Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2010 01:06 - Каква а картината при медта след земетресението в Чили
Автор: wallstreet Категория: Бизнес   
Прочетен: 1129 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.03.2010 01:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След като написах пост за това,защо са нервни търговците и спекулантите/ Търговци и спекуланти очакват нервно началото на търговията след по-малко от 24 часа / ,то сега е време да изкажа някой мисли по въпроса, как бихме могли да отиграем ситуацията със земетресението в Чили.
За съжаление,живеем в свят в който буквално от всичко се търси печалба.Дори от нещастия като това.По-долу ще се опитам да представя нагласите на същите тези търговци и спекулани,без аз самият да търгувам с мед.Поне не и към този момент.
 
Много е вероятно да има пик в цената на медта,но това е съвсем нормално,предвид това,че Чили е най-големият производител на мед в света.

Ето някой важни факти за страната като цяло:

Chile accounts for 30% of the world"s reserves. 
Its share of global production is even higher, at 35%. 
17% of the countrys" exports go to China. The US, France, and South Korea account for another 30%.
Copper accounts for 40% of the nation"s exports

Предвид данните по-горе, съвсем логично е спекуланти и търговци да търсят дълги позиции в медта.И не само заради това което е по-горе като данни,а защото,без значение какъв е способът на добива,мините не могат да оперират без гориво/рафинериите в Чили са затворени/,не могат да оперират и без електичество.Дейността на същите тези мини не може да бъде нормална и поради проблемите с инфраструктурата.А от новините които имаме към този момент,то можем да твърдим,че проблемите на Чили след това заметресение са най-вече в областта на инфраструктурата:разрушени пътища,железопътни линии,мостове и пристанища.Комуникациите са в незавидно съкстояние и това ще породи големи трудности в банковите операции.А без функционирането на банки,то търговията и прозводството,/не само на медта/биха били невъзможни на този етап.
Като заключение,очаквам цената на медта краткосрочно нагоре,което би било добър вход за къси.Борсата в Чили вероятно ще се потопи и то доста, а това пък може да създаде добри възможности за покупки на добри акции,на добри цени!Тези възможности са за търговия в средносрочен период.в Краткосрочен,търговията е:дълги при медта и къси при индексите и при някой минни компании.

Ето още по темата:
Каква е картината при медта
Търговци и спекуланти очакват нервно началото на търговията след по-малко от 24 часа




image



image



изказаното мнение по-горе не може да се счита за препоръка за покупка или продажба на акции или каквито и да било финансови инструменти


Тагове:   картина,   Чили,   мед,   метали,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7711263
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930