Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2014 14:00 - НОВАТА СТУДЕНА ВОЙНА САЩ – РУСИЯ
Автор: kiselinchev Категория: Политика   
Прочетен: 5297 Коментари: 13 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

През пролетта на 2014 година, почти четвърт век след разпадането на СССР, Белият дом обяви нова студена война на Русия. Това решение не срещна никаква опозиция от страна на американския  политически и медиен инстаблишмънт, ознаменувайки окончателния крах на представителната демокрация.

Админстрацията на Обама обяви началото на новата студена война по косвен път, на първата страница на НюЙоркТаймс. Във връзка с украинската криза президентът Обама реши, че той не може да подържа конструктивни отношения с президента на Русия Путин и в бъдеще ще игнорира шефа на Кремъл. Същевременно САЩ ще се съсредоточат върху изолацията на Русия чрез скъсване на икономическите и политически връзки с външния свят, превръщайки Русия  в изолирана държава. Накратко, Белият дом е възприел усъвършенствана версия на стратегията на възпиране чрез студена война.
Срамната снисходителност от страна на американския политически и медиен елит в този изключително важен момент няма прецеденти в съвременната история. По времто на подготовката на САЩ за войните във Виетнам и Ирак, а също така около предложенията за започване на война с Ирак и Сирия, се разгоряха горещи спорове, даже протести в американския Конгрес и в американските медии. Тази нова студена война, чийто епицентър ще станат западните руски граници, ще се води в условията на активна дезинформация от страна на САЩ, Русия и Украйна. В нея ще отсъстват тези инструменти на стабилизация, които се прилагаха в предишната студена война, което означава, че тя може да се окаже значително по-опасна. Най-вероятно, всичко това ще доведе до нова надпревара в областта на ядрените оръжия, за което свидетелства провокационното изявление на Обама, че американските въоръжени сили значително превъзхождат силите на Русия, и даже към началото на същинска война с Русия, провокирана от задълбочаващата се криза в Украйна. НАТО и Русия вече мобилизират своите сили, съответно на западните и източните граници на Украйна, докато киевското правителство, подържано от САЩ  заплашва с Трета световна война.
Решението на Вашингтон бе посрещнато фактически с единодушна подкрепа, или най-малкото с абсолютно безразличие, от страна на американския политически истаблишмънт, демократите и републиканците, прогресистите и консерваторите. Това решение бе подкрепено от главните средства за масова информация, които формират и отразяват гледната точка на държавата. Трябва да спомена, че става дума за НюЙоркТаймс, Вашингтон Поуст и Уолстрийт Джърнъл, както и от Фокс Нюз и комерсиалните радиостанции.

Трябва да се отбележи, че нито един от 535-те членове на американския Конгрес не изрази своите съмнения относно новата “стратегия на възпиране” на Белия дом. Също така, никакви съмнения не бяха изказани от бившите президенти на САЩ, които в миналото се застъпваха за партньорски отношения с постсъветска Русия. Още преди ескалацията на кризата в Украйна, няколко опозиционери на Белия дом  се изказаха по различни ТV канали и радиостанции, но те бяха толкова малко, и изявленията им прозвучаха толкова неубедително, че по-скоро напомняха на еретици, очакващи изгнание. От тогава насам, техните гласове потънаха в хора на привържениците на нова студена война.
В конфликта около Украйна, и Западът и Русия имат своите основания да бъдат недоволни. Но това не означава, че гледната точка на американският истаблишмънт за събитията в Украйна не трябва да бъде подложена на съмнение. Тази гледна точка се състои в това, че стъпките на Запада провокираха “агресията” на Путин, включително присъединяването на Крим към Руската федерация. Но да  задам въпроса: дали става дума за план на Путин за възраждане на Съветската империя, доколкото това е възможно, или просто за повишаване на неговия рейтинг вътре в самата Русия. Нима това означава, че САЩ не трябва да обсъждат московската версия на украинските събития. Тази версия се състои в това, че след 20-годишни непрекъснати разширения на НАТО на Изток, те предизвикват най-сериозни опасения от страна на Русия. И също така, украинската криза беше провокирана през миналата година от Запада, когато той се опита да направи тази бивша съветска република асоцииран член на ЕС. При това, отказа на президента на Украйна Янукович да подпише споразумението с ЕС, беше прието от Вашингтон толкова враждебно, че Кремъл се видя принуден да анексира населения с етнически руснаци полуостров Крим, където е разположена руска военоморска база. Защо никой в САЩ не се замисли върху решението на фактически нелегитимното правитлство в Киев да изпрати войски за смазване на протестите в източната част на Украйна, което само по себе си е нарушение на женевското споразумение за деескализация на кризата.
Бъдещите историци без съмнение ще разглеждат всички доказателства и аргументи, които обосновават решението на Белия дом за нова студена война с Русия. Вероятно, сега вече е твърде късно за политически дебати, които елитът на САЩ дължи на американската нация. Ако това е така, то провалът на представителната демокрация е очевиден.





Гласувай:
3



1. aboychev - ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ СЕ ПРОВАЛИ
03.05.2014 15:54
ДА ЖИВЕЕ ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА ДИКТАТУРА
ВСЯ ВЛАСТ ПУТИНСКАЯ
цитирай
2. ssvetozar - Изключително лъжлив постинг
03.05.2014 18:38
Даже не го дочетох.
цитирай
3. djovana38 - ПРЕДЛОЖЕНИЕ
03.05.2014 20:30
ЗАЩО ВМЕСТО ДА СЕ ПРОВЪЗГЛАСЯВАТ РУСКИ АВТОНОМИИ,РУСНАЦИТЕ НЕ СИ СТЕГНАТ КУФАРИТЕ И ДА СЕ ПРЕСЕЛЯТ В РУСИЯ ? ТАМ ГИ ЧАКАТ С МЕД И МАСЛО! ЕДВА ЛИ! НО ПОНЕ НЯМА ДА ИМА ЖЕРТВИ! ТОВА МИ ПРИЛИЧА, ЕДИН МЪЖ ДА ЖИВЕЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ С ЖЕНА СИ, В НЕЙНИЯ ДОМ И НЕПРЕКЪСНАТО ДА СПОМЕНАВА ИМЕТО НА БИВШАТА СИ ЛЮБОВНИЦА .ОБИЧАМ СЛАВЯНСКА РУСИЯ, НО , ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА(ПОДКРЕПЯНИ ОТ САЩ ИЛИ РУСИЯ) ПЛАЩАТ С ЖИВОТА СИ! АМИ ПРИБЕРЕТЕ СЕ ПРИ МАЙКА РУСИЯ И ИЗПИТВАЙТЕ ОРГАЗЪМ ОТ ЩАСТИЕ ПО 10 ПЪТИ НА ДЕН! ЖИВОТЪТ Е ЕДИН! УПРАВНИЦИТЕ ЕДНИ И СЪЩИ!
цитирай
4. nikikm - Ало Бойчев,
04.05.2014 21:14
aboychev написа:
ДА ЖИВЕЕ ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА ДИКТАТУРА
ВСЯ ВЛАСТ ПУТИНСКАЯ


Ало Бойчев,кога ви пуснаха бе? Временно или за постоянно сте между нас?
цитирай
5. nikikm - 3. djovana38 - ПРЕДЛОЖЕНИЕ
04.05.2014 21:19
Скудоумие,липса на мисъл,егоизъм.! и как така пишеш тук и там? Излизаш като въшка на чело! Точно е! Виж си само буквите,като на човек или сбъркан идиот или някой,който иска да каже нещо много важно за света,което в случая не е така.Ама и аз съм глупак.Всеки ден срещам идиоти и се заричам да не..ама на!Идиот съм си!
цитирай
6. djovana38 - към 5.
11.05.2014 00:37
Приятелю млад, пишеш като неадекватен! Хванал си се за главните букви! Не ти се сърдя, нали живеем в демокрация, всеки има право да те оплюе,защото не мислиш като него! Не си идиот,но малко си живял още....има време :)
цитирай
7. aboychev - КЪМ 4
11.05.2014 09:19
FOR EVER
YOU HAVE TO GO OUT OF THE HISTORY
PUSSIA OUT !
PUTIN CAPUT !
THE UDIOTS OUT OF THE WORLD !
цитирай
8. nikikm - 6. djovana38 - към 5.
21.05.2014 21:50
Виж сега,прочетох ти пак написаното.Пиша ти,първо да се извиня за тона си,а за това се благодари на умерения си и възпитан отговор и да ти кажа,че високо ценя и уважавам такива хора.С написаното ти не съм съгласен,опит имам достатъчно и може би ще се изненадаш,ако най-вероятно ти изляза поне батко. Та,революцията в Украйна е подготвена от америка, платена от америка и осъществена по отдавна отработен сценарий в съучастие на петата и колона- украинските евреи. Целта е точно да сблъскат двата големи Християнски народа,да разцепят Украйна,да я вкарат в съюзите си,да я неутрализират,ограбят и унищожат и..да се готви Русия! Има и още и нещата не са така прости. Но "Руснаците в Русия!" по прилича на изказване на световният архитект Бойчев,който е върл русофоб,винаги пише главно и е последна инстанция в оценките за Русия!Разбира се за америка,макар,че тя води войни по цял свят и заробва държави,или добро или нищо! Макар че, нямаше да съществува днес като държава,ако не бяха преди два века руснаците,които застанаха със силата на флота си, да я защитят!Не се знае много от хората! Та, това е! Поздрави!
цитирай
9. aboychev - ЦИТАРАШ МЕ НО НЕВЯРНО - Т.Е. ИЗОПАЧАВАШ СЪЗНАТЕЛНО
22.05.2014 07:13
КАТО ВСЯКО ЗКПЧ
НИКОГА НЕ СЪМ КАЗВАЛ "РУСНАЦИТЕ В РУСИЯ"
НАПРОТИВ
ВИНАГИ СЪМ СТОЯЛ ЗАД УБЕЖДЕНИЕТО ЧЕ ЕТНОС,
А ОТ ТАМ И НАЦИЯ, РУСНАЦИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ.
СЪЩЕСТВУВА
ИЗМИСЛЕНАТА ДЪРЖАВА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ
В КОЯТО ИМА ОКОЛО 160 ЕТНОСА И НАЦИИ,
НО НЕ И РУСНАЦИ,
ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ РУСКИ ЕЗИК Е ОТКРАДНАТИЯТ СТАРОБЪЛГАРСКИ ЕЗИК,
КОЙТО ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "РУСНАЦИ" НАРИЧАТ ЧЕРКОВНО СкЛАВиЯНСКИ.
НЕ Е ВЯРНО ЧЕ НЕ ПОЛЗВАМ МАЛКИ БУКВИ,
ПОЛЗВАМ ГИ КАКТО СА СЕ ПОЛЗВАЛИ В (СТАРО) БЪЛГАРСКИЯ (ВИЖ СкЛАВиЯНИ).
ПРОСТО НЕ ДОПУСКАМ АДЕПТИТЕ НА РУСКАТА ТЪПОТА
ДА МЪТЯТ ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА
ЗАРАДИ КОЕТО РАЗНИ ФАТМАЦИ СЕ ОПИТВАТ ДА МЕ ИЗКАРАТ "БОЛЕН"
ВПРОЧЕМ ПОЗДРАВИ ЗА "ГЕНИАЛНИЯТ" ХОД НА ПУТюИН
ШАХ И В ДВА ХОДА МАТ но ЗА РУСИЯ.
РАЗБРАХМЕ ВЧЕРА,
ЧЕ ПУТюИН ПОДПИСАЛ ДОГОВОР С КИТАЙ,
ДРАКОНЪТ ЩЯЛ ДА СЕ ХРАНИ С МЕЧКА ФЛАМБЕ
МЕЧКАТА САМА СИ НОСЕЛА ФЛАМБЕТО.
ОТ ЕВРАЗИЯ СКОК НАПРАВО В ИЗТОЧНА АЗИЯ -
СЪВСЕМ КАТО ЗА ТЪП ФАТМАК ПРАВЕЩ СЕ НА ПОЛИТИК.
ДА ВИ Е ЧЕСТИТО
45 ГОДИНИ НЕ СЕ НАУЧИХТЕ ДА ПРАВИТЕ ФИАТИ В ТОЛИАТИ,
ДАНО ВИ НАУЧАТ ДА ПРАВИТЕ ГРЕЙТ УОЛ КИТАЙЦИТЕ.
ДАНО АМА НАДАЛИ РУСКАТА ТЪПОТА Е ЕПОХАЛНА.
ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ РУСИЯ ТА БОГ ДА СЪЗДАДЕ СВЕТЪТ И АМЕРИКА В НЕГО
цитирай
10. nikikm - Бойчев,
23.05.2014 00:15
" aboychev - ЦИТАРАШ МЕ НО НЕВЯРНО - Т.Е. ИЗОПАЧАВАШ СЪЗНАТЕЛНО
22.05 07:13
КАТО ВСЯКО ЗКПЧ
НИКОГА НЕ СЪМ КАЗВАЛ "РУСНАЦИТЕ В РУСИЯ" .."

намесваш се в чужд разговор. Горепосоченото е до djovana и не виждам защо се месиш!?Лошо възпитание. Руснаците,както и американците,както и евреите не са етнос!Ние сме етнос,българите и руснаците и особено украинците имат много общо с това! Стига си врякал!Знаеш някои неща,но глупееш,благодарение на еднопластовото си мислене,съчетано с емоции!
цитирай
11. aboychev - ДОРИ И В ЧУЖД, НО ПУБЛИЧЕН МЕ ЦИТИРАШ НЕВЯРНО
23.05.2014 06:00
И СЪМ ДЛЪЖЕНВ ДА РЕАГИРАМ,
ТИ САМ МЕ ОПРЕДЕЛЯШ КАТО ЗА СВЕТОВЕН,
ОТ ТАМ СЛЕДВА ДА ТЕ СВЕТНА В СВЕТСКИТЕ И СВЕТОВНИТЕ НЕЩА.
МЕЖДУ ДРУГОТО ИМА И ЕТНОС ЕВРЕИ,
КАКТО И ЕТНОС(И) АМЕРИКАНЦИ,
ТАКА ЧЕ ПАРАЛЕЛ С "РУСНАЦИ"-те НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ
ПОСЛЕДНИТЕ СА 100% ИСТОРИЧЕСКИ ФАЛШИФИКАТ
ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧЕСТИТА МЕЧКА ФЛАМБЕ
СКОРО ЩЕ СЪЖЯЛЯВАТЕ,
ЧЕ НЕ ПОСТАВИХТЕ НА ПУТюИН ЗВЕЗДА НА ЧЕЛОТО ОЩЕ ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕ В КРИМ,
АМА НАЛИ СТЕ СИ В ТЪП РУСОФИЛЛЪК - ВСЕ КЪСНО ВИ ЗАВИРА КАНЧЕТО.
цитирай
12. nikikm - Не съм
23.05.2014 23:19
чувал по-големи простотии отдавна!Евреите нито са раса,нито етнос.Истинските американци т.н. индианци,те са етнос!Американците,днешните не са етнос,пълнежът на това натрапено понятие е интернационален,маята му са "евреите"!Капиши?
цитирай
13. aboychev - ЕВРЕИТЕ КАТО РАСА СА СЕМИТИ ,
24.05.2014 08:42
ЕТНОСЪТ ЕВРЕИ СЕ СЪСТОИИ ОТ ЕВРЕИ СЕМИТИ
КАТО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ СА ОТ РАЗЛИЧНИ РАСИ И ЕТНОСИ
ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ХАРАЗСКИ ЕВРЕИ СА БЪЛГАРСКИ ЕТНОС
КАКВИТО СА САМИТЕ ХАЗАРИ.
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТАЛМУД И ХРИСТИЯНСТВО СА ЕТИЧЕСКИ НЕСЪВМЕСТИМИ.
НО ТИ РАЗБИРАШ САМО ОТ ПРОСТОТИИ
АМЕРИКАНЦИТЕ СА СЪВКУПНОСТ ОТ РАЗЛИЧНИ ЕТНОСИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ АВТОХТОННИ АМЕРИКАНЦИ КОИТО ВИЕ НАРИЧАТЕ ИНДИАНЦИ,
ТЕ ЗА ВАШЕ СЪЖАЛЕНИЕ СЪВСЕМ НЕ СА ИЗБИТИ Е СА ПРЕОБЛАДАВАЩОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ТАКИВА ЩАТИ КАТО ТЕКСАС, ИНДИАНА И ДОСТА ДРУГИ,
ИЗБИТИ СА ОНЕЗИ ПЛЕМЕНА КОИТО СА ПРАКТИКУВАЛИ КАНИБАЛИЗЪМ
В ИЗБИВАНЕТО ИМ ОСВЕН АМЕРИКАНСКА (европейска)АРМИЯ СА УЧАСТВАЛИ И ИНДИАНСКИ ПЛЕМЕНА ОТХВЪРЛЯЩИ КАНИБАЛИЗМА, ПОСЛЕДНИТЕ СА ЧАСТ ОТ ЕТНОСИТЕ ОТ КОИТО ПРОДЪЛЖАВА ФОРМИРАНЕТО НА АМЕРИКАНСКА НАЦИЯ
ЕВРЕИТЕ ИЗОБЩО НЕ СА МАЯТА НА ЩАТИТЕ, НО КАТО НА ВСЯКЪДЕ СА СЕ КОНЦЕНТРИРАЛИ ВЪВ И ОКОЛО ВЛАСТТА И ПАРИТЕ, ПОРАДИ ФАКТА ЧЕ ТАЛМУДЪТ ГИ "ОСВОБОЖДАВА" ОТ ЕДНАКВО ТРЕТИРАНЕ НА ЕВРЕЙ И ХРИСТИЯНИ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiselinchev
Категория: Политика
Прочетен: 1160677
Постинги: 521
Коментари: 500
Гласове: 798
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031