Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2010 23:03 - Банкер: Икономическата депресия у нас ще продължи дълго
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 7149 Коментари: 12 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Според председателя на Управителния съвет на "Уникредит Булбанк" Левон Хампарцумян страната ни е отлепила от дъното на кризата, но е изпаднала в икономическа депресия
Депресията от икономическата криза ще продължи по-дълго, отколкото сме очаквали - това каза пред журналисти днес председателят на Управителния съвет на "Уникредит Булбанк" Левон Хампарцумян.

Според него страната ни е отлепила от дъното на кризата, но е изпаднала в икономическа депресия.

Хампарцумян уточни, че общо казано това означава подтиснато потребление и подтиснати инвестиции, което се случва след всяка криза и по време на всяка криза.

Първите сигнали за съживяване идват от индустриите, ориентирани към износ, посочи той.

Малките спадове от цените на горивата и енергията биха могли да се компенсират от една добра реколта наесен и добри приходи от туризма, смята банкерът.

Ако обаче не се организираме, не събудим предприемчивостта си и не намалим публичните разходи, депресията може да продължи много дълго, посочи Левон Хампарцумян. Това състояние не е психологическо, а чисто материално, каза още той.

Сега сме в чистилището, което е тази депресия. Въпросът е да стоим малко в чистилището и да започнем отново да растем, което би върнало повече възможности за бизнеса и повече оптимизъм в българския потребител, коментира банкерът.

Попитан дали може де се очакват фалити на предприятия заради енергийния шок, Хампарцумян каза, че това може да бъдат само тези с много висока енергийна интензивност.

Препоръката на банкера в тази ситуация е икономиката да се ориентира към енергийно ефективните източници.

Размерът на лошите кредити все още не е тревожен,

смята Хампарцумян. Той бе помолен да коментира данни на БНБ от последните дни, според които необслужваните заеми са се увеличили с около 15% през май спрямо същия месец на миналата година.

Ако икономиката продължи да върви надолу или започне една по-продължителна стагнация, има риск да стигнем и по-високи нива на лошите кредити, смята банкерът. Според него обаче има и шанс тези кредити да бъдат предоговаряни и обслужвани наново.

"Почти няма кредити, които да са без нищо от другата страна", коментира Хампарцумян. По думите му от тази гледна точка проблемът е контролируем.

В случая това, което трябва да правим, е не да се тревожим, а да мобилизираме предприемчивостта и необходимите реформи в публичния и частния сектор, така че нашата икономика да започне отново да расте и да бъде конкурентноспособна спрямо останалите икономики в света, коментира банкерът.

Що се отнася до намаляване на кредитирането, то зависи от степента на търсенето. В момента, в който икономиката ни започне да се развива нагоре, то и търсенето ще се повиши, посочи още той.

Помолен да прогнозира пазара на недвижими имоти, Хампарцумян посочи, че този пазар леко се съживява.



източник:вести.бг
Банкер: Икономическата депресия у нас ще продължи дълго


Тагове:   новини,   депресия,   банкер,


Гласувай:
1



1. анонимен - чистилището
30.06.2010 04:15
Банкерите, в чистилището ще си останете, а оттам - направо в Ада
цитирай
2. анонимен - не хвърляй лайно върху вентилатора
30.06.2010 07:45
и друг път съм ти писал - не повтаряй лъжи,от които нямаш интерес
Хампарцумян говори - но Хампарцумян продава кредити и има причина - ти едва ли си банкер !
тези , които мачкаш индиректно , повтаряйки чужди лъжи могат да ти развалят рахатлъка - озлобени и отчаяни хора има достатъчно,ще ги срещнеш в магазина,в трамвая,на улицата..........такива хора нямат задръжки , не произвеждай лумпени - има достатъчно
ако си "Уолстритаджия" , първото което трябва да знаеш е - "силата на словото"
прави си "анализи" , не пречат никому а и едва ли някой от четящите ги ще ги разбере и още по-малко-приложи.........но не нагнетявай агресия допълнително
цитирай
3. анонимен - Хампарцумяне, ще събудите потр...
30.06.2010 08:07
Хампарцумяне,ще събудите потреблението и и нвестициите като намалите лихвите по кредитите!Верни са твоите констатации,че няма кредит без нещо отсреща - това са хиляди домове/ипотекирани/ и хиляди поръчители,които се чудят как да погасяват взети заеми.Засрамете се от страстта ви да грабите все повече от ошушкания от политиците народ!
цитирай
4. анонимен - Скъп ток
30.06.2010 08:27
"Препоръката на банкера в тази ситуация е икономиката да се ориентира към енергийно ефективните източници."
Ел. енергията от волтаични и ветрови (възобновяеми) източници е 1 лев, около 6-7 пъти по-скъпа.
Кой ще я плаща? Обикновения българин.
Кой "ще си пълни гушата"? Мошеници и банки като въпросния арменец!
цитирай
5. анонимен - Ще го питам аз арменеца като запо...
30.06.2010 10:57
Ще го питам аз арменеца като започнат масово хората да му хвърлят ключовете от ипотекираните имоти, ще иска ли да вдига още лихвата или ще гледа да прибере минималното от лошите кредити.
цитирай
6. анонимен - И
30.06.2010 11:00
ЩЕ СТРИЖАТ РОБИТЕ ДОКАТО ИМА КАВО МИ ПОСЛЕ ТО И ТАЗИ КРИЗА И ТАКА НАРЕЧЕНО ЗАТЯГАНЕ НА КОЛАНИТЕ Е ЗАРАДИ ТЯХ ЗА ДА ГИ СПАСЯТ КАДЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ОТИВАТ СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ
цитирай
7. анонимен - икономическата криза
30.06.2010 11:10
Уважаеми дами и господа, т.н. ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА е изкуствено създадена - изобщо изкуствено създадена е и мизерията, съзнателно унищожена е и икономиката ни - умишлено се прогониха младите ни кадърни млади хора и последният напън е чрез мизерия умъртвяване на пенсионерите, инвалиди ,безработни
Ако все още не сте прочели ПЛАНЪТ РАН - ЪТ - прочетете го - той е съзтворен именно за тази цел - унищожаването на България - и е факт. Ние нямаме демографгски проблем имаме малко по друг проблем - но прочетете планът и ще разберете.
цитирай
8. анонимен - Банкер е на баба му путката
30.06.2010 11:13
Такива като тоз "инженер - химик" дето всичко знаят, а нищо не правят щото им е широко около врата, или щото им е през оная работа има много. Заради многознайковците няма държавата България, щото мозъка си използват само да крадат, а не да работят за интересите й. Лесно е да даваш прогнози за които ти плащат, социолозите са едни от богатите хора у нас, щото лъжат целенасочено. И леят мозък под път и над път. Тоз минава и за социолог. Нищо чудно, пърдят в едно гърне. Ама да го наричате банкер не съм съгласен. Банкер е собственик на трезора, тоз който както му дава лъжицата в устата, същият който така може и да му я вземе. Но ще му останат комисионите, които е взел от клиенти да не си гледа работата. Пък държавата може да я смени, примерно с Армения. И без това носа му е пораснал достатъчно.
цитирай
9. анонимен - Не го ли е страх от негативната енергия,която витае около него -този арменец?
30.06.2010 13:02
Той и 5-пари не дава,за това какво причинява на българите!Най-добрата банка=НА НАЙ-ИЗЦУЦАЛА БЪЛГАРИТЕ!!!По цял ден отнася МИЛИОНИ КЛЕТВИ от хора ,чиито деца ядат гола филия,защото няма и за маргарин!Бял ден да не види!!!
цитирай
10. анонимен - работещ
30.06.2010 13:05
Кокво ли означава това "икономиката да бъде конкурентноспособна спрямо другите... в света"? Трудът в България, по официални данни, е най-евтин в Европа. Защо нашата икономика не е конкурентноспособна? Единственият възможен отговор е, че въпреки евтиният труд, себестойността на продукцията е по-висока от тази в други страни, а качеството - по-лошо. Това говори за ниска производителност и неумение да се оправлява качеството. ТАКА Е И ТАКА ЩЕ Е, ДОКАТО КОМУНИСТИТЕ СА "МЕНИДЖЪРИТЕ".
цитирай
11. анонимен - Лоши кредити
30.06.2010 16:00
Лошите кредити към момента са около 40-45% с тенденция за нарастване. При лизнигите дела е над 65%. Нарочно се дават занижени данни, за да не се вижда истинското състояние на банковата система и да не се всява паника.
цитирай
12. анонимен - Колко?
30.06.2010 17:16
Криза - депресия - оживление - подем. Кризата мина, дойде депресията. Дали ще доживеем да видим оживлението... или ще ни убият на улицата за 2 лева ???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7716134
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930