Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2010 14:26 - ДПС заговори за срещи на Емин с Алексей Петров и за подготвяно убийство на Доган
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 6799 Коментари: 16 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бившият началник на кабинета на Ахмед Доган - Ахмед Емин, е бил зависим от "формални или неформални връзки" с агенти на службите, а в ДПС имат неофициална информация, че той се е срещал с бившия съветник в Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Алексей Петров, който беше арестуван в операция "Октопод". Това заяви тази сутрин пред Би Ти Ви, а по-късно и пред Дневник говорителят на ДПС Камен Костадинов.

Той уточни, че информацията за срещите е дошла от близки до самоубилия се през октомври 2008г. Емин, с които той е споделял, но движението няма доказателства за тях. На няколко пъти - и в телевизионното си интервю, и  в разговор с репортер на Дневник по-късно, Костадинов лансира тезата, че вероятно има връзка между самоубийството на Емин и направено седмица преди него изявление на лидера на ДПС Ахмед Доган, в което той "е взел отношение по случващото се в ДАНС и е попитал защо човек като Алексей Петров работи и изобщо има нещо общо с тази агенция".

Говорителят на ДПС повтори изразяваните от месеци подозрения на партията, че самоубийството на Ахмед Емин e свързано със заговор за убийството на Доган, когото Емин имал задача да следи и ликвидира. Според него самоубийството е част от  "целенасочен удар срещу ДПС". Депутати от различни партии неофициално не изключиха напълно възможността Емин да е бил притискан да убие Доган по нечия поръчка, но попитаха защо въпросът се повдига повторно в този момент.

"Нормално е след като виждаме, че разследващите органи още от самия инцидент, от самото самоубийство, не горят от особено желание да се стигне до истината, ние да се опитаме да проведем паралелно разследване, което се изразява в най-елементарни действия, като разговори с хора, които са били близки до него и т.н" - така Камен Костадинов обясни откъде в движението разполагат с неофициалните данни, които съобщава. По думите му паралелното разследване е започнало веднага след смъртта на Ахмед Емин и една от целите му е била да се установи дали зависимостите на Емин са били формализирани или са били неофициални само от някои служители на службите. Той поясни още, че трябва да стане ясно и дали тези връзки са били от бившите комунистически служби или има връзка и с настоящите.

"Ахмед Емин е бил поставен в една специфична преса, от една страна пред него е бил неговият лидер и лоялността към партията, а някъде зад гърба му е била стената на бившата Държавна сигурност. Точно в тази преса той взема това тежко решение, защото този пред него го е обвинил в предателство, а тези отзад са искали да стане предател". Това заяви Атанас Атанасов от ДСБ, който също бе гост в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви. Той допълни, че "липсата на документи в днешните служби не е пречка бивши офицери от ДС да са имали срещи с Ахмед Емин и да са му отправяли специфични искания."

Атанасов намекна, че в случая с Емин може да се търси и роля на "бивш коалиционен партньор на ДПС" и даде да се разбере, че говори за БСП. Костадинов заяви, че се разграничава от подобна теза.

Атанас Атанас каза още, че бившето ръководство на ДАНС са имали интерес да прикрият фактите и обстоятелствата около смъртта на съветника на Доган. Генерал Атанасов допуска, че именно оттам е бил оказван натиск на Ахмед Емин да извършва или не определени действия

Според бившия директор на националната служба за сигурност, Ахмед Емин не е могъл да приеме морално задачата, която е имал и за това говорят думите в писмото му, че "не е предател и че обича родината си". Фактът, че по материалите по делото, изпратени в ДАНС, толкова време не е работено, генерал Атанасов коментира като "преднамерено" действие, за което някой трябва да понесе отговорност: "Някой трябва да попита кой изпрати зам.-министъра на вътрешните работи Павлин Димитров, тогава главен секретар на МВР, какво е правил на местопроизшествието в Бояна, откъдето той заяви, че става въпрос за "класическо самоубийство". Той е убеден, че точно по това време са били допуснати тежки процесуални нарушения при огледа и разследването. Тази теза Атанасов изрази  вчера в кулоарите на парламента.

В разговор телефона Павлин Димитров не пожела да коментира изнесените факти.

Александър Налбантов, който беше наблюдаващ прокурор по делото за самоубийството на Емин обясни пред Би Ти Ви по телефона, че не е установена съпричастност на Ахмед Емин към бившите и настоящи специални служби



Източник:Дневник.бг
ДПС заговори за срещи на Емин с Алексей Петров и за подготвяно убийство на Доган



Гласувай:
3



1. анонимен - Ще му видят сметката
25.02.2010 15:03
Ще му видят сметката
цитирай
2. анонимен - много объркан сценарий..
25.02.2010 15:23
"Според бившия директор на националната служба за сигурност, Ахмед Емин не е могъл да приеме морално задачата, ..."
какви са тия щуротии..
цитирай
3. анонимен - Демагогия
25.02.2010 19:47
Ясно, че наперения ББ, ще се окаже най- верния човек на ДОГАН
цитирай
4. анонимен - За Героя
25.02.2010 20:54
Ако е вярно, че Ахмед Емин е трябвало да убие Доган, незабавно да му се връчи посмъртно орден "Стара Планина" - 2-ра степен. На героя, който разтреля националния предател с псевдоним "Сокола" - орден "Стара планина" - 1-ва степен и огромната признателност на благодарния български народ.
цитирай
5. анонимен - lunatizi
25.02.2010 22:17
Porednite bolni fantazii na DPS.Tezi niama da sprat da se izlagat.Moje da govoriat gluposti no vajnoto e dagovoriat.Tazi poroda e nai opasna.
цитирай
6. анонимен - Смешници
26.02.2010 08:33
На никои не му пука за Емин и Доган. Важно е да се свържат АПетров и Станишев (БСП) в кърваво убииство. Забравете че АПетров е лоялен гражданин и ортак на ББ в много фирми. А и Станишев си позволи да поиска разпечатка на разговорите на АПетров. С кои е говорил АП, може би с убииците на Емин ...
цитирай
7. анонимен - извън темата
26.02.2010 09:22
Нещо взе да им писва от Ахмедовци!Какво стана с българския капитан????Вярно ли е,че има опасност моряците ни да бъдат захвърлени на брега,където ги чака сигурна смърт?
цитирай
8. анонимен - Все едно всичко е нагласено! Зап...
26.02.2010 09:31
Все едно всичко е нагласено! Започна се ново разследване за смъртта на Емин, а от ДПС вече имат становище... Явно със забавянето им се даде възможност да измислят причината. Едните искат разследването да тръгне по една линия, други - по друга. Ще видим къде ще се "срещнат"!
цитирай
9. rakurs - А бе тия...
26.02.2010 09:45
Доган заплашен с убийство,а умира Емин и всичко приключва така.
цитирай
10. анонимен - ако искаха
26.02.2010 09:54
Ясно е като бял ден, че ако са искали, отдавна щяха да са го убили и да се отървем завинаги от тоя крадец. Сега да преписват това на Емин е недостойно. Ама нали са мюсулЬмани, за тях не важи- за мъртвия или добро или нищо. Важното е да отърват кожите. Не знам дали са наясно, че като затаяваш истината си съучастник
цитирай
11. dieta - Пълна глупост
26.02.2010 11:07
Толкова неправдоподобно звучи всичко, че не знам как и те си вярват на думите. А дали изобщо някой им вярва на простотиите.
цитирай
12. анонимен - А защо никой не изказва версията, че ...
26.02.2010 11:55
А защо никой не изказва версията ,че убитият е трябвало да бъде именно Емин ,а не Доган ?
цитирай
13. анонимен - до злобарите
26.02.2010 13:24
анонимен написа:
Ясно, че наперения ББ, ще се окаже най- верния човек на ДОГАН

абе ти си много глупав!!!каквото да се случи веднага да се свързва с ББ е детска наивност и комунярска злоба!!
цитирай
14. анонимен - хаха.........
26.02.2010 18:08
Не мога да разбера какъв беше проблема някой наркоман да пръсне главата на Сопола-Доган?Лесно,чисто и просто!
цитирай
15. анонимен - Господа,за сценариа,за това какво искал да каже
26.02.2010 19:30
Ахмед Доган,ами тези дни ще пише носителката на наградата 'Златен ибрик' за това десетилетие др.Валериа Велева.
цитирай
16. анонимен - Republikata =Banditizam v Deistvie
26.02.2010 22:49
Da premahnem BANDITSKATA republika...Iskame Nashata Nova-Stara Konstituzia...TARNOVSKATA kONSTITUZIA,nai-dobrata v Sveta oste s Poiavavaneto si predi 120 godini...Tapata Uporitost/Inat republikanski/ na republikanskite IDIOTI zagubi Dopalnitelni 20 GODINI na ZARSTVO BALGARIA da Dokaze Barzo Viarnata Formula na Konstituzionna Monarhia,KOITO E NAI-USPESHNIA EVROPEISKI MODEL...Tapcheneto na miasto s izmachenata republika PRODALZAVA...PRODALZAVAT I MAKITE NA BALGARSKIA NAROD...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7710965
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930