Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2010 12:52 - Джеймс Уорлик: На българите им е писнало да няма върховенство на закона
Автор: wallstreet Категория: Политика   
Прочетен: 3617 Коментари: 17 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Не бих искал да коментирам дали Ал. Петров е попадал в полезрението на американските служби", заяви пред БНТ американският посланик Джеймс Уорлик. Посланикът добави, че наистина не знае офицер под прикритие или престъпник е задържаният, за когото се виждало, че има някакви доказателства, които съответните органи ще разгледат.

"Тук съм от няколко седмици и знам, че на българските граждани им е писнало да няма върховенство на закона", каза г-н Уорлик. "Искам да възтържествува правосъдието, Петров да бъде подложен на справедлив съдебен процес и ако има основания, да бъде поставен зад решетките".

По отношение на притесненията на Русия за разполагането на елементи от ПРО в България, посланикът на САЩ заяви, че на първо място няма взети никакви решения, нито преговори по въпроса с локализирането на елементи от ПРО.

"По отношение на някакъв вид заплаха спрямо Русия, каквато и да било система за противоракетна отбрана, тя е насочена не срещу Русия, а срещу заплахите, които идват от Близкия Изток", коментира Уорлик.

Озадачен съм от реакцията на Русия, каза той и поясни, че САЩ ще продължат да проучват идеята за ПРО, което е отделно от разговорите за стратегическото въоръжаване, то е съвсем отделно и по него трябва да има договор.

На въпрос възможно ли е в България едновременнно да съществуват елементи от американската противоракетна отбрана и атомна централа, строена от Русия посланикът на САЩ отговори така: "Ние не дискутираме с България елементи на противоракетна отбрана да бъдат разположени на българска територия. Това са разговори в контекста на нашето партньорство в НАТО".

По отношение на АЕЦ "Белене" това е решение, което българското правителство трябва да вземе, но то трябва да бъде взето на базата на икономическа обоснованост и да разгледа както положителните, така и отрицателните страни



Източник:Дневник.бг
Джеймс Уорлик: На българите им е писнало да няма върховенство на закона



Гласувай:
3



1. анонимен - Авторът на поста
15.02.2010 13:12
има ли собствено становище по повдигнатите въпроси и защо не ги изложи ???
Защото представеното по-горе е само скучно препис - резюме на известни факти, които вече са видяни, чути и прочетени.
В същност, каква е целта на такива изобилстващи в нета постинги ?
цитирай
2. анонимен - Учуден и не чак толкова учуден от друга страна
15.02.2010 13:17
Не му я знам целта на блогара,но поне нещо прави по въпроса за ограмотяването на андрешковци като теб,които само критикуват.
Другите също това правят предполагам,да информират за едно или друго.А нета изоболства и от порно,предимно от порно,но каква му е целта дори не се опитвам да отгатна.
Вземи ти да споделиш гледната си точка,защото явно имаш такава,и явно не е в духа на материала по-горе.На мен би ли било интерсна да я прочета.
цитирай
3. анонимен - Да си анонимен блог-А-р
15.02.2010 13:48
е самопризнание за страх или срам да излезеш с името си.
Такива бяха / и днес са / доносниците и тяхните босове.
Що се отнася до гледната ми точка - бих коментирал, ако авторът беше дори и перефразирал преписаното.
А колкото до ограмотяване - не си ми на нивото, защото май не си помниш, или не знаеш как да си напишеш името. : )))))))))))))))
цитирай
4. анонимен - много си е хубав блогът - всеки да мисли самостоятелно
15.02.2010 13:56
авторът ако иска ще сподели мнението си ...важното е че пресява информцията вместо нас.
Сн С
а днес видяхме, че можело да има и присъди.. (случаят Борилски), но една птичка пролет не прави, оакванията са към бг съд са големи
цитирай
5. анонимен - Нещо по-горе сте се отпелснали в ...
15.02.2010 14:00
Нещо по-горе сте се отпелснали в някакви странни посоки.Вижте посланието зад тескта,то е по-важното.
Към Андрешко-какво като като нямам блог тук?По-малко човек ли съм,или съм недостоен да коментирам?
Очевидно е,че онзи по-горе те взима на подбив,но пък и ти като гледам не си по-различен от него.Единственат разлика е,че ти си имаш някакво име.Е,аз се казвам Антон и едва ли нещо ще промени,че съм го споменал.Сигурен съм,че и твоето не е Андрешко,или греша?
Аз лично следя политиката и ми е интерсна всяка гледна точка.Най-вече са ми интересни коментарите под такива статии.Социология съм завършил и ми е любопитно това онова :)
Не мисля засега да си регистрирам блог,защото нямам време да пише,преразказвам или дори да копи/пействам статии
цитирай
6. анонимен - И все пак : страх или срам ?
15.02.2010 14:07
Или лично и точно преценено ниско самочувствие ?
: )))))))))))
цитирай
7. анонимен - от първият анонимен
15.02.2010 14:29
andreshko
не моа те разбера къв ти е проблема.Не ти харесва кво е казал посланинка-кометирай по същество,а не се прави на много умен.Типичен дърт трол си,ей тва си ти!
Верно ли си на 70 години?
Това всъщност изяснява проблема ти.Вечно недоволни старчета.
Ти сигурно и английски не знаеш.Но за какво ти е,важното ,че знаеш руски :))))
И това самочувствие на какво база го демонстрираш,не ми е ясно.
Но пък какъв хубав ник си си избрал-приляга ти някак си :)))))))))))))))))))))))
цитирай
8. анонимен - Веселяци АНОНИМНИЦИ,
15.02.2010 14:55
явно и "много интелигентни".
Аз моа да ви разбера кви сте ми сладури. Квото и да пишете все тая.
Ами вземете да се понаучите малко на BG правопис, че само се излагате на присмех. Колкото до английския, хич и не си помисляйте, че ще приличате на Стоичков . Shocking !
Иначе сте голями сладури. Ама "базата" ви е пясъчна.
Колкото до личен блог, за това е необходимо не само свободно време. Както се казва в рекламата - не е достатъчно само ядене..............
цитирай
9. dgv - Да взема и аз отношение в страни от ...
15.02.2010 15:47
Да взема и аз отношение в страни от темата:)
С уважение към възрастта и натрупания опит на горепишещите, няма да се шегувам , а ще бъда сериозна.
Смятам, че всеки човек , достигнал до такава възраст ( ако наистина иформацията в блога е вярна), заслужава уважение, най-малкото заради натрупания опит през годините и побелелите коси. Но винаги един процес на общуване е двустранен. В по-младите има много заряд, хъс, желание за работа, потенциал. Те са сега много образовани и имат богати възможности за развитие и изява. И мисля, че всичко това трябва също да бъде уважено от позицията на по-зрелите. Не само уважавано , но и поощрявано. Не знам каква е възрастта на автора на блога, но аз определено много харесвам , това което публикува. В блога , мисля, че преди това съм писала, има събрана информация, която е съдържателна, информативна, занимателна. Тя е взета от различни сайтове, пресята е, както се споменава по-горе, остава всеки да си я сдъвче и използва, за каквото му е полезна. На мен определено ми е полезна и интересна.
Споменава се, че авторът не изразява собствено мнение. Определено не съм съгласна. Има неща, които авторите на статии са казали достатъчно добре, за да се перефразират или дава някаква оценка. Преди няколко поста беше публикувана графика, която според мен е негова, а на нея ясно е изобразено авторовото мнение. От друга страна, самият избор на статиите, показва, какво му е интересно, какво му е харесло. От трета, изборът на заглавията, дава достатъчна информация за мнението му.
Наскоро четох есета - темата беше "Какви черти на характера ще опишете на съквартиранта си". В най-доброто и спечелило есе, авторът разказваше за себе си, като описваше как се облича, как се храни, колко дълга му е косата, каква е музиката, която си е поставил на GSM-a и т.н. Тук нещата са подобни. Мисля, че авторът на блога също разказва за себе си, чрез това, което избира. Аз му желая успех и да продължава да ни радва с блога си!
Поздрав за всички :)
цитирай
10. анонимен - моля, моля, възрастта е без значение!
15.02.2010 16:54
Сн С
цитирай
11. dgv - моля, моля, възрастта е без знач...
15.02.2010 17:09
анонимен написа:
моля, моля, възрастта е без значение!
Сн С

няма защо:), пак заповядай:) (...направихме голям спам на поста..но ме караш да се усмихвам :))
цитирай
12. анонимен - към dgv
15.02.2010 17:46
Браво!
цитирай
13. ivanapan - Крайно време беше :)
15.02.2010 17:49
и този блог да се изпълни със заяждане. Според мен дори твърде дълго тонът на коментарите тук остана мирен.

На Андрешко не разбирам какъв му е точно проблемът - иска, чете, не иска, не чете. Иска, коментира, не иска, не коментира.

И дали наистина си вярва, че е излязъл от анонимност, като е написал, че се казва "Андрешко". Ако си вярва, случаят му е тежък.
цитирай
14. wallstreet - Много интересни коментари :)
15.02.2010 20:48
И по темата :)
Радвам се,че статията е предизвикала сериозна полемика!Благодаря за добрите думи на dgv,Сн С, ivanapan,анонимните и не на последно място,на andreshko!Без него тази дискусия не би била възможна.
Поздрави на всички!
пс
dgv,първоначално мислех да пиша нещо много по-дълго като коментар,но след като прочетох твоят,то моят коментар се обезмисли.Казала си го много добре и още веднъж благодаря за добрите думи по мой адрес.Това за есетата също много ми хареса!
Надявам се и занапред да успявам да съм интересен и полезен за всички които ме четат.Или поне на повечето :)
Хубаво вечер на всички!
цитирай
15. анонимен - administratora
15.02.2010 23:10
abe mahni gi tezi oligofreni gore be
цитирай
16. plamenshopov - Точна информация!
16.02.2010 01:33
Това е най важното да има истинска информация. Не префразирания. След това всеки да си прави заключения и изводи. Информацията трябва да поднася както е, не изкривена. Ако иска някой да я коментира със собствено мнение да пише коментар. Който не я харесва да не я чете. Има си право да избира, но не да обижда. Мен ми харесва и аз я чета. Продължавай wallstreet! Благословение!
цитирай
17. анонимен - много ме е страх и затова ще съм ан...
16.02.2010 02:43
много ме е страх и затова ще съм анонимен.на посланниците това им е работата ,да защитават интересите на страната си,дори и ако трябва да говорят глупости както в конкретния случаи:1.на българите не им е писнало или не го показват2.посланника много добре знае престъпник ли петров 3 .от близкия изток няма заплаха за бг ,свързана по някакъв начин с някаква про 4.нато не е различно от сащ по отношение на целите които си поставя 5.русия и руснаците не са толкова тъпи,колкото им се иска на някои и т.н.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7697810
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031