Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 17:23 - Министър Цветанов към журналист: Вие вярвате ли на сто процента на българския съд?
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 5696 Коментари: 26 Гласове:
4



"Виждате как решават проблемите си подобни лица с повдигнати обвинения. Когато си откраднал или си участвал в корупционна схема за милиони, не е проблем да направиш богат някой съдия, прокурор, адвокат. Тъй че аз  защитавам интересите на  обществото и българските граждани, които очакват да има обективна справедливост. Вие вярвате ли на сто процента на българския съд?"
Така вътрешният министър Цветанов отговори  на въпроса на журналист по време на пресконференцията в Академията на МВР дали не се нарушават конституционни права с начина, по който се извършват арестите, и дали предварителното огласяване на позицията на МВР не е също натиск над съда.

Министър Цветанов визираше обвинените в опит да подкупят следователя Петьо Петров -  бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър В. Сантиров и бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. Задържането им под стража на 1 април и най-вече репликата на прокурора Роман Василев към Цонев се превърна в център и на тази среща на Цветанов с медиите, въпреки че поводът беше националното съвещание на МВР.

Той намира за "недобри" думите на прокурора Роман Василев към Николай Цонев по време на задържането му,  обясни ги с прекалената изнервеност на служители и прокурори, но действията на полицията коментира само като съответстващи напълно на интереса на гражданите.

Никой не знае какво би предприело едно лице, което предстои да бъде задържано - с този аргумент Цветанов обясни защо се налага арестите да се извършват по начина, който стана повод за твърдения, че се нарушават основни права.  Който оспорва този начин, иска запазване на статуквото - това се разбра от изявлението на министъра.

"Със защитната теза, която е угодна на адвокатите, повече се цели запазване на статуквото, отколкото реалното противодействие и респекта, който трябва да има правоохранителната система", каза той. И добави, че физическо насилие над бившия военен министър не е имало.

Въпросът не е за физическо насилие, а защо му показвате лицето, което ще доведе до дело в Страсбург и пак данъкоплатците ще плащат, репликира друг журналист. "Показването лицата на задържаните може да има превантивен ефект, освен това е уважение към потърпевшите от злоупотребите български граждани, не виждам нищо нелогично", каза  министърът. Той обаче се ангажира в бъдеще да не бъдат показвани лицата по време на задържането. 

 Според Цветанов основният и най-важен резултат от ареста и обвиненията срешу Цонев, Сантиров и Попов е, че най-сетне е документирана причината да бъдат обявявани години наред за негодни доказателствата, които се представят на съда.

"Имаме съдия, подсъдим, следовател и веднага можем да обречем на неуспех събраните годни доказателства и едно дело да отиде в съвсем друга светлина, където страните може да са доволни, но обществото за 20 години остава недоволно от това, което се случва в държавата - няма наказани, няма виновни. Недейте да смятате, че доказателствата винаги са били толкова негодни, че да не могат да бъдат осъдени виновните", заяви Цветанов.

Филмирането на арестите цели да документира действията на МВР, но и да информира обществото за всичко, което се прави, обясни Цветанов в отговор на въпрос и добави: " Естествено че при тази съдебна система ние не знаем какъв ще бъде резултатът. Но все пак нека дадем възможност обществото да бъде информирано за всичко, което се слува през този преход от 20 години.И каква е политическата воля и желанието на българското  правителство заедно с прокуратурата дъръжавата да се развива по по-различен начин."

МВР отчeте подобряване на координацията между структурите си

На националното съвещание МВР отчeте подобряване на координацията на централните и регионалните структури, и недостатъчно добра организация по документирането на финансовите престъпления. По изпълнението на задачите, поставени от предишното национално съвещание, са приведени в известност 1400 лица с криминални прояви, от които 300 са емблематичните фигури от криминалния контингент.  Задържани под стража от декември до март са 83-ма, 39 са с по-лека мярка за неотклонение, а 21 са обявени за издирване. Разследват се 131 организирани престъпни групи.

От Петя Владимирова


източник:дневникбг
Министър Цветанов към журналист: Вие вярвате ли на сто процента на българския съд?



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - да, вярвам му
06.04.2010 17:58
да, вярвам му
цитирай
2. анонимен - Санде -Да, ама не
06.04.2010 18:49
Понякога, от време на време, чат-пат.
цитирай
3. анонимен - БРАВО НА МВР
06.04.2010 19:07
Хленчиме за правата на един човек,който според обвинението е откраднал милиони. Според други се нарушавали разпоредбите на НПК,сигурно е така,но господа трябва да аплодираме повече такива акции на МВР.
цитирай
4. анонимен - Войко
06.04.2010 19:52
Ах горкият вероятно в ареста щесе разболее от някоя измислена диагноза както всички други рушоветчй и рекетйри и насилници
цитирай
5. анонимен - кога ще видим всички зад решетките
06.04.2010 22:04
кой ще осъди министрите като масларова за това невярвам на съдиите но съдиите съдят но тези които крадът кокошки и ламарина защото този ако има пари да си плати на съдията няма да краде кокошки ами ще краде като ахмед доган и станишев и прочие всички тия които 20 год крадът БЪЛГАРИЯ никага няма да бъдат осъдени за тях доказателствата вечно няма да са налице и как да вярваме освен да ги изкарате на площада и да ги линчуваме заради нашите пари на народа с тяхните камъни по тяхните глави !
цитирай
6. анонимен - АНКЕТА НА ТВ ЕВРОПА.
06.04.2010 22:18

На традиционния ежедневен въпрос -- анкета на
ТВ ЕВРОПА:
ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ПОСЛЕДНИТЕ АКЦИИ НА МВР?
Отговорите са СЪОТВЕТНО: КЪМ: 22:00 ч. на 06,04,2010 г.
ДА / 75 % I+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++I

НЕ / 25 % I--------------------I
УВАЖАЕМИЯ ВСС (С ГЛАВЕН КАДРОВИК КРАСЬО ЧЕРНИЧКИЯ) има възможност да сложи ръка на ПУЛСА НА НЕТА (все пак това е ПО ОБРАЗОВАНАТА част на НАРОДА, не Факултето, не Столипиново и т.н.)!!. НО ВСЕ ПАК ТОЧНО Т О Я ВСС ДА ГОВОРИ ЗА МОРАЛ И ЕТИКА !!??? ТОВА Е ТОЛКОВА СМЕШНО, ТОЛКОВА СМЕШНО.......Все пак от резултатите (до момента) извода е, че ХОРАТА РАЗБИРАТ, ОДОБРЯВАТ И ДОРИ СЕ КЕФЯТ ОТ т.н "ПОКАЗНИ" акции на МВР!!
цитирай
7. анонимен - ВЪПРОС НА ВЪПРОСИТЕ !!
06.04.2010 22:22
Той е пропуснал, че обвиняемият се счита за невинен до доказване на противното с влязла в сила присъда", обясни членът на ВСС…”
Питам – Това значи ли, че докато няма присъда…, е забранено да се поставят белезници при задържане престъпници…???



цитирай
8. анонимен - Аз не съм престъпник
06.04.2010 23:37
Никога не съм имал контакт с полицията и прокуратурата. И държа да се прави разлика между мен и онези, които се налага да бъдат арестувани. В сравнение с мен те са престъпници.

Съдията трябвало да получи "вътрешна убеденост" във виновността, за да издаде присъда. А защо прокурора да няма право на вътрешна убеденост във виновността, пък адвоката - убеденост в невинността.

В случай, че бъде осъден военния министър, ВСС ще реабилитира ли прокурора???

Ако казуса се отнасяше за "обикновен" човек - бих разбрал. Аман от необикновени ...
цитирай
9. анонимен - гадно
07.04.2010 00:06
Мисля ,че е адски гадно да ти делегират власт и балъците (като пенсионерите например)да смятат ,че ти си човека който мисли и съпреживява стях....егати глупостта.Комунист и власт, това са пагубни за човешкия род неща.Комунист на ръководен пост е нещо ужасно, това са хора живеещи на друга планета, с други мисли и съвсем различни от нас (простосмъртните)желания.Помислете си за светофар на право шосе(за вилата на Гуцанов)за дупките във Варна......и купени палми за няколко милиона....за нещастото ауди на Андреа Меркел и мерцедеса на Кирил Йорданов и т.н no coment
цитирай
10. анонимен - Priest
07.04.2010 00:17
Ами нямаме избор! Трябва да вярваме на този наш съд. В противен случай ще ни се наложи да вярваме на Народния съд, който Цветанов ще спретне още утре. Никой няма право да се подиграва със закона - НАЙ-ВЕЧЕ ТЕЗИ, КОИТО СА ПРИЗВАНИ ДА ГО ПРИЛАГАТ И СПАЗВАТ, т.е. МВР. Почне ли министърът на вътрешните работи в една държава да раздава правосъдие по медиите, значи има диктатура!
цитирай
11. svilen75 - А вярвате ли на сто процента на ми...
07.04.2010 00:54
А вярвате ли на сто процента на министър Цветанов??? ... Аз лично вярвам повече на българския съд.
цитирай
12. анонимен - do svilen75
07.04.2010 02:02
v koi svqt jivee6 ?qvno si v matricata ...! kak moje da ne vijda6 o4evadnoto ?
цитирай
13. анонимен - ostvi orata da kradat-posle mini s kosnicat i im vzemi si4koto
07.04.2010 03:27
arestuvani syduia, sledovatel, advokat i ministyr, a samo na sydiite da niamame doverie- 4e po tazi logika doverie nomoje da imame i Ceco sho on e ministyr ako ne e ko e ?
цитирай
14. анонимен - Е такъв тъп въпрос може да зададе ...
07.04.2010 08:28
Е такъв тъп въпрос може да зададе само милиционер и то не от Симеоново ,а от ВИФ.Ами понеже във всяко дело има две страни спечелелия делото вярва и казва ,че съда е справедлив,а загубилия казва ,че съда е корумпиран .Това означава ,че 50% от хората ще са доволни от съда ,а останалите 50% ще са недаволни.И като са му железни доказателствата да не засекретяват делото ,а да пуснат журналистите .Така хората ще видят съда ли е корумпиран или железните доказателства са дървени.И като пускат разни филмчета аз искам да виждам таймера .Така ще се види има ли орязани или добавени нещица
цитирай
15. анонимен - герберска отрепка
07.04.2010 09:17
По-важното Цветанов е,че на тебе не ти вярваме и 1% щото си момче изпълняващо политическите поръчки на ГЕРБ.
цитирай
16. анонимен - По-важното Цветанов е, че на тебе не ...
07.04.2010 09:23
анонимен написа:
По-важното Цветанов е,че на тебе не ти вярваме и 1% щото си момче изпълняващо политическите поръчки на ГЕРБ.

+10
цитирай
17. анонимен - МВР
07.04.2010 10:56
Добре,
всички тези акции са по-добри от Холивут.Но моя въпрост е друг
- Защо г-н Божидар Нанев не е с белезници на земята и защо неговите деца не са виждали полицаи с качулки и пистолети насочени срещу мама и тати.
Неговата постъпка е за пример,крадеш 2,4милиона и подаваш уставка.Колко благородно,тръгвашси но с 2,4милиона повече.
И аз искам така
цитирай
18. анонимен - Аз също!
07.04.2010 10:57
svilen75 написа:
А вярвате ли на сто процента на министър Цветанов??? ... Аз лично вярвам повече на българския съд.

цитирай
19. svilen75 - До 12
07.04.2010 11:46
Не съм казал, че вярвам на 100% на булгарския съд, а че вярвам повече на българския съд, отколкото на Цветанов.
цитирай
20. анонимен - Вярвам на българския съд,
07.04.2010 11:49
но на топ серсемина Цецко и питекантропуса от Банкя - Н Е!
цитирай
21. cornflower - Браво на Цветанов!
07.04.2010 13:46
Аз НЕ ВЯРВАМ на българския съд!
цитирай
22. анонимен - Искаме заакони и силни институции, а не показни акции
07.04.2010 13:53
Вярвам му на българския съд, но не вярвам, че в страната ни се спазват правата на човека. Има корупционни схеми и в съдебната система както и във всяка друга област. Трябва обаче съдиите да се оставят да работят обективно, да следят за правата и задълженията на гражданите съгласно законоустановените норми и не трябва толкова долно да се използува за политически пиари и да се оказва натиск чрез показни нагласени пиар акции. Така, че Господин Вицепремиер при цялото ми уважение към това, което се опитвате да направите за страната и за хората ми се иска тези нарушения на човешките права в комбинация с такава показност и медийна активност да спрат защото по този начин се пречи на съдебните заседатели да отсъждат безпристрастно. Щом може да се показват такива кадри за бивши министри и никой не търси отговорност за противозаконните действия срямо него, представяте ли си за по-обикновенните хора какво е положението? Стига вече показни мероприятия. Оправете законите защото закон, ред, полиция, прокуратура и съд са едно цяло и като няма законност всички действия на горепосочените органи отиват на вятъра. За това обществото не вярва нито на съд, нито на полиция...
цитирай
23. анонимен - И аз съм от тия, дето вярват повече на ...
07.04.2010 13:58
И аз съм от тия, дето вярват повече на българския съд отколкото на киноминистъра. И споделям на 100% горното мнение - да се РАЗСЕКРЕТИ делото - не просто един кинорежисьор да плюе по съда, а да даде ДОКАЗАТЕЛСТВА, че съдът ги пуска неоснователно. Той доказателства не дава, а иска обществото да му вЕрва на гола приказка - затова пък в съда голите приказки не минават. А когато на глупавия не му минават номерата на едно място, започва да ги показва на друго.
7, полицията не задържа ПРЕСТЪПНИЦИ, а ОБВИНЯЕМИ. Човек става ПРЕСТЪПНИК чак СЛЕД влязла в сила присъда, не когато на Сульо и на Пульо им скимне, че трябва да го арестуват.
8, и прокурорът, и адвокатът имат право на вътрешна убеденост. Но по въпроса дали е извършено престъпление НЕ Е ТЯХНА последната дума. Аз пък съм убеден в това, че Бойко е престъпник, че Цветанов е некадърен, че Дянков умишлено унищожава българската икономика и още ред други. И доста полицаи и прокурори са убедени в това, ама не са ги пльоснали пред камерата с пистолети в главите, нали? Та даже и в Комисията за досиетата не са ги проверили.
цитирай
24. анонимен - gospoda,vkarayte kostov iste vi poviarvat.
07.04.2010 14:17
20 godini gledam,slusham i vse poveche ne vi viarvam.zapochnete s kostov i dogan i ste vidite efekta.
цитирай
25. анонимен - Българския съд е потънал в коруп...
07.04.2010 14:33
Българския съд е потънал в корупция! Само хора, които не са сблъсквали с тази помия наречена български съд може да им вярват. Съда се е превърнал в нещо като аукцион - който даде повече той печели! Съдиите не защитават интересите на обществото, а свойте лични! Съдиите са почти недосегаеми! Съдиите са най-голямата организирана престъпна групировка в България! Има много дела по които има неуспорими доказателства, но те се проточват с години, докато им изтече давността. Искам поне един съдия в България да излезе и да обясни от къде разпола с такива огромни средства? Защото те тънат в разкош, абсолютно всички без изключение! Прокуратурата също е корумпирана, но съда бие всички рекорди по алчност. Просто не знам колко заблуден трябва да си за да вярваш на "справедливия" български съд!
цитирай
26. анонимен - дино
07.04.2010 17:47
Като че ли новоуправляващите взеха да прекаляват с показните си акции. Налице е огромна доза- милиционерщина ,но горките това си знаят-това правят! Ако си мислят че по този начин ни убеждават убедително колко много се борят с престъпноста се заблуждават! Показните акции се извършват срещо тези които са нарочени за да покажем на света колко ефективно се борим с престъпноста ! Бихме повярвали на това ако ББ и ЦЦ прочистят първо редиците на ГЕРБ от всички мушмороци-престъпници укрили се при тях с ясната мисъл да продължават да крадат още 4 години. Особено ужасяващо е положението в областните структури на ГЕРБ. Обезтелно трябва да се разследват парите с които се подпомагаше изборната кампания наГЕРБ,откъде ги имат новизпечените бизнесмени? Много от тях 'номенклатури ' от времето на БСП до 89г. После станали и минали през СДС.НДСВ.ДПС инакрая пристанали на ГЕРБ. Така че първо си очистете редиците от такива изроди господа ББ иЦЦ за да ви повярват хората ! Иначе след 4 години ще бъдете на мястото на арестуваните надяваме се по по културен и възпитан начин !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7717373
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930