобство на посрещачите. Дори и пред Казиното на Монте Карло - като туристическа атракция - паркинга е безплатен за 1 час и 40 мин.
А на летище София първия час е най-скъп - 3 лева!!!!

цитирай
23. анонимен - За Варна не важат законите.
20.08.2010 15:57
Това за другите Български градове, може да има нещичко вярно, НО за Варна, НЕ. Нищичко, ама нищичко не е мръднало, даже по-лошо става. Тревите са колко Човешки ръст; броят на уличните кучета нараства неимоверно, особенно в крайните квартали; колите са заградили, не само тротоарите, но и половината улични платна; заведенията по центъра са завладели половината улични платна. загражденията на старите, рушащи се сгради са заградили тотоарите; итака нататък и така нататък. Пълна вакханалия. За Варна закони не важат.
цитирай
24. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
20.08.2010 16:36
mikino написа:
Някои хора май са забравили даси свалят розовите очила!!!
Може да се каже, че 50% от текста е пълна лъжа! Другото е вярно, не отричам, но да ес твърди, че:
- колите започнаха да напускат тротоарите на София
- Министърът на регионалното развитие пък каза, че може и да махне билбордовете от магистралите. - може да е казал, но на колко магистрали дефакто няма билбордове, на думи можем всичко!
- градският транспорт на София е вече с единия крак в XXI век. - със смрадта и биещи контроли /изключвам метрото - единственият нормален транспорт/.
- Сложете крак на платното, погледнете шофьора в очите, раздвижете решително рамене и колата ще спре. - вярно ако считате за добър резултат от 1000 шофьори 1.
- скрита заможност. - със хиляди лишения или заеми
- Появиха се велосипедни алеи - 3 за този голям град!!!
- Планините са пълни с хора. - 90% от които си хвърлят бирените бутилки на тревата, а на морето плажовете са пълни с фасове
- В книжарниците постоянно се представят нови книги. - които малко хора могат да си позволят или ако могат просто не ходят в книжарницата, а близката кръчма. По този повод: Колко хора в БГ четат книги?
- Вкараха няколко бандити в затвора - и ги пуснаха под гаранция!
ДА ВИ ИМАМ ПОДОБРЕНИЕТО Г-Н ПОПОВ!



цитирай
25. анонимен - ТОВА КОПЕЛЕ СЕ БЪЗИКА С ХОРАТА.....
20.08.2010 16:41
ТИ ОТ КОЙ САМОЛЕТ ИЗПАДНА ,БЕ ЛИВАДО????!
цитирай
26. анонимен - до 6 - 09:11
20.08.2010 17:11
Вицът е много стар и брадат и продължава така: В отговор Господ се разплакал.Бай Тошо го попитал: "Защо плачеш Господи? Нещо лошо ли казах?" А Господ отвърнал:" Нищо лошо. Само дето Аз няма да съм жив, когато българите се оправят."
И този виц е точното описание на скоростта на подобрение в нашата държава. Уви, много точен!
цитирай
27. анонимен - нико
20.08.2010 19:12
Ама приятел ти май че се шегуваш !Това е възможно да стане примерно след 100 години.
цитирай
28. анонимен - ЩИРЛИЦ
21.08.2010 15:35
За да се превърне написаното отЮ.П. в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ,малоумниците отМС ТРЯБВА ДА СЛУШАТ ПЪРВО НАРОДА СИ И САМИТЕ СЕБЕ СИ. И КОГАТО АМЕРИКАНСКИЯТ ПОСЛАНИК ДОЙДЕ ДА ИСКА СМЕТКА КАКЪВ ДОГОВОР Е ПОДПИСАН С РУСИЯ ЗА ГАЗТА -ДА БЪДЕ ОБЯВЕН ЗА ПЕРСОНА НОНГРАТА.ТОГАВА И САМО ТОГАВА ГОРЕНАПИСАНОТО ВЕЧЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ СЛУЧВА.
цитирай
29. анонимен - продължението...
21.08.2010 16:30
не ми стигна мястото да го донапиша този виц, но е именно така: ще се оправите, но аз няма да съм жив, рекъл Господ.
Относно:
"Явно си младо момче, този виц не съм го чувал, но мога да ти кажа действителния му край - ще се оправим не когато, а ако изчезне поколението, до девето коляно на всички червени. Не българският ген е сбъркан (справка - нашата история), а червените го модифицираха НАСИЛА след 1944 г. и сега ни душат потомците им. Дано и ти да не си от тях."
Роден съм 1971 и съм пряк свидетел на онези времена, както и борещ се за "своето място под слънцето" млад мъж в разцвета на силите си.
Ти обаче явно си от тези, които винят за всичко комунизма. Взирайки се обаче по-внимателно в българската история от основаването на държавата ни до наши дни ще установим за съжаление, че тя е низ от предателства, падения, угодничество, опортюнизъм, братоубииства и тук-таме някой кратки по времетраеме в сравнение с 1300-те години на съществуване периоди. Много е лесно да се вини за всичко "вездесъщия" комунизъм. Истината според мен е, че българина няма конкретни характеристики като нация, тъй като тук са се "изредили" един куп народи и племена, обърквайки безнадеждно генома ни, превръщайки го в лесно поддаващ се на пороци именно защото липсва "маята" на автентичността...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7697829
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031