Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2010 02:19 - Премиерът: Първанов е млад, но не е милиардер
Автор: wallstreet Категория: Политика   
Прочетен: 8616 Коментари: 31 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В интервю за в. "Стандарт" Бойко Борисов казва, че единственият шанс да се изглади проблемът е президентът да се извини за това, което е направил

"Изключително дребнаво" и "ненужна провокация" нарича премиерът Бойко Борисов действията на президента след разговора му със Симеон Дянков.

В интервю за в. "Стандарт" той заявява, че единственият шанс проблемът да се изглади е Първанов да се извини на Дянков за това, което е направил.

Борисов е категоричен, че държавният глава е търсил мотив за атака, а публикуването на стенограмата показва, че той се е подготвял да провокира този скандал.

"В стотици предавания се казват какви ли не неща за политици. Практиката е, ако някой се чувства засегнат от изказването на друг, го дава на съд. Не да атакува политиката на правителството.

Освен това аз публично порицах Дянков за това, че като участва в телевизионно предаване, не е трябвало да се изказва за неща, за които не е бил сигурен. Затова му поръчах да потърси президента и му съдействах за срещата. Целта бе тази тема да се изчисти. В Президентството обаче му устроиха другарски съд", коментира премиерът.
 

Той смята, че президентът се опитва да им припише неща, за които е отговорна тройната коалиция, но това не е честно.

"Цялата история с Първанов напомня народната поговорка биеш самара, да се сеща магарето... Дянков, като част от кабинета, разполага с парите, които са в наличност. Не можем да харчим повече, отколкото събираме. По простата причина, че няма пари, няма оборот в държавата", казва премиерът.

Бойко Борисов призовава държавния глава за честност спрямо гражданите.

"Ако ще се ползват институциите, за да воюваме и всеки да си прави политика, аз съм готов - президентът да си подаде оставката и правителството да си подаде оставката. Отиваме на избори и всички проекти излизат наяве.

Така става ясно кой какво мисли да прави", коментира той и допълва, че през следващите дни ще се разбере защо президентът е провокирал този конфликт.

Ние, с всичките си действия, сме показали, че не искаме конфликт, отбелязва министър-председателят.

Борисов казва, че предстои ГЕРБ да попита Конституционния съд дали е имало право да се огласява стенограмата от разговора и дали не е нарушен текст от закона.

На въпрос дали при положителен отговор ще се задейства процедура по импийчмънт, той не дава конкретен отговор, а изтъква, че е заставал и срещу Синята коалиция, и срещу "Атака", когато са атакували президента, "защото не е правилно и нямаме основания".

Относно възрастта на Първанов и имотното му състояние Бойко Борисов казва, че няма да се съгласи с Дянков, защото президентът "е млад, но не е милиардер".




Източник:вести.бг
Премиерът: Първанов е млад, но не е милиардер



Тагове:   политика,   милиардер,


Гласувай:
0



1. анонимен - въпросче
08.03.2010 03:21
и ква сега,възраста ли ще му гледаме или парите????
цитирай
2. анонимен - Тъп
08.03.2010 09:13
След Освобождението,България е имала за премиери:поети,писатели,професори,истински генерали и един селски трибун.По тъпо и необразовано същество не е управлявало държавата.Жалко за нацията.
цитирай
3. анонимен - Добре де, Дянков отишъл доброна...
08.03.2010 09:13
Добре де ,Дянков отишъл добронамерено да се извини.Ами да беше го направил ,а не да обяснява на президента,че нещо не е разбрал.Какво щеше да стане ако Дянков още от вратата беше казал "извинявайте Господин Президент",а после да уточняват какво ,как и защо го е казал.От стенограмата се вижда ,че Президента просто се е вбесил когато Дянков иска да му чете стенограмата на предаването.Казва ,че е гледал и започва сечта.За никакъв предварителен сценарий не може да става въпрос.И най-смешното -Дянков не знаел ,че разговора се записва-сериозно.А какво е правел стенографа ,който е бил на масата,а не скрит под нея или в някой шкаф
цитирай
4. анонимен - Гочето
08.03.2010 09:15
Гочето милярди и милиони няма. Той се бори за влияние. Ще видите след като му изтече мандата как влиянието ще се превърне в пари и ще видите нови партии, проекти и т.н. Освен това е и много много голям тарикат. Съсела л- н да яде спрямо него. Не му трябваше на Дянката да си навира гагата навсякъде и още като видя как го посрещат в президентството да си бе тръгнал, щото Гочето е минал през толкоз интриганстки школи, че световната банка е нищо пред тях. Пък така както се изявява Дянката май е бил портиер там.
цитирай
5. анонимен - Тъй де, значи Дянков отива да се и...
08.03.2010 10:19
Тъй де, значи Дянков отива да се извини, и Президентът очаква това, щото ББ гму го е казал...обаче какво става ?
Дянков нарича Президента "малоумник", щото не бил разбрал, какво е искал да каже Дянков? При положение, че Първанов е гледал предаването."Ти си тъп и въобще не си разбрал какво съм казал или съм искал да кажа" - това разбирам аз.
След като не успява да убеди Президента в собствената му малоумност, заявява, че е бил подведен от екипа си, т.е. че екипът на Президента са лъжци.(в случая с изпразнената сметка). А разпечатките от сметката са пред Президента. Отказва да признае, че той е бил подведен. Първанов се вбесява и почва още по-остро, а Дянков заявява в права реч, че няма за какво да се извинява. Пита Първанов какво да направи той (Дянков), за да му се размине и олекне?
Накрая само дето не иска извинение от Президента, че не е потвърдил категорично, че е "млад милиардер"...хахах...
Къде е извинението в случая?
цитирай
6. анонимен - гражданин
08.03.2010 10:22
Дянков не жъне симпатиите на народа и аз ще изкажа мнение защо.Твърде показните операции на правителството от рода на "нагли","октоподи" и т.н. не докараха никакви пари в хазната.Няма осъдени,няма крадци и корумпирани,няма пари.Тези пари се смучат от народа под формата на осигуровки,неповишение на заплати и пенсии,неплащане на заплати на работещите,и въобще от всички възможни места и по всички възможни начини,НО ОТ НАРОДА!Скоро щели да ни слагат по едно апаратче на врата,да си плащаме въздуха,който дишаме.БРАВО ДЯНКОВ!Тук не е Америка,и знай че забиваш ножа отвсякъде на партията за която и аз и семейството ми гласувахме-ГЕРБ! Да кажем,че човек прави една и съща грешка само веднъж .Това не е само мое мнение.ПОМИСЛИ!
цитирай
7. анонимен - мериан
08.03.2010 10:30
Съжаляваме, че сме си внесли такова америкаризирано "момченце", което си въобразява, че в България има само "кожуси".От неговото възпитания през годините на емиграция той е задължен с получаване на американското гражданство да казва само"аз съм американец, гражданин на най великата нация" и не е необходимо да се извинявам.Май, чи всички имаме очи и уши за да ни ветрей стенограма.На интелекта на президента много малко от политическите мъже може да се похвалят.Зависта е втора природа на българите.Браво Дянков-"много си възпитан".
цитирай
8. анонимен - възмутен
08.03.2010 10:31
Не виждате ли,че по сполучлив Президент отдавна не сме имали.И кои са тия дето 160 души в Народното събрание ще решават от името на цялата нация дали искаме Президента или не? Та нали те са наши избраници и трябва да ни попитат!Не си ли дават сметка ,че не са вечни там?И не смятат ли,че трябва да поработят по-добре и да слушат гласа на народа,за да не се наложи да си тръгнат преди мандата.Аз съм привърженик на Б.Б. но с огорчение трябва да кажа,че правителството му е абсолютно слабо и некомпетентно за ситуацията в България.НЕ МОЖЕ ДА ОБРИЧАШ НАРОДА СИ НА ГИБЕЛ!Разходете се по страната да видите какво е състоянието на хората- няма работа,ако има работа няма заплати,ниски пенсии,бедстващи стари хора,сива икономика,съкращения,липса на читаво здравеопазване,корупция и геноцид спрямо хората от властимащите в момента.ПЪЛНА БЕЗИЗХОДИЦА! ДОКОГА???
цитирай
9. анонимен - СТИГА МАХЛЕНСКИ ПРЕПИРНИ!
08.03.2010 10:43
Пак, отклоняват вниманието ни с някакви недоразумения! Та на ли не е срамно да си богат? Какво толкова? Работете господа , работете и то с резултати! Стига приказки и ние ги можем .
цитирай
10. анонимен - А Президента ще се извини ли на бъ...
08.03.2010 10:43
А Президента ще се извини ли на българския народ, за това че даде мандата на Доган и мълча през цялото време докато си строеше сараите с парите народни, без дори на работа да ходи.
цитирай
11. анонимен - УПРАВЛЯВАЩИ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ
08.03.2010 10:46
пиша от малък провинциален град,където безработицата е много голяма.Малкия и дребен бизнес,на който министър Дянков сега посяга чрез осигуровките и гледа да го "загроби" като остави десетки хора на улицата се готви за сериозен протест.
Просто идея си нямате какво ще направят хората,на които вземате хляба,без да ви е еня за тях,за децата им и за семействата им.След като в България всичко вече е опоскано,и не можете да създадете пабота на хората,не посягайте на това което те са създали с много труд и лишения.Не разбирате ли,че става въпрос за оцеляване,не за глезотии и забогатяване.Аз също гласувах за Борисов,но сега си мисля,че ако беше останала Тройната коалиция тая мизерия в момента нямаше да я има.Не зная колко е вярно тона което се пише за нея,защото може да са политически инсинуации,но поне ние дребните хора щяхме да живеем малко по-добре.
цитирай
12. анонимен - съгласна
08.03.2010 10:49
съгласна съм с изписаното за дребния бизнес.
И в Бургас сме готови!
цитирай
13. анонимен - НАГЛОСТ
08.03.2010 10:50
Знаех че Бойко е с ограничени интелектуални възможности, но не съм допускал, че той по толкова нагъл начин ще подцени интелекта на българите.Като е изпратил Дянков да се извинява на Първанов защо не поиска от него отговор как е изпърнил заръката,асега баломосва народа.Бойко желая ти доброто.Разбери не си толкова умен че да играеш толкова сложни игри,а и намаш хора около теб да ти помогнат.Не разчитай на медиите-те са коварни и ще те изпързалят.
цитирай
14. анонимен - друг възмутен
08.03.2010 11:03
не приписвайте стари вини на сегашното правителство, не че няма трески за дялане/може и Дянков да търпи ремонт и то основен/, но ситуациата в страната е едно "чудусно" наследство от мнооого години.
анонимен написа:
Не виждате ли,че по сполучлив Президент отдавна не сме имали.И кои са тия дето 160 души в Народното събрание ще решават от името на цялата нация дали искаме Президента или не? Та нали те са наши избраници и трябва да ни попитат!Не си ли дават сметка ,че не са вечни там?И не смятат ли,че трябва да поработят по-добре и да слушат гласа на народа,за да не се наложи да си тръгнат преди мандата.Аз съм привърженик на Б.Б. но с огорчение трябва да кажа,че правителството му е абсолютно слабо и некомпетентно за ситуацията в България.НЕ МОЖЕ ДА ОБРИЧАШ НАРОДА СИ НА ГИБЕЛ!Разходете се по страната да видите какво е състоянието на хората- няма работа,ако има работа няма заплати,ниски пенсии,бедстващи стари хора,сива икономика,съкращения,липса на читаво здравеопазване,корупция и геноцид спрямо хората от властимащите в момента.ПЪЛНА БЕЗИЗХОДИЦА! ДОКОГА???

цитирай
15. анонимен - congratulations борисоФ, наглеци
08.03.2010 11:18
congratulations борисоФ, наглеци
цитирай
16. анонимен - ДОКАТО ГИ ИМА КОМУНЕТАТА ЩЕ ДЪРПАТ ...
08.03.2010 11:25
ДОКАТО ГИ ИМА КОМУНЕТАТА ЩЕ ДЪРПАТ НАЗАД,НЕЩО КОЕТО ,ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПРИЗНАЕ ИМ ИДВА ОТ РЪКИ...
цитирай
17. анонимен - Не виждате ли, че по сполучлив Пр...
08.03.2010 11:31
анонимен написа:
Не виждате ли,че по сполучлив Президент отдавна не сме имали.И кои са тия дето 160 души в Народното събрание ще решават от името на цялата нация дали искаме Президента или не? Та нали те са наши избраници и трябва да ни попитат!Не си ли дават сметка ,че не са вечни там?И не смятат ли,че трябва да поработят по-добре и да слушат гласа на народа,за да не се наложи да си тръгнат преди мандата.Аз съм привърженик на Б.Б. но с огорчение трябва да кажа,че правителството му е абсолютно слабо и некомпетентно за ситуацията в България.НЕ МОЖЕ ДА ОБРИЧАШ НАРОДА СИ НА ГИБЕЛ!Разходете се по страната да видите какво е състоянието на хората- няма работа,ако има работа няма заплати,ниски пенсии,бедстващи стари хора,сива икономика,съкращения,липса на читаво здравеопазване,корупция и геноцид спрямо хората от властимащите в момента.ПЪЛНА БЕЗИЗХОДИЦА! ДОКОГА???


неможе да искаш от едно правителство което е от едва 7-8 месеца на власт да оправи всички тези неща които си изброил .къде бяха досега през тези години всички.реформи се правят постепенно.сички искат да дойде някой и за няколко месеца да стигнем нивото на англия или някоя друга страна.нестава.и сега като се почнаха някакви промени всички скочиха.ами как няма като интересите на някои се засегнаха.и защо сега пуснаха парите а на тройната коалиция ги бяха спрели.явно хората дето ги отпуснаха тия пари от европа са тъпи и невиждат кой какво прави.и щом си гласувал за дадено нещо .му дай шанс до края и тогава можеш да кажеш доволен ли си или не.
цитирай
18. анонимен - Хайде стига с това наследство от ...
08.03.2010 11:31
Хайде стига с това наследство от старото правителство.Да кажем с едно изречение-около 8 милиарда валутен резерв и около 700 млн резерв на здравната каса.Какво му е лошото на наследството.какво да каже Папандреу в Гърция като наследи 30 милиарда евро дефицит и 300 милиарда външен дълг.Ето на това се вика кофти наследство.
цитирай
19. анонимен - възмутен № 3
08.03.2010 12:15
хайде стига спекулации с думите на хората!Много големи надежди заложихме на Борисов но той за 8 месеца ги попари отвсякъде.Всеки ден обикновенните хора стават все по-бедни.Какво ме интересува,че хващали някакви бандити,че влезли в конфликт с президента и всички подобни медийни интриги,като парите,които влизат в семейството стигат за половин месец, а не за цял.Че все по трудно си плащам сметките за елементарните човешки потребности:ток,телефон,интернет.
Че като вляза в магазина за храна,оставям 20 лева а торбичката е почни празна.Как да бъда здрав,като знам че имам двадесетолевки примерно за десет влизания в магазина,а после?...И като се разболея,какво? Вятър работа е,че здравната каса поемала.Нямаш ли парички,умирай!Друг е въпроса,че и малко болен да отидеш в болницата,се доразболяваш от отношението на лекарите и от управията там,чакаш,прехвърлят те от кабинет на кабинет и всеки гледа дали носиш торбичка.Бог да пази България и българите,няма друг кой!
цитирай
20. анонимен - ей хора какво ви става. та те за 20 ...
08.03.2010 14:58
ей хора какво ви става.та те за 20 години не направиха нищо за народа ,а сега за половин година искате много.не слушайте комунистите какво говорят.
цитирай
21. анонимен - гоце се уплаши да не вземе народа да ...
08.03.2010 15:01
гоце се уплаши да не вземе народа да се организира и да му вземат парите.не бой се чадо,то с крадени пари хаир не може да видиш
цитирай
22. анонимен - анонимен
08.03.2010 16:06
Господине,ксй мислиш че сега на управлява? Кой става охрана наТато ако не е изповядвал комунистическите идеи?До сега не е имало управляващ който да не е бил свързан по някакъв начин с комунистическия режим.Лошото е че всички се пребойдисаха и не им прави чест да крещят срещу това което са били на времето.За това 20 години не можахме да се управим и още толкова сигурно няма да можем.
цитирай
23. анонимен - КЪСА ПАМЕТ
08.03.2010 16:36
КОЛКО Е КЪСА ПАМЕТТА НА БЪЛГАРИНА ЗАБРАВИ КУПОНИТЕ С КОИТО СИ КУПУВАШЕ ОЛИО, ЗАХАР И ДР,ОПАШКИТЕ ЗА ХЛЯБ И МЛЯКО ,ФАЛИТА НА БАНКИТЕ ,ОГРАБЕНИТЕ И ПРОДАДЕНИ НА БЕЗЦЕНИЦА ПРЕДПРИЯТИЯ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ ТОВА БЕШЕ ПОСТИГНАТО ЗА 20ГОД. ГОЛЯМ НАПРЕДЪК? А СЕГА ИСКАМЕ ЗА 8 МЕСЕЦА ДА НИ ГИ ВЪРНАТ ВСИЧКИ ХУБАВИ НЕЩА .ОТКЪДЕ?. КРАДЕНО ТРУДНО СЕ ВРЪЩА.Б.Б.НЯМА МАГИЧЕСКА ПРЪЧКА
цитирай
24. анонимен - генианата финансова политика на Дянков
08.03.2010 16:53
С промените в Кодекса за социалното осигуряване (КСО) в сила от 1 януари 2010 година и по-специално на чл.6, ал.3 се прие правна норма, предвиждаща дължимост на осигурителни вноски и върху неначислени възнаграждения. Видно от мотивите на вносителите на законопроекта, народните представители са запознати с необходимостта от въвеждане на тази правна норма, с цел предприемане на мерки срещу некоректните осигурители, които не начисляват възнагражденията регулярно, с цел избягване на внасянето на осигурителните вноски. С включването на понятието ”неначислени възнаграждения” в чл.6, ал. 3 от КСО,
от мотивите към Законопроекта за промяна на КСО става ясно, че волята на законодателя е да се постигне дължимост за внасяне на осигурителни вноски върху всички възнаграждения, независимо дали са изплатени, начислени и неизплатени или неначислени, като дължимостта на осигуровките е обвързана със счетоводния принцип на текущо начисляване на приходите и разходите, произтичащи от сделки и събития от момента на тяхното възникване по трудови правоотношения по Кодекса на труда.

С тълкувателно становище на Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите, изразено в Указание с изх. № 24-00-7 от 25.02.2010 год. се предвижда дължимост за внасяне на осигурителни вноски за управителите на търговски дружества върху недоговорени и несъществуващи възнаграждения. Разширителното тълкувание на тази правна норма (чл.6, ал 3 от КСО) в Указанието, постави стотици хиляди коректни осигурители в ролята на закононарушители. Получи се така, тъй като указанието беше публикувано на Интернет страницата на НАП на 26 февруари 2010 година – последният работен ден на месец февруари, когато е и срока за деклариране и внасяне на осигурителните вноски за месец януари 2010 год.

Считаме, че с такова тълкувание на правната норма, (относно дължимост на осигурителни вноски върху неначислени възнаграждения), се подменя заканодателната воля, като се създава допълнителна осигурителна тежест върху практически несъществуващи възнаграждения, тъй като върху сегашните задължителни вноски, като самоосигуряващи се лица, собствениците и управители на търговски дружества, се задължават да внасят и осигурителни вноски по договори за управление и контрол с изключително високи осигурителни прагове, които ще натоварят, на практика, точно най- малките стопански субекти- тези, в които собственикът, управителят и работещият е едно и също лице, като по този начин се вдига осигурителната тежест четирикратно, при това без оглед на това дали дружеството функционира или не.

Надяваме се многоуважаемите народни представители от 41-то Народно събрание да преразгледат разпоредбата на чл.6,ал.3 от КСО, като я променят или пояснят, за да не се допускат подобни разширителни тълкувания, с които се установяват допълнителни задължения и тежести за коректни и добросъвестни осигурители.
цитирай
25. анонимен - анонимен
08.03.2010 17:02
Хубаво е човек да е оптимист,но оптимизма в България накрая се пука като сапунен мехур
цитирай
26. анонимен - Глупав народ си избра глупак за премиер
08.03.2010 17:08
Как глупакът премиер ще избере умни министри, като той не може да разбере кой е умен. Той им гледа очилцата, дали са половинки на влиятелни люде от вестникарски групировки, дали случайно знаят езици, щото той не знае дори и български. И сам си признава, че пожарната му е таванът. Тогава къде се пънеш бе, батка, ходи си у пожарната, ние няма да ти се сърдим! И си вземи финансистите, ГМО-тата и другите недоразумения-министри, че ни писна да им слушаме глупостите!
цитирай
27. анонимен - защитавам позицията
08.03.2010 17:11
Г-н Дянков е първия българин ,който иска да въведе някакъв ред в държавата.Скоро неговите действия ще донесат добри плодове за всички българи.Досега всички говорят ,но никой не предприема действия против неспазване на законите в страната.
Подкрепям действията на г-н Дянков в финансовия сектор!
цитирай
28. анонимен - анонимен
08.03.2010 17:25
дянков не е виновен
цитирай
29. анонимен - Млад
08.03.2010 18:00
Млад, но вече алчен.
анонимен написа:
и ква сега,възраста ли ще му гледаме или парите????

цитирай
30. анонимен - Симеон Дянков и Бойко Борисов
08.03.2010 22:14
Са некадърници който не става за нищо.Така че и двамата вън от България.Герб съсипа горките възрастни хора като ги остава без пари и залък в устата.Със тази управляваща партия ни чака икономическа и финансова криза каквато е в Гърция.Помнете ми думите това съвсм скоро ще се случи
цитирай
31. анонимен - Ако Бибитко изкара мандата докрай, ...
09.03.2010 00:17
Ако Бибитко изкара мандата докрай, ще се опитваме да достигнем стандарта от зимата на 1997. Най-лошото е, че от нийде светлинка не иде.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7717387
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930