Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2010 20:06 - Независимая газета: Български удар върху руската енергийна политика на Балканите
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 9339 Коментари: 27 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Последните стъпки на България нанасят удар върху руската политика за "енергиен диалог" с балканските страни, твърди руският експерт по сигурността Алексей Фененко в публикация на  "Независимая газета".  Действията на България се разминаха с руските интереси, казва Фененко, припомняйки намерението на българския премиер Бойко Борисов да се откаже от участието на страната в проекта за петролопровод между Бургас и Александруполис и сигналите от София, че европейският проект за газопровод "Набуко" е по-важен от руско-италианския "Южен поток".

Засега София не е денонсирала споразуменията за участие в тези проекти, но действията й могат да замразят реализацията им, смята той.

Според автора отказът на София от участие в проектите лишава Русия от ключова транзитна държава.

Той напомня, че от  2000 г. , когато Русия обяви политиката на "енергийния диалог" с балканските държави, до 2008 г. има подписани споразумения за партньорство с Хърватия, България, Унгария и Гърция. На тяхна основа бяха обявени три големи проекта - за "Бургас - Александруполис", за петролопровода "Констанца - Триест" и за "Южен поток". Последният е алтернативен на европейския "Набуко" за доставка на газ от Централна Азия през Турция и България в Европа.

Последните стъпки на България нанасят удар по тази система, защото другите страни могат да последват нейния пример.

Зад тези събития руските експерти виждат натиска на ЕС и САЩ над балканските страни, пише авторът според когото обаче проблемът е по-дълбок. Разпадът на Югославия и изострянето на турско-американските противоречия породиха надеждата на България да се превърне в регионална сила. За достигането на тези цели в София са готови да превърнат България в крепост на американското влияние в Южна Европа. Оттук е и ръстът на антируския компонент в българската политика, отбелязва анализаторът като дава за пример споразумението между двете страни за сътрудничество във военната област и разговорите за създаване на американска военноморска база в някое от българските пристанища.  Отказът на правителството на Бойко Борисов от енергийните проекти с Русия ще доведе този курс до завършек, прогнозира Фененко.

Според автора в тази ситуация Русия трябва да преосмисли своите приоритети на Балканите - да се бори да съхрани "българския ресурс", но и да търси алтернативни партньори в лицето на Турция, Румъния или Унгария.  За да бъдат осъществени обаче, ще е необходимо да се коригират приоритетите на Русия, подчертава анализаторът.

Според него зад енергийните трудности прозират и бъдещи военнополитически проблеми. От 2004 г. руски експерти изразяват опасения, че влизането на Румъния и България в НАТО може да промени съотношението на военноморските сили в Черно море. Превръщането на София в опора на САЩ може да създаде условия за осъществяване на този сценарий, се казва в публикацията.


източник:дневник.бг
Независимая газета: Български удар върху руската енергийна политика на Балканите



Гласувай:
7



1. анонимен - ЛОШИ СИГНАЛИ ОТ МОСКВА....
18.06.2010 01:32
АКО РУСИЯ ,НЕ Е РАЗБРАЛА ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ ЕВРОПА И ЕС, ТО СЕГА ВЕЧЕ ТРЯБВА И ДА ГО ПОЧУВСТВА!
ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ ,АЕЦ-БЕЛЕНЕ И "БУРГАС-АЛЕКСАНДРУПОЛИС" СА АБСОЛЮТНО НЕИЗГОДНИ ЗА СТРАНАТА НИ, И ЯВНО РУСНАЦИТЕ СА РАЗЧИТАЛИ ИЗЦЯЛО НО ПРОДАЖНАТА КЛИКА НА БКП/БСП, ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БАЛКАНИТЕ!
СТАВА ЯСНО И НЕЩО ДРУГО, ЧЕ СТАРИТЕ ВОЕННО-ПОЛИТИЧЕСКИ ДОКТРИНИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В МОСКВА ,НЕ СА ИЗОБЩО ЗАБРАВЕНИ .
ТОВА ,БИ БИЛО УЖАСНА ПРЕЧКА ЗА ЕДНО БЪДЕЩО СЪТРУДНИЧЕСТВО В ОБЛАСТТА НА ВРЪЗКИТЕ "ИЗТОК-ЗАПАД"!
ТОВА СЪЩО, Е ЛОШ СИГНАЛ ,ЗА БИВШИТЕ СОЦ-СТРАНИ ОТ ЕС И КРИЕ ЯВНА ЗАПЛАХА ЗА ТЯХНАТА НЕЗАВИСИМОСТ И СУВЕРЕНИТЕТ!
цитирай
2. анонимен - тадададъммммм
18.06.2010 02:17
оо, да .....искам военоморска база на САЩ в България.
Тогава,всичко за България ще изглежда мнооого различно.
А и Русия трябва да се осъзнае, че миналото е отминало.
Представям си, военно морса база във Варна
Мале мила :)))))))
Ще ги издухаме румънците като влияние :)
цитирай
3. анонимен - Ако руснаците не бяха толкова алчни ...
18.06.2010 02:52
Ако руснаците не бяха толкова алчни и агресивни в наш ущърб за тия проекти, досега да бяха ги реализирали. То не беше ламтеж за газопроводите ни, то не беше инат за дял в петролопровода, то не бяха лъжи, че ще построят Белене за 4 млрд.

Ако проектите бяха 100% изгодни за нас, нямаше да има правителство, което да се отметне от тях, независомо дали е червено или друго. Сега ГЕРБ имат 100 причини да се откажат от петролопровода и АЕЦ Белене. За Южен поток далаверата ни е точно никава, защото пак ще зависим от Русия, т.е. алтернатива няма да имаме.
цитирай
4. анонимен - Крайно време е, руснаците да раз...
18.06.2010 04:07
Крайно време е, руснаците да разберат, че с имперската си геополитика няма да
оправят икономиката си! По-рано изнасяха революции, сега - мафии! Чудя се защо нация, родила Толстой, Достоевски, Гогол, Мусоргски и т.н. и т.н., Нека не се заблуждават, че са много хитри, или страшни - баламите умряха! Ако искат да постигнат каквото и да е, да потърсят правилните хора за съдружници, не бившите комунисти и техните деца и връзки, защото такава връзка е "ден до пладне".Освен това вече има интернет, свободни медии и т.н., и "изтича" информация за други подобни сделки - например с АЕЦ за КНДР! - Трябва да си идиот за да не разбереш, как и защо корейската АЕЦ СТ.трува 2 милиарда, а нашата - 10! ПРАВЕТЕ ИКОНОМИЧЕСКА ЛЮБОВ, - НЕ СТУДЕНА ИКОНОМИЧЕСКА
(И ГЕО - ПОЛИТИЧЕСКА) ВОЙНА!!! Насила хубост не става! Бих добавил:
С корупция - ВРЕМЕННО!
цитирай
5. анонимен - Номер две, за теб има дума дадена от ...
18.06.2010 06:43
Номер две, за теб има дума дадена от народа - ЕНИЧАР! И тези американци може да си ги навреш.....сещаш се къде!
цитирай
6. анонимен - до 5, ти май не си наясно коя е роди...
18.06.2010 07:39
до 5, ти май не си наясно коя е родината ти, явно са те учили че родината на всеки комунист е СССР, и че Русия има всякакви права тук, като например да подари Добруджа на Румъния или други подобни
цитирай
7. анонимен - къса памет
18.06.2010 08:15
май позабравихте ,кой ви освободи от турско робство.защо ли загиваха ? като не го заслужавате.ако, се случи нещо, американците няма да си помръднат и малкия пръст за нас,толкова сте тъпи!!!!!!
цитирай
8. анонимен - do 7
18.06.2010 08:38
za6to zagivaha li - pak zaradi tehnite interesi , ne zaradi sinite ni o4 i. ne mi e kusa pametta , prosto ne sum naiven. a i dokolkoto znam sme si go platili tova "bezkoristno " osvobojdenie , s pari razbira se .
цитирай
9. анонимен - съветски анализатори
18.06.2010 09:12
Съветските анализатори съзнателно преувеличават решителността и визията на Борисов, с цел превантивно сплашване. Те обаче, не познават добре тази порода - Тошовата, от която е ББто и която със селски тарикатлък и инат, отвреме-навреме, за да поддържа собственото си величие, прави нещо де факто полезно за България. Петдесет процента от написаното от съветите да стане вярно, добре ще е за България.
цитирай
10. анонимен - Българин
18.06.2010 09:19
анонимен написа:
май позабравихте ,кой ви освободи от турско робство.защо ли загиваха ? като не го заслужавате.ако, се случи нещо, американците няма да си помръднат и малкия пръст за нас,толкова сте тъпи!!!!!!


Не сме забравили, подлого съветска, ама ти пак забравяш да изквичиш защо са ни "освободили" от турското "робство" любимите ти казаци - за да ни направят Задунайская губерния. Само ме, поради Стамболов и др. патриоти, не им се получи. Освен това, американският прагматизъм (макар и тъповат, отвреме-навреме) е 100 пъти за предпочитане пред "братската руска помощ". А и никой не е задължен да ни помага за друго, освен да се отлепим от съветския диктат.
цитирай
11. анонимен - дичо
18.06.2010 09:59
До скоро седяхме приведени ,хванали с ръце големите пръсти на краката си. Сега става същото ,но си извъртяхме гъза в друга посока.Кой ли интересно има полза от всичко това ? Хайде да не си говорим че това е Българския народ. Американците преследват само собствените си интереси и си мислят,че целият свят трябва да е техен !
цитирай
12. анонимен - страшно е
18.06.2010 10:00
Тъпи хора пишат тъпи коментари.
цитирай
13. анонимен - опасно е
18.06.2010 10:27
Не само е страшно , че тъпотията заля този народ, който след една година ще яде хляб и лук, вместо да се ползва от благата на тези преходи на газопроводи и нефтопроводи през България, както и алтернативната атомна енергия.До такова решение са стигнали и великите мислители на САЩ, защото всяка друга енергия е скъпа.Но ние не можем да не вкараме страната ни в четвърта катастрофа,третата беше на царя.Днес се вижда, че голяма част от обществото само се люшка от една на друга страна.Образованието е спаднало почти до най-ниската си точка.Да не говорим, че народът ни е богат защото има собственост -апартаменти, къщи, вили и не е роб на едрите собственици , както е в великите европейски страни, да си плаща наем/увеличаващ се ежегодно/.Това простакът не може да го разбере.Нека да отиде да живее в свободна Европа и да се чувства щастлив и зависим за ежедневието си.Дерзайте глупаци.
цитирай
14. анонимен - опасно е
18.06.2010 10:29
Не само е страшно , че тъпотията заля този народ, който след една година ще яде хляб и лук, вместо да се ползва от благата на тези преходи на газопроводи и нефтопроводи през България, както и алтернативната атомна енергия.До такова решение са стигнали и великите мислители на САЩ, защото всяка друга енергия е скъпа.Но ние не можем да не вкараме страната ни в четвърта катастрофа,третата беше на царя.Днес се вижда, че голяма част от обществото само се люшка от една на друга страна.Образованието е спаднало почти до най-ниската си точка.Да не говорим, че народът ни е богат защото има собственост -апартаменти, къщи, вили и не е роб на едрите собственици , както е в великите европейски страни, да си плаща наем/увеличаващ се ежегодно/.Това простакът не може да го разбере.Нека да отиде да живее в свободна Европа и да се чувства щастлив и зависим за ежедневието си.Дерзайте глупаци.
цитирай
15. анонимен - Истината за проекта Бургас - Александруполис
18.06.2010 10:33
истината за бургас-александруполис може да видите на istinatazaproekta.bg
цитирай
16. анонимен - Истината е една единствена - бъл...
18.06.2010 11:59
Истината е една единствена - българския народ е мазохистичен и обича да го ебат в гъза, няма значение кой - Турция,Русия,Германия,САЩ, всичките ви се изреждат отзаде и отпред, а накрая ви захвърлят като мръсна кърпичка!Бъдете живи издрави!!!
цитирай
17. анонимен - пълна тъпотия
18.06.2010 13:01
С такива "умници" до 10 години България няма да я има. Тежко и горко на идващите поколения. Явно страната ни няма капацитет да защитава интересите си.
Щом допуснахме такива ненормалници да я управляват. Та те освен да се кланят на
на запад друго не знаят и не могат. Русия била водена от интересите си? А вие какво искате да бъде суровинен придатък на САЩ ли? Е просто няма да стане.
Бъдете сигурни, че Русия е била и ще си остане велика сила, и толкова по зле за този, който не се съобразява с това. Така, че дерзайте родоотстъпници, продължавайте да откъсвате България от естествения и съюзник.
цитирай
18. анонимен - Да опасно е
18.06.2010 13:43
Да опасно е съгласна съм но тази тъпотия е като болест която няма лек.И Тези тъпаци немога да разберат че каквото става и предстои да става е нещо много страшно и опасно.Немога да разбера защо толкова оплюват миналото.Ами погледнете сега какво е може ли един обикновен работник да си купи жилище-неможе.Можели да си плаща сметките- не.Преди всеки работеше и можеше да учи.Имахме безплатно лечение а сега и да си осигорен пак плащаш.За тока и водата нямаше проблеми а сега сметките са космически а как дане са като ги дадохме на чужденци продадоха БЪЛГАРИЯ- КАКВО ОЩЕ ЧАКАМЕ .
цитирай
19. анонимен - e.t.
18.06.2010 13:53
В цял свят се строят атомни централи дори и в сащ, така че по тази тема стига толкова. Който няма капацитет да ръководи, просто да си ходи.
цитирай
20. анонимен - годерзии
18.06.2010 14:18
Таварищи руские люди, балгарские люди нет ничево плоха за вас,ноооо таварищие руманиеище и фесовете турци не са Ви братя и няма да станат такива...подумайте несколько минут и тагда сключвайте договори с тях...И умната ей ,да няма после ох майко...
цитирай
21. анонимен - Питанката
18.06.2010 14:25
А може ли да попитам руският експерт по сигурността Алексей Фененко в България има ли действащи американски бази???До колкото знам в Турция има и то не е една.!!!В Румъния ще изградат американска ПРО!!!Не виждам с какво България и ние българите сме заслужили тия обвинения и заплахи.Айде друм...
цитирай
22. анонимен - Време е
18.06.2010 14:28
Време е руснаците да разберат , че договорите между държавите трябва да са ВЗИМНОИЗГОДНИ ! Тогава няма да се чудят защо като дойде на власт някой , който поне малко мисли за България , започва да преразглежда нещата които явно не са в наша полза.
Не може да искаш 51% от проекта , който не се намира на твоя територия, да налагаш изгодни за теб такси за транзит, изгодни за теб цени на газа и петрола и
да чакаш другите да се съгласяват безропотно ! Не че в България няма такива, но почнаха да свършват. Което е добре !
цитирай
23. анонимен - ЗА ПЕДАЛА С "КЪСАТА ПАМЕТ"
19.06.2010 12:24
ЗА КАКВО ТУРСКО РОБСТВО ,СТАВА ВЪПРОС....И ЗА КАКВО ОСВОБОЖДЕНИЕ???!
1/ОЩЕ НА 1876-г.М.ДЕКЕМВРИ СЛЕД АПРИЛСКИТЕ СЪБИТИЯ ,БЪЛГАРИЯ ПОЛРУЧАВА АБСОЛЮТНА АВТОНОМИЯ, ЗАЕДНО С БОСНА И ХЪРВАТИЯ!/ЧЕТЕТЕ ДОКУМЕНТИ/
2/СЛЕД РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА, СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ Е ОКУПАЦИОННА ЗОНА НА РУСИЯ, А ЮЖНА БЪЛГАРИЯ Е АВТОНОМИЯТА,НАРЕЧЕНА -"ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ"!
С други думи ,няма промяна в статута на България!
3/РУСКАТА ОКУПАЦИЯ ,ЩЕШЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ,ДО ДЕН -ДНЕШЕН, АКО С БЕРЛИНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ,ТЯ НЕ СЕ ПРЕКРАТЯВА, ПОД НАТИСКА НА ЕВРОПА!
4/НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ Е ОБЯВЕНА ОТ ФЕРДИНАНД!
БАТЕНБЕРГ Е ИЗГОНЕН ПРЕДИ ТОВА ОТ РУСКИЯ ИМПЕРАТОР ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НЕЗАВИСИМА ПОЛИТИКА ОТ РУСИЯ!!!!!
ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СТ.СТАМБОЛОВ, ДАВА ЯК ОТПОР НА РУСКИТЕ ДОМОГВАНИЯ
ЗА СУСПЕНДИРАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ,НЕЗАВИСИМОСТ!
5/НЕ РАЗБИРАМ ,ЗА КАКВО "ТУРСКО РОБСТВО" СЕ ГОВОРИ ТУК...СЛЕД КАТО В "НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ",ВЕЧЕ ДВЕ ПРАВИТЕЛСТВА ,/КОМУНИСТИЧЕСКО И ЦАРСКО/УПРАВЛЯВАХА БЪЛГАРИЯ В КОАЛИЦИЯ С ЕТНИЧЕСКИ ТУРЦИ И С ТЕХЕН МАНДАТ В НС!!!
ПРЕДИ РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА, БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е НАБРОЯВАЛО БЛИЗО 5-млн....ПРИБЛИЗИТЕЛНО ТОЛКОВА, Е БИЛО И ТУРСКОТО!
ТЕ НЕ СА БИЛИ ПРИШЪЛЦИ ,ТЕ СЪЩО СА БИЛИ, РОДЕНИ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!
НЕЩО КАТО РУСНАЦИТЕ В ЕСТОНИЯ ,ЛАТВИЯ,КАЗАХСТАН ,ЛИТВА ,УКРАЙНА ,АЗЕРБАЙДЖАН , ТУРКМЕНИЯ И Т.Н.!!!
ВЕРСКИТЕ ПРОТИВОПОСТАВЯНИЯ И ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ СА ВИНАГИ СВЪРЗАНИ, КАТО МЕТОД И ПОДХОД В ПОЛИТИКАТА !
И ДНЕС ,ТЕ СЕ ПОЛЗВАТ КАТО ДЪРЖАВЕН ИНСТРУМЕНТ ...ЗА ЖАЛОСТ!!!!
цитирай
24. анонимен - Неуки
20.06.2010 03:01
Дами и господа, които твърдите, че руснаците са дошли да ни освобождават само заради своите интереси, драги 23-ти анонимен коментаторе... Интересно ми е как бихте извъртяли истината и как бихте представили това, че огромна част от руснаците, дошли ДА НИ ОСВОБОЖДАВАТ, са били доброволци? Може би са искали да си имат по някоя нивичка тук, според вас, м? Така, за собствено ползване. Или може би и финландците са имали национални интереси тук, след като и финландци са воювали за нашата свобода?
Господа американците, които аз уважавам, просто търсят тук своите интереси. И това е съвсем, съвсем нормално - голяма държава, с интереси и възможности по целия свят. Нужно й е да намира възможно най-много пътища за прокарване на интересите си. Жалкото в случая е, че тези интереси не съвпадат с българските национални интереси. Научно известно е (да не пиша доказано, че някой ще скочи), че екологична заплаха от Бургас - Александруполис няма. Виж, за разлика от някои начинания на Бритиш Петролиум в Мексиканския залив...
АЕЦ на България е нужна. Кой как е договарял - друг въпрос - това е НАШ проблем, че не можем да си защитаваме интересите. Но руснаците ни предложиха доста изгодни условия, след като Борисов каза, че няма да го бъде. Защо не прие тях? Май има доста чужди интереси тук, противоречащи на руските. Но те не са и български, те са против българските интереси.
Правилната позиция на България би била приемане на дострояването на АЕЦ (запазвайки мин.51% държавно участие!!), построяване на Бургас-Александр., построяване на Южен поток и построяване на Набуко. Това е верният път - извличане на максимална изгода и от двете страни.
А вие тук се карайте дали някой извън България милее за българските интереси. Не, никой не милееше за тях, както не милееха американците, когато ни принудиха да си нарежем ракетите, както не ни пощади и ЕС с АЕЦ "Козлодуй".
цитирай
25. анонимен - ЗА СВЕДЕНИЕ НА №23/НЕУКИЯ/
20.06.2010 17:20
ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ РУСКИТЕ ВОЙСКИ Т.Н. "ДОБРОВОЛЦИ"...СА ЧИСТО И ПРОСТО "КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ"-СИРЕЧ РОБИ НА ПОМЕШЧИКА!!!
НАПРАВИ СИ ТРУДА ДА ПРОЧЕТЕШ ,КОГА В РУСИЯ Е ОТМЕНЕНО "КРЕПОСТНИЧЕСТВОТО", ТЪПАКО!
РОБЪТ ,НЯМА ПРАВО ДА МИСЛИ И ИЗБИРА ,КОГО ДА ОСВОБОЖДАВА!!!НАЛИ??!

КОЛКОТО ДО ЕКОЛОГИЯТА НА "БУРГАС-АЛЕКСАНДРУПОЛИС "-ИМА КОЙ ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ....НО ОПРЕДЕЛЕНО ,ТОВА НЕ СА "ЛЕВИЧАРСКИТЕ РЕЗБИ" ОТ ПОЗИТАНО -20!!!

АЕЦ-НА БЪЛГАРИЯ ,МОЖЕ И ДА Е НУЖНА ...НО НЕ КАТО "РУСКА СОБСТВЕНОСТ", КОЯТО НИЕ БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ,ТРЯБВА ДА ИЗПЛАЩАМЕ БЪДЕЩИТЕ 2-3-СТОЛЕТИЯ!!!!
ЗАЩО ТОГАВА,"СТРУКТОРО -ОТГОВОРНИЯ БИЗНЕС НА ПАРТИЯТА", НЕ СЕ БРЪКНЕ ВЕЛИКОДУШНО И НЕ ИЗВАДИ ПАРИ ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ?!
ЗАЩО ,АЗ И ДЕЦАТА МИ ,ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ С ВЕКОВЕ НА РУСИЯ---ДА ПЛАЩА ,ПАРТИЯТА ,КОЯТО Е СКЛЮЧИЛА ДОГОВОРА!!
НИЕ НЕ СМЕ СКЛЮЧВАЛИ ,НИКАКВИ ДОГОВОРИ!!!!
ДА СТЕ МЕ ПИТАЛИ ,ЗА ТОВА???!

В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ Е : ТОВА УЧАСТИЕ В ТЕЗИ "ЗАРОБВАЩИ БРАТСКИ"ПРОЕКТИ, ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАНО ИЛИ СВЕДЕНО ДО АБСОЛЮТНИЯ МИНИМУМ, ЗАЩОТО ,НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ ОБЯСНИТЕ НА БУРГАСКИТЕ РАБОТНИЦИ В РАФИНЕРИЯТА "ЛУКОЙЛ-НЕФТОХИМ", ЧЕ КОГАТО СЕ ПОСТРОИ , РАФИНЕРИЯТА В АЛЕКСАНДРУПОЛИС----НАЩТА В БУРГАС, ПРОСТО ЩЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕНА ,"ПО БРАТСКИ"!!!
ЗА НАС ,ЩЕ ОСТАНАТ КИРЛИВИТЕ 30-млн.ЗА" ПРЕНОС" И НЕФТЕНИТЕ РАЗЛИВИ ,КРАЙ МОДЕРНИТЕ ХОТЕЛИ ПО ЮЖНОТО НИ ЧЕРНОМОРИЕ!!!

Е,...ТВОЯТ БОЛШЕВИШКИ ГЪЗ РАЗБИРА СЕ ,ЩЕ СЕ ПЕЧЕ ,КАТО ТОЗИ НА ОВЧИЯ
НЯКЪДЕ В ЮЖНА АМЕРИКА И НА КАНАРИТЕ -КВО ТИ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ ,СВИНЬО ЧЕРВЕНА!!!!
ВАЖНОТО Е ....КОМИСИОННИТЕ ОТ РУСИЯ ДА ВЪРВЯТ И ПАРТИЯТА ДА ВИ ВОДИ!!!1
цитирай
26. demograph - "Който ни освободи -той и ще ни пороби" В.Левски
14.03.2013 01:31
анонимен написа:
май позабравихте ,кой ви освободи от турско робство.защо ли загиваха ? като не го заслужавате.ако, се случи нещо, американците няма да си помръднат и малкия пръст за нас,толкова сте тъпи!!!!!!

Ти ще си вечен роб на някому.Глупак, който умира да го крадат.
цитирай
27. demograph - Свободата не е за простите, бедните и робите -Тя е за образованите.
14.03.2013 01:36
"Сиромашеството ражда незнание, незнанието е отец на лековерието и на лекомислието, от една страна е извор на деспотизъм, а от друга - на народно робуване." Петко Славейков
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7717004
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930