Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2010 14:56 - Дянков: Операция "Сови" продължава проверките в Германия
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 2910 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тази седмица служители на НАП заминават за Германия, за да се запознаят с информацията за диска с евентуални имена на хора, които не са платили данъците си в България, а се изнесли пари в Швейцария. Това заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков пред Pro.bg. През миналата седмица НАП отправи официална молба към германското министерство на финансите за съдействие.

"Ще си изискаме данъците на тези големи суми", заяви вицепремиерът, като допълни, че правителството работи съвместно с германското, но още не са тръгнали директно към банки.

"Това на нас нищо няма да ни струва. Премиерът Бойко Борисов има добри лични отношения с канцлера Меркел, ние с финансовия министър Шойбле се харесваме. Така че на базата на харесване, без пари ще вземем тази информация", допълни Дянков.

По думите на вицепремиера още тази седмица ще има голямо развитие по операция "Сови" - съвместна между митниците и приходната агенция, които проверяват производители, вносители и търговци на алкохол, цигари, а също казина и игрални зали.
По думите му финансовото министерство и МВР работят съвместно. Дянков припомни последните два удара в рамките на операцията – във Варна (където бяха хванати контрабандни цигари за 1.6 млн. лв.) и канала за контрабанда на парфюми през Лесово. "Затворихме една бирена фабрика с доста бира без бандерол", допълни той.

"Акцизите са първата част на "Совите", а втората – проверката на физическите лица, които не са се регистрирали по ДДС и не са си плащали данъците на суми от над 50 хиляди лева. Сред тях има много известни имена, но когато ги регистрираме и те не си платят данъците, тогава имената им ще станат известни. Регистрацията по ДДС вече започна", обясни финансовият министър.

По повод на многобройните прогнози и констатации, че повишаването на акциза на цигарите води до увеличаване на контрабандата им, вицепремиерът даде за пример 2009 г., през която, без да е бил повишаван акцизът, контрабандата е нараснала до 40 - 50%.

Финансовият министър обясни увеличението на нелегалната търговия с връзките между производителите, вносителите, разпространителите - участници в контрабандата, с политически партии.  "Реално тези фирми са част от контрабандата. Като се заговори за "Булгартабак", кой скача? Корнелия Нинова и Сергей Станишев. Нелегално тези фирми са работили за тези политици, затова скачат", каза Дянков. ( Депутатът от БСП Нинова беше в ръководството на "Булгартабак" при управлението на кабинета "Станишев" - бел.ред.).

"Ако директорът на "Булгартабак" продължава да се държи така нагло, няма да е директор дълго време", предупреди финансовият министър по повод декларацията на холдинга от края на миналата седмица, в която се оспорваха твърдения на министъра за нелегално производство на цигари във фабриките на холдинга.

Симеон Дянков заяви, че подкрепя идеята на президента Георги Първанов да бъдат отворени икономическите досиета. "За мен е добра идея. Операция "Совите" всъщност е паралелна идея с тази на държавния глава – ние отваряме данъчните досиета, той настоява за икономическите. Приветствам неговата идея", категоричен беше министър Дянков.



Източник:Дневник.бг
Дянков: Операция "Сови" продължава проверките в Германия


Тагове:   германия,   новини,   операция,


Гласувай:
3



1. анонимен - АМИ КАТО СЕ ХАРЕСВАТЕ С ШОЙЛЕ ЗЕМИТЕ ...
22.02.2010 18:54
АМИ КАТО СЕ ХАРЕСВАТЕ С ШОЙЛЕ ЗЕМИТЕ СА БЕ
цитирай
2. анонимен - ne anonimen
23.02.2010 03:56
анонимен написа:
АМИ КАТО СЕ ХАРЕСВАТЕ С ШОЙЛЕ ЗЕМИТЕ СА БЕ

mnoo si smotan we brat ! ti s koi se haresva6 ?ili taka si plyue6 ?
цитирай
3. анонимен - и после кво следва, операция бухъл ...
23.02.2010 09:39
и после кво следва,операция бухъл ли,или кво
защото,нищо няма да излезе
като свински черва са
цитирай
4. анонимен - cccc
23.02.2010 20:32
toqmonida vzeme da siabere bagaja i da se navre tam otde e do6al
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7717067
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930