Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2010 22:04 - Иран: Ще изкореним "микроба" Израел
Автор: wallstreet Категория: Политика   
Прочетен: 2345 Коментари: 8 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Американските сили трябва да се върнат у дома. Това не е просто съвет, а заповед, каза президентът Ахмадинеджад по време на военен парад

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад призова САЩ да изтеглят войските си от региона на Персийския залив и предупреди, че близкоизточните страни ще изкоренят "микроба" Израел.

Президентът произнесе реч в началото на военен парад пред мавзолея на Имам Хомейни в южната част на Техеран по повод Деня на националната отбрана.

"Нашият район не се нуждае от чужди войски и американските сили трябва да се върнат у дома и да оставят страните от Персийския залив да се грижат сами за собствените си дела", каза още президентът в речта си. Той допълни, че

това не е просто съвет, а заповед.

Ахмадинеджад нарече "провал" разполагането на американски войски в Ирак и Афганистан под претекста, че те ще се борят с терористите.

"Това не беше само провал, но повиши и несигурността в двете страни", каза Ахмадинеджад. В речта си президентът на Иран отбеляза, че Израел е поел по пътя на падението си, предаде Франс прес.

"Ционисткият режим пое по пътя, който ще доведе до краха му. След 60 години на съществуване на Израел, сега страните от близкоизточния регион искат
 

да изкоренят този корумпиран микроб",
 

допълни иранският лидер.

Ахмадинеджад призова и западните страни да спрат да подкрепят "сеещия смърт израелски режим".

На парада в иранската столица дефилираха части от сухопътните, военновъздушните и военноморските сили на Иран. Представени бяха и най-новите разработки на иранската военно-техническа индустрия, сред които и балистичните ракети Сиджил и Шахаб, отбелязва ИТАР-ТАСС.

По-рано днес на конференция за ядрената сигурност в Техеран иранският върховен водач аятолах Али Хаменей пък заяви, че

САЩ използват ядреното си оръжие като средство за сплашване и всяване на ужас,
 

предаде АП.

Срещата е замислена като алтернатива на подобна среща на върха във Вашингтон, състояла се по-рано тази седмица и събрала 47 световни лидери.

Според Хаменей Америка лицемерно призовава за ядрено разоръжаване и неразпространение на ядреното оръжие, а същевременно запазва своите ядрени арсенали и не предприема действия срещу Израел, за който се предполага, че разполага с ядрено оръжие.

В двудневния форум в Техеран участват представители на 60 държави, сред които Китай, Русия, Пакистан, Ирак, Турция и Франция, а също служители на международни институции и неправителствени организации.

На форума Ахмадинеджад предложи да бъде създаден

нов международен орган, който да контролира ядреното разоръжаване
 

по света и да пречи на разпространението на ядрено оръжие.

По думите на иранския президент държавите, които притежават ядрено оръжие или заплашват да използват ядрено оръжие, би трябвало да бъдат изключени от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), посочи Ройтерс.

Американските самолетоносачи са просто едни "тенджери",
 

заяви началникът на иранските ислямистки милиции "Басидж" генерал Мохамад Реза Нагди, цитиран от агенция ИСНА, предаде Франс прес.

"Американските заплахи са шум, идващ от мъртвец... Американските самолетоносачи са просто едни тенджери", изтъкна генералът.

Съединените щати изпратиха много самолетоносачи и военни кораби в региона. Заедно с европейските им съюзници, те настояват за нови международни санкции срещу Иран заради ядрената му програма.



източник:вести.бг
Иран: Ще изкореним "микроба" Израел


Тагове:   политика,   иран,   микроб,


Гласувай:
5



1. анонимен - Дай боже!!!
19.04.2010 00:14
Дай боже!!!
цитирай
2. анонимен - Дай боже!!! Вай, завалиите, ...
19.04.2010 10:53
colobur написа:
Дай боже!!!


Вай, завалиите, ама вие верно си вервате! Ами опити в тази насока се правят вече много години. Засега, "микробът" ви бомбардира, тамам като ви направят съветите ядрена бомба. И пак почвате отначало, за тяхна радост.
цитирай
3. анонимен - Егати,
19.04.2010 12:47
смешните рязани чалми.
цитирай
4. анонимен - СС
19.04.2010 13:17
А, дано най-накрая след толкова векове гонения (дължащи се на наглостта им) някой да ги затрие тия скапани чифути!
цитирай
5. анонимен - до 4-недолюбвам евреите,но...
19.04.2010 14:06
Иди да видиш държавата на "тия скапани чифути",посети границата с Йордания и сравни,което видиш и тогава формирай мнение!
цитирай
6. informator - А кой ще изтръгне войнстващите и...
19.04.2010 16:13
А кой ще изтръгне войнстващите ислямисти в Иран и региона?
цитирай
7. nkf - Ахмак дамаджан очевидно е изпаднал ...
19.04.2010 19:25
Ахмак дамаджан очевидно е изпаднал в делириум и не знае дори какви ги приказва :).Но това не е учудващо за унтерменша.Както и да е-
не е важно какви ги дрънка подлогата на откчените ходжи,а кога ще почнат да падат бомбите върху иранските чалми.Без съмнение лечението може да бъде само щателни бомбардировки и инвазия до окочателното разковаване на ислямистката кочина иран.
цитирай
8. анонимен - За съжаление мноого пишещи хора тук ...
19.04.2010 22:33
За съжаление мноого пишещи хора тук не знаят що е пропаганда! Иран и други страни производителки на петрол и петролни продукти биват обвинявани че произвеждат ядрено оръжие! И това е само едно внушение на властимащите-Изсраел и западен Изсраел-САЩ с една единствена цел- нова война срещу така наречения ислямизъм,тероризъм и т.н. и т.н. Оправданията- после,след бомбите...Както стана и в Ирак с оръжията за масово унищожение- нищо! Обраха Багдадския национален исторически музей,съхраняващ неразчетената история на древна Асирия и Вавилония, заустиха иракския петрол в полза на еврйските петролни компаний и край! ААА, обесиха Садам, тяхното си момче! Та за петрола- НЕ МОЖЕ НЯКАКВИ СИ ДЪРЖАВИ ПРОИЗВОДИТЕЛКИ НА ПЕТРОЛ,ГАЗ И ДРУГИ ЦЕННИ ПРОДУКТИ ДА СИ ПРАВЯТ ИЛЮЗИЯТА ЧЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ОТ ЕВРЕО-МАСОНСКАТА " ОПЕК ", ДА СИ ВЪОБРАЗЯВАТ ЧЕ ЩЕ ХВАНАТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАЗАР ПРОДАВЙКИ В ЕВРО, И ЩЕ ОСТАНАТ НЕНАКАЗАНИ!!! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА НАД 300-ТЕ ЯДРЕНИ ГЛАВИ НА ИЗСРАЕЛ?! Колко от вас "всезнающи" антиислямисти пишещи тук знаят че фамилията Буш, членове с поколения наред на "Череп и кости" , правят общ бизнес със семейство Бин Ладен- " най- търсения " терорист! Както и тъпите американци и вие нямате от къде да знаете че фамилия Бин Ладен държи 7 процента от икономиката на САЩ! Дотук с уроците : Който гледа-ще види, който мисли- ще разбере!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7697807
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031