Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2010 17:34 - Първанов: Пипането на резерва сега е много рисков ход
Автор: wallstreet Категория: Политика   
Прочетен: 2141 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Пипането на фискалния резерв е много рисков ход в момента и би могъл да създаде както сериозно недоверие във външните инвеститори, така и да разколебае вътрешния бизнес. Това заяви след участието си в Срещата на върха "ЕС - Латинска Америка и Карибския регион" в Мадрид президентът Георги Първанов, цитиран от агенция "Фокус".

Първанов допълни, че споделя мнението и на експертите, и на политиците от различни партии, които призоваха да не се реализира идеята за намаляване с близо 2 млрд.лв. на фискалния резерв, с които да се покрие бюджетният дефицит.

Помолен за коментар на това, че около половината от държавните пари са в една банка, Първанов каза: "Това не мога да го коментирам в момента от тук, от тази територия. За всеки случай, този който е взел подобно решение, той трябва да даде своето обяснение".

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че е възложил на министрите на икономиката и на финансите да проверят банките, които управляват държавните пари, дали са спазени всички условия.

Първанов посочи още, че по всички данни на европейските и световни финансови институции, които има, България не е излязла от незавидното положение преди кризата, "по-скоро е обратното". Виждаме, че в Европа вече има по-обнадеждаващи данни за ръста на БВП и финансовите аспекти на кризата, каза президентът. И добави, че в разговорите му с президентите на страните от Латинска Америка те споделили "доста по-респектиращи" данни от тези, с които България може да се похвали - ръст от 5-6%, мерки за овладяване на безработицата със стотици хиляди нови работни места.

Първанов лансира български културен център в Мадрид
Да се създаде български културен център в Испания - това е била една от темите на разговора между президента Георги Първанов и принц Фелипе по време официалната вечеря в кралския дворец в понеделник вечерта. "Всички ние добре помним начина, по който открихме института "Сервантес" в България. Говорихме за това, че институтът вече набира сили. Поставих въпроса за необходимостта да има аналогично действие и на испанска територия - да имаме един български културен център, не само защото има много голяма българска общност, но и защото има много хора, които се интересуват от българската култура, от духовното развитие на България", коментира Първанов. По думите "беше проявено разбиране". Той изразил надежда, въпреки кризата "и ние самите да можем да мобилизираме ресурс, защото това зависи и от нашите собствени възможности".



Източник:дневник.бг
Първанов: Пипането на резерва сега е много рисков ход


Тагове:   политика,   резерв,


Гласувай:
4



1. анонимен - Първанов
18.05.2010 18:29
по-добре да мълчи, поне когато не го питат. То кой ли го пита ?
Ако е умен, нека поне послуша приятеля си Дянков и пише история .....
Защото каквото е захващал или подпивал до сега, хаир не е видяло....
То не бяха проекти, то не бяха подписани договори - всичко излезе гола вода, останаха само разходките му по света. Е и ловуването ... ;)
Още малко му остава, дано не забърка някой батак ! Не е влах, но.... те на края на Дунава се давят ....
цитирай
2. анонимен - ПЪРВАНОВ
19.05.2010 06:34
ЦИТАТ-Първанов посочи още, че по всички данни на европейските и световни финансови институции, които има, България не е излязла от незавидното положение преди кризата, "по-скоро е обратното". Виждаме, че в Европа вече има по-обнадеждаващи данни за ръста на БВП и финансовите аспекти на кризата, каза президентът. И добави, че в разговорите му с президентите на страните от Латинска Америка те споделили "доста по-респектиращи" данни от тези, с които България може да се похвали - ръст от 5-6%, мерки за овладяване на безработицата със стотици хиляди нови работни места-КРАЙ НА ЦИТАТА
КЪДЕ СРАВНЯВА БЪЛГАРИЯ С ЛАТИНСКА АМЕРИКА-АКО НЕ СЕ ЛЪЖА ЛАТИНСКА АМЕРИКА ВКЛЮЧВА 38 ДЪРЖАВИ,Т.Е ОТКРИВАНЕТО НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА ТАМ НА ФОНА НА ВСИЧКОТО НАСЕЛЕНИЕ,МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ И ТАМ НЕЩАТА НЕ СА ЧАК ТОЛКОВА РОЗОВИ
АБЕ ТОЙ МНОГО МОЖЕЛ ДА ПРИКАЗВА ТОЗИ ЧОВЕК,ПРЕДИ НЕ БЕШЕ ТАКА,ВСЕ СЕ ВОДЕШЕ ПО ТЕЧЕНИЕТО.
цитирай
3. анонимен - невежеството на Гоце
19.05.2010 08:07
А бе как поне на края агента Гоце,не си трае,а ръси само простотии.От нищо не разбира тоя човек и ни дотегна с неговата неадекватност по всеки въпрос говори в 3 лице.
цитирай
4. анонимен - гого
19.05.2010 10:29
тоя да си гледа историята на комунизма там и да не се обажда по други въпроси
цитирай
5. анонимен - Прав е Президента! Браво! Бой по ...
19.05.2010 12:40
Прав е Президента! Браво! Бой по гейберските мутри!
цитирай
6. анонимен - ДОНОСНИК,
19.05.2010 18:58
защо не се обаждаше когато Луканов обяви мораториум по плащанията на външния дълг,къде беше когато твойта дружка Виденов направи долара 3200лв. а,сега си седнал да коментираш материя която не РАЗБИРАШ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7715460
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930