Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2010 16:27 - Гърци искат бойкот на германски стоки, обидени от списание
Автор: wallstreet Категория: Политика   
Прочетен: 5023 Коментари: 23 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Корицата на списание "Фокус", която разгневи гърците.
Фотограф: focus.de


Най-старата гръцка организация за защита на потребителите призова в петък за бойкот на германските стоки и магазини в знак на протест срещу корица на популярното германско списание "Фокус", която според тях е обидна.

До заглавието "Измамник в европейското семейство" на корицата на последния брой стои колаж на прочутата антична статуя на Венера от Милос, но с една ръка, показваща среден пръст.

Внушението е, че Гърция умишлено е лъгала партньорите си в Европа, за да се промъкне в еврозоната, за която сега се превърна в най-големия проблем от основаването й преди 11 години насам.

"Гърците не са мошеници, искаме германското правителство да осъди тази изключително неподходяща публикация", заяви пред "Ройтерс" Георгиос Лакуритис, президент на Гръцкия институт за потребителите (INKA).

От INKA раздават листовки в центъра на Атина пред притежавания от германска компания магазин за електроника "Медиа маркт", в които се настоява за бойкот.

"Фалшифицирането на статуя от гръцката история, красота и цивилизация от времена, когато там (в Германия) са събирали банани от дърветата е невъобразимо и непростимо", заявявават от INKA.

Посланикът на Германия в Гърция Волфганг Шултхайс каза в четвъртък, че съжалява, че публикация в германската преса е обидила гърците. "Германия е твърдо на страната на Гърция", заяви той след като бе извикан от председателя на гръцкия парламент Филипос Петсалникос.

Лакуритис обаче не е удовлетворен: "Изявлението на посланика не е достатъчно. Ако такива са ти приятелите, за какво са ти врагове?"

Пак изплува проблемът с репарациите

Враждебността към германците достигна и върховете на управлението на страната. Вицепремиерът Теодорос Пангалос (известен през годините с непремерени и скандални изказвания) заяви, че Германия няма право да поставя днес условия на Гърция за помощ, след като се е държала безобразно по време на нацистката окупация преди повече 60 години.

"Отмъкнаха златото от Централната банка и така и не ни го върнаха. Да не се оплакват толкова за крадене и да увъртат по икономически дела", заяви той пред Би Би Си и критикува "ниското качество" на европейските лидери, които обсъждаха в Брюксел как да се помогне на Атина.

Банкер, цитиран от лондонския "Дейли телеграф", коментира, че ситуацията е сюрреалистична: "Как може да наричат германците некомпетентни нацисти и в същото време да очакват някой да ги спаси?".

Берлин винаги и отговарял на подобни претенции, че се е разплатил за миналото.

В петък депутати от опозицията попитаха премиера дали ще поднови на срещата си с канцлера Ангела Меркел на 5 март исканията за германски репарации след Втората световна война.

Папандреу отговори, че въпросът не е уреден, но няма да го повдига сега.

"Никога не сме се отказвали от претенциите си. Но това е въпрос, която няма да използваме като аргумент в момент, когато сме в слаба позиция и ни призовават да си подредим къщата. Никой няма да ни плати дълговете. Освен това е въпрос на чест и гордост да си оправим сами къщата", отговори премиерът.

Източник:дневник.бг
Гърци искат бойкот на германски стоки, обидени от списание


Тагове:   Германия,   стоки,   бойкот,   обида,


Гласувай:
2



1. анонимен - Византийските номерца минаваха по ...
26.02.2010 20:08
Византийските номерца минаваха по времето на Студената война и до приемането на България и Румъния в ЕС, до тогава Гърция беше единствената държава от ЕС на Балканите, ужасните Балкани, където войните и мафията не спират, но сега коренно се промени обстановката.Гърците са свикнали само да лежат на една кълка и да им дават от Европа пари, до влизането им в ЕС и то по пол.причини Гърция е една от най бедните държави в света!!! Такава мизерия, че социалистическа България беше като САЩ за тях, и изляха милиарди за 30 години вече, но сега балона се спука, а немците са практични хора, при тях не минават тези селски ориенталски номера на гърците
цитирай
2. анонимен - гадните и хитри гърци пак ще се оп...
26.02.2010 23:17
гадните и хитри гърци пак ще се оправят, и то за сметка на по-големите балами, българите
цитирай
3. анонимен - vasilisqnismünchen
26.02.2010 23:27
nomer dve e prav...no ne gadnite a uporitite i hitri garci...
no sistemata e takava....chovek za choveka e valk...
цитирай
4. анонимен - не така
26.02.2010 23:50
Не така бе хора , защо винаги със злоба ?

цитирай
5. анонимен - и аз това се чудя. откъде тази злоба. ...
26.02.2010 23:56
и аз това се чудя.откъде тази злоба.с какво сте по-ралчини от тях,че така да ги коментирате
цитирай
6. анонимен - глупости
27.02.2010 00:02
ще ги спасят и те така
ако ние бяхме в тяхната ситуация,какво щеше да се лее в медиите не зная
цитирай
7. drakulla - ааа,
27.02.2010 00:17
най-накрая разбраха в Европа за мазните, мързеливи измамни цигани...
цитирай
8. анонимен - А, ехооо? Най-древната демокрация ...
27.02.2010 00:55
А, ехооо? Най-древната демокрация в света ако не се лъжа? Какво стана със вободата на словото и печета? Да си решават пеоблемите, че въпросното списание не им е виновно!
цитирай
9. анонимен - И тук ли са
27.02.2010 01:45
появили гръкофилите български? Като написах "Кога ще ги нагърчим гърците", що тиради за гръцкото свободолюбие, борбеност и демократичност се изписаха!
А гърчолята са разглезени от ЕС балкански мързели... (((
цитирай
10. анонимен - 8. анонимен
27.02.2010 01:46
Не се лъжеш за "най-древната демокрация", драги, други са те излъгали. Гръцката работа винаги е била, и винаги ще бъде, "Видяла жабата, че подковават вола". Видели някаква форма на управление от нашите дядовци, пеларгите, и що да не я копират външно. Ама те така нещата не стават. И с еврото същата работа - видели, че братовчедите им по семитска линия, евреите, лъжат цял свят с банковите си МОШЕничества, и дай и гърците да лъжат за еврозоната. Ама тя не става така, все някога балонът се пука и истината излиза наяве...
цитирай
11. анонимен - абе айде стига сте зословили бе х...
27.02.2010 01:59
абе айде стига сте зословили бе хора
викайте пази боже
цитирай
12. анонимен - чудеща се
27.02.2010 02:10
Защо така говорите за гърците? Сякаш в България е нещо по-различно? Не разбирам много от тези кризи,но и тук не са нещата много ясни.Присмял се хърбел на щърбел
цитирай
13. анонимен - За бананите и още нещо
27.02.2010 08:32
От Гръцкия институт за потребителите/INKA/ заявили: "Фалшифицирането на статуя от гръцката история, красота и цивилизация от времена, когато там /в Германия/ са събирали банани от дърветата, е невъобразимо и непростимо". Банани по дърветата в Германия? Днешните елини да бяха наследили и интелигентността на предците си, че да не стават смешни!
цитирай
14. анонимен - Светла
27.02.2010 09:35
30 процента от банките в България са гръцки-пощенска банка ,банка "Пиреус" и други. В Гърция лихвите на същите банки са ниски 5-7 процента ,в България до 20 процента.Събират наши пари ,а ги използват за гръцката икономика.
цитирай
15. анонимен - Статията може и да ги е обидила,
27.02.2010 09:41
но за всеки, който е следил процесите е ясно, че те излъгаха при влизането в еврозоната. Така че няма за какво да се сърдят на истината, от нея понякога и боли.
цитирай
16. анонимен - 13. анонимен
27.02.2010 12:00
днешните гърци имат толкова общо с елините, колкото селджуксите турци с бригите.
цитирай
17. анонимен - Трезвомислещ
27.02.2010 13:21
Каваците им нямат край, ама си живуркат в малка, от бога дарена им, земя. Тия са се обидили, ами те като обиждат със среден пръст всички европейци, а? На това какво да речем, византийско погалване без удоволствие! При тях всичко е лицемерие - в къщите им, на улицата, в църквата - защо да не е и в политиката към Европа. Ако някой иска да се учи на византийско йезуитство, трябва да поживее сред тях и ще го прихване, майстори са! Колажът е супер и уместен - не разбирам обидата им, тя пак е лицемерна. На, видите ли уронват ни и без това недостойното поведение! Имаме история /на тая земя всеки жител, камък и вода имат история/ и /се/ държим за нея. Добре, драги елини-гърци, но дръжте и на останалия свят, откъдето идват парите ви, не мислете, че ви ги праща Зевс. Достатъчно ви е завещал, за да живеете от легендите му.
цитирай
18. анонимен - Най-вече мислещ
27.02.2010 14:25
Гърците са пичове. Те са по-борбени от нас и повече си отстояват народността. Като нещо в политиката на правителството им не ги кефи, излизат и правят големи протести.

Нас нещо като не ни кефи, стоим си по къщите и работите и (може би) се дразним вътрешно, но общо взето продъжлаваме да си стоим.

Сега Гърция е в криза, заради парични манипулации от (еврейската банка) Голдман Сакс, но ще се оправят и тогава отново ще процъфтяват. Проблемът обаче е световен и е по-дълбок отколкото мислите. Защо ли министър-председателят на Гърция е евреин? Защо предишняит министъ-председател на България също беше такъв? Нещо става май...
цитирай
19. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
27.02.2010 15:13
анонимен написа:
и аз това се чудя.откъде тази злоба.с какво сте по-ралчини от тях,че така да ги коментирате

Само който е бил в Гърция и познава гърците си знае защо.

анонимен написа:
А, ехооо? Най-древната демокрация в света ако не се лъжа? Какво стана със вободата на словото и печета? Да си решават пеоблемите, че въпросното списание не им е виновно!

Сегашните гърци и древна Елада няма НИЩО общо помежду си, освен азбуката и територията, която населяват. Факт.

18- Гърция процъфтявала? Хайде не ставай смешен.
цитирай
20. vmir - "Хем насрани, хем голями"
27.02.2010 15:20
Даже повече от нас..
цитирай
21. анонимен - 18. анонимен
27.02.2010 16:43
Че има ли някой от управляващите, който да не е забъркан в еврейските буламачи?
Ей го на снимката Гоце: http://www.segabg.com/online/IMG/2832/0109-large.jpg
Ей го Царвула: http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/uploads/post-6-1243855018.jpg
Ей ви го и раз-Би, два-Би: http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_840410.jpg

И т.н.
А двойният Би даже редовно ходи на инструктажи в Израел...

А Гърция никога не е била - и никога няма да бъде - процъфтяваща. Процъфтяваха в последните 30 години с взети назаем пари, а сега дойде време да ги връщат. И май много скоро ще проядат не само трева (като по време на военните), а и камъни (то друго и няма на юг от българско в Гърция).
цитирай
22. анонимен - Заратустра
27.02.2010 19:05
Хенри Кисинджър(ционист) за гърците, цитиран от списание "Oikonomikos Tachydromos" от реч през 1974:

"Гръцкият народ е анархичен и трудно ще го усмирим. За тази цел трябва да ударим дълбоко в културните им корени: Тогава може би ще ги убедим. Имам впредвид, разбира се, да ударим по техния език, тяхната религия, техните културни и исторически обичаи, така че да неутрализираме възможността им за развитие, възможността им да се различават от другите или да ги превъзмогват; така ще ги премахнем като препядствие пред нашите стратегически планове на Балканите, Средиземноморието и Близкият Изток."

Да ви звучи познато?


21, Сакскобурготски със сигурност не е евреин. За Гоце и Бойко има съмнения. Обаче, от новото правителство Симеон Дянков, Николай Младенов, Кристалина Георгива са си с еврейско потекло.
цитирай
23. анонимен - ала бала портокала
13.06.2010 15:17
Предполагам,Хенрито кисинджър е казал тоба не само за гърчетата,факт е че империалистчетата от США ни обезродиха,ебаха ни мамицата!!Но за това ссме си виновни само ние!!Никакъв отпор ,НИКЪДЕ!!!Заливат ни с помия по медии телевизии
съсипаха ни икономиката!!Никаква жал не изпитвам към гърчата,защото те крадяха не само ЕС,но и нашата история от античността ...Защо си мълчим за великата цивилизация на Траките(Българите)ЗАЩО!!!!!Никои не ни е крив,та дори и Хенрито,дето се прави на геополитик.ВРЕМЕ Е ЗА НОВО ОБЩОБЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7697871
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031